“De exclusieve Pauwels sauzen passen bij ons homemade comfort food”

“De exclusieve Pauwels sauzen passen bij ons homemade comfort food”

05-06-2019

Wie op de website van TripAdvisor op zoek gaat naar een goede eetgelegenheid in de buurt van Sint-Niklaas, fronst naar alle waarschijnlijkheid even de wenkbrauwen bij het zien van de ranglijst. Tussen de verfijnde restaurants in de regio springt één naam namelijk meteen in het oog: Frituur Conny en Franky. Daar weten de uitbaters hun klanten te charmeren met een creatieve kijk op homemade comfort food van de bovenste plank, geserveerd met een ruim assortiment Pauwels sauzen. 


Van afhaalfrituur tot moderne snackbar

Wanneer we uitbaters Conny, Franky en zoon Kasper vragen om de familiezaak kort te omschrijven, is het antwoord even kort als duidelijk: “Een frituur 2.0”, luidt het. De afgelopen 21 jaar hebben ze de zaak dan ook omgetoverd van kleine afhaalfrituur tot een moderne snackbar met een duidelijk concept.

“Zonder enige ervaring in de sector, maar met zeer veel passie voor food namen we in 1998 een kleine frituur over”, begint Franky zijn verhaal. “Twee decennia later is de zaak echter in niets nog te vergelijken. Zo zijn we in 2009 verhuisd naar een groter pand en afgelopen voorjaar hebben we het pand ook nog eens volledig verbouwd. Nu beschikken we over een moderne keuken, meer zitplaatsen en zowel vooraan als achteraan een ruim terras. Daarnaast heeft Kasper ook de nodige technologische voorzieningen in huis gehaald om online bestellingen te kunnen ontvangen, waardoor we onze frituur klaar achten voor de toekomst.”

Pauwels richt zich uitsluitend op professionele gebruikers zoals wij. Die exclusieve beschikbaarheid is de perfecte match met het exclusieve ‘homemade’ karakter van ons menu.

Exclusief voor professioneel gebruik

Die toekomst oogt alleszins rooskleurig voor Frituur Conny en Franky , want de klanten komen vaak van ver. “Mede dankzij goede mond-aan-mond-reclame en positieve beoordelingen op TripAdvisor staat onze zaak tot buiten de stadsgrenzen gekend voor kwalitatieve comfort food in de Brits-Amerikaanse stijl“,  zegt Franky. “Van verse hamburgers en hot dogs tot specialiteiten als cheese steak, barbecue ribs en Mac ‘n Cheese. Doordat we onze gerechten zelf maken en daarvoor ook onze eigen ingrediënten uit te kiezen, kunnen we een menu aanbieden dat uitblinkt in authenticiteit en kwaliteit. Daarvoor komen de mensen terug.”

Van bij de opstart in 1998 kozen Conny en Franky voor een samenwerking met Pauwels sauzen. “Een bewuste keuze”, zegt Conny, “want in tegenstelling tot vele andere merken zijn Pauwels sauzen niet beschikbaar voor de consument in de supermarkt. Het merk richt zich namelijk voor de volle 100% op professionele gebruikers zoals wij. Die exclusiviteit is de perfecte match met het even exclusieve karakter van ons menu. Bovendien is het grote assortiment ook interessant wanneer we zelf creatief aan de slag gaan in de keuken. Het koppelen van nieuwe burgers aan één van de vele sauzen is telkens opnieuw een leuke oefening.”

In het vaste sauzenassortiment van Conny & Franky vinden we Americaine, Andalouse, Cocktailsaus, Curry, Mammouth, Mayonaise, Samurai, Tartaar de Luxe en Vegan Mayo. “Onze klanten bestellen heel vaak de Americaine, Andalouse en Samurai. Zelf ben ik de grootste fan van die eerste twee sauzen”, zegt Franky. “Voor alle sauzen gebruiken we hoofdzakelijk de 1 liter tubes omdat we daarmee heel gemakkelijk met de saus tot bij de burger kunnen. Onze keuken is namelijk minder geschikt voor een vaste plek voor de sauzen.”

Onze Billy Burgers worden bereid met zelfgemalen rundsvlees, huis gecured spek en geserveerd op een echte Amerikaanse potato bun met saus naar keuze.

