De mayonaises van Pauwels Sauzen: dit zijn de verschillen

De mayonaises van Pauwels Sauzen: dit zijn de verschillen

18-02-2021

Het assortiment van Pauwels Sauzen telt heel wat verschillende mayonaises. Van een traditioneel Belgische mayonaise op grootmoeders wijze tot een Vegan Mayo zonder eieren. In dit artikel zetten we alle verschillende soorten naast elkaar. 


MAYONAISE 110

mayonaise 110 Pauwels Sauzen

Mayonaise 110

De Mayonaise 110 is een traditioneel Belgische mayonaise die wordt bereid volgens een oud-Belgisch recept. Op grootmoeders wijze, zeg maar. Het resultaat van die bereiding is een heel romige mayonaise met een vetgehalte van meer dan 80%, een subtiel zuurtje achteraan het smakenpallet en een zeer vol, romig mondgevoel. Alsof de mayonaise juist vers werd opgeklopt door grootmoeder zelve in de keuken!

Waar al onze mayonaises bereid worden met scharreleigeel, wordt bij de bereiding van Mayonaise 110 het eigeel van vrije uitloop-kippen gebruikt. Dat eigeel sluit namelijk het beste aan bij de manier waarop mayonaise vroeger werd bereid. Nostalgie troef. Bovendien werden er ook geen kleurstoffen en bewaarmiddelen toegevoegd aan deze mayonaise. Met andere woorden: wie kiest voor Mayonaise 110, kiest voor authenticiteit en een vleugje nostalgie.

MAYONAISE & MAYONAISE TRAITEUR

De Mayonaise van Pauwels Sauzen is een traditionele mayonaise die bereid wordt volgens de hedendaagse regels van de kunst. De bouwstenen van deze mayonaises zijn hoogwaardige koolzaadolie (78%) en scharreleigeel (7,5%). Qua smaak komt onze traditionele mayonaise tegemoet aan wat een mayonaise hoort te zijn: vol van smaak, zacht en romig.

Mayo Chef, Mayonaise & Mayonaise Traiteur

Daarnaast bieden we ook een Mayonaise Traiteur aan. Dit is een variant op de traditionele Mayonaise waarbij er puur op het zicht nauwelijks een verschil te merken is. De Mayonaise Traiteur heeft immers nagenoeg dezelfde verhouding in olie, scharreleigeel en vetstof als onze traditionele Mayonaise, maar onderscheidt zich wel degelijk op smaak en mondgevoel. Mayonaise Traiteur is namelijk wat vaster en iets meer uitgesproken van smaak. In het receptuur vinden we immers meer mosterd, meer azijn én meer suiker terug, waardoor de smaakbeleving wat intenser is.

MAYO CHEF EN MAYO TRAITEUR

Met Mayo Chef en Mayo Traiteur bieden we bij Pauwels Sauzen 2 soorten aan met een uitstekende verhouding prijs-kwaliteit. Beide mayo’s onderscheiden zich echter in het assortiment op basis van hun structuur. Zowel Mayo Chef als Mayo Traiteur zijn even zacht en romig als de mayonaises die eerder in dit artikel aan bod kwamen, maar Mayo Chef is vooral wat luchtiger in de mond en laat zich sneller verteren. Mayo Traiteur is dan weer een mayo met een heel stevige structuur waardoor die bijvoorbeeld perfect blijft liggen op warme frietjes. Beide mayo’s worden echter net als hun voorgangers bereid met hoogwaardige ingrediënten als koolzaadolie en scharrelei.

VEGAN MAYO

Vegan Mayo

De laatste mayo(naise) in de rij is Vegan Mayo, de eerste mayo van Pauwels Sauzen zónder eieren. Met deze mayo bieden we een antwoord op de vraag uit de markt voor een saus waarmee onze klanten hun vegan assortiment kunnen verrijken. Dit gaat gepaard met de trend bij de gekende snackproducenten, waar vegetarische en veganistische producten alsmaar vaker hun weg naar de snackmarkt vinden. Wie onze Vegan Mayo op de kaart zet, zal met name bij die groeiende doelgroep aan populariteit winnen.

MEER INFORMATIE OVER ONZE MAYO’S

Neem contact op met ons commercieel team. Zij presenteren graag ons volledige assortiment bij jou in de zaak. De contactgegevens van onze vertegenwoordiger in jouw regio vind je via onderstaande button.

 


Nieuw: Kebabsaus, een uniek recept in foodservice

Nieuw in het gamma van Pauwels: Kebabsaus, een unieke snacksaus op basis van koolzaadolie, knoflook en ras el hanout.

Meer lezen

Pauwels sauzen wordt de exclusieve distributeur van de olie- en vetten merken van Wouters in België en Frankrijk

Pauwels N.V. treedt vanaf heden op als de exclusieve verdeler van de kwalitatieve oliën en vetten merken van Wouters N.V. in België en Frankrijk.

Meer lezen

Nieuwe kruidenmix geeft Andalouse Chef nu nog meer karakter!

Meer karakter, maar smaak: het recept van de Andalouse Chef van Pauwels Sauzen is vernieuwd.

Meer lezen

Hot Mammouth: de ideale topping voor exotische snacks

Wat Tartaar, Andalouse of Mammouth is voor een typisch Belgisch pakje friet, is onze Hot Mammouth voor de meeste pita's, kebabs, kapsalons en andere exotische snacks in België: als uitbater van een snackbar moet je deze speciaalsaus gewoon in huis hebben. 

Meer lezen

Bingoal-WB wordt Bingoal-Pauwels Sauces-WB

Pauwels Sauzen breidt engagement voor jong Belgisch wielerteam uit met dank aan de mooie resultaten in de openingsritten van het nieuwe wielerseizoen.

Meer lezen

’t Friethuis schrijft sterk digitaal verhaal: “Wekelijks meerdere tonnen friet met Pauwels sauzen”

Een moderne visie op frietjes, kwalitatieve producten en een sterk digitaal verhaal. Het […]

Meer lezen

De herontdekking van Mammouth, de eerste échte snacksaus

Ooit was het de vaste partner van de frikandel, maar anno 2021 zorgen de nieuwste trends ervoor dat de Mammouth-saus populairder is dan ooit.

Meer lezen

De populairste sauzen van het moment voor je homemade burgers

Huisbereide hamburgers zijn hot en dus schieten de creatieve combinaties met heel wat sauzen als paddenstoelen uit de grond.

Meer lezen

Smashburgers: de nieuwste trend in hamburgerland

De laatste nieuwe trend in hamburgerland: sla je burger plat. Doodzonde of geniaal? De tijd zal het uitwijzen.

Meer lezen

Hamburgers en hun sauzen: terug van nooit echt weggeweest

Nu takeaway populairder is dan ooit, piekt ook de populariteit van de hamburgers weer als vanouds. En wat is een goede hamburger zonder een lekkere hamburgersaus?

Meer lezen

De mayonaises van Pauwels Sauzen: dit zijn de verschillen

Het assortiment van Pauwels Sauzen telt heel wat verschillende mayonaises. In dit artikel ontdek je ze stuk voor stuk.

Meer lezen

Benieuwd of de mayonaise ook pakt op het WK Veldrijden 2021

Met Laurens Sweeck, Michael Vanthourenhout, Eli Iserbyt, Denise Betsema, Fem Van Empel, Ryan Kamp en Pim Ronhaar liggen er komend weekend heel wat mogelijkheden om de wereldkampioenentrui naar Pauwels Sauzen - Bingoal Cycling Team te brengen.

Meer lezen