Antwerpse frituristen laten Spaans vakantieoord proeven van Belgische frietjes met Pauwels sauzen

Antwerpse frituristen laten Spaans vakantieoord proeven van Belgische frietjes met Pauwels sauzen

18-03-2022

Ooit was het Spaanse Torrevieja een klein vissersdorpje aan de Middellandse Zee met als belangrijkste activiteit de zoutwinning uit de plaatselijke zoutmeren. Anno 2022 is datzelfde vissersdorpje een bruisende badplaats aan de populaire Costa Blanca waar de zoutwinning meer dan ooit een Belgische toets gekregen heeft. Het zout wordt er sinds enkele weken namelijk rijkelijk gestrooid op de verse Belgische frietjes van twee trouwe Pauwels-klanten die er hun droom najagen. 

BIENVENIDO A FRITUUR OLÉ

Op 25 februari 2022 ging de droom van twee jonge ondernemers uit Antwerpen in vervulling. Onder een Spaans voorjaarszonnetje openden zij voor het eerst de deuren van Frituur Olé, de nieuwe hotspot op de Calle Maria Parodi richting het strand.

Het idee dat achter deze frituur schuilgaat is even eenvoudig als geniaal en getuigt vooral van gezond ondernemerschap: een oer-Belgische frituur op één van de populairste vakantiebestemmingen van de Belgen. Met naar schatting zo’n 10.000 Belgen die er ook nog eens hun vaste verblijfplaats hebben, is de kans op instant succes aanzienlijk.

“Om de Belgische frietcultuur ook écht tot in Torrevieja te brengen, doen we uitsluitend beroep op 100% Belgische producten”, laat het duo noteren. “We laten alle producten van bij ons dan ook tot hier komen. Van de aardappelen en de populairste frituursnacks tot natuurlijk ook een breed assortiment Pauwels sauzen.” 

Frituur Olé in Torrevieja

“Alleen maar échte Belgische producten om de Belgische frietcultuur tot in Torrevieja te brengen.”

KRUIDIGE SPECIAALSAUZEN

Zo’n drie weken na de opening krijgt het team achter Frituur Olé stilaan zicht op het cliënteel. Naast de vele Vlamingen die er wekelijks hun portie frietjes komen halen, springt ook het aantal lokale Spanjaarden in het oog.

“We durven stellen dat zo’n 30% van onze klanten de Spaanse nationaliteit draagt”, zegt men. “Zij zijn tijdens hun eerste bezoek vooral benieuwd om die wereldbekende Belgische frietcultuur te ontdekken. De keuze in onze frituur is alvast overdonderend voor de lokale bevolking die onze frietjes vooral spiegelen aan hun patatas bravas waarbij de variatie toch wat minder is.”

Het grote aanbod aan koude sauzen speelt daarbij alleszins een belangrijke rol. “Andalouse springt er voor de Spanjaarden echt uit, met ook Mammouth, Samurai en koude Curry als populaire alternatieven. Er is met andere woorden een zekere voorkeur voor kruidige tot pikante sauzen. Dat past natuurlijk het best bij de Spaanse eetcultuur.” 

Naamloos-114

“Zo’n 30% van onze klanten zijn Spanjaard en zijn enorm enthousiast over onze verse frietjes met Pauwels sauzen.”

FEESTELIJK OPENINGSWEEKEND

Net als vele andere Belgen werd ook het Antwerpse ondernemerskoppel verliefd op het vakantieoord Torrevieja tijdens één van de vele zomervakanties die ze er doorbrachten. “We kochten hier ook ons eigen stekje en hoe meer tijd we hier doorbrachten, hoe harder het idee begon te leven om hier een frituur open te doen. Met meer dan 10 jaar ervaring als zelfstandige frituuruitbaters durfden we die stap wel zetten.”

De opstart verliep alleszins vlot, al waren er ook wel enkele hindernissen die genomen moesten worden. “Hier liggen bijvoorbeeld geen aardgasleidingen, waardoor we onze bakwand moesten aansluiten op gasflessen. Ook de levering van Belgische aardappelen naar hier had heel wat voeten in de aarde. Toch waren we tijdig klaar om uiteindelijk zo’n 500 klanten te ontvangen tijdens het openingsweekend. Onze actie om de mensen voordelig te laten kennismaken met de Belgische frietjes loopt nog tot einde maart. Iedereen die dus deze maand nog een vakantie geboekt heeft richting Torrevieja doet er dus zeker goed aan om ons te bezoeken!” 

Naamloos-111

MEER SFEERBEELDEN


Quick zet Belgische smaak in de schijnwerpers met Pauwels Sauzen

Quick lanceert met trots een nieuwe campagne met in de hoofdrol uitsluitend lokale producten. En uiteraard spelen onze 100% Belgisch geproduceerde sauzen hierin een centrale rol. Want frietjes of een hamburger zonder saus, dat is toch niet helemaal hetzelfde. Onze sauzen zijn niet alleen een lekkere aanvulling op het menu van Quick, maar zij vertegenwoordigen ook nog eens onze Belgische trots. Win-win dus!

