Antwerpse frituristen laten Spaans vakantieoord proeven van Belgische frietjes met Pauwels sauzen

Antwerpse frituristen laten Spaans vakantieoord proeven van Belgische frietjes met Pauwels sauzen

18-03-2022

Ooit was het Spaanse Torrevieja een klein vissersdorpje aan de Middellandse Zee met als belangrijkste activiteit de zoutwinning uit de plaatselijke zoutmeren. Anno 2022 is datzelfde vissersdorpje een bruisende badplaats aan de populaire Costa Blanca waar de zoutwinning meer dan ooit een Belgische toets gekregen heeft. Het zout wordt er sinds enkele weken namelijk rijkelijk gestrooid op de verse Belgische frietjes van twee trouwe Pauwels-klanten die er hun droom najagen. 

BIENVENIDO A FRITUUR OLÉ

Op 25 februari 2022 ging de droom van twee jonge ondernemers uit Antwerpen in vervulling. Onder een Spaans voorjaarszonnetje openden zij voor het eerst de deuren van Frituur Olé, de nieuwe hotspot op de Calle Maria Parodi richting het strand.

Het idee dat achter deze frituur schuilgaat is even eenvoudig als geniaal en getuigt vooral van gezond ondernemerschap: een oer-Belgische frituur op één van de populairste vakantiebestemmingen van de Belgen. Met naar schatting zo’n 10.000 Belgen die er ook nog eens hun vaste verblijfplaats hebben, is de kans op instant succes aanzienlijk.

“Om de Belgische frietcultuur ook écht tot in Torrevieja te brengen, doen we uitsluitend beroep op 100% Belgische producten”, laat het duo noteren. “We laten alle producten van bij ons dan ook tot hier komen. Van de aardappelen en de populairste frituursnacks tot natuurlijk ook een breed assortiment Pauwels sauzen.” 

Frituur Olé in Torrevieja

“Alleen maar échte Belgische producten om de Belgische frietcultuur tot in Torrevieja te brengen.”

KRUIDIGE SPECIAALSAUZEN

Zo’n drie weken na de opening krijgt het team achter Frituur Olé stilaan zicht op het cliënteel. Naast de vele Vlamingen die er wekelijks hun portie frietjes komen halen, springt ook het aantal lokale Spanjaarden in het oog.

“We durven stellen dat zo’n 30% van onze klanten de Spaanse nationaliteit draagt”, zegt men. “Zij zijn tijdens hun eerste bezoek vooral benieuwd om die wereldbekende Belgische frietcultuur te ontdekken. De keuze in onze frituur is alvast overdonderend voor de lokale bevolking die onze frietjes vooral spiegelen aan hun patatas bravas waarbij de variatie toch wat minder is.”

Het grote aanbod aan koude sauzen speelt daarbij alleszins een belangrijke rol. “Andalouse springt er voor de Spanjaarden echt uit, met ook Mammouth, Samurai en koude Curry als populaire alternatieven. Er is met andere woorden een zekere voorkeur voor kruidige tot pikante sauzen. Dat past natuurlijk het best bij de Spaanse eetcultuur.” 

Naamloos-114

“Zo’n 30% van onze klanten zijn Spanjaard en zijn enorm enthousiast over onze verse frietjes met Pauwels sauzen.”

FEESTELIJK OPENINGSWEEKEND

Net als vele andere Belgen werd ook het Antwerpse ondernemerskoppel verliefd op het vakantieoord Torrevieja tijdens één van de vele zomervakanties die ze er doorbrachten. “We kochten hier ook ons eigen stekje en hoe meer tijd we hier doorbrachten, hoe harder het idee begon te leven om hier een frituur open te doen. Met meer dan 10 jaar ervaring als zelfstandige frituuruitbaters durfden we die stap wel zetten.”

De opstart verliep alleszins vlot, al waren er ook wel enkele hindernissen die genomen moesten worden. “Hier liggen bijvoorbeeld geen aardgasleidingen, waardoor we onze bakwand moesten aansluiten op gasflessen. Ook de levering van Belgische aardappelen naar hier had heel wat voeten in de aarde. Toch waren we tijdig klaar om uiteindelijk zo’n 500 klanten te ontvangen tijdens het openingsweekend. Onze actie om de mensen voordelig te laten kennismaken met de Belgische frietjes loopt nog tot einde maart. Iedereen die dus deze maand nog een vakantie geboekt heeft richting Torrevieja doet er dus zeker goed aan om ons te bezoeken!” 

Naamloos-111

MEER SFEERBEELDEN


Pauwels sticks, nieuw in het assortiment

Bij Pauwels zitten we alles behalve stil, na onze recente introductie van Cheddar en Salsa kunnen we alweer een nieuwigheid toevoegen aan ons assortiment. Dit keer een handige verpakking van 20ml die makkelijk en overal inzetbaar is.

