De populairste sauzen van het moment voor je homemade burgers

De populairste sauzen van het moment voor je homemade burgers

22-02-2021

Homemade hamburgers zijn hot. Heel wat ondernemers in foodservice kiezen er namelijk voor om hun takeaway menu aan te dikken met enkele creatieve combinaties tussen een potato bun. Bij Pauwels Sauzen waren we dan ook benieuwd welke sauzen onze klanten het vaakst gebruiken om die hamburgers van het huis af te werken. Wij gingen daarom op bezoek bij een aantal van onze klanten die uitpakken met hun signature burgers en onze sauzen. 


HAMBURGERSAUZEN “GIGA” & “TRIPLE”

Homemade rundsburger met Hamburger Giga bij Frituur ’t Krokantje (Haasdonk)

De bekendste burgers van het land – die van de grote ketens – hebben allemaal een eigen hamburgersaus. Het is dan ook geen toeval dat ook heel wat van onze klanten kiezen voor een specifieke hamburgersaus om hun huisbereide burgers mee af te werken. In tegenstelling tot de gekende snacksauzen zoals Andalouse, Tartaar, Mayonaise, Ketchup of Samurai, zijn de hamburgersauzen toch echt uitsluitend bedoeld om te serveren tussen een broodje. Toeval is de aanwezigheid van onze hamburgersauzen in dit lijstje dan ook allerminst.

Van onze vier hamburgersauzen komen vooral Hamburger Triple en Hamburger Giga duidelijk naar voor bij onze klanten. Triple en Giga zijn twee pure hamburgersauzen en kunnen met andere woorden perfect als enige saus op een hamburger geserveerd worden. Hamburger Triple is, zoals de naam het aangeeft, een combinatie van drie smaken (pikant met zoet en kruidig). Hamburger Giga is dan weer een zachte, romige hamburgersaus met augurk en kappertjes. Beide sauzen laten zich uitstekend combineren met een rundsburger, zoals we onder andere in Frituur ’t Krokantje in Haasdonk (foto) konden ontdekken.

Onze twee andere hamburgersauzen, Hamburger Hot en Hamburger Dressing, worden in de praktijk vaak samen gebruikt en zelfs gemengd met Ketchup om de gekende en lekkere combinatie pikant-zoet-kruidig te verkrijgen.

BARBECUESAUS

Bacon Cheese Burger met Barbecuesaus in Frituur ’t Krokantje (Haasdonk)

Wie aan hamburgers denkt, denkt natuurlijk ook meteen aan Barbecuesaus. Zowel in de zomer als in de winter is een goeie barbecuesaus altijd geschikt om een rundsburger mee af te werken. Onze eigen klanten vormen daarop geen uitzondering en dus duikt ook onze Barbecuesaus op in deze lijst.

De barbecuesaus van Pauwels Sauzen is alles wat je van een barbecuesaus mag verwachten. Deze saus is dan ook onze interpretatie van die typisch Amerikaanse specialiteit. Zo heeft onze Barbecuesaus onder andere die herkenbare bruine kleur en is ze zowel zoet als rokerig tegelijk. Daarnaast is onze barbecuesaus ook een beetje sticky dankzij een snuifje caramel en door de wat lopende structuur mengt