Antwerpse frituristen laten Spaans vakantieoord proeven van Belgische frietjes met Pauwels sauzen

Antwerpse frituristen laten Spaans vakantieoord proeven van Belgische frietjes met Pauwels sauzen

18-03-2022

Ooit was het Spaanse Torrevieja een klein vissersdorpje aan de Middellandse Zee met als belangrijkste activiteit de zoutwinning uit de plaatselijke zoutmeren. Anno 2022 is datzelfde vissersdorpje een bruisende badplaats aan de populaire Costa Blanca waar de zoutwinning meer dan ooit een Belgische toets gekregen heeft. Het zout wordt er sinds enkele weken namelijk rijkelijk gestrooid op de verse Belgische frietjes van twee trouwe Pauwels-klanten die er hun droom najagen. 

BIENVENIDO A FRITUUR OLÉ

Op 25 februari 2022 ging de droom van twee jonge ondernemers uit Antwerpen in vervulling. Onder een Spaans voorjaarszonnetje openden zij voor het eerst de deuren van Frituur Olé, de nieuwe hotspot op de Calle Maria Parodi richting het strand.

Het idee dat achter deze frituur schuilgaat is even eenvoudig als geniaal en getuigt vooral van gezond ondernemerschap: een oer-Belgische frituur op één van de populairste vakantiebestemmingen van de Belgen. Met naar schatting zo’n 10.000 Belgen die er ook nog eens hun vaste verblijfplaats hebben, is de kans op instant succes aanzienlijk.

“Om de Belgische frietcultuur ook écht tot in Torrevieja te brengen, doen we uitsluitend beroep op 100% Belgische producten”, laat het duo noteren. “We laten alle producten van bij ons dan ook tot hier komen. Van de aardappelen en de populairste frituursnacks tot natuurlijk ook een breed assortiment Pauwels sauzen.” 

Frituur Olé in Torrevieja

“Alleen maar échte Belgische producten om de Belgische frietcultuur tot in Torrevieja te brengen.”

KRUIDIGE SPECIAALSAUZEN

Zo’n drie weken na de opening krijgt het team achter Frituur Olé stilaan zicht op het cliënteel. Naast de vele Vlamingen die er wekelijks hun portie frietjes komen halen, springt ook het aantal lokale Spanjaarden in het oog.

“We durven stellen dat zo’n 30% van onze klanten de Spaanse nationaliteit draagt”, zegt men. “Zij zijn tijdens hun eerste bezoek vooral benieuwd om die wereldbekende Belgische frietcultuur te ontdekken. De keuze in onze frituur is alvast overdonderend voor de lokale bevolking die onze frietjes vooral spiegelen aan hun patatas bravas waarbij de variatie toch wat minder is.”

Het grote aanbod aan koude sauzen speelt daarbij alleszins een belangrijke rol. “Andalouse springt er voor de Spanjaarden echt uit, met ook Mammouth, Samurai en koude Curry als populaire alternatieven. Er is met andere woorden een zekere voorkeur voor kruidige tot pikante sauzen. Dat past natuurlijk het best bij de Spaanse eetcultuur.” 

Naamloos-114

“Zo’n 30% van onze klanten zijn Spanjaard en zijn enorm enthousiast over onze verse frietjes met Pauwels sauzen.”

FEESTELIJK OPENINGSWEEKEND

Net als vele andere Belgen werd ook het Antwerpse ondernemerskoppel verliefd op het vakantieoord Torrevieja tijdens één van de vele zomervakanties die ze er doorbrachten. “We kochten hier ook ons eigen stekje en hoe meer tijd we hier doorbrachten, hoe harder het idee begon te leven om hier een frituur open te doen. Met meer dan 10 jaar ervaring als zelfstandige frituuruitbaters durfden we die stap wel zetten.”

De opstart verliep alleszins vlot, al waren er ook wel enkele hindernissen die genomen moesten worden. “Hier liggen bijvoorbeeld geen aardgasleidingen, waardoor we onze bakwand moesten aansluiten op gasflessen. Ook de levering van Belgische aardappelen naar hier had heel wat voeten in de aarde. Toch waren we tijdig klaar om uiteindelijk zo’n 500 klanten te ontvangen tijdens het openingsweekend. Onze actie om de mensen voordelig te laten kennismaken met de Belgische frietjes loopt nog tot einde maart. Iedereen die dus deze maand nog een vakantie geboekt heeft richting Torrevieja doet er dus zeker goed aan om ons te bezoeken!” 

