“De Ieren zijn verzot op een frietje met Andalouse van Pauwels Sauzen”

“De Ieren zijn verzot op een frietje met Andalouse van Pauwels Sauzen”

26-02-2019

Ben je nog op zoek een leuke citytrip voor deze zomer? Dan hebben wij het antwoord: Dublin. TripAdvisor heeft de stad al drie keer uitgeroepen tot de vriendelijkste stad van Europa en bovendien bulkt de stad van de gezelligheid, talloze bezienswaardigheden en … Belgische friet! Sinds 2018 toert Frederic Ulrichts er namelijk rond met zijn eigen foodtruck waarmee hij de Belgische frietcultuur tot bij de Ieren brengt. Wij zochten Frederic op en keerden huiswaarts met een mooi verhaal.


Van Maasmechelen naar Dublin

Het verhaal van Frederic Ulrichts (foto) begint in 2001, toen hij Maasmechelen inruilde voor Dublin, Ierland. Oorspronkelijk ging hij er één jaar ervaring opdoen aan de helpdesk van een Amerikaanse multinational. Hij verloor er echter zijn hart aan de Ierse gastvrijheid, huwde er met de vrouw van zijn leven en werkte zich in vijftien jaar tijd op tot Manager Technical Services.

“Op kantoor kreeg ik heel die tijd de vraag wat ik na al die tijd nog miste uit België”, zegt Frederic. “Uiteraard mijn vrienden en familie, maar steevast nam ik ook ‘the fritten‘ mee in mijn antwoord. Met dat gemis als belangrijkste drijfveer kreeg ik op een dag het idee om de Belgische frietcultuur naar Dublin te brengen. In de nazomer van 2018 gooide ik mijn leven om en richtte ik Ambiorikx op, een mobiele foodtruck waarmee ik in en rond Dublin rijd om de Belgische frietcultuur tot bij de Ieren te brengen.”

Ambassadeur van Belgische kwaliteit

ambiorikx pauwels sauzen frederic ulrichts

Een half jaar na zijn eerste portie friet blikt Frederic tevreden terug op zijn carrièreswitch. “Ik heb ervoor gekozen om uitsluitend Belgische topkwaliteit te serveren en dat lijkt te lonen. Zo worden de frietjes gemaakt van het typische Bintje en worden ze eerst voorgebakken en dan afgebakken in rundsvet. Serveren doe ik ze met echte Belgische sauzen van Pauwels. Pauwels staat immers voor topkwaliteit, voor vernieuwing en voor 100% Belgisch. Dat de Belgische vlag ook zichtbaar is op de verpakkingen van de sauzen is mooi meegenomen. Mijn zaak moet België ademen en daar spelen de sauzen een belangrijke rol in.”

De lokale bevolking kan het alleszins wel smaken, zo’n Belgisch frietkot. “De Ieren eten hun ‘chips’ al decennia lang met ‘red sauce’ oftewel Ketchup. In mijn truck leren ze talloze nieuwe sauzen kennen. Zo heb ik een permanent aanbod van Mayonaise, Frietsaus, Ketchup, Curryketchup, Andalouse en Brazil. Tussendoor test ik nog enkele speciaalsauzen ook. Zo heb ik onlangs Pickles, Samurai en Tartaar de Luxe geïntroduceerd, met succes trouwens.”

Uitpakken met Andalouse en BIBs

Voor Frederic zelf is dit avontuur een echte ontdekkingsreis. “Om mij voor te bereiden op dit avontuur ben ik in de leer geweest bij Frituur Pomm’z in Kortessem. De ervaring die ik daar heb opgedaan, heb ik meegenomen naar hier. Zo heb ik geleerd dat de BIBs van Pauwels een fantastisch systeem zijn. Ze nemen niet te veel plaats in beslag en zijn tegelijk groot genoeg om heel comfortabel mee te werken. Het vernieuwen van de zak gaat ook zeer vlot en de kwaliteit van de saus is top. De opslag is ook enorm praktisch in het 5 liter BIB formaat.”

Na bijna 20 jaar in Ierland leert Frederic het Ierse smakenpallet dankzij dit avontuur nog beter kennen. “De Mayo en de Andalouse zijn hier echt grote hits. Voor de mensen hier is Andalouse een volledig nieuwe saus, eentje waar men elke keer opnieuw oprecht van onder de indruk is. Mayonaise is natuurlijk niet nieuw, maar de kwaliteit is dat wél. Die van Pauwels een stuk beter dan de mayonaises die hier op de markt te verkrijgen zijn. Ook de Ketchup van Pauwels krijgt heel wat complimenten en dat wil toch iets zeggen, want die Ieren zijn eigenlijk ketchup-gek (lacht).


Meer informatie

Bent u zelf eigenaar van een foodtruck en wil u meer informatie over een samenwerking met Pauwels Sauzen? Neem dan contact op met ons commercieel team uit uw regio. Alle contactgegevens daarvoor vindt u via onderstaande button.


De beste Belgische sauzen op Horecatel 2018

Een terugblik op drie interessante beursdagen Van 4 tot 7 maart 2018 vond […]

Meer lezen

Pauwels Sauzen steunt Leuvense economiestudenten

Kiesweek Ekonomika van start in de Leuvense binnenstad. Naar jaarlijkse traditie ging de […]

Meer lezen

Samba op het bord met de Brazil van Pauwels Sauzen

Roemloos gingen ze ten onder tegen de Rode Duivels in de kwartfinale van […]

Meer lezen

Pauwels Sauzen zet schouders onder Sfinks Mixed festival

Van donderdag 26 t.e.m. zondag 29 juli 2018 verzamelden de avontuurlijke muziekliefhebbers onder […]

Meer lezen

Drie zomerse sauzen voor zoetekauwen

Hebt u het lastig om ‘nee’ te zeggen tegen een lekker stukje chocoladetaart, […]

Meer lezen

Cocktailsaus: onze smaakmaker in september

Gemaakt met natuurlijke zongerijpte tomaten en perfect op smaak gebracht met Worcestersaus en een scheutje lekkers: de cocktailsaus van Pauwels Sauzen.

Meer lezen

De beste Belgische sauzen op Yesterdayland

Op 26 augustus werd Bobbejaanland omgetoverd tot Yesterdayland, het mooiste retrofestival van het land. Pauwels Sauzen was van de partij!

Meer lezen

Genieten van Pauwels sauzen tijdens Brico Cross 2018 – 2019

Pauwels Sauzen maakt sinds het prille begin deel uit van het project Brico Cross en zet ook in het derde seizoen haar schouders onder alle wedstrijden.

Meer lezen

Cocktailsaus en Cocktail Halal: dit zijn de verschillen

In ons assortiment blinken twee soorten Cocktailsaus, maar waarin verschillen ze precies? Wij zetten de belangrijkste verschillen op een rij.

Meer lezen

Truffel Mayonaise: onze smaakmaker in oktober

Culinaire snacks of een lekker stukje vlees vragen om heerlijke, soms exclusieve toppings en dan is de iconische truffel nooit ver af. Ontdek onze Truffel Mayonaise, (buiten-)aards van smaak!

Meer lezen