Cocktailsaus: onze smaakmaker in september

Cocktailsaus: onze smaakmaker in september

28-08-2018

Links een toefje mayonaise, rechts een beetje ketchup. We halen ons vork erdoor en klaar. Cocktailsaus maken, daar waren we als kind snel genoeg mee weg. Cocktailsaus groeide op die manier al snel uit tot een klassieker in onze huiskamers en een onmiskenbare parel in onze eetcultuur. Voor de cocktailsaus van Pauwels Sauzen geldt echter een receptuur dat een tikkeltje verfijnder is, want bij ons draait het om pure smaak. En smaak, daar loopt onze cocktailsaus werkelijk van over. 


Vol van smaak, mooi van kleur

De cocktailsaus van Pauwels Sauzen is opvallend fris van smaak. “De pure smaak van verse tomaten komt hier duidelijk naar voor”, klinkt het bij Elke Hermans, Manager Ontwikkeling & Quality Control. “Pauwels gaat immers vol voor smaak en daarom kiezen we bij deze cocktailsaus voor natuurlijke zongerijpte tomaten. Deze zijn zeer rijk aan smaak, hebben een sterk aroma en een lage zuurtegraad. Het hoge gehalte tomatenpuree zorgt daarnaast ook voor de zeer mooie kleur van onze cocktailsaus, en ook dát is belangrijk want het oog wil ook wat.”

Wist u trouwens dat September dé tomatenmaand bij uitstek is? De zon heeft tijdens de zomermaanden immers goed zijn werk kunnen doen, waardoor onze tomaten aan het einde van de zomer op hun allerbest zijn.

Omdat cocktailsaus ook vooral een feestelijke saus is,  wordt elke klassiek bereidde cocktailsaus op smaak gebracht met een scheutje lekkers. Denk aan een aromatische Franse Cognac of een typisch Schotse Whisky. Zo ook die van ons. Om het ultieme smaakplezier te kunnen garanderen, gebruiken we bij Pauwels Sauzen een combinatie van Worcestersaus en echte Whisky. Dat cocktailsaus echter ook lekker kan zijn zónder alcohol, bewijzen we met onze alcoholvrije variant: Cocktail Halal. Deze variant is even lekker als onze klassieke cocktailsaus, maar door het uitblijven van een vleugje alcohol is deze wat zoeter en fruitig van smaak.

Met vlees of vis

Of u nu uitbater bent van een frituur, een traditioneel restaurant, een hippe snackbar of een typisch steak house: een lekkere cocktailsaus is onmisbaar in iedere keuken. De frisse, pittige tomatensmaak past perfect bij een stukje verse zalm en een plateau fruits de mer, alsook bij een sappig gegrild stukje vlees, kip of zelfs op de frietjes. Ook op een vegetarisch menu heeft cocktail zijn plaats, want in ons aanbod zit geen betere saus om je verse groentjes op smaak te brengen.

Verpakkingen

Omdat cocktailsaus tot de grote klassiekers uit ons sauzenassortiment behoort, zal het u wellicht niet verbazen dat deze zachte en romige saus beschikbaar is nagenoeg elke verpakking: knijpflessen van 1 liter, PET bokalen van 3 liter, Bag-in-Box systemen van 5 liter én emmers van 10 liter voor de grootverbuiker. Onze variant zonder alcohol, Cocktail Halal, bieden we dan weer aan in 5 liter  Bag-in-Box en in de 10 liter emmers.

Bent u benieuwd naar onze cocktailsaus of hebt u vragen omtrent toepassingen, ingrediënten of doseersystemen? Neem contact op met ons commercieel team uit uw regio. Kennismaken met uw aanspreekpunt doet u hier!


De beste Belgische sauzen op Horecatel 2018

Een terugblik op drie interessante beursdagen Van 4 tot 7 maart 2018 vond […]

Meer lezen

Pauwels Sauzen steunt Leuvense economiestudenten

Kiesweek Ekonomika van start in de Leuvense binnenstad. Naar jaarlijkse traditie ging de […]

Meer lezen

Samba op het bord met de Brazil van Pauwels Sauzen

Roemloos gingen ze ten onder tegen de Rode Duivels in de kwartfinale van […]

Meer lezen

Pauwels Sauzen zet schouders onder Sfinks Mixed festival

Van donderdag 26 t.e.m. zondag 29 juli 2018 verzamelden de avontuurlijke muziekliefhebbers onder […]

Meer lezen

Drie zomerse sauzen voor zoetekauwen

Hebt u het lastig om ‘nee’ te zeggen tegen een lekker stukje chocoladetaart, […]

Meer lezen

Cocktailsaus: onze smaakmaker in september

Gemaakt met natuurlijke zongerijpte tomaten en perfect op smaak gebracht met Worcestersaus en een scheutje lekkers: de cocktailsaus van Pauwels Sauzen.

Meer lezen

De beste Belgische sauzen op Yesterdayland

Op 26 augustus werd Bobbejaanland omgetoverd tot Yesterdayland, het mooiste retrofestival van het land. Pauwels Sauzen was van de partij!

Meer lezen

Genieten van Pauwels sauzen tijdens Brico Cross 2018 – 2019

Pauwels Sauzen maakt sinds het prille begin deel uit van het project Brico Cross en zet ook in het derde seizoen haar schouders onder alle wedstrijden.

Meer lezen

Cocktailsaus en Cocktail Halal: dit zijn de verschillen

In ons assortiment blinken twee soorten Cocktailsaus, maar waarin verschillen ze precies? Wij zetten de belangrijkste verschillen op een rij.

Meer lezen

Truffel Mayonaise: onze smaakmaker in oktober

Culinaire snacks of een lekker stukje vlees vragen om heerlijke, soms exclusieve toppings en dan is de iconische truffel nooit ver af. Ontdek onze Truffel Mayonaise, (buiten-)aards van smaak!

Meer lezen