“De exclusieve Pauwels sauzen passen bij ons homemade comfort food”

“De exclusieve Pauwels sauzen passen bij ons homemade comfort food”

05-06-2019

Wie op de website van TripAdvisor op zoek gaat naar een goede eetgelegenheid in de buurt van Sint-Niklaas, fronst naar alle waarschijnlijkheid even de wenkbrauwen bij het zien van de ranglijst. Tussen de verfijnde restaurants in de regio springt één naam namelijk meteen in het oog: Frituur Conny en Franky. Daar weten de uitbaters hun klanten te charmeren met een creatieve kijk op homemade comfort food van de bovenste plank, geserveerd met een ruim assortiment Pauwels sauzen. 


Van afhaalfrituur tot moderne snackbar

Wanneer we uitbaters Conny, Franky en zoon Kasper vragen om de familiezaak kort te omschrijven, is het antwoord even kort als duidelijk: “Een frituur 2.0”, luidt het. De afgelopen 21 jaar hebben ze de zaak dan ook omgetoverd van kleine afhaalfrituur tot een moderne snackbar met een duidelijk concept.

“Zonder enige ervaring in de sector, maar met zeer veel passie voor food namen we in 1998 een kleine frituur over”, begint Franky zijn verhaal. “Twee decennia later is de zaak echter in niets nog te vergelijken. Zo zijn we in 2009 verhuisd naar een groter pand en afgelopen voorjaar hebben we het pand ook nog eens volledig verbouwd. Nu beschikken we over een moderne keuken, meer zitplaatsen en zowel vooraan als achteraan een ruim terras. Daarnaast heeft Kasper ook de nodige technologische voorzieningen in huis gehaald om online bestellingen te kunnen ontvangen, waardoor we onze frituur klaar achten voor de toekomst.”

Pauwels richt zich uitsluitend op professionele gebruikers zoals wij. Die exclusieve beschikbaarheid is de perfecte match met het exclusieve ‘homemade’ karakter van ons menu.

Exclusief voor professioneel gebruik

Die toekomst oogt alleszins rooskleurig voor Frituur Conny en Franky , want de klanten komen vaak van ver. “Mede dankzij goede mond-aan-mond-reclame en positieve beoordelingen op TripAdvisor staat onze zaak tot buiten de stadsgrenzen gekend voor kwalitatieve comfort food in de Brits-Amerikaanse stijl“,  zegt Franky. “Van verse hamburgers en hot dogs tot specialiteiten als cheese steak, barbecue ribs en Mac ’n Cheese. Doordat we onze gerechten zelf maken en daarvoor ook onze eigen ingrediënten uit te kiezen, kunnen we een menu aanbieden dat uitblinkt in authenticiteit en kwaliteit. Daarvoor komen de mensen terug.”

Van bij de opstart in 1998 kozen Conny en Franky voor een samenwerking met Pauwels sauzen. “Een bewuste keuze”, zegt Conny, “want in tegenstelling tot vele andere merken zijn Pauwels sauzen niet beschikbaar voor de consument in de supermarkt. Het merk richt zich namelijk voor de volle 100% op professionele gebruikers zoals wij. Die exclusiviteit is de perfecte match met het even exclusieve karakter van ons menu. Bovendien is het grote assortiment ook interessant wanneer we zelf creatief aan de slag gaan in de keuken. Het koppelen van nieuwe burgers aan één van de vele sauzen is telkens opnieuw een leuke oefening.”

In het vaste sauzenassortiment van Conny & Franky vinden we Americaine, Andalouse, Cocktailsaus, Curry, Mammouth, Mayonaise, Samurai, Tartaar de Luxe en Vegan Mayo. “Onze klanten bestellen heel vaak de Americaine, Andalouse en Samurai. Zelf ben ik de grootste fan van die eerste twee sauzen”, zegt Franky. “Voor alle sauzen gebruiken we hoofdzakelijk de 1 liter tubes omdat we daarmee heel gemakkelijk met de saus tot bij de burger kunnen. Onze keuken is namelijk minder geschikt voor een vaste plek voor de sauzen.”

Onze Billy Burgers worden bereid met zelfgemalen rundsvlees, huis gecured spek en geserveerd op een echte Amerikaanse potato bun met saus naar keuze.

Billy Burgers en Scallywags

Naast succesvolle ondernemers zijn Conny en Franky ook gepassioneerde hobbykoks. De voorbereiding van de huisgemaakte gerechten enerzijds en het experimenteren met nieuwe combinaties anderzijds is dan ook hun favoriete bezigheid op dinsdag, de wekelijkse sluitingsdag.

“Om onze zaak haar unieke identiteit te geven, sparen we kosten noch moeite”, zegt Franky. “Zo maal ik bijvoorbeeld eigenhandig onze burgers met een verhouding van 80% rundsvlees en 20% vet. De worsten voor onze hot dogs worden eveneens volgens een eigen recept bereid, net als het spek. Voor onze gerechten met pulled pork garen we zelf gedurende 20 uur varkensspiering tot dat deze zo mals is dat het vlot in reepjes uiteen te trekken is. We serveren ook onze eigen kaassaus, verse coleslaw en handgesneden frietjes. Het vergt allemaal veel voorbereiding, maar het is de moeite waard wanneer onze eigen creaties gesmaakt worden door de klanten.”

