Antwerpse frituristen laten Spaans vakantieoord proeven van Belgische frietjes met Pauwels sauzen

Antwerpse frituristen laten Spaans vakantieoord proeven van Belgische frietjes met Pauwels sauzen

18-03-2022

Ooit was het Spaanse Torrevieja een klein vissersdorpje aan de Middellandse Zee met als belangrijkste activiteit de zoutwinning uit de plaatselijke zoutmeren. Anno 2022 is datzelfde vissersdorpje een bruisende badplaats aan de populaire Costa Blanca waar de zoutwinning meer dan ooit een Belgische toets gekregen heeft. Het zout wordt er sinds enkele weken namelijk rijkelijk gestrooid op de verse Belgische frietjes van twee trouwe Pauwels-klanten die er hun droom najagen. 

BIENVENIDO A FRITUUR OLÉ

Op 25 februari 2022 ging de droom van twee jonge ondernemers uit Antwerpen in vervulling. Onder een Spaans voorjaarszonnetje openden zij voor het eerst de deuren van Frituur Olé, de nieuwe hotspot op de Calle Maria Parodi richting het strand.

Het idee dat achter deze frituur schuilgaat is even eenvoudig als geniaal en getuigt vooral van gezond ondernemerschap: een oer-Belgische frituur op één van de populairste vakantiebestemmingen van de Belgen. Met naar schatting zo’n 10.000 Belgen die er ook nog eens hun vaste verblijfplaats hebben, is de kans op instant succes aanzienlijk.

“Om de Belgische frietcultuur ook écht tot in Torrevieja te brengen, doen we uitsluitend beroep op 100% Belgische producten”, laat het duo noteren. “We laten alle producten van bij ons dan ook tot hier komen. Van de aardappelen en de populairste frituursnacks tot natuurlijk ook een breed assortiment Pauwels sauzen.” 

Frituur Olé in Torrevieja

“Alleen maar échte Belgische producten om de Belgische frietcultuur tot in Torrevieja te brengen.”

KRUIDIGE SPECIAALSAUZEN

Zo’n drie weken na de opening krijgt het team achter Frituur Olé stilaan zicht op het cliënteel. Naast de vele Vlamingen die er wekelijks hun portie frietjes komen halen, springt ook het aantal lokale Spanjaarden in het oog.

“We durven stellen dat zo’n 30% van onze klanten de Spaanse nationaliteit draagt”, zegt men. “Zij zijn tijdens hun eerste bezoek vooral benieuwd om die wereldbekende Belgische frietcultuur te ontdekken. De keuze in onze frituur is alvast overdonderend voor de lokale bevolking die onze frietjes vooral spiegelen aan hun patatas bravas waarbij de variatie toch wat minder is.”

Het grote aanbod aan koude sauzen speelt daarbij alleszins een belangrijke rol. “Andalouse springt er voor de Spanjaarden echt uit, met ook Mammouth, Samurai en koude Curry als populaire alternatieven. Er is met andere woorden een zekere voorkeur voor kruidige tot pikante sauzen. Dat past natuurlijk het best bij de Spaanse eetcultuur.” 

Naamloos-114

“Zo’n 30% van onze klanten zijn Spanjaard en zijn enorm enthousiast over onze verse frietjes met Pauwels sauzen.”

FEESTELIJK OPENINGSWEEKEND

Net als vele andere Belgen werd ook het Antwerpse ondernemerskoppel verliefd op het vakantieoord Torrevieja tijdens één van de vele zomervakanties die ze er doorbrachten. “We kochten hier ook ons eigen stekje en hoe meer tijd we hier doorbrachten, hoe harder het idee begon te leven om hier een frituur open te doen. Met meer dan 10 jaar ervaring als zelfstandige frituuruitbaters durfden we die stap wel zetten.”

De opstart verliep alleszins vlot, al waren er ook wel enkele hindernissen die genomen moesten worden. “Hier liggen bijvoorbeeld geen aardgasleidingen, waardoor we onze bakwand moesten aansluiten op gasflessen. Ook de levering van Belgische aardappelen naar hier had heel wat voeten in de aarde. Toch waren we tijdig klaar om uiteindelijk zo’n 500 klanten te ontvangen tijdens het openingsweekend. Onze actie om de mensen voordelig te laten kennismaken met de Belgische frietjes loopt nog tot einde maart. Iedereen die dus deze maand nog een vakantie geboekt heeft richting Torrevieja doet er dus zeker goed aan om ons te bezoeken!” 

Naamloos-111

MEER SFEERBEELDEN


Studio Frites opent premiumfrituur met Pauwels sauzen

Sinds 2 september 2022 kan je op de Handelslei in Sint-Antonius Zoersel terecht voor frietjes met net dat tikkeltje meer. Zo serveren ze onder andere loaded fries en loaded curryworsten, maar ook artisanale kroketten en bitterballen ontbreken niet op de menukaart.