Meer lezen

Cheddar & Salsa, onze nieuwe (dip)sauzen

¡Hola! Sombrero’s en sambaballen all the way! Want voortaan zullen Cheddar en Salsa het assortiment vervolledigen. Tijdens Horeca Expo en Horecatel kon u onder Mexicaanse sferen alvast voorproeven van deze smeuïge en kruidige (dip)sauzen.

Meer lezen

Terugblik op een a-mayonnaise-ing crossseizoen

Na de allerlaatste wedstrijd afgelopen zondag in Oostmalle, zit het crossseizoen er helaas op. Na een lang en pittig seizoen blikken we als hoofdsponsor graag terug op de knappe prestaties van het Pauwels Sauzen-Bingoal team.

Meer lezen

Pauwels Sauzen neemt je mee naar Mexico op Horecatel

Van 12 tot en met 15 maart is Pauwels naar jaarlijkse gewoonte weer present op de grootste vakbeurs voor food professionals in Wallonië. En dit jaar gieten we een speciaal sausje over onze beursstand, want alle bezoekers zullen ondergedompeld worden in een Mexicaanse sfeer. ¡Hola! Bij Pauwels kijken we reikhalzend uit naar een blij weerzien in Marche-en-Famenne.

Meer lezen

Pauwels schenkt saus tijdens de actie van Bloedserieus

Ook dit jaar roept Bloedserieus studenten massaal op om bloed en plasma te doneren. De actie voor en door studenten vindt elk jaar plaats vlakbij de campus en is gevestigd middenin de studentenbuurt. Al wie komt doneren gaat met een goed gevulde goodiebag naar huis. Wie zien we terug in Kortrijk, Gent, Antwerpen, Leuven, Brussel, Diepenbeek of Hasselt?

Meer lezen

De Patatclub, de club waar ze frietjes serveren met Pauwels sauzen

Als er nu één club is waar je lid van wilt zijn, dan is dat zeker en vast wel de Patatclub in Destelbergen. Jens Meganck start dan ook sinds 30 maart 2022 deze lekkere club met als act van de avond “frietjes”. Ook in de spotlight staan de sauzen van Pauwels, want frieten zonder saus dat kan natuurlijk niet.

Meer lezen

Frituur ’t Hoeksje werkt al jarenlang met Pauwels sauzen

Kris Demarcke, eigenaar van Frituur ’t Hoeksje, baat al ruim 14 jaar de frituur uit die gelegen is op de hoek van de Baronstraat en de Lombardsijdelaan in Middelkerke. Wij moeten dan ook geen twee keer raden waar de naam Frituur ’t Hoeksje vandaan komt.

Meer lezen

Prijzen van tomatenconcentraat kennen ongeziene hoogtes

Wist je dat er voor 1kg tomatenconcentraat 6kg tomaten nodig is? En dat nu de prijzen van tomatenconcentraat enorm de hoogte inschieten. Momenteel zitten we dan ook bijna aan een verdubbeling van de prijs. Onze Purchase Manager Eric Van Gestel zet enkele interessante feiten voor jou op een rijtje.

Meer lezen

Pauwels Sauzen op Kanaal Z

Vrijdag 25 november verwelkomden we Kanaal Z op onze site in Oelegem. Zij kwamen een kijkje nemen achter de schermen van onze werking en productieproces. Er werd een extra woordje uitleg gegeven over het ontstaan, de verdere ontwikkelingen en de toekomstplannen van Pauwels.

Meer lezen

Studio Frites opent premiumfrituur met Pauwels sauzen

Sinds 2 september 2022 kan je op de Handelslei in Sint-Antonius Zoersel terecht voor frietjes met net dat tikkeltje meer. Zo serveren ze onder andere loaded fries en loaded curryworsten, maar ook artisanale kroketten en bitterballen ontbreken niet op de menukaart.

Meer lezen

Pauwels scoort in de cross

Afgelopen weekend stond het Europees Kampioenschap veldrijden in Namen op het menu. Met namen zoals Iserbyt, Vanthourenhout, van Empel en Betsema beloofde het een spannende wedstrijd te worden voor het Pauwels Sauzen Bingoal Cycling Team. Pauwels schittert opnieuw op het podium dankzij de knappe prestaties van de renners.

Meer lezen

Belangrijke plantaardige oliën en vetten dalen in prijs

Bij Pauwels volgen we de huidige situatie van oliën en vetten op de voet. Wij zien het dan ook als onze taak om iedereen zo goed mogelijk te informeren over de nieuwste stand van zaken. Onze Oliën en vetten expert Stijn geeft een update over de krapte van de markt, de nieuwe oogsten, vraag naar biodiesel en nog veel meer.

Meer lezen