De Beste Frituur van Brugge 2020 kiest voor Pauwels Sauzen

De Beste Frituur van Brugge 2020 kiest voor Pauwels Sauzen

15-10-2020

In juni van dit jaar werd frituur en broodjeszaak Faluche voor het eerst uitgeroepen tot de Beste Frituur van Brugge. Een bekroning voor de mooie weg die uitbaters Hans en Sofie afgelegd hebben gedurende 8 jaar én ook meteen de bevestiging dat het ondernemersduo goede smaak heeft…


FALUCHE

De Beste Frituur van Brugge kiest voor Pauwels Sauzen

Sofie (links) en Hans (rechts) op het terras van hun zaak Faluche

Hans werd opgeleid als bakker, terwijl zijn vrouw Sofie aan een carrière timmerde in de immobiliënindustrie. Ze klopten beiden lange dagen, maar haalden nooit de ultieme voldoening uit de vele inspanningen. Daar kwam verandering in toen ze in 2009 besloten hun carrière over een andere boeg te gooien.

“Met mijn interesse in snelrestauratie en de administratieve ervaring van Sofie als belangrijkste troeven, besloten we om een kleine frituur te gaan uitbaten in Roeselare”, zegt Hans. “Het duurde amper drie jaar voordat we op zoek gingen naar een groter pand met meer mogelijkheden. Zo zijn we hier in Sint-Kruis beland, net buiten de Brugse stadsrand, waar we in 2012 onze droomzaak hebben opgericht: Faluche. Met die naam maken we een subtiele verwijzing naar onze bakkersachtergrond, want faluche is een typisch Frans broodje waarmee we ook onze burgers bereiden.”

Hans en Sofie hebben in hun zaak plaats voor 84 personen en schotelen hun klanten een ruime menukaart voor. “Onze klanten kunnen kiezen uit verschillende frietcombinaties, verse hamburgers tussen het faluche-broodje, meer dan 40 verschillende belegde broodjes, pasta’s, salades en ook enkele warme gerechten”, zegt Hans. “Dat bieden we 7 dagen op 7 aan, waarvan we zelf nog 4 dagen mee in de zaak staan. Op de andere dagen zorgt onze zoon, samen met een groot team van fulltimers en flexiwerkers, er voor dat de boel blijft draaien. De prijs van Beste Frituur in Brugge eerder dit jaar zien we dan ook als een collectieve beloning voor het harde werk van ons allemaal.”

SMAAK EN UITSTRALING

Mayonaise, Ketchup en Curryketchup van Pauwels sauzen bij Faluche (Brugge)

Mayonaise, Ketchup en Curryketchup van Pauwels in 10L emmers

Waar het succes van Faluche gegroeid is in de afgelopen jaren, is de keuze van Hans en Sofie voor Pauwels Sauzen al vanaf het prille begin een groot succes. Hans kiest namelijk al 10 jaar voor Pauwels sauzen en heeft dat zich nog geen moment beklaagd.

“Als ondernemer in snelrestauratie ben ik, naast de intrinsieke kwaliteit van de producten, ook nog gevoelig aan een aantal andere principes”, zegt Hans. “Één daarvan is dat onze klanten niet alleen met de mond eten, maar ook met de ogen. Een open keuken als die van een frituur of broodjeszaak hoort dan ook altijd netjes en hygiënisch te zijn. Wat de sauzen betreft, slaag ik dankzij de Bag-in-Box van Pauwels Sauzen moeiteloos in dat opzet. Pepersaus, Looksaus, Américaine Traiteur, Frietsaus, Andalouse, Cocktail, Samurai, de hamburgersauzen,… voor nagenoeg het volledige gamma speciaalsauzen heb ik gekozen voor de BIBs van Pauwels. Uitzonderingen op de regel zijn hier de Mayonaise, Ketchup en Curryketchup. Aangezien deze sauzen garant staan voor het grootste verbruik hanteer ik hiervoor de 10L emmers met de handige hevelpomp.”

Een tweede principe dat voor Hans van groot belang is, is de uniformiteit in zijn assortiment. “Ik heb niet graag een kakafonie van merken en verpakkingen in mijn aanbod”, zegt Hans. “Met Pauwels Sauzen heb ik voldoende aan één merk die me alle mogelijk smaken kan aanbieden. Van de mayonaise op de friet tot de martinosaus op onze broodjes. Zelf ons oranje frituurvet komt van bij Pauwels. Bovendien zijn de etiketten kleurrijk, modern en speels. Dat zorgt in onze open keuken voor extra kleur.”

INVESTEREN IN DIGITALE FRIETJES

Mayonaise van Pauwels bij Faluche

Hans pompt Mayonaise in portion cups van Pauwels Sauzen

Dat Faluche werd gekroond tot de Beste Frituur van Brugge hebben Hans en Sofie ook voor een stuk te danken aan hun investering in online bestellingen en take away. “Dat hadden we net voor de coronacrisis begon al in gang gezet, maar de situatie dwong ons om meteen vol de kaart van take away en delivery te trekken”, zegt Hans. “Het werd echter een gigantisch succes, in die mate zelfs dat we nu zelfs een grotere omzet draaien dan vroeger.”

