De Patatclub, de club waar ze frietjes serveren met Pauwels sauzen

De Patatclub, de club waar ze frietjes serveren met Pauwels sauzen

14-02-2023

Als er nu één club is waar je lid van wilt zijn, dan is dat zeker en vast wel de Patatclub in Destelbergen. Jens Meganck begon dan ook sinds 30 maart 2022 deze lekkere club met in de spotlights frietjes. Ook de sauzen van Pauwels mogen niet ontbreken, want frieten zonder saus dat kan natuurlijk niet.

Van ondernemer naar friturist

Waar vroeger Italiaans restaurant Etna gevestigd was, hangt sinds een klein jaar het uithangbord van de Patatclub. De zaak die Jens volledig zelf uit de grond stampte is een combinatie van frituur en eethuis. Zo staan er dan ook een heleboel huisbereide gerechten op de menukaart.

Ondernemen zit bij Jens duidelijk in het bloed. Zo startte hij met het verhuren van springkastelen en begon hij een aantal jaren geleden een eigen cateringbedrijf dat feesten aan huis verzorgde. Toen Corona kwam, was het tijd voor een nieuwe uitdaging en die vond hij bij de Patatclub.

Ook daar probeert hij vernieuwend uit de hoek te komen en lanceerde zo de Patatclub-app. “Via deze app kunnen klanten frieten bestellen en een tijdstip kiezen waarop ze de bestelling komen afhalen”, vertelt Jens. We proberen onze klanten dan ook de beste klantervaring te bezorgen. Ook is er ter plekke plaats voor 40 personen en kunnen er nog eens 50 klanten gebruik maken van het buitenterras.

De Patatclub
De Patatclub Hamburger

Samenwerking lokale slager

Jens focust zich vooral op kwaliteit en ambacht. Alles wat geserveerd wordt, is dan ook artisanaal bereid. Hiervoor werkt hij nauw samen met zijn vader die slager is. Jens heeft bovendien ook een koks- en slagersdiploma, waardoor hij de beste stukken vlees kan garanderen.

Op het menu staan verschillende specialiteiten zoals verse huisburgers, entrecotes, rundstong, vol-au-vent, stoverij en balletjes in tomatensaus. Voor ieder wat wils.

Ook staat de Patatclub bekend om zijn lekkere frietjes. De aardappelen worden namelijk ’s nachts geschild en gesneden en komen dan ook dagelijks om 6u aan, zodat ze zeker krokant zijn wanneer ze worden gebakken. De frietjes worden bovendien in plantaardige olie gebakken, zodat ook veganisten grenzeloos kunnen genieten. Op de menukaart staan ook enkele speciale frietjes, zoals Julientje en Rombaut. Hierbij worden de frietjes geserveerd met stoofvleessaus, Smoelsaus, Mayonaise, viandel of mexicano afgewerkt met satékruiden.

Het Bag-in-Box systeem van Pauwels oogt heel mooi en straalt kwaliteit uit net zoals de sauzen zelf!

Pauwels doseersysteem

“Al vanaf de start van de Patatclub heb ik bewust voor de sauzen van Pauwels gekozen. De smaak is uitstekend en bovendien past het Bag-in-Box systeem heel mooi in het interieur. Een win-win dus voor ons”, vertelt Jens.

“De best verkochte saus is nog steeds de klassieke Mayonaise“, laat Jens ons weten. Met de inhoud van 10 liter zijn de emmers dan ook de beste dosering voor grootverbruikers. Ook Ketchup, Curryketchup, Mammouth, Samurai en Smoelsaus vallen duidelijk in de smaak bij de klanten van de Patatclub. Voor deze sauzen maakt Jens gebruik van het BIB-systeem. “Dit doseersysteem heeft voor mij enkele grote voordelen. Zo is het zeer hygiënisch, gebruiksvriendelijk en aantrekkelijk voor het oog”, aldus Jens.

Vegan Mayo, Jalapeño Mayonaise, Béarnaise, Hamburger Triple, Looksaus, Pepersaus en Toscaanse saus maken het assortiment aan Pauwels sauzen compleet.

De Patatclub Mayonaise

Een blik achter het fornuis

Wil jij net zoals de Patatclub jouw zaak ook onder de aandacht brengen? Bij Pauwels helpen we hier graag bij. Schrijf je in en maak kans op een uitgebreid klantenverhaal.

Wat mag je juist verwachten?

  • Eigen klantenverhaal
  • Foto- en videomateriaal
  • Vermelding op onze sociale media kanalen

Quick zet Belgische smaak in de schijnwerpers met Pauwels Sauzen

Quick lanceert met trots een nieuwe campagne met in de hoofdrol uitsluitend lokale producten. En uiteraard spelen onze 100% Belgisch geproduceerde sauzen hierin een centrale rol. Want frietjes of een hamburger zonder saus, dat is toch niet helemaal hetzelfde. Onze sauzen zijn niet alleen een lekkere aanvulling op het menu van Quick, maar zij vertegenwoordigen ook nog eens onze Belgische trots. Win-win dus!