Één van die succesvolle creaties is het volledige assortiment aan ‘Billy Burgers‘. “Die worden bereid met 150gr zelfgemalen rundsvlees, het huis gecured spek en geserveerd op een echte Amerikaanse potato bun met Ketchup, Mosterd of een andere saus”, legt zoon Kasper uit. “Daarnaast hebben we ook een assortiment ‘frietcombinaties‘ gelanceerd. Dit zijn vaste combinaties met frietjes, saus en een snack. Zo serveren we onder meer de Julien die vooral gekend is vanuit het Gentse, het Canadese Poutine uit de jaren ’50 en het typisch Vlaamse frietje Oorlog. Ook hier konden we het niet laten om onze eigen creativiteit een plaats te geven. De nieuwste frietcombinatie is dan ook onze Scallywag (zie foto): een mini friet met onze BBQ Pulled Pork, de zelfgemaakt kaassaus en geroosterde uitjes.”

Meer informatie over de sauzen

Heb je graag meer informatie over de sauzen in dit artikel? Neem dan contact op met onze commercieel team via onderstaande button.


Pauwels sticks, nieuw in het assortiment

Bij Pauwels zitten we alles behalve stil, na onze recente introductie van Cheddar en Salsa kunnen we alweer een nieuwigheid toevoegen aan ons assortiment. Dit keer een handige verpakking van 20ml die makkelijk en overal inzetbaar is.

Meer lezen

Cheddar & Salsa, onze nieuwe (dip)sauzen

¡Hola! Sombrero’s en sambaballen all the way! Want voortaan zullen Cheddar en Salsa het assortiment vervolledigen. Tijdens Horeca Expo en Horecatel kon u onder Mexicaanse sferen alvast voorproeven van deze smeuïge en kruidige (dip)sauzen.

Meer lezen

Terugblik op een a-mayonnaise-ing crossseizoen

Na de allerlaatste wedstrijd afgelopen zondag in Oostmalle, zit het crossseizoen er helaas op. Na een lang en pittig seizoen blikken we als hoofdsponsor graag terug op de knappe prestaties van het Pauwels Sauzen-Bingoal team.

Meer lezen

Pauwels Sauzen neemt je mee naar Mexico op Horecatel

Van 12 tot en met 15 maart is Pauwels naar jaarlijkse gewoonte weer present op de grootste vakbeurs voor food professionals in Wallonië. En dit jaar gieten we een speciaal sausje over onze beursstand, want alle bezoekers zullen ondergedompeld worden in een Mexicaanse sfeer. ¡Hola! Bij Pauwels kijken we reikhalzend uit naar een blij weerzien in Marche-en-Famenne.

Meer lezen

Pauwels schenkt saus tijdens de actie van Bloedserieus

Ook dit jaar roept Bloedserieus studenten massaal op om bloed en plasma te doneren. De actie voor en door studenten vindt elk jaar plaats vlakbij de campus en is gevestigd middenin de studentenbuurt. Al wie komt doneren gaat met een goed gevulde goodiebag naar huis. Wie zien we terug in Kortrijk, Gent, Antwerpen, Leuven, Brussel, Diepenbeek of Hasselt?

Meer lezen

De Patatclub, de club waar ze frietjes serveren met Pauwels sauzen

Als er nu één club is waar je lid van wilt zijn, dan is dat zeker en vast wel de Patatclub in Destelbergen. Jens Meganck start dan ook sinds 30 maart 2022 deze lekkere club met als act van de avond “frietjes”. Ook in de spotlight staan de sauzen van Pauwels, want frieten zonder saus dat kan natuurlijk niet.

Meer lezen

Frituur ’t Hoeksje werkt al jarenlang met Pauwels sauzen

Kris Demarcke, eigenaar van Frituur ’t Hoeksje, baat al ruim 14 jaar de frituur uit die gelegen is op de hoek van de Baronstraat en de Lombardsijdelaan in Middelkerke. Wij moeten dan ook geen twee keer raden waar de naam Frituur ’t Hoeksje vandaan komt.

Meer lezen

Prijzen van tomatenconcentraat kennen ongeziene hoogtes

Wist je dat er voor 1kg tomatenconcentraat 6kg tomaten nodig is? En dat nu de prijzen van tomatenconcentraat enorm de hoogte inschieten. Momenteel zitten we dan ook bijna aan een verdubbeling van de prijs. Onze Purchase Manager Eric Van Gestel zet enkele interessante feiten voor jou op een rijtje.

Meer lezen

Pauwels Sauzen op Kanaal Z

Vrijdag 25 november verwelkomden we Kanaal Z op onze site in Oelegem. Zij kwamen een kijkje nemen achter de schermen van onze werking en productieproces. Er werd een extra woordje uitleg gegeven over het ontstaan, de verdere ontwikkelingen en de toekomstplannen van Pauwels.

Meer lezen

Studio Frites opent premiumfrituur met Pauwels sauzen

Sinds 2 september 2022 kan je op de Handelslei in Sint-Antonius Zoersel terecht voor frietjes met net dat tikkeltje meer. Zo serveren ze onder andere loaded fries en loaded curryworsten, maar ook artisanale kroketten en bitterballen ontbreken niet op de menukaart.

Meer lezen

Pauwels scoort in de cross

Afgelopen weekend stond het Europees Kampioenschap veldrijden in Namen op het menu. Met namen zoals Iserbyt, Vanthourenhout, van Empel en Betsema beloofde het een spannende wedstrijd te worden voor het Pauwels Sauzen Bingoal Cycling Team. Pauwels schittert opnieuw op het podium dankzij de knappe prestaties van de renners.

Meer lezen

Belangrijke plantaardige oliën en vetten dalen in prijs

Bij Pauwels volgen we de huidige situatie van oliën en vetten op de voet. Wij zien het dan ook als onze taak om iedereen zo goed mogelijk te informeren over de nieuwste stand van zaken. Onze Oliën en vetten expert Stijn geeft een update over de krapte van de markt, de nieuwe oogsten, vraag naar biodiesel en nog veel meer.

Meer lezen