Hans en Sofie gingen zelfs over tot de aankoop van maar liefst 6 wagens waarmee het team de bestellingen tot bij de klanten brengt. “Het is een dure investering geweest, maar we geloven dat ook in de snelrestauratie de trend voor take away en delivery gezet is. Pauwels denkt ook op dat gebied mee en voorziet ons van handige portion cups waardoor we onze sauzen mooi kunnen verpakken voor de klant. We mikken er natuurlijk wel op om na de coronacrisis onze 84 zitplaatsen weer gevuld te krijgen, maar de toevoeging van het online frituren willen we ook zeker niet onbenut laten. En zo te zien weten onze klanten het wel te appreciëren om hun favoriete Pauwels saus in de eigen huiskamer te nuttigen ook!”

MEER INFORMATIE

Voor meer informatie over de sauzen en verpakkingen die in dit artikel aan bod komen, kan u steeds terecht bij ons commercieel team. De contactgegevens van onze vertegenwoordiger in uw provincie vindt u via onderstaande button.


Nieuw recreatiecomplex in Mechelen opent de deuren mét een Pauwels sauzen-snackwand

Het entertainment- en recreatiecomplex Burney’s opent na 5 jaar zijn deuren voor het grote publiek. De voormalige site Huyghebaert is nu de thuishaven voor een tal van leuke activiteiten én de Pauwels snack wall.

Meer lezen

Leuvense economiestudenten palmen Ladeuzeplein in met Pauwels Sauzen tijdens Kiesweek Ekonomika

Van 25 t.e.m. 27 april is het weer tijd voor de bekende Kiesweek "Ekonomika". Na enkele jaren afwezigheid vindt het grootste studentenevenement van het land dit jaar opnieuw plaats op het Leuvense Ladeuzeplein. De Kiesweek is toe aan haar 93e editie en rekent daarbij onder meer op de steun van Pauwels Sauzen. 

Meer lezen

Bezoek Pauwels Sauzen op de Horecabeurs Bredene 2022

Van maandag 25 t.e.m. donderdag 28 april is Pauwels Sauzen aanwezig op de Horecabeurs Bredene. Op deze vierdaagse vakbeurs kan u het volledige assortiment sauzen komen degusteren. Daarnaast komt u er alles te weten over onze verschillende frituuroliën en -vetten.

Meer lezen

Eiproducten exponentieel duurder, vraag en aanbod helemaal uit evenwicht

De oorlog in Oekraïne, de ergste uitbraak van vogelgriep in Europa en de oproep van kippenboeren voor betere voorwaarden laten zich voelen op de internationale eiermarkt.

Meer lezen

Pauwels Sauzen wordt partner van het eerste Ostend Kids Festival

Met namen zoals K3, #LikeMe en Camille Dhont wordt de eerste editie van het Ostend Kids Festival onvergetelijk. Net als de catering trouwens, want organisatoren Eventor en Blue Sky Concerts zullen naar verwachting zo’n 5.000 bezoekers laten genieten van lekkere snacks met Pauwels sauzen.

Meer lezen

Fotoreportage: Horecatel 2022 in 30 beelden

Van 13 t.e.m. 16 maart vond in Wallonie Expo te Marche-en-Famenne Horecatel plaats, de grootste vakbeurs voor food professionals in Franstalige België. Wij vatten de 55e editie samen in 30 beelden.

Meer lezen

[Update] Marktrapport: prijsstijging oliën en vetten houdt aan

De stijgende olieprijzen blijven één van de meest besproken onderwerpen in de voedingsindustrie. Daarom brengen we in dit artikel een nieuwe stand van zaken met aandacht voor belangrijkste oliën op de markt en op hoe de oorlog in Oekraïne alsook de hoge energieprijzen een enorme impact hebben op onze grondstoffen.

Meer lezen

Antwerpse frituristen laten Spaans vakantieoord proeven van Belgische frietjes met Pauwels sauzen

Op 25 februari 2022 opende een jong, Antwerps ondernemersduo in het Spaanse Torrevieja de deuren van Frituur Olé: een traditioneel Belgische frituur waar de frietjes geserveerd worden met een breed gamma Pauwels sauzen.

Meer lezen

Trouwe Pauwels-klant tovert vijf sterrenhotel in Dubai om tot frituur

Onze klant Stéphane Moreau, uitbater van Chez Steph in het Franse Valenciennes, trakteerde samen met zijn team een groep expats in Dubai op verse frietjes met stoofvlees en andere streekgerechten uit Noord-Frankrijk.

Meer lezen

Pauwels kijkt na succesvolle Horeca Expo vooruit naar nieuwe Horecatel

Tussen 13 en 16 maart 2022 vindt u Pauwels Sauzen weer terug op de grootste vakbeurs voor professionals in de Belgische foodservicemarkt: Horecatel. Na een afwezigheid van twee jaar omwille van Covid én de succesvolle editie van Horeca Expo 2021 kijken we bij Pauwels alleszins reikhalzend uit naar een het blij weerzien met onze klanten in Marche-en-Famenne.

Meer lezen

Van plakken naar stangen: Pauwels optimaliseert eigen frituurvetten

De vorm van het Pauwels Oranje, Pauwels Blauw en Pauwels Groen frituurvet wordt omgezet van plakken naar stangen. Die aanpassing komt er als gevolg van de oefening die momenteel intern gemaakt wordt om als totaalaanbieder van sauzen, oliën en vetten het assortiment zo optimaal mogelijk af te stemmen op de noden van onze klanten.

Meer lezen

Happy to be back: Pauwels Sauzen op Horeca Expo 2021

Na twee jaar staat Pauwels Sauzen weer op de grootste vakbeurs voor food professionals in Vlaanderen: Horeca Expo.

Meer lezen