De Beste Frituur van Brugge 2020 kiest voor Pauwels Sauzen

De Beste Frituur van Brugge 2020 kiest voor Pauwels Sauzen

15-10-2020

In juni van dit jaar werd frituur en broodjeszaak Faluche voor het eerst uitgeroepen tot de Beste Frituur van Brugge. Een bekroning voor de mooie weg die uitbaters Hans en Sofie afgelegd hebben gedurende 8 jaar én ook meteen de bevestiging dat het ondernemersduo goede smaak heeft…


FALUCHE

De Beste Frituur van Brugge kiest voor Pauwels Sauzen

Sofie (links) en Hans (rechts) op het terras van hun zaak Faluche

Hans werd opgeleid als bakker, terwijl zijn vrouw Sofie aan een carrière timmerde in de immobiliënindustrie. Ze klopten beiden lange dagen, maar haalden nooit de ultieme voldoening uit de vele inspanningen. Daar kwam verandering in toen ze in 2009 besloten hun carrière over een andere boeg te gooien.

“Met mijn interesse in snelrestauratie en de administratieve ervaring van Sofie als belangrijkste troeven, besloten we om een kleine frituur te gaan uitbaten in Roeselare”, zegt Hans. “Het duurde amper drie jaar voordat we op zoek gingen naar een groter pand met meer mogelijkheden. Zo zijn we hier in Sint-Kruis beland, net buiten de Brugse stadsrand, waar we in 2012 onze droomzaak hebben opgericht: Faluche. Met die naam maken we een subtiele verwijzing naar onze bakkersachtergrond, want faluche is een typisch Frans broodje waarmee we ook onze burgers bereiden.”

Hans en Sofie hebben in hun zaak plaats voor 84 personen en schotelen hun klanten een ruime menukaart voor. “Onze klanten kunnen kiezen uit verschillende frietcombinaties, verse hamburgers tussen het faluche-broodje, meer dan 40 verschillende belegde broodjes, pasta’s, salades en ook enkele warme gerechten”, zegt Hans. “Dat bieden we 7 dagen op 7 aan, waarvan we zelf nog 4 dagen mee in de zaak staan. Op de andere dagen zorgt onze zoon, samen met een groot team van fulltimers en flexiwerkers, er voor dat de boel blijft draaien. De prijs van Beste Frituur in Brugge eerder dit jaar zien we dan ook als een collectieve beloning voor het harde werk van ons allemaal.”

SMAAK EN UITSTRALING

Mayonaise, Ketchup en Curryketchup van Pauwels sauzen bij Faluche (Brugge)

Mayonaise, Ketchup en Curryketchup van Pauwels in 10L emmers

Waar het succes van Faluche gegroeid is in de afgelopen jaren, is de keuze van Hans en Sofie voor Pauwels Sauzen al vanaf het prille begin een groot succes. Hans kiest namelijk al 10 jaar voor Pauwels sauzen en heeft dat zich nog geen moment beklaagd.

“Als ondernemer in snelrestauratie ben ik, naast de intrinsieke kwaliteit van de producten, ook nog gevoelig aan een aantal andere principes”, zegt Hans. “Één daarvan is dat onze klanten niet alleen met de mond eten, maar ook met de ogen. Een open keuken als die van een frituur of broodjeszaak hoort dan ook altijd netjes en hygiënisch te zijn. Wat de sauzen betreft, slaag ik dankzij de Bag-in-Box van Pauwels Sauzen moeiteloos in dat opzet. Pepersaus, Looksaus, Américaine Traiteur, Frietsaus, Andalouse, Cocktail, Samurai, de hamburgersauzen,… voor nagenoeg het volledige gamma speciaalsauzen heb ik gekozen voor de BIBs van Pauwels. Uitzonderingen op de regel zijn hier de Mayonaise, Ketchup en Curryketchup. Aangezien deze sauzen garant staan voor het grootste verbruik hanteer ik hiervoor de 10L emmers met de handige hevelpomp.”

Een tweede principe dat voor Hans van groot belang is, is de uniformiteit in zijn assortiment. “Ik heb niet graag een kakafonie van merken en verpakkingen in mijn aanbod”, zegt Hans. “Met Pauwels Sauzen heb ik voldoende aan één merk die me alle mogelijk smaken kan aanbieden. Van de mayonaise op de friet tot de martinosaus op onze broodjes. Zelf ons oranje frituurvet komt van bij Pauwels. Bovendien zijn de etiketten kleurrijk, modern en speels. Dat zorgt in onze open keuken voor extra kleur.”

INVESTEREN IN DIGITALE FRIETJES

Mayonaise van Pauwels bij Faluche

Hans pompt Mayonaise in portion cups van Pauwels Sauzen

Dat Faluche werd gekroond tot de Beste Frituur van Brugge hebben Hans en Sofie ook voor een stuk te danken aan hun investering in online bestellingen en take away. “Dat hadden we net voor de coronacrisis begon al in gang gezet, maar de situatie dwong ons om meteen vol de kaart van take away en delivery te trekken”, zegt Hans. “Het werd echter een gigantisch succes, in die mate zelfs dat we nu zelfs een grotere omzet draaien dan vroeger.”

Hans en Sofie gingen zelfs over tot de aankoop van maar liefst 6 wagens waarmee het team de bestellingen tot bij de klanten brengt. “Het is een dure investering geweest, maar we geloven dat ook in de snelrestauratie de trend voor take away en delivery gezet is. Pauwels denkt ook op dat gebied mee en voorziet ons van handige portion cups waardoor we onze sauzen mooi kunnen verpakken voor de klant. We mikken er natuurlijk wel op om na de coronacrisis onze 84 zitplaatsen weer gevuld te krijgen, maar de toevoeging van het online frituren willen we ook zeker niet onbenut laten. En zo te zien weten onze klanten het wel te appreciëren om hun favoriete Pauwels saus in de eigen huiskamer te nuttigen ook!”

