De Beste Frituur van Brugge 2020 kiest voor Pauwels Sauzen

De Beste Frituur van Brugge 2020 kiest voor Pauwels Sauzen

15-10-2020

In juni van dit jaar werd frituur en broodjeszaak Faluche voor het eerst uitgeroepen tot de Beste Frituur van Brugge. Een bekroning voor de mooie weg die uitbaters Hans en Sofie afgelegd hebben gedurende 8 jaar én ook meteen de bevestiging dat het ondernemersduo goede smaak heeft…


FALUCHE

De Beste Frituur van Brugge kiest voor Pauwels Sauzen

Sofie (links) en Hans (rechts) op het terras van hun zaak Faluche

Hans werd opgeleid als bakker, terwijl zijn vrouw Sofie aan een carrière timmerde in de immobiliënindustrie. Ze klopten beiden lange dagen, maar haalden nooit de ultieme voldoening uit de vele inspanningen. Daar kwam verandering in toen ze in 2009 besloten hun carrière over een andere boeg te gooien.

“Met mijn interesse in snelrestauratie en de administratieve ervaring van Sofie als belangrijkste troeven, besloten we om een kleine frituur te gaan uitbaten in Roeselare”, zegt Hans. “Het duurde amper drie jaar voordat we op zoek gingen naar een groter pand met meer mogelijkheden. Zo zijn we hier in Sint-Kruis beland, net buiten de Brugse stadsrand, waar we in 2012 onze droomzaak hebben opgericht: Faluche. Met die naam maken we een subtiele verwijzing naar onze bakkersachtergrond, want faluche is een typisch Frans broodje waarmee we ook onze burgers bereiden.”

Hans en Sofie hebben in hun zaak plaats voor 84 personen en schotelen hun klanten een ruime menukaart voor. “Onze klanten kunnen kiezen uit verschillende frietcombinaties, verse hamburgers tussen het faluche-broodje, meer dan 40 verschillende belegde broodjes, pasta’s, salades en ook enkele warme gerechten”, zegt Hans. “Dat bieden we 7 dagen op 7 aan, waarvan we zelf nog 4 dagen mee in de zaak staan. Op de andere dagen zorgt onze zoon, samen met een groot team van fulltimers en flexiwerkers, er voor dat de boel blijft draaien. De prijs van Beste Frituur in Brugge eerder dit jaar zien we dan ook als een collectieve beloning voor het harde werk van ons allemaal.”

SMAAK EN UITSTRALING

Mayonaise, Ketchup en Curryketchup van Pauwels sauzen bij Faluche (Brugge)

Mayonaise, Ketchup en Curryketchup van Pauwels in 10L emmers

Waar het succes van Faluche gegroeid is in de afgelopen jaren, is de keuze van Hans en Sofie voor Pauwels Sauzen al vanaf het prille begin een groot succes. Hans kiest namelijk al 10 jaar voor Pauwels sauzen en heeft dat zich nog geen moment beklaagd.

“Als ondernemer in snelrestauratie ben ik, naast de intrinsieke kwaliteit van de producten, ook nog gevoelig aan een aantal andere principes”, zegt Hans. “Één daarvan is dat onze klanten niet alleen met de mond eten, maar ook met de ogen. Een open keuken als die van een frituur of broodjeszaak hoort dan ook altijd netjes en hygiënisch te zijn. Wat de sauzen betreft, slaag ik dankzij de Bag-in-Box van Pauwels Sauzen moeiteloos in dat opzet. Pepersaus, Looksaus, Américaine Traiteur, Frietsaus, Andalouse, Cocktail, Samurai, de hamburgersauzen,… voor nagenoeg het volledige gamma speciaalsauzen heb ik gekozen voor de BIBs van Pauwels. Uitzonderingen op de regel zijn hier de Mayonaise, Ketchup en Curryketchup. Aangezien deze sauzen garant staan voor het grootste verbruik hanteer ik hiervoor de 10L emmers met de handige hevelpomp.”

Een tweede principe dat voor Hans van groot belang is, is de uniformiteit in zijn assortiment. “Ik heb niet graag een kakafonie van merken en verpakkingen in mijn aanbod”, zegt Hans. “Met Pauwels Sauzen heb ik voldoende aan één merk die me alle mogelijk smaken kan aanbieden. Van de mayonaise op de friet tot de martinosaus op onze broodjes. Zelf ons oranje frituurvet komt van bij Pauwels. Bovendien zijn de etiketten kleurrijk, modern en speels. Dat zorgt in onze open keuken voor extra kleur.”

INVESTEREN IN DIGITALE FRIETJES

Mayonaise van Pauwels bij Faluche

Hans pompt Mayonaise in portion cups van Pauwels Sauzen

Dat Faluche werd gekroond tot de Beste Frituur van Brugge hebben Hans en Sofie ook voor een stuk te danken aan hun investering in online bestellingen en take away. “Dat hadden we net voor de coronacrisis begon al in gang gezet, maar de situatie dwong ons om meteen vol de kaart van take away en delivery te trekken”, zegt Hans. “Het werd echter een gigantisch succes, in die mate zelfs dat we nu zelfs een grotere omzet draaien dan vroeger.”

Hans en Sofie gingen zelfs over tot de aankoop van maar liefst 6 wagens waarmee het team de bestellingen tot bij de klanten brengt. “Het is een dure investering geweest, maar we geloven dat ook in de snelrestauratie de trend voor take away en delivery gezet is. Pauwels denkt ook op dat gebied mee en voorziet ons van handige portion cups waardoor we onze sauzen mooi kunnen verpakken voor de klant. We mikken er natuurlijk wel op om na de coronacrisis onze 84 zitplaatsen weer gevuld te krijgen, maar de toevoeging van het online frituren willen we ook zeker niet onbenut laten. En zo te zien weten onze klanten het wel te appreciëren om hun favoriete Pauwels saus in de eigen huiskamer te nuttigen ook!”

