De BIB-verpakking van Pauwels sauzen: op maat van professionals in foodservice

De BIB-verpakking van Pauwels sauzen: op maat van professionals in foodservice

12-09-2019

Bij Pauwels sauzen beschikken we over een ruim assortiment aan verpakkingen. Zowel voor klein als voor groot verbruik is er een passende verpakking beschikbaar. Een echt succesnummer in dat aanbod is het Bag-in-Box systeem, een uniek systeem in de markt dat tegemoet komt aan alle eisen van de professionele gebruikers. 


BAG-IN-BOX

De Bag-in-Box (BIB) van Pauwels bestaat uit een rode, plastic box van 30 cm (H) x 23 cm (D) x 25 cm (B). De box biedt plaats aan twee sauszakken met een inhoud van 5 liter. Een handig voordeel is dat de afzonderlijke boxen aan elkaar te koppelen zijn (zie foto), waardoor een mooie reeks BIBs ontstaat van waaruit alle sauzen in het assortiment van de klant gedoseerd kunnen worden.

Om de sauzen te doseren op snacks, frietjes of in potjes wordt een handige, rood-witte drukpomp geïnstalleerd op het deksel van de box. Daarmee is dit verpakkingssysteem uiterst geschikt voor professionals die snel, gemakkelijk en hygiënisch te werk willen gaan.

Het BIB-systeem van Pauwels kent vele voordelen, zowel op het gebied van gebruiksgemak en hygiëne als smaakbehoud en rendement. Hieronder zetten we de verschillende voordelen van de BIBs even op een rij.

OPTIMALE HYGIËNE & LANGDURIG SMAAKBEHOUD

Onze sauzen in BIB worden vacuüm verpakt in een flexibele lichtdichte zak en geplaatst in een platte verpakking van golfkarton (zie foto). Dat het karton plat is, is een belangrijke besparing in termen van transport en opslag dankzij. Het is trouwens ook op die manier dat de sauszak bij de groothandel beschikbaar is. Nadien wordt de saus in diezelfde sauszak geïnstalleerd in de plastic box.

Van productie tot verbruik is de saus op die manier optimaal beschermd tegen het doordringen van zuurstof en licht. Zuurstof en licht zijn namelijk de belangrijkste redenen waarom een saus na verloop van tijd oxideert en daardoor verandert in smaak, geur, kleur, structuur,… Dat het BIB-systeem een barrière vormt tegen indringers van buitenaf is dan ook een belangrijke factor in het behoud van versheid en kwaliteit meerdere weken na openen.

MAXIMAAL RENDEMENT & TRACEERBAARHEID

BIB Pauwels Curry

Met het BIB-systeem kunnen sauzen makkelijk gedoseerd worden aan de hand van een pompsysteem. Dat is uiteraard gebruiksvriendelijk, maar een drukpomp in een luchtdichte zak zorgt er ook voor dat de volledige inhoud van de zak kan benut worden, tot de laatste druppel. Zo heeft u minder productverlies, minder afvalmaterialen en een maximaal rendement van uw sauzen.

Elke vacuüm verpakte zak krijgt bovendien een unieke nummering mee. Daardoor kan iedere sauszak steeds tot aan de productielijn getraceerd worden. Daarom bent u als professioneel gebruiker ook steeds perfect in orde met de richtlijnen van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV).

ESTHETISCH & FINANCIEEL VERANTWOORD

Brazil pauwels sauzen bib

De BIBs van Pauwels zijn niet alleen hygiënisch, gebruiksvriendelijk en kwalitatief, maar ook esthetisch verantwoord. Een reeks van gekoppelde BIBs zorgt namelijk voor een mooie aankleding van uw uitgeeftoog. Bovendien zorgt de beperkte omvang van één Bag-in-Box (30 cm (H) x 23 cm (D) x 25 cm (B)) ervoor dat 2 x 5 liter saus relatief gezien maar weinig plaats inneemt op de werkplaats. Met oog op het gebruiksgemak krijgt elke box ook een mooie sticker mee waarop de sausbenaming staat (zie foto).

Daarnaast stellen wij bij Pauwels het BIB-systeem met de rode plastic boxen gratis ter beschikking. U geniet met andere woorden volledig kosteloos van de talrijke voordelen van dit systeem. Bovendien wordt de eerste installatie ook steeds verzorgd bij u in de zaak door de commercieel vertegenwoordiger uit uw regio.

INSTALLATIE

Gaat u graag aan de slag met het BIB-Systeem? Neem dan contact op met onze vertegenwoordiger uit uw regio. De contactgegevens daarvoor vindt u via onderstaande button.


De beste Belgische sauzen op Horecatel 2018

Een terugblik op drie interessante beursdagen Van 4 tot 7 maart 2018 vond […]

Meer lezen

Pauwels Sauzen steunt Leuvense economiestudenten

Kiesweek Ekonomika van start in de Leuvense binnenstad. Naar jaarlijkse traditie ging de […]

Meer lezen

Samba op het bord met de Brazil van Pauwels Sauzen

Roemloos gingen ze ten onder tegen de Rode Duivels in de kwartfinale van […]

Meer lezen

Pauwels Sauzen zet schouders onder Sfinks Mixed festival

Van donderdag 26 t.e.m. zondag 29 juli 2018 verzamelden de avontuurlijke muziekliefhebbers onder […]

Meer lezen

Drie zomerse sauzen voor zoetekauwen

Hebt u het lastig om ‘nee’ te zeggen tegen een lekker stukje chocoladetaart, […]

Meer lezen

Cocktailsaus: onze smaakmaker in september

Gemaakt met natuurlijke zongerijpte tomaten en perfect op smaak gebracht met Worcestersaus en een scheutje lekkers: de cocktailsaus van Pauwels Sauzen.

Meer lezen

De beste Belgische sauzen op Yesterdayland

Op 26 augustus werd Bobbejaanland omgetoverd tot Yesterdayland, het mooiste retrofestival van het land. Pauwels Sauzen was van de partij!

Meer lezen

Genieten van Pauwels sauzen tijdens Brico Cross 2018 – 2019

Pauwels Sauzen maakt sinds het prille begin deel uit van het project Brico Cross en zet ook in het derde seizoen haar schouders onder alle wedstrijden.

Meer lezen

Cocktailsaus en Cocktail Halal: dit zijn de verschillen

In ons assortiment blinken twee soorten Cocktailsaus, maar waarin verschillen ze precies? Wij zetten de belangrijkste verschillen op een rij.

Meer lezen

Truffel Mayonaise: onze smaakmaker in oktober

Culinaire snacks of een lekker stukje vlees vragen om heerlijke, soms exclusieve toppings en dan is de iconische truffel nooit ver af. Ontdek onze Truffel Mayonaise, (buiten-)aards van smaak!

Meer lezen