Meer lezen

Pauwels behaalt het VOKA Charter Duurzaam Ondernemen

Met groot genoegen kunnen we aankondigen dat we het VOKA Charter Duurzaam Ondernemen hebben behaald. Deze mijlpaal markeert een belangrijke erkenning van onze inspanningen om duurzaamheid te integreren in onze bedrijfsactiviteiten.

Meer lezen

Derry’s frituur breidt uit met bijgebouw en grotere menukaart

Derry’s frituur gevestigd langs de Armoedestraat in Rumbeke, breidt groots uit. Naast een gloednieuw bijgebouw, beslisten Thomas en Shani om ook hun aanbod drastisch uit te breiden, zodat de frituur meer en meer de allure krijgt van een eethuis. Naast frietjes staan er voortaan ook belegde broodjes en extra gerechten op de menukaart.

Meer lezen

De 5 trends in de Belgische foodservicemarkt

België, bekend om zijn culinaire erfgoed en liefde voor lekker eten, heeft een bloeiende foodservicemarkt die constant in beweging is. Van traditionele restaurants en bistro’s tot foodtrucks, broodjeszaken en frituren, er zijn tallozen mogelijkheden om tegenwoordig te genieten van lekker eten.

Meer lezen

Het Lokerse Smulhoekje kiest voor Pauwels dankzij ruim aanbod sauzen

Silvie, een energieke en ondernemende Limburgse vrouw bracht haar passie voor broodjes, frietjes en snacks mee naar Oost-Vlaanderen. Met haar roots diepgeworteld in de Belgische culinaire tradities, besloot ze dat het tijd was om haar eigen stempel te drukken op de broodjescultuur in Oost-Vlaanderen.

Meer lezen

210.814 tubes en bokalen saus voor de voedselbank

Pauwels blijft zich dan ook in 2023 inzetten voor de Voedselbanken. Zo werd er tijdens de eerste helft van het jaar saus gedoneerd aan de mensen in nood. In februari vond er een eerste donatie plaats, gevolgd door een donatie van pastasaus in mei.

Meer lezen

5 hamburgers die niet mogen ontbreken op uw menu

Eén van de meest veelzijdige en geliefde gerechten die zeker en vast niet mogen ontbreken op uw menukaart is: DE HAMBURGER. Met eindeloze mogelijkheden voor creativiteit en smaakcombinaties kunnen hamburgers een belangrijke rol spelen in het aantrekken van klanten.

Meer lezen

Pauwels sticks, nieuw in het assortiment

Bij Pauwels zitten we alles behalve stil, na onze recente introductie van Cheddar en Salsa kunnen we alweer een nieuwigheid toevoegen aan ons assortiment. Dit keer een handige verpakking van 20ml die makkelijk en overal inzetbaar is.

Meer lezen

Cheddar & Salsa, onze nieuwe (dip)sauzen

¡Hola! Sombrero’s en sambaballen all the way! Want voortaan zullen Cheddar en Salsa het assortiment vervolledigen. Tijdens Horeca Expo en Horecatel kon u onder Mexicaanse sferen alvast voorproeven van deze smeuïge en kruidige (dip)sauzen.

Meer lezen

Terugblik op een a-mayonnaise-ing crossseizoen

Na de allerlaatste wedstrijd afgelopen zondag in Oostmalle, zit het crossseizoen er helaas op. Na een lang en pittig seizoen blikken we als hoofdsponsor graag terug op de knappe prestaties van het Pauwels Sauzen-Bingoal team.

Meer lezen

Pauwels Sauzen neemt je mee naar Mexico op Horecatel

Van 12 tot en met 15 maart is Pauwels naar jaarlijkse gewoonte weer present op de grootste vakbeurs voor food professionals in Wallonië. En dit jaar gieten we een speciaal sausje over onze beursstand, want alle bezoekers zullen ondergedompeld worden in een Mexicaanse sfeer. ¡Hola! Bij Pauwels kijken we reikhalzend uit naar een blij weerzien in Marche-en-Famenne.

Meer lezen

Pauwels schenkt saus tijdens de actie van Bloedserieus

Ook dit jaar roept Bloedserieus studenten massaal op om bloed en plasma te doneren. De actie voor en door studenten vindt elk jaar plaats vlakbij de campus en is gevestigd middenin de studentenbuurt. Al wie komt doneren gaat met een goed gevulde goodiebag naar huis. Wie zien we terug in Kortrijk, Gent, Antwerpen, Leuven, Brussel, Diepenbeek of Hasselt?

Meer lezen