De Patatclub, de club waar ze frietjes serveren met Pauwels sauzen

De Patatclub, de club waar ze frietjes serveren met Pauwels sauzen

14-02-2023

Als er nu één club is waar je lid van wilt zijn, dan is dat zeker en vast wel de Patatclub in Destelbergen. Jens Meganck begon dan ook sinds 30 maart 2022 deze lekkere club met in de spotlights frietjes. Ook de sauzen van Pauwels mogen niet ontbreken, want frieten zonder saus dat kan natuurlijk niet.

Van ondernemer naar friturist

Waar vroeger Italiaans restaurant Etna gevestigd was, hangt sinds een klein jaar het uithangbord van de Patatclub. De zaak die Jens volledig zelf uit de grond stampte is een combinatie van frituur en eethuis. Zo staan er dan ook een heleboel huisbereide gerechten op de menukaart.

Ondernemen zit bij Jens duidelijk in het bloed. Zo startte hij met het verhuren van springkastelen en begon hij een aantal jaren geleden een eigen cateringbedrijf dat feesten aan huis verzorgde. Toen Corona kwam, was het tijd voor een nieuwe uitdaging en die vond hij bij de Patatclub.

Ook daar probeert hij vernieuwend uit de hoek te komen en lanceerde zo de Patatclub-app. “Via deze app kunnen klanten frieten bestellen en een tijdstip kiezen waarop ze de bestelling komen afhalen”, vertelt Jens. We proberen onze klanten dan ook de beste klantervaring te bezorgen. Ook is er ter plekke plaats voor 40 personen en kunnen er nog eens 50 klanten gebruik maken van het buitenterras.

De Patatclub
De Patatclub Hamburger

Samenwerking lokale slager

Jens focust zich vooral op kwaliteit en ambacht. Alles wat geserveerd wordt, is dan ook artisanaal bereid. Hiervoor werkt hij nauw samen met zijn vader die slager is. Jens heeft bovendien ook een koks- en slagersdiploma, waardoor hij de beste stukken vlees kan garanderen.

Op het menu staan verschillende specialiteiten zoals verse huisburgers, entrecotes, rundstong, vol-au-vent, stoverij en balletjes in tomatensaus. Voor ieder wat wils.

Ook staat de Patatclub bekend om zijn lekkere frietjes. De aardappelen worden namelijk ’s nachts geschild en gesneden en komen dan ook dagelijks om 6u aan, zodat ze zeker krokant zijn wanneer ze worden gebakken. De frietjes worden bovendien in plantaardige olie gebakken, zodat ook veganisten grenzeloos kunnen genieten. Op de menukaart staan ook enkele speciale frietjes, zoals Julientje en Rombaut. Hierbij worden de frietjes geserveerd met stoofvleessaus, Smoelsaus, Mayonaise, viandel of mexicano afgewerkt met satékruiden.

Het Bag-in-Box systeem van Pauwels oogt heel mooi en straalt kwaliteit uit net zoals de sauzen zelf!

Pauwels doseersysteem

“Al vanaf de start van de Patatclub heb ik bewust voor de sauzen van Pauwels gekozen. De smaak is uitstekend en bovendien past het Bag-in-Box systeem heel mooi in het interieur. Een win-win dus voor ons”, vertelt Jens.

“De best verkochte saus is nog steeds de klassieke Mayonaise“, laat Jens ons weten. Met de inhoud van 10 liter zijn de emmers dan ook de beste dosering voor grootverbruikers. Ook Ketchup, Curryketchup, Mammouth, Samurai en Smoelsaus vallen duidelijk in de smaak bij de klanten van de Patatclub. Voor deze sauzen maakt Jens gebruik van het BIB-systeem. “Dit doseersysteem heeft voor mij enkele grote voordelen. Zo is het zeer hygiënisch, gebruiksvriendelijk en aantrekkelijk voor het oog”, aldus Jens.

Vegan Mayo, Jalapeño Mayonaise, Béarnaise, Hamburger Triple, Looksaus, Pepersaus en Toscaanse saus maken het assortiment aan Pauwels sauzen compleet.

De Patatclub Mayonaise

Een blik achter het fornuis

Wil jij net zoals de Patatclub jouw zaak ook onder de aandacht brengen? Bij Pauwels helpen we hier graag bij. Schrijf je in en maak kans op een uitgebreid klantenverhaal.

Wat mag je juist verwachten?

  • Eigen klantenverhaal
  • Foto- en videomateriaal
  • Vermelding op onze sociale media kanalen

Pauwels sticks, nieuw in het assortiment

Bij Pauwels zitten we alles behalve stil, na onze recente introductie van Cheddar en Salsa kunnen we alweer een nieuwigheid toevoegen aan ons assortiment. Dit keer een handige verpakking van 20ml die makkelijk en overal inzetbaar is.