Naamloos-111

MEER SFEERBEELDEN


Nieuw recreatiecomplex in Mechelen opent de deuren mét een Pauwels sauzen-snackwand

Het entertainment- en recreatiecomplex Burney’s opent na 5 jaar zijn deuren voor het grote publiek. De voormalige site Huyghebaert is nu de thuishaven voor een tal van leuke activiteiten én de Pauwels snack wall.

Meer lezen

Leuvense economiestudenten palmen Ladeuzeplein in met Pauwels Sauzen tijdens Kiesweek Ekonomika

Van 25 t.e.m. 27 april is het weer tijd voor de bekende Kiesweek "Ekonomika". Na enkele jaren afwezigheid vindt het grootste studentenevenement van het land dit jaar opnieuw plaats op het Leuvense Ladeuzeplein. De Kiesweek is toe aan haar 93e editie en rekent daarbij onder meer op de steun van Pauwels Sauzen. 

Meer lezen

Bezoek Pauwels Sauzen op de Horecabeurs Bredene 2022

Van maandag 25 t.e.m. donderdag 28 april is Pauwels Sauzen aanwezig op de Horecabeurs Bredene. Op deze vierdaagse vakbeurs kan u het volledige assortiment sauzen komen degusteren. Daarnaast komt u er alles te weten over onze verschillende frituuroliën en -vetten.

Meer lezen

Eiproducten exponentieel duurder, vraag en aanbod helemaal uit evenwicht

De oorlog in Oekraïne, de ergste uitbraak van vogelgriep in Europa en de oproep van kippenboeren voor betere voorwaarden laten zich voelen op de internationale eiermarkt.

Meer lezen

Pauwels Sauzen wordt partner van het eerste Ostend Kids Festival

Met namen zoals K3, #LikeMe en Camille Dhont wordt de eerste editie van het Ostend Kids Festival onvergetelijk. Net als de catering trouwens, want organisatoren Eventor en Blue Sky Concerts zullen naar verwachting zo’n 5.000 bezoekers laten genieten van lekkere snacks met Pauwels sauzen.

Meer lezen

Fotoreportage: Horecatel 2022 in 30 beelden

Van 13 t.e.m. 16 maart vond in Wallonie Expo te Marche-en-Famenne Horecatel plaats, de grootste vakbeurs voor food professionals in Franstalige België. Wij vatten de 55e editie samen in 30 beelden.

Meer lezen

[Update] Marktrapport: prijsstijging oliën en vetten houdt aan

De stijgende olieprijzen blijven één van de meest besproken onderwerpen in de voedingsindustrie. Daarom brengen we in dit artikel een nieuwe stand van zaken met aandacht voor belangrijkste oliën op de markt en op hoe de oorlog in Oekraïne alsook de hoge energieprijzen een enorme impact hebben op onze grondstoffen.

Meer lezen

Antwerpse frituristen laten Spaans vakantieoord proeven van Belgische frietjes met Pauwels sauzen

Op 25 februari 2022 opende een jong, Antwerps ondernemersduo in het Spaanse Torrevieja de deuren van Frituur Olé: een traditioneel Belgische frituur waar de frietjes geserveerd worden met een breed gamma Pauwels sauzen.

Meer lezen

Trouwe Pauwels-klant tovert vijf sterrenhotel in Dubai om tot frituur

Onze klant Stéphane Moreau, uitbater van Chez Steph in het Franse Valenciennes, trakteerde samen met zijn team een groep expats in Dubai op verse frietjes met stoofvlees en andere streekgerechten uit Noord-Frankrijk.

Meer lezen

Pauwels kijkt na succesvolle Horeca Expo vooruit naar nieuwe Horecatel

Tussen 13 en 16 maart 2022 vindt u Pauwels Sauzen weer terug op de grootste vakbeurs voor professionals in de Belgische foodservicemarkt: Horecatel. Na een afwezigheid van twee jaar omwille van Covid én de succesvolle editie van Horeca Expo 2021 kijken we bij Pauwels alleszins reikhalzend uit naar een het blij weerzien met onze klanten in Marche-en-Famenne.

Meer lezen

Van plakken naar stangen: Pauwels optimaliseert eigen frituurvetten

De vorm van het Pauwels Oranje, Pauwels Blauw en Pauwels Groen frituurvet wordt omgezet van plakken naar stangen. Die aanpassing komt er als gevolg van de oefening die momenteel intern gemaakt wordt om als totaalaanbieder van sauzen, oliën en vetten het assortiment zo optimaal mogelijk af te stemmen op de noden van onze klanten.

Meer lezen

Happy to be back: Pauwels Sauzen op Horeca Expo 2021

Na twee jaar staat Pauwels Sauzen weer op de grootste vakbeurs voor food professionals in Vlaanderen: Horeca Expo.

Meer lezen