Béarnaise van Pauwels: 3 manieren om op te warmen

Béarnaise van Pauwels: 3 manieren om op te warmen

05-09-2019

Afgelopen voorjaar lanceerden we bij Pauwels een traditionele Béarnaise. Deze lancering was een heuse primeur, want Béarnaise is de eerste saus van Pauwels die zowel koud als warm geserveerd kan worden. In dit artikel gaan we dieper in op de verschillende methodes om deze Béarnaise op te warmen. 


BÉARNAISE OPWARMEN

De Béarnaise van Pauwels kan opgewarmd worden op drie manieren: in een bain-marie, in de microgolf of in een pan op het vuur. Elk van deze drie methodes heeft echter afzonderlijke richtlijnen en een specifiek doel, van grote hoeveelheden gedurende lange tijd op een gewenste temperatuur tot individuele porties kortstondig opwarmen. Hieronder overlopen we elke methode in tekst én video.

BAIN-MARIE

béarnaise pauwels sauzen bainmarieDe bain-marie is een veelgebruikte en eenvoudige techniek om volledige gerechten of sauzen warm te houden. Het is dan ook de perfecte methode om een grote hoeveelheid Béarnaise gedurende een lange tijd op een constante temperatuur te houden. De Béarnaise van Pauwels komt het beste tot zijn recht wanneer die aan 65 graden geserveerd wordt. Om de Béarnaise minstens 65 graden warm te houden, moet uw water in de bain-marie echter voortdurend tussen de 80 en 90 graden meten. Een extra tip: de Béarnaise kan u opwarmen in de microgolf of op het vuur (zie verder) en nadien warm houden in een bain-marie.

Hoe dan ook: wie veel Béarnaise serveert, doet er goed aan om een (elektrische) bain-marie in huis te halen.

PAN OP HET VUUR

bearnaise pauwels sauzenBéarnaise van Pauwels opwarmen op het vuur is de meest geschikte methode om een medium tot grote hoeveelheid snel op te warmen. Belangrijke aandachtspunten hierbij zijn 1) om de saus nooit te laten koken en 2) de saus al roerend op te warmen op een laag of middellaag vuur. Om de Béarnaise nadien gedurende langere tijd warm te houden, is het kookvuur minder geschikt dan de bain-marie.

MICROGOLFOVEN

Wie zijn Béarnaise per portie wil opwarmen, richt zich best tot de microgolfoven. De microgolf is dan ook de meest geschikte manier om snel een portie van 50gr op te warmen. Dat doet u het best gedurende 20 seconden aan niet meer dan 600w. U moet immers opletten dat de Béarnaise ook in de microgolf niet gaat koken. Een hogere wattage is daarom niet aan te raden.

MEER INFORMATIE OVER BÉARNAISE?

Neem contact op met ons commercieel team. De contactgegevens van de vertegenwoordiger uit uw regio vindt u via de button onder onderstaande video.

 


De beste Belgische sauzen op Horecatel 2018

Een terugblik op drie interessante beursdagen Van 4 tot 7 maart 2018 vond […]

Meer lezen

Pauwels Sauzen steunt Leuvense economiestudenten

Kiesweek Ekonomika van start in de Leuvense binnenstad. Naar jaarlijkse traditie ging de […]

Meer lezen

Samba op het bord met de Brazil van Pauwels Sauzen

Roemloos gingen ze ten onder tegen de Rode Duivels in de kwartfinale van […]

Meer lezen

Pauwels Sauzen zet schouders onder Sfinks Mixed festival

Van donderdag 26 t.e.m. zondag 29 juli 2018 verzamelden de avontuurlijke muziekliefhebbers onder […]

Meer lezen

Drie zomerse sauzen voor zoetekauwen

Hebt u het lastig om ‘nee’ te zeggen tegen een lekker stukje chocoladetaart, […]

Meer lezen

Cocktailsaus: onze smaakmaker in september

Gemaakt met natuurlijke zongerijpte tomaten en perfect op smaak gebracht met Worcestersaus en een scheutje lekkers: de cocktailsaus van Pauwels Sauzen.

Meer lezen

De beste Belgische sauzen op Yesterdayland

Op 26 augustus werd Bobbejaanland omgetoverd tot Yesterdayland, het mooiste retrofestival van het land. Pauwels Sauzen was van de partij!

Meer lezen

Genieten van Pauwels sauzen tijdens Brico Cross 2018 – 2019

Pauwels Sauzen maakt sinds het prille begin deel uit van het project Brico Cross en zet ook in het derde seizoen haar schouders onder alle wedstrijden.

Meer lezen

Cocktailsaus en Cocktail Halal: dit zijn de verschillen

In ons assortiment blinken twee soorten Cocktailsaus, maar waarin verschillen ze precies? Wij zetten de belangrijkste verschillen op een rij.

Meer lezen

Truffel Mayonaise: onze smaakmaker in oktober

Culinaire snacks of een lekker stukje vlees vragen om heerlijke, soms exclusieve toppings en dan is de iconische truffel nooit ver af. Ontdek onze Truffel Mayonaise, (buiten-)aards van smaak!

Meer lezen