“De exclusieve Pauwels sauzen passen bij ons homemade comfort food”

“De exclusieve Pauwels sauzen passen bij ons homemade comfort food”

05-06-2019

Wie op de website van TripAdvisor op zoek gaat naar een goede eetgelegenheid in de buurt van Sint-Niklaas, fronst naar alle waarschijnlijkheid even de wenkbrauwen bij het zien van de ranglijst. Tussen de verfijnde restaurants in de regio springt één naam namelijk meteen in het oog: Frituur Conny en Franky. Daar weten de uitbaters hun klanten te charmeren met een creatieve kijk op homemade comfort food van de bovenste plank, geserveerd met een ruim assortiment Pauwels sauzen. 


Van afhaalfrituur tot moderne snackbar

Wanneer we uitbaters Conny, Franky en zoon Kasper vragen om de familiezaak kort te omschrijven, is het antwoord even kort als duidelijk: “Een frituur 2.0”, luidt het. De afgelopen 21 jaar hebben ze de zaak dan ook omgetoverd van kleine afhaalfrituur tot een moderne snackbar met een duidelijk concept.

“Zonder enige ervaring in de sector, maar met zeer veel passie voor food namen we in 1998 een kleine frituur over”, begint Franky zijn verhaal. “Twee decennia later is de zaak echter in niets nog te vergelijken. Zo zijn we in 2009 verhuisd naar een groter pand en afgelopen voorjaar hebben we het pand ook nog eens volledig verbouwd. Nu beschikken we over een moderne keuken, meer zitplaatsen en zowel vooraan als achteraan een ruim terras. Daarnaast heeft Kasper ook de nodige technologische voorzieningen in huis gehaald om online bestellingen te kunnen ontvangen, waardoor we onze frituur klaar achten voor de toekomst.”

Pauwels richt zich uitsluitend op professionele gebruikers zoals wij. Die exclusieve beschikbaarheid is de perfecte match met het exclusieve ‘homemade’ karakter van ons menu.

Exclusief voor professioneel gebruik

Die toekomst oogt alleszins rooskleurig voor Frituur Conny en Franky , want de klanten komen vaak van ver. “Mede dankzij goede mond-aan-mond-reclame en positieve beoordelingen op TripAdvisor staat onze zaak tot buiten de stadsgrenzen gekend voor kwalitatieve comfort food in de Brits-Amerikaanse stijl“,  zegt Franky. “Van verse hamburgers en hot dogs tot specialiteiten als cheese steak, barbecue ribs en Mac ’n Cheese. Doordat we onze gerechten zelf maken en daarvoor ook onze eigen ingrediënten uit te kiezen, kunnen we een menu aanbieden dat uitblinkt in authenticiteit en kwaliteit. Daarvoor komen de mensen terug.”

Van bij de opstart in 1998 kozen Conny en Franky voor een samenwerking met Pauwels sauzen. “Een bewuste keuze”, zegt Conny, “want in tegenstelling tot vele andere merken zijn Pauwels sauzen niet beschikbaar voor de consument in de supermarkt. Het merk richt zich namelijk voor de volle 100% op professionele gebruikers zoals wij. Die exclusiviteit is de perfecte match met het even exclusieve karakter van ons menu. Bovendien is het grote assortiment ook interessant wanneer we zelf creatief aan de slag gaan in de keuken. Het koppelen van nieuwe burgers aan één van de vele sauzen is telkens opnieuw een leuke oefening.”

In het vaste sauzenassortiment van Conny & Franky vinden we Americaine, Andalouse, Cocktailsaus, Curry, Mammouth, Mayonaise, Samurai, Tartaar de Luxe en Vegan Mayo. “Onze klanten bestellen heel vaak de Americaine, Andalouse en Samurai. Zelf ben ik de grootste fan van die eerste twee sauzen”, zegt Franky. “Voor alle sauzen gebruiken we hoofdzakelijk de 1 liter tubes omdat we daarmee heel gemakkelijk met de saus tot bij de burger kunnen. Onze keuken is namelijk minder geschikt voor een vaste plek voor de sauzen.”

Onze Billy Burgers worden bereid met zelfgemalen rundsvlees, huis gecured spek en geserveerd op een echte Amerikaanse potato bun met saus naar keuze.

Billy Burgers en Scallywags

Naast succesvolle ondernemers zijn Conny en Franky ook gepassioneerde hobbykoks. De voorbereiding van de huisgemaakte gerechten enerzijds en het experimenteren met nieuwe combinaties anderzijds is dan ook hun favoriete bezigheid op dinsdag, de wekelijkse sluitingsdag.

“Om onze zaak haar unieke identiteit te geven, sparen we kosten noch moeite”, zegt Franky. “Zo maal ik bijvoorbeeld eigenhandig onze burgers met een verhouding van 80% rundsvlees en 20% vet. De worsten voor onze hot dogs worden eveneens volgens een eigen recept bereid, net als het spek. Voor onze gerechten met pulled pork garen we zelf gedurende 20 uur varkensspiering tot dat deze zo mals is dat het vlot in reepjes uiteen te trekken is. We serveren ook onze eigen kaassaus, verse coleslaw en handgesneden frietjes. Het vergt allemaal veel voorbereiding, maar het is de moeite waard wanneer onze eigen creaties gesmaakt worden door de klanten.”