Meer lezen

Pauwels scoort in de cross

Afgelopen weekend stond het Europees Kampioenschap veldrijden in Namen op het menu. Met namen zoals Iserbyt, Vanthourenhout, van Empel en Betsema beloofde het een spannende wedstrijd te worden voor het Pauwels Sauzen Bingoal Cycling Team. Pauwels schittert opnieuw op het podium dankzij de knappe prestaties van de renners.

Meer lezen

Belangrijke plantaardige oliën en vetten dalen in prijs

Bij Pauwels volgen we de huidige situatie van oliën en vetten op de voet. Wij zien het dan ook als onze taak om iedereen zo goed mogelijk te informeren over de nieuwste stand van zaken. Onze Oliën en vetten expert Stijn geeft een update over de krapte van de markt, de nieuwe oogsten, vraag naar biodiesel en nog veel meer.

Meer lezen

Pauwels Sauzen op Horeca Expo

‘Goedemiddag’ wordt voor vijf dagen ‘¡Buenas Tardes!’, want dit jaar dompelen we je onder in een Mexicaanse sfeer op de grootste beurs voor food professionals in Vlaanderen. Van 20 tot en met 24 november kan je ons namelijk terugvinden op Horeca Expo.

Meer lezen

Studenten genieten van Pauwels sauzen tijdens de actie van Bloedserieus

Bloedserieus roept studenten op om massaal bloed en plasma te doneren. Iedereen die langskomt krijgt bovendien een gevulde goodiebag mee met daarin een heerlijke saus van Pauwels. Reden te meer om af te zakken naar Leuven, Brussel, Antwerpen of Diepenbeek.

Meer lezen

Pauwels sauzen steunt ook in 2022 de voedselbanken

Ook dit jaar blijft Pauwels zich inzetten voor de voedselbanken. Dat dit meer dan nodig blijkt, laat het jaarrapport van de Belgische Federatie van Voedselbanken zien. Nog nooit moesten zoveel mensen aankloppen bij de voedselbanken dan afgelopen maanden. In de eerst helft van 2022 waren dit maar liefst 204.000 gezinnen, wat een stijging van 15% is ten opzichte van december vorig jaar.

Meer lezen

Eethuis Enroute is klaar voor de toekomst

Eethuis Enroute wordt opnieuw gekozen als beste frituur van Ardooie. Een mooie beloning voor al het harde werk vertellen uitbaters Glenn en Amber ons al stralend. Met hun online bestelsysteem en energiezuinige investeringen zijn ze meer dan ooit klaar voor de toekomst.

Meer lezen

Nieuwe oogst en handelsakkoord laten het beste verhopen voor mosterdzaad.

Veel zon en geen druppel regen. Wat klinkt als een droom voor elke Belg, is een nachtmerrie voor de Canadese mosterdboer. Een nachtmerrie die vorig jaar realiteit werd want extreme weersomstandigheden zorgden voor een magere oogst. Dit jaar kunnen de mosterdboeren terug een kleine vreugdesprong maken, want het ziet ernaar uit dat de oogst in september beter is dan die van vorig jaar.

Meer lezen

Pauwels Sauzen verstevigt 100% Belgische samenwerking met Quick

Groot nieuws! Vanaf vandaag vind je bij de Belgische Quick restaurants Pauwels Sauzen terug in porties (cups) die je kan verkrijgen bij frieten, fingerfood of een menu naar keuze. Maar liefst acht Pauwels Sauzen van de hoogste kwaliteit zitten voortaan verpakt in kleine handige cups van 35ml: Mayonaise, Andalouse, BBQ, Cocktailsaus, Curry, Frietsaus, Samurai, en Sweet Chili.

Meer lezen

Foodtruckuitbaters richten frituur “Boenk Patat” op als vaste uitvalbasis mét Pauwels sauzen

Lier, ook wel bekend als de Netestad, mocht eind juni de naam Boenk Patat toevoegen aan het lijstje met frituren. De Lierenaren kunnen er niet enkel en alleen terecht voor hun favoriete frituursnack, maar genieten tevens ook van homemade dishes en natuurlijk van Pauwels sauzen.

Meer lezen

Pauwels Sauzen als hoofdsponsor van Tien Om Te Zien

Een ongekende combinatie van de beste live-optredens, een heus activatiedorp en natuurlijk veel Pauwels sauzen op de zeedijk van Westende dat is het recept voor het legendarische programma van deze zomer.

Meer lezen

Nieuw recreatiecomplex in Mechelen opent de deuren mét een Pauwels sauzen-snackwand

Het entertainment- en recreatiecomplex Burney’s opent na 5 jaar zijn deuren voor het grote publiek. De voormalige site Huyghebaert is nu de thuishaven voor een tal van leuke activiteiten én de Pauwels snack wall.

Meer lezen