De vier hamburgersauzen van Pauwels

De vier hamburgersauzen van Pauwels

02-05-2019

“Een hamburger is het beste comfort food op onze planeet”. Deze stelling kan op veel bijval rekenen, waar ook ter wereld. Dat weet ook ene Eden Hazard. Toch staat of valt een goede hamburger met een lekkere saus. Daar spelen we bij Pauwels dan ook goed op in met maar liefst vier heerlijke hamburgersauzen met een heerlijke smaak en een rijke geschiedenis. In dit artikel stellen we onze hamburgersauzen graag aan je voor. Lees verder en ontdek!


Sausmagie

Hamburgersauzen hamburgerHet is juni 2011. Onze nationale voetbalploeg speelt een thuismatch tegen Turkije in het Koning Boudewijnstadion te Brussel. Toenmalig bondscoach Georges Leekens haalt het grote talent Eden Hazard, op dat moment nog een prille twintiger, na een slappe wedstrijd vroegtijdig naar de kant. Misnoegd als hij was, liep Eden de dug-out straal voorbij en was hij twee tellen later buiten het stadion terug te vinden. Smullend van een hamburger. “De saus die ik op mijn burger had, is mijn favoriet“, zei Eden achteraf. “Ik vraag mijn moeder altijd om er wat van mee te nemen als ze naar mij komt voor een bezoekje.” (bron: RTBF)

Ook al kreeg hij hierdoor zeer veel kritiek te slikken, toch hebben wij alle begrip voor de kenner in mijnheer Hazard. Want laat ons eerlijk zijn: een heerlijke hamburgersaus kan niemand weerstaan.

Hamburgersauzen

Het assortiment Hamburgersauzen van Pauwels bestaat uit vier sauzen: Hamburger Giga, Hamburger Hot, Hamburger Triple en Hamburger Dressing. Daarbij kunnen we onderscheid maken tussen enerzijds Hamburger Giga en anderzijds het trio Hot – Dressing – Triple. Die laatste sauzen kunnen namelijk zowel apart als gecombineerd gebruikt worden, precies zoals ook bij één van de bekendste burgers het geval is…

Hamburger Giga van Pauwels Sauzen in 1 liter tube

Hamburger Giga: een kruidige saus met licht zurige kappertjes

Onze Hamburger Giga is een heerlijk romige en fluweelzachte saus met een hoog oliegehalte en dus een vol mondgevoel. Onze Hamburger Giga heeft namelijk een oliegehalte dat net onder de vereiste 70% van een mayonaise ligt, waardoor het qua structuur aardig in de buurt komt. Daarnaast is ze gearomatiseerd met tomatenpuree, mosterd, augurk en kappers (6,5%). In de mond is deze saus daarom zowel fris als lichtjes zurig omwille van kappertjes en augurken. Tevens is ze ook pittig en kruidig, maar eveneens verrassend mild door de verzachtende toevoeging van de tomaten. Omdat deze Hamburger Giga alle hoeken van ons smaakpallet in vervoering brengt, is deze saus een ideale topping voor iedere hamburger…van een huisbereide creatie tot een bekende klassieker.

Hamburger Dressing van Pauwels Sauzen in 1 liter tube

Hamburger Dressing: een zoetere saus met extra crunch

Mals gebakken vlees gaat perfect samen met krachtige sauzen, aromatische dressings en een kruidige toets. Kortom, met onze Hamburger Dressing. De Hamburger Dressing, ook wel bestempeld tot ‘de gele hamburgersaus’, is een unieke mix van zoete smaak, lichte crunch en subtiele kruiding. De saus bevat minder koolzaadolie en scharreleigeel dan bijvoorbeeld onze Giga, waardoor ze iets vloeibaarder is. De zoete smaak van de Hamburger Dressing is te danken aan de combinatie van echte stukjes witte kool en ui, alsook wat suikers. Met mosterd en wat knoflookpoeder kent deze saus ook een hartig tegengewicht.