MEER INFORMATIE

Voor meer informatie over de sauzen en verpakkingen die in dit artikel aan bod komen, kan u steeds terecht bij ons commercieel team. De contactgegevens van onze vertegenwoordiger in uw provincie vindt u via onderstaande button.


Pauwels sticks, nieuw in het assortiment

Bij Pauwels zitten we alles behalve stil, na onze recente introductie van Cheddar en Salsa kunnen we alweer een nieuwigheid toevoegen aan ons assortiment. Dit keer een handige verpakking van 20ml die makkelijk en overal inzetbaar is.

Meer lezen

Cheddar & Salsa, onze nieuwe (dip)sauzen

¡Hola! Sombrero’s en sambaballen all the way! Want voortaan zullen Cheddar en Salsa het assortiment vervolledigen. Tijdens Horeca Expo en Horecatel kon u onder Mexicaanse sferen alvast voorproeven van deze smeuïge en kruidige (dip)sauzen.

Meer lezen

Terugblik op een a-mayonnaise-ing crossseizoen

Na de allerlaatste wedstrijd afgelopen zondag in Oostmalle, zit het crossseizoen er helaas op. Na een lang en pittig seizoen blikken we als hoofdsponsor graag terug op de knappe prestaties van het Pauwels Sauzen-Bingoal team.

Meer lezen

Pauwels Sauzen neemt je mee naar Mexico op Horecatel

Van 12 tot en met 15 maart is Pauwels naar jaarlijkse gewoonte weer present op de grootste vakbeurs voor food professionals in Wallonië. En dit jaar gieten we een speciaal sausje over onze beursstand, want alle bezoekers zullen ondergedompeld worden in een Mexicaanse sfeer. ¡Hola! Bij Pauwels kijken we reikhalzend uit naar een blij weerzien in Marche-en-Famenne.

Meer lezen

Pauwels schenkt saus tijdens de actie van Bloedserieus

Ook dit jaar roept Bloedserieus studenten massaal op om bloed en plasma te doneren. De actie voor en door studenten vindt elk jaar plaats vlakbij de campus en is gevestigd middenin de studentenbuurt. Al wie komt doneren gaat met een goed gevulde goodiebag naar huis. Wie zien we terug in Kortrijk, Gent, Antwerpen, Leuven, Brussel, Diepenbeek of Hasselt?

Meer lezen

De Patatclub, de club waar ze frietjes serveren met Pauwels sauzen

Als er nu één club is waar je lid van wilt zijn, dan is dat zeker en vast wel de Patatclub in Destelbergen. Jens Meganck start dan ook sinds 30 maart 2022 deze lekkere club met als act van de avond “frietjes”. Ook in de spotlight staan de sauzen van Pauwels, want frieten zonder saus dat kan natuurlijk niet.

Meer lezen

Frituur ’t Hoeksje werkt al jarenlang met Pauwels sauzen

Kris Demarcke, eigenaar van Frituur ’t Hoeksje, baat al ruim 14 jaar de frituur uit die gelegen is op de hoek van de Baronstraat en de Lombardsijdelaan in Middelkerke. Wij moeten dan ook geen twee keer raden waar de naam Frituur ’t Hoeksje vandaan komt.

Meer lezen

Prijzen van tomatenconcentraat kennen ongeziene hoogtes

Wist je dat er voor 1kg tomatenconcentraat 6kg tomaten nodig is? En dat nu de prijzen van tomatenconcentraat enorm de hoogte inschieten. Momenteel zitten we dan ook bijna aan een verdubbeling van de prijs. Onze Purchase Manager Eric Van Gestel zet enkele interessante feiten voor jou op een rijtje.

Meer lezen

Pauwels Sauzen op Kanaal Z

Vrijdag 25 november verwelkomden we Kanaal Z op onze site in Oelegem. Zij kwamen een kijkje nemen achter de schermen van onze werking en productieproces. Er werd een extra woordje uitleg gegeven over het ontstaan, de verdere ontwikkelingen en de toekomstplannen van Pauwels.

Meer lezen

Studio Frites opent premiumfrituur met Pauwels sauzen

Sinds 2 september 2022 kan je op de Handelslei in Sint-Antonius Zoersel terecht voor frietjes met net dat tikkeltje meer. Zo serveren ze onder andere loaded fries en loaded curryworsten, maar ook artisanale kroketten en bitterballen ontbreken niet op de menukaart.

Meer lezen

Pauwels scoort in de cross

Afgelopen weekend stond het Europees Kampioenschap veldrijden in Namen op het menu. Met namen zoals Iserbyt, Vanthourenhout, van Empel en Betsema beloofde het een spannende wedstrijd te worden voor het Pauwels Sauzen Bingoal Cycling Team. Pauwels schittert opnieuw op het podium dankzij de knappe prestaties van de renners.

Meer lezen

Belangrijke plantaardige oliën en vetten dalen in prijs

Bij Pauwels volgen we de huidige situatie van oliën en vetten op de voet. Wij zien het dan ook als onze taak om iedereen zo goed mogelijk te informeren over de nieuwste stand van zaken. Onze Oliën en vetten expert Stijn geeft een update over de krapte van de markt, de nieuwe oogsten, vraag naar biodiesel en nog veel meer.

Meer lezen