Meer lezen

Pauwels behaalt het VOKA Charter Duurzaam Ondernemen

Met groot genoegen kunnen we aankondigen dat we het VOKA Charter Duurzaam Ondernemen hebben behaald. Deze mijlpaal markeert een belangrijke erkenning van onze inspanningen om duurzaamheid te integreren in onze bedrijfsactiviteiten.

Meer lezen

Derry’s frituur breidt uit met bijgebouw en grotere menukaart

Derry’s frituur gevestigd langs de Armoedestraat in Rumbeke, breidt groots uit. Naast een gloednieuw bijgebouw, beslisten Thomas en Shani om ook hun aanbod drastisch uit te breiden, zodat de frituur meer en meer de allure krijgt van een eethuis. Naast frietjes staan er voortaan ook belegde broodjes en extra gerechten op de menukaart.

Meer lezen

De 5 trends in de Belgische foodservicemarkt

België, bekend om zijn culinaire erfgoed en liefde voor lekker eten, heeft een bloeiende foodservicemarkt die constant in beweging is. Van traditionele restaurants en bistro’s tot foodtrucks, broodjeszaken en frituren, er zijn tallozen mogelijkheden om tegenwoordig te genieten van lekker eten.

Meer lezen

Het Lokerse Smulhoekje kiest voor Pauwels dankzij ruim aanbod sauzen

Silvie, een energieke en ondernemende Limburgse vrouw bracht haar passie voor broodjes, frietjes en snacks mee naar Oost-Vlaanderen. Met haar roots diepgeworteld in de Belgische culinaire tradities, besloot ze dat het tijd was om haar eigen stempel te drukken op de broodjescultuur in Oost-Vlaanderen.

Meer lezen

210.814 tubes en bokalen saus voor de voedselbank

Pauwels blijft zich dan ook in 2023 inzetten voor de Voedselbanken. Zo werd er tijdens de eerste helft van het jaar saus gedoneerd aan de mensen in nood. In februari vond er een eerste donatie plaats, gevolgd door een donatie van pastasaus in mei.

Meer lezen

5 hamburgers die niet mogen ontbreken op uw menu

Eén van de meest veelzijdige en geliefde gerechten die zeker en vast niet mogen ontbreken op uw menukaart is: DE HAMBURGER. Met eindeloze mogelijkheden voor creativiteit en smaakcombinaties kunnen hamburgers een belangrijke rol spelen in het aantrekken van klanten.

Meer lezen

Pauwels sticks, nieuw in het assortiment

Bij Pauwels zitten we alles behalve stil, na onze recente introductie van Cheddar en Salsa kunnen we alweer een nieuwigheid toevoegen aan ons assortiment. Dit keer een handige verpakking van 20ml die makkelijk en overal inzetbaar is.

Meer lezen

Cheddar & Salsa, onze nieuwe (dip)sauzen

¡Hola! Sombrero’s en sambaballen all the way! Want voortaan zullen Cheddar en Salsa het assortiment vervolledigen. Tijdens Horeca Expo en Horecatel kon u onder Mexicaanse sferen alvast voorproeven van deze smeuïge en kruidige (dip)sauzen.

Meer lezen

Terugblik op een a-mayonnaise-ing crossseizoen

Na de allerlaatste wedstrijd afgelopen zondag in Oostmalle, zit het crossseizoen er helaas op. Na een lang en pittig seizoen blikken we als hoofdsponsor graag terug op de knappe prestaties van het Pauwels Sauzen-Bingoal team.

Meer lezen

Pauwels Sauzen neemt je mee naar Mexico op Horecatel

Van 12 tot en met 15 maart is Pauwels naar jaarlijkse gewoonte weer present op de grootste vakbeurs voor food professionals in Wallonië. En dit jaar gieten we een speciaal sausje over onze beursstand, want alle bezoekers zullen ondergedompeld worden in een Mexicaanse sfeer. ¡Hola! Bij Pauwels kijken we reikhalzend uit naar een blij weerzien in Marche-en-Famenne.

Meer lezen

Pauwels schenkt saus tijdens de actie van Bloedserieus

Ook dit jaar roept Bloedserieus studenten massaal op om bloed en plasma te doneren. De actie voor en door studenten vindt elk jaar plaats vlakbij de campus en is gevestigd middenin de studentenbuurt. Al wie komt doneren gaat met een goed gevulde goodiebag naar huis. Wie zien we terug in Kortrijk, Gent, Antwerpen, Leuven, Brussel, Diepenbeek of Hasselt?

Meer lezen