Hamburger Hot van Pauwels Sauzen in 1 liter tube

Hamburger Hot: een licht pikante saus

Terwijl sommigen zweren bij een zoete hamburgersaus zoals onze Hamburger Dressing, kiezen anderen juist voor hot & spicy. Voor een saus die lang nazindert en je burger ietsje meer pit geeft. Voor een stevige en gekruide saus, zoals bijvoorbeeld onze Hamburger Hot. Deze hamburgersaus, ook wel ‘de bruine hamburgersaus’ genoemd, kent een stevige tomatenbasis die aangesterkt werd met bloemkoolmoes, een geheime kruidenmengeling, een aromatische currymix en wat paprika-extract. Met dank aan de duidelijke toets van curry en mosterd, krijgt krijgt deze Hamburger Hot op onze Hot Scale één chilipeper (op drie) toebedeeld. Daarmee schatten we deze saus in als lichtjes pikant.

Hamburger Triple van Pauwels Sauzen in 1 liter tube

Hamburger Triple: een mix van zoet en kruidig

Voor wie niet kan kiezen tussen zoet of pikant is er onze Hamburger Triple. Deze saus combineert het zoete van de Hamburger Dressing met de lichte pikante smaak van de Hamburger Hot en de rijke tomaatsmaak van onze Ketchup. Bij de Triple, ook wel ‘de rode hamburgersaus’ genoemd, vinden we dan ook de belangrijkste smaakmakers terug van de bovenstaande hamburgersauzen: tomatenpuree, augurk, ui, mosterd, paprika-extract en suikers.

 

Schrijf je in voor een gratis tasting

Wil je onze hamburgersauzen zelf eens proeven? Schrijf je dan nu in voor een gratis proeverij via onze actie ‘Start de zomer met de hamburgersauzen van Pauwels’!


De beste Belgische sauzen op Horecatel 2018

Een terugblik op drie interessante beursdagen Van 4 tot 7 maart 2018 vond […]

Meer lezen

Pauwels Sauzen steunt Leuvense economiestudenten

Kiesweek Ekonomika van start in de Leuvense binnenstad. Naar jaarlijkse traditie ging de […]

Meer lezen

Samba op het bord met de Brazil van Pauwels Sauzen

Roemloos gingen ze ten onder tegen de Rode Duivels in de kwartfinale van […]

Meer lezen

Pauwels Sauzen zet schouders onder Sfinks Mixed festival

Van donderdag 26 t.e.m. zondag 29 juli 2018 verzamelden de avontuurlijke muziekliefhebbers onder […]

Meer lezen

Drie zomerse sauzen voor zoetekauwen

Hebt u het lastig om ‘nee’ te zeggen tegen een lekker stukje chocoladetaart, […]

Meer lezen

Cocktailsaus: onze smaakmaker in september

Gemaakt met natuurlijke zongerijpte tomaten en perfect op smaak gebracht met Worcestersaus en een scheutje lekkers: de cocktailsaus van Pauwels Sauzen.

Meer lezen

De beste Belgische sauzen op Yesterdayland

Op 26 augustus werd Bobbejaanland omgetoverd tot Yesterdayland, het mooiste retrofestival van het land. Pauwels Sauzen was van de partij!

Meer lezen

Genieten van Pauwels sauzen tijdens Brico Cross 2018 – 2019

Pauwels Sauzen maakt sinds het prille begin deel uit van het project Brico Cross en zet ook in het derde seizoen haar schouders onder alle wedstrijden.

Meer lezen

Cocktailsaus en Cocktail Halal: dit zijn de verschillen

In ons assortiment blinken twee soorten Cocktailsaus, maar waarin verschillen ze precies? Wij zetten de belangrijkste verschillen op een rij.

Meer lezen

Truffel Mayonaise: onze smaakmaker in oktober

Culinaire snacks of een lekker stukje vlees vragen om heerlijke, soms exclusieve toppings en dan is de iconische truffel nooit ver af. Ontdek onze Truffel Mayonaise, (buiten-)aards van smaak!

Meer lezen