“De exclusieve Pauwels sauzen passen bij ons homemade comfort food”

“De exclusieve Pauwels sauzen passen bij ons homemade comfort food”

05-06-2019

Wie op de website van TripAdvisor op zoek gaat naar een goede eetgelegenheid in de buurt van Sint-Niklaas, fronst naar alle waarschijnlijkheid even de wenkbrauwen bij het zien van de ranglijst. Tussen de verfijnde restaurants in de regio springt één naam namelijk meteen in het oog: Frituur Conny en Franky. Daar weten de uitbaters hun klanten te charmeren met een creatieve kijk op homemade comfort food van de bovenste plank, geserveerd met een ruim assortiment Pauwels sauzen. 


Van afhaalfrituur tot moderne snackbar

Wanneer we uitbaters Conny, Franky en zoon Kasper vragen om de familiezaak kort te omschrijven, is het antwoord even kort als duidelijk: “Een frituur 2.0”, luidt het. De afgelopen 21 jaar hebben ze de zaak dan ook omgetoverd van kleine afhaalfrituur tot een moderne snackbar met een duidelijk concept.

“Zonder enige ervaring in de sector, maar met zeer veel passie voor food namen we in 1998 een kleine frituur over”, begint Franky zijn verhaal. “Twee decennia later is de zaak echter in niets nog te vergelijken. Zo zijn we in 2009 verhuisd naar een groter pand en afgelopen voorjaar hebben we het pand ook nog eens volledig verbouwd. Nu beschikken we over een moderne keuken, meer zitplaatsen en zowel vooraan als achteraan een ruim terras. Daarnaast heeft Kasper ook de nodige technologische voorzieningen in huis gehaald om online bestellingen te kunnen ontvangen, waardoor we onze frituur klaar achten voor de toekomst.”

Pauwels richt zich uitsluitend op professionele gebruikers zoals wij. Die exclusieve beschikbaarheid is de perfecte match met het exclusieve ‘homemade’ karakter van ons menu.

Exclusief voor professioneel gebruik

Die toekomst oogt alleszins rooskleurig voor Frituur Conny en Franky , want de klanten komen vaak van ver. “Mede dankzij goede mond-aan-mond-reclame en positieve beoordelingen op TripAdvisor staat onze zaak tot buiten de stadsgrenzen gekend voor kwalitatieve comfort food in de Brits-Amerikaanse stijl“,  zegt Franky. “Van verse hamburgers en hot dogs tot specialiteiten als cheese steak, barbecue ribs en Mac ’n Cheese. Doordat we onze gerechten zelf maken en daarvoor ook onze eigen ingrediënten uit te kiezen, kunnen we een menu aanbieden dat uitblinkt in authenticiteit en kwaliteit. Daarvoor komen de mensen terug.”

Van bij de opstart in 1998 kozen Conny en Franky voor een samenwerking met Pauwels sauzen. “Een bewuste keuze”, zegt Conny, “want in tegenstelling tot vele andere merken zijn Pauwels sauzen niet beschikbaar voor de consument in de supermarkt. Het merk richt zich namelijk voor de volle 100% op professionele gebruikers zoals wij. Die exclusiviteit is de perfecte match met het even exclusieve karakter van ons menu. Bovendien is het grote assortiment ook interessant wanneer we zelf creatief aan de slag gaan in de keuken. Het koppelen van nieuwe burgers aan één van de vele sauzen is telkens opnieuw een leuke oefening.”

In het vaste sauzenassortiment van Conny & Franky vinden we Americaine, Andalouse, Cocktailsaus, Curry, Mammouth, Mayonaise, Samurai, Tartaar de Luxe en Vegan Mayo. “Onze klanten bestellen heel vaak de Americaine, Andalouse en Samurai. Zelf ben ik de grootste fan van die eerste twee sauzen”, zegt Franky. “Voor alle sauzen gebruiken we hoofdzakelijk de 1 liter tubes omdat we daarmee heel gemakkelijk met de saus tot bij de burger kunnen. Onze keuken is namelijk minder geschikt voor een vaste plek voor de sauzen.”

Onze Billy Burgers worden bereid met zelfgemalen rundsvlees, huis gecured spek en geserveerd op een echte Amerikaanse potato bun met saus naar keuze.

Billy Burgers en Scallywags

Naast succesvolle ondernemers zijn Conny en Franky ook gepassioneerde hobbykoks. De voorbereiding van de huisgemaakte gerechten enerzijds en het experimenteren met nieuwe combinaties anderzijds is dan ook hun favoriete bezigheid op dinsdag, de wekelijkse sluitingsdag.

“Om onze zaak haar unieke identiteit te geven, sparen we kosten noch moeite”, zegt Franky. “Zo maal ik bijvoorbeeld eigenhandig onze burgers met een verhouding van 80% rundsvlees en 20% vet. De worsten voor onze hot dogs worden eveneens volgens een eigen recept bereid, net als het spek. Voor onze gerechten met pulled pork garen we zelf gedurende 20 uur varkensspiering tot dat deze zo mals is dat het vlot in reepjes uiteen te trekken is. We serveren ook onze eigen kaassaus, verse coleslaw en handgesneden frietjes. Het vergt allemaal veel voorbereiding, maar het is de moeite waard wanneer onze eigen creaties gesmaakt worden door de klanten.”