Één van die succesvolle creaties is het volledige assortiment aan ‘Billy Burgers‘. “Die worden bereid met 150gr zelfgemalen rundsvlees, het huis gecured spek en geserveerd op een echte Amerikaanse potato bun met Ketchup, Mosterd of een andere saus”, legt zoon Kasper uit. “Daarnaast hebben we ook een assortiment ‘frietcombinaties‘ gelanceerd. Dit zijn vaste combinaties met frietjes, saus en een snack. Zo serveren we onder meer de Julien die vooral gekend is vanuit het Gentse, het Canadese Poutine uit de jaren ’50 en het typisch Vlaamse frietje Oorlog. Ook hier konden we het niet laten om onze eigen creativiteit een plaats te geven. De nieuwste frietcombinatie is dan ook onze Scallywag (zie foto): een mini friet met onze BBQ Pulled Pork, de zelfgemaakt kaassaus en geroosterde uitjes.”

Meer informatie over de sauzen

Heb je graag meer informatie over de sauzen in dit artikel? Neem dan contact op met onze commercieel team via onderstaande button.


Quick zet Belgische smaak in de schijnwerpers met Pauwels Sauzen

Quick lanceert met trots een nieuwe campagne met in de hoofdrol uitsluitend lokale producten. En uiteraard spelen onze 100% Belgisch geproduceerde sauzen hierin een centrale rol. Want frietjes of een hamburger zonder saus, dat is toch niet helemaal hetzelfde. Onze sauzen zijn niet alleen een lekkere aanvulling op het menu van Quick, maar zij vertegenwoordigen ook nog eens onze Belgische trots. Win-win dus!

Meer lezen

Pauwels behaalt het VOKA Charter Duurzaam Ondernemen

Met groot genoegen kunnen we aankondigen dat we het VOKA Charter Duurzaam Ondernemen hebben behaald. Deze mijlpaal markeert een belangrijke erkenning van onze inspanningen om duurzaamheid te integreren in onze bedrijfsactiviteiten.

Meer lezen

Derry’s frituur breidt uit met bijgebouw en grotere menukaart

Derry’s frituur gevestigd langs de Armoedestraat in Rumbeke, breidt groots uit. Naast een gloednieuw bijgebouw, beslisten Thomas en Shani om ook hun aanbod drastisch uit te breiden, zodat de frituur meer en meer de allure krijgt van een eethuis. Naast frietjes staan er voortaan ook belegde broodjes en extra gerechten op de menukaart.

Meer lezen

De 5 trends in de Belgische foodservicemarkt

België, bekend om zijn culinaire erfgoed en liefde voor lekker eten, heeft een bloeiende foodservicemarkt die constant in beweging is. Van traditionele restaurants en bistro’s tot foodtrucks, broodjeszaken en frituren, er zijn tallozen mogelijkheden om tegenwoordig te genieten van lekker eten.

Meer lezen

Het Lokerse Smulhoekje kiest voor Pauwels dankzij ruim aanbod sauzen

Silvie, een energieke en ondernemende Limburgse vrouw bracht haar passie voor broodjes, frietjes en snacks mee naar Oost-Vlaanderen. Met haar roots diepgeworteld in de Belgische culinaire tradities, besloot ze dat het tijd was om haar eigen stempel te drukken op de broodjescultuur in Oost-Vlaanderen.

Meer lezen

210.814 tubes en bokalen saus voor de voedselbank

Pauwels blijft zich dan ook in 2023 inzetten voor de Voedselbanken. Zo werd er tijdens de eerste helft van het jaar saus gedoneerd aan de mensen in nood. In februari vond er een eerste donatie plaats, gevolgd door een donatie van pastasaus in mei.

Meer lezen

5 hamburgers die niet mogen ontbreken op uw menu

Eén van de meest veelzijdige en geliefde gerechten die zeker en vast niet mogen ontbreken op uw menukaart is: DE HAMBURGER. Met eindeloze mogelijkheden voor creativiteit en smaakcombinaties kunnen hamburgers een belangrijke rol spelen in het aantrekken van klanten.

Meer lezen

Pauwels sticks, nieuw in het assortiment

Bij Pauwels zitten we alles behalve stil, na onze recente introductie van Cheddar en Salsa kunnen we alweer een nieuwigheid toevoegen aan ons assortiment. Dit keer een handige verpakking van 20ml die makkelijk en overal inzetbaar is.

Meer lezen

Cheddar & Salsa, onze nieuwe (dip)sauzen

¡Hola! Sombrero’s en sambaballen all the way! Want voortaan zullen Cheddar en Salsa het assortiment vervolledigen. Tijdens Horeca Expo en Horecatel kon u onder Mexicaanse sferen alvast voorproeven van deze smeuïge en kruidige (dip)sauzen.

Meer lezen

Terugblik op een a-mayonnaise-ing crossseizoen

Na de allerlaatste wedstrijd afgelopen zondag in Oostmalle, zit het crossseizoen er helaas op. Na een lang en pittig seizoen blikken we als hoofdsponsor graag terug op de knappe prestaties van het Pauwels Sauzen-Bingoal team.

Meer lezen

Pauwels Sauzen neemt je mee naar Mexico op Horecatel

Van 12 tot en met 15 maart is Pauwels naar jaarlijkse gewoonte weer present op de grootste vakbeurs voor food professionals in Wallonië. En dit jaar gieten we een speciaal sausje over onze beursstand, want alle bezoekers zullen ondergedompeld worden in een Mexicaanse sfeer. ¡Hola! Bij Pauwels kijken we reikhalzend uit naar een blij weerzien in Marche-en-Famenne.

Meer lezen

Pauwels schenkt saus tijdens de actie van Bloedserieus

Ook dit jaar roept Bloedserieus studenten massaal op om bloed en plasma te doneren. De actie voor en door studenten vindt elk jaar plaats vlakbij de campus en is gevestigd middenin de studentenbuurt. Al wie komt doneren gaat met een goed gevulde goodiebag naar huis. Wie zien we terug in Kortrijk, Gent, Antwerpen, Leuven, Brussel, Diepenbeek of Hasselt?

Meer lezen