Toast met gegrilde scampi, rucola en Cocktailsaus

Bent u op zoek naar een nieuwe snack om op uw lunchkaart te zetten? Dan is deze heerlijke toast op basis van scampi, rucola en courgette precies wat u nodig hebt. Serveren doet u met wat extra citroen, afwerken met de cocktailsaus van Pauwels. Smakelijk!

Ingrediënten
1 Portie
  • 1 scampi's
  • 1 citroen
  • 1 teentje look
  • chilipeper
  • olijfolie
  • basilicum
  • koriander
  • zout
  • bladpeterselie
  • dille
  • 1 courgette
  • 1 zakje rucola
  • 1 wit boeren grof brood
  • Pauwels Cocktailsaus
Bereiding
  1. Pel de scampi’s en verwijder het darmkanaal langs de rugzijde. Leg ze in een schaal en giet er een goede scheut olijfolie bij.
  2. Was de citroen, rasp de schil over de scampi en voeg het sap van de citroen toe in de schaal.
  3. Hak de verse kruiden basilicum, koriander, bladpeterselie en dille fijn. Voeg het merendeel toe in de schaal, maar houd nog wat opzij voor de afwerking.
  4. Kruid de scampi af met een beetje chilipeper, zout en de fijngesnipperde knoflook. Meng alles goed en laat gedurende een uurtje marineren.
  5. Snijd nadien de courgette in plakjes, bestrijk ze met olijfolie en gril ze kort aan beide zijden.
  6. Haal de scampi uit de marinade en gril ze goudbruin aan beide zijden.
  7. Neem een groot boerengrof brood en snijd een snede brood af van zo’n 2cm dikte. Besmeer het met de Cocktailsaus en dresseer met rucola, de gegrilde courgette en de scampi.
  8. Werk af met een koffielepel marinade, nog wat extra citroensap en eventueel nog wat verse kruiden.