Één van die succesvolle creaties is het volledige assortiment aan ‘Billy Burgers‘. “Die worden bereid met 150gr zelfgemalen rundsvlees, het huis gecured spek en geserveerd op een echte Amerikaanse potato bun met Ketchup, Mosterd of een andere saus”, legt zoon Kasper uit. “Daarnaast hebben we ook een assortiment ‘frietcombinaties‘ gelanceerd. Dit zijn vaste combinaties met frietjes, saus en een snack. Zo serveren we onder meer de Julien die vooral gekend is vanuit het Gentse, het Canadese Poutine uit de jaren ’50 en het typisch Vlaamse frietje Oorlog. Ook hier konden we het niet laten om onze eigen creativiteit een plaats te geven. De nieuwste frietcombinatie is dan ook onze Scallywag (zie foto): een mini friet met onze BBQ Pulled Pork, de zelfgemaakt kaassaus en geroosterde uitjes.”

Meer informatie over de sauzen

Heb je graag meer informatie over de sauzen in dit artikel? Neem dan contact op met onze commercieel team via onderstaande button.


Nieuw recreatiecomplex in Mechelen opent de deuren mét een Pauwels sauzen-snackwand

Het entertainment- en recreatiecomplex Burney’s opent na 5 jaar zijn deuren voor het grote publiek. De voormalige site Huyghebaert is nu de thuishaven voor een tal van leuke activiteiten én de Pauwels snack wall.

Meer lezen

Leuvense economiestudenten palmen Ladeuzeplein in met Pauwels Sauzen tijdens Kiesweek Ekonomika

Van 25 t.e.m. 27 april is het weer tijd voor de bekende Kiesweek "Ekonomika". Na enkele jaren afwezigheid vindt het grootste studentenevenement van het land dit jaar opnieuw plaats op het Leuvense Ladeuzeplein. De Kiesweek is toe aan haar 93e editie en rekent daarbij onder meer op de steun van Pauwels Sauzen. 

Meer lezen

Bezoek Pauwels Sauzen op de Horecabeurs Bredene 2022

Van maandag 25 t.e.m. donderdag 28 april is Pauwels Sauzen aanwezig op de Horecabeurs Bredene. Op deze vierdaagse vakbeurs kan u het volledige assortiment sauzen komen degusteren. Daarnaast komt u er alles te weten over onze verschillende frituuroliën en -vetten.

Meer lezen

Eiproducten exponentieel duurder, vraag en aanbod helemaal uit evenwicht

De oorlog in Oekraïne, de ergste uitbraak van vogelgriep in Europa en de oproep van kippenboeren voor betere voorwaarden laten zich voelen op de internationale eiermarkt.

Meer lezen

Pauwels Sauzen wordt partner van het eerste Ostend Kids Festival

Met namen zoals K3, #LikeMe en Camille Dhont wordt de eerste editie van het Ostend Kids Festival onvergetelijk. Net als de catering trouwens, want organisatoren Eventor en Blue Sky Concerts zullen naar verwachting zo’n 5.000 bezoekers laten genieten van lekkere snacks met Pauwels sauzen.

Meer lezen

Fotoreportage: Horecatel 2022 in 30 beelden

Van 13 t.e.m. 16 maart vond in Wallonie Expo te Marche-en-Famenne Horecatel plaats, de grootste vakbeurs voor food professionals in Franstalige België. Wij vatten de 55e editie samen in 30 beelden.

Meer lezen

[Update] Marktrapport: prijsstijging oliën en vetten houdt aan

De stijgende olieprijzen blijven één van de meest besproken onderwerpen in de voedingsindustrie. Daarom brengen we in dit artikel een nieuwe stand van zaken met aandacht voor belangrijkste oliën op de markt en op hoe de oorlog in Oekraïne alsook de hoge energieprijzen een enorme impact hebben op onze grondstoffen.

Meer lezen

Antwerpse frituristen laten Spaans vakantieoord proeven van Belgische frietjes met Pauwels sauzen

Op 25 februari 2022 opende een jong, Antwerps ondernemersduo in het Spaanse Torrevieja de deuren van Frituur Olé: een traditioneel Belgische frituur waar de frietjes geserveerd worden met een breed gamma Pauwels sauzen.

Meer lezen

Trouwe Pauwels-klant tovert vijf sterrenhotel in Dubai om tot frituur

Onze klant Stéphane Moreau, uitbater van Chez Steph in het Franse Valenciennes, trakteerde samen met zijn team een groep expats in Dubai op verse frietjes met stoofvlees en andere streekgerechten uit Noord-Frankrijk.

Meer lezen

Pauwels kijkt na succesvolle Horeca Expo vooruit naar nieuwe Horecatel

Tussen 13 en 16 maart 2022 vindt u Pauwels Sauzen weer terug op de grootste vakbeurs voor professionals in de Belgische foodservicemarkt: Horecatel. Na een afwezigheid van twee jaar omwille van Covid én de succesvolle editie van Horeca Expo 2021 kijken we bij Pauwels alleszins reikhalzend uit naar een het blij weerzien met onze klanten in Marche-en-Famenne.

Meer lezen

Van plakken naar stangen: Pauwels optimaliseert eigen frituurvetten

De vorm van het Pauwels Oranje, Pauwels Blauw en Pauwels Groen frituurvet wordt omgezet van plakken naar stangen. Die aanpassing komt er als gevolg van de oefening die momenteel intern gemaakt wordt om als totaalaanbieder van sauzen, oliën en vetten het assortiment zo optimaal mogelijk af te stemmen op de noden van onze klanten.

Meer lezen

Happy to be back: Pauwels Sauzen op Horeca Expo 2021

Na twee jaar staat Pauwels Sauzen weer op de grootste vakbeurs voor food professionals in Vlaanderen: Horeca Expo.

Meer lezen