MEER INFORMATIE

Voor meer informatie over de sauzen en verpakkingen die in dit artikel aan bod komen, kan u steeds terecht bij ons commercieel team. De contactgegevens van onze vertegenwoordiger in uw provincie vindt u via onderstaande button.


Quick zet Belgische smaak in de schijnwerpers met Pauwels Sauzen

Quick lanceert met trots een nieuwe campagne met in de hoofdrol uitsluitend lokale producten. En uiteraard spelen onze 100% Belgisch geproduceerde sauzen hierin een centrale rol. Want frietjes of een hamburger zonder saus, dat is toch niet helemaal hetzelfde. Onze sauzen zijn niet alleen een lekkere aanvulling op het menu van Quick, maar zij vertegenwoordigen ook nog eens onze Belgische trots. Win-win dus!

Meer lezen

Pauwels behaalt het VOKA Charter Duurzaam Ondernemen

Met groot genoegen kunnen we aankondigen dat we het VOKA Charter Duurzaam Ondernemen hebben behaald. Deze mijlpaal markeert een belangrijke erkenning van onze inspanningen om duurzaamheid te integreren in onze bedrijfsactiviteiten.

Meer lezen

Derry’s frituur breidt uit met bijgebouw en grotere menukaart

Derry’s frituur gevestigd langs de Armoedestraat in Rumbeke, breidt groots uit. Naast een gloednieuw bijgebouw, beslisten Thomas en Shani om ook hun aanbod drastisch uit te breiden, zodat de frituur meer en meer de allure krijgt van een eethuis. Naast frietjes staan er voortaan ook belegde broodjes en extra gerechten op de menukaart.

Meer lezen

De 5 trends in de Belgische foodservicemarkt

België, bekend om zijn culinaire erfgoed en liefde voor lekker eten, heeft een bloeiende foodservicemarkt die constant in beweging is. Van traditionele restaurants en bistro’s tot foodtrucks, broodjeszaken en frituren, er zijn tallozen mogelijkheden om tegenwoordig te genieten van lekker eten.

Meer lezen

Het Lokerse Smulhoekje kiest voor Pauwels dankzij ruim aanbod sauzen

Silvie, een energieke en ondernemende Limburgse vrouw bracht haar passie voor broodjes, frietjes en snacks mee naar Oost-Vlaanderen. Met haar roots diepgeworteld in de Belgische culinaire tradities, besloot ze dat het tijd was om haar eigen stempel te drukken op de broodjescultuur in Oost-Vlaanderen.

Meer lezen

210.814 tubes en bokalen saus voor de voedselbank

Pauwels blijft zich dan ook in 2023 inzetten voor de Voedselbanken. Zo werd er tijdens de eerste helft van het jaar saus gedoneerd aan de mensen in nood. In februari vond er een eerste donatie plaats, gevolgd door een donatie van pastasaus in mei.

Meer lezen

5 hamburgers die niet mogen ontbreken op uw menu

Eén van de meest veelzijdige en geliefde gerechten die zeker en vast niet mogen ontbreken op uw menukaart is: DE HAMBURGER. Met eindeloze mogelijkheden voor creativiteit en smaakcombinaties kunnen hamburgers een belangrijke rol spelen in het aantrekken van klanten.

Meer lezen

Pauwels sticks, nieuw in het assortiment

Bij Pauwels zitten we alles behalve stil, na onze recente introductie van Cheddar en Salsa kunnen we alweer een nieuwigheid toevoegen aan ons assortiment. Dit keer een handige verpakking van 20ml die makkelijk en overal inzetbaar is.

Meer lezen

Cheddar & Salsa, onze nieuwe (dip)sauzen

¡Hola! Sombrero’s en sambaballen all the way! Want voortaan zullen Cheddar en Salsa het assortiment vervolledigen. Tijdens Horeca Expo en Horecatel kon u onder Mexicaanse sferen alvast voorproeven van deze smeuïge en kruidige (dip)sauzen.

Meer lezen

Terugblik op een a-mayonnaise-ing crossseizoen

Na de allerlaatste wedstrijd afgelopen zondag in Oostmalle, zit het crossseizoen er helaas op. Na een lang en pittig seizoen blikken we als hoofdsponsor graag terug op de knappe prestaties van het Pauwels Sauzen-Bingoal team.

Meer lezen

Pauwels Sauzen neemt je mee naar Mexico op Horecatel

Van 12 tot en met 15 maart is Pauwels naar jaarlijkse gewoonte weer present op de grootste vakbeurs voor food professionals in Wallonië. En dit jaar gieten we een speciaal sausje over onze beursstand, want alle bezoekers zullen ondergedompeld worden in een Mexicaanse sfeer. ¡Hola! Bij Pauwels kijken we reikhalzend uit naar een blij weerzien in Marche-en-Famenne.

Meer lezen

Pauwels schenkt saus tijdens de actie van Bloedserieus

Ook dit jaar roept Bloedserieus studenten massaal op om bloed en plasma te doneren. De actie voor en door studenten vindt elk jaar plaats vlakbij de campus en is gevestigd middenin de studentenbuurt. Al wie komt doneren gaat met een goed gevulde goodiebag naar huis. Wie zien we terug in Kortrijk, Gent, Antwerpen, Leuven, Brussel, Diepenbeek of Hasselt?

Meer lezen