Billy Burgers en Scallywags

Naast succesvolle ondernemers zijn Conny en Franky ook gepassioneerde hobbykoks. De voorbereiding van de huisgemaakte gerechten enerzijds en het experimenteren met nieuwe combinaties anderzijds is dan ook hun favoriete bezigheid op dinsdag, de wekelijkse sluitingsdag.

“Om onze zaak haar unieke identiteit te geven, sparen we kosten noch moeite”, zegt Franky. “Zo maal ik bijvoorbeeld eigenhandig onze burgers met een verhouding van 80% rundsvlees en 20% vet. De worsten voor onze hot dogs worden eveneens volgens een eigen recept bereid, net als het spek. Voor onze gerechten met pulled pork garen we zelf gedurende 20 uur varkensspiering tot dat deze zo mals is dat het vlot in reepjes uiteen te trekken is. We serveren ook onze eigen kaassaus, verse coleslaw en handgesneden frietjes. Het vergt allemaal veel voorbereiding, maar het is de moeite waard wanneer onze eigen creaties gesmaakt worden door de klanten.”

Één van die succesvolle creaties is het volledige assortiment aan ‘Billy Burgers‘. “Die worden bereid met 150gr zelfgemalen rundsvlees, het huis gecured spek en geserveerd op een echte Amerikaanse potato bun met Ketchup, Mosterd of een andere saus”, legt zoon Kasper uit. “Daarnaast hebben we ook een assortiment ‘frietcombinaties‘ gelanceerd. Dit zijn vaste combinaties met frietjes, saus en een snack. Zo serveren we onder meer de Julien die vooral gekend is vanuit het Gentse, het Canadese Poutine uit de jaren ’50 en het typisch Vlaamse frietje Oorlog. Ook hier konden we het niet laten om onze eigen creativiteit een plaats te geven. De nieuwste frietcombinatie is dan ook onze Scallywag (zie foto): een mini friet met onze BBQ Pulled Pork, de zelfgemaakt kaassaus en geroosterde uitjes.”

Meer informatie over de sauzen

Heb je graag meer informatie over de sauzen in dit artikel? Neem dan contact op met onze commercieel team via onderstaande button.


De beste Belgische sauzen op Horecatel 2018

Een terugblik op drie interessante beursdagen Van 4 tot 7 maart 2018 vond […]

Meer lezen

Pauwels Sauzen steunt Leuvense economiestudenten

Kiesweek Ekonomika van start in de Leuvense binnenstad. Naar jaarlijkse traditie ging de […]

Meer lezen

Samba op het bord met de Brazil van Pauwels Sauzen

Roemloos gingen ze ten onder tegen de Rode Duivels in de kwartfinale van […]

Meer lezen

Pauwels Sauzen zet schouders onder Sfinks Mixed festival

Van donderdag 26 t.e.m. zondag 29 juli 2018 verzamelden de avontuurlijke muziekliefhebbers onder […]

Meer lezen

Drie zomerse sauzen voor zoetekauwen

Hebt u het lastig om ‘nee’ te zeggen tegen een lekker stukje chocoladetaart, […]

Meer lezen

Cocktailsaus: onze smaakmaker in september

Gemaakt met natuurlijke zongerijpte tomaten en perfect op smaak gebracht met Worcestersaus en een scheutje lekkers: de cocktailsaus van Pauwels Sauzen.

Meer lezen

De beste Belgische sauzen op Yesterdayland

Op 26 augustus werd Bobbejaanland omgetoverd tot Yesterdayland, het mooiste retrofestival van het land. Pauwels Sauzen was van de partij!

Meer lezen

Genieten van Pauwels sauzen tijdens Brico Cross 2018 – 2019

Pauwels Sauzen maakt sinds het prille begin deel uit van het project Brico Cross en zet ook in het derde seizoen haar schouders onder alle wedstrijden.

Meer lezen

Cocktailsaus en Cocktail Halal: dit zijn de verschillen

In ons assortiment blinken twee soorten Cocktailsaus, maar waarin verschillen ze precies? Wij zetten de belangrijkste verschillen op een rij.

Meer lezen

Truffel Mayonaise: onze smaakmaker in oktober

Culinaire snacks of een lekker stukje vlees vragen om heerlijke, soms exclusieve toppings en dan is de iconische truffel nooit ver af. Ontdek onze Truffel Mayonaise, (buiten-)aards van smaak!

Meer lezen