Meer lezen

Cheddar & Salsa, onze nieuwe (dip)sauzen

¡Hola! Sombrero’s en sambaballen all the way! Want voortaan zullen Cheddar en Salsa het assortiment vervolledigen. Tijdens Horeca Expo en Horecatel kon u onder Mexicaanse sferen alvast voorproeven van deze smeuïge en kruidige (dip)sauzen.

Meer lezen

Terugblik op een a-mayonnaise-ing crossseizoen

Na de allerlaatste wedstrijd afgelopen zondag in Oostmalle, zit het crossseizoen er helaas op. Na een lang en pittig seizoen blikken we als hoofdsponsor graag terug op de knappe prestaties van het Pauwels Sauzen-Bingoal team.

Meer lezen

Pauwels Sauzen neemt je mee naar Mexico op Horecatel

Van 12 tot en met 15 maart is Pauwels naar jaarlijkse gewoonte weer present op de grootste vakbeurs voor food professionals in Wallonië. En dit jaar gieten we een speciaal sausje over onze beursstand, want alle bezoekers zullen ondergedompeld worden in een Mexicaanse sfeer. ¡Hola! Bij Pauwels kijken we reikhalzend uit naar een blij weerzien in Marche-en-Famenne.

Meer lezen

Pauwels schenkt saus tijdens de actie van Bloedserieus

Ook dit jaar roept Bloedserieus studenten massaal op om bloed en plasma te doneren. De actie voor en door studenten vindt elk jaar plaats vlakbij de campus en is gevestigd middenin de studentenbuurt. Al wie komt doneren gaat met een goed gevulde goodiebag naar huis. Wie zien we terug in Kortrijk, Gent, Antwerpen, Leuven, Brussel, Diepenbeek of Hasselt?

Meer lezen

De Patatclub, de club waar ze frietjes serveren met Pauwels sauzen

Als er nu één club is waar je lid van wilt zijn, dan is dat zeker en vast wel de Patatclub in Destelbergen. Jens Meganck start dan ook sinds 30 maart 2022 deze lekkere club met als act van de avond “frietjes”. Ook in de spotlight staan de sauzen van Pauwels, want frieten zonder saus dat kan natuurlijk niet.

Meer lezen

Frituur ’t Hoeksje werkt al jarenlang met Pauwels sauzen

Kris Demarcke, eigenaar van Frituur ’t Hoeksje, baat al ruim 14 jaar de frituur uit die gelegen is op de hoek van de Baronstraat en de Lombardsijdelaan in Middelkerke. Wij moeten dan ook geen twee keer raden waar de naam Frituur ’t Hoeksje vandaan komt.

Meer lezen

Prijzen van tomatenconcentraat kennen ongeziene hoogtes

Wist je dat er voor 1kg tomatenconcentraat 6kg tomaten nodig is? En dat nu de prijzen van tomatenconcentraat enorm de hoogte inschieten. Momenteel zitten we dan ook bijna aan een verdubbeling van de prijs. Onze Purchase Manager Eric Van Gestel zet enkele interessante feiten voor jou op een rijtje.

Meer lezen

Pauwels Sauzen op Kanaal Z

Vrijdag 25 november verwelkomden we Kanaal Z op onze site in Oelegem. Zij kwamen een kijkje nemen achter de schermen van onze werking en productieproces. Er werd een extra woordje uitleg gegeven over het ontstaan, de verdere ontwikkelingen en de toekomstplannen van Pauwels.

Meer lezen

Studio Frites opent premiumfrituur met Pauwels sauzen

Sinds 2 september 2022 kan je op de Handelslei in Sint-Antonius Zoersel terecht voor frietjes met net dat tikkeltje meer. Zo serveren ze onder andere loaded fries en loaded curryworsten, maar ook artisanale kroketten en bitterballen ontbreken niet op de menukaart.

Meer lezen

Pauwels scoort in de cross

Afgelopen weekend stond het Europees Kampioenschap veldrijden in Namen op het menu. Met namen zoals Iserbyt, Vanthourenhout, van Empel en Betsema beloofde het een spannende wedstrijd te worden voor het Pauwels Sauzen Bingoal Cycling Team. Pauwels schittert opnieuw op het podium dankzij de knappe prestaties van de renners.

Meer lezen

Belangrijke plantaardige oliën en vetten dalen in prijs

Bij Pauwels volgen we de huidige situatie van oliën en vetten op de voet. Wij zien het dan ook als onze taak om iedereen zo goed mogelijk te informeren over de nieuwste stand van zaken. Onze Oliën en vetten expert Stijn geeft een update over de krapte van de markt, de nieuwe oogsten, vraag naar biodiesel en nog veel meer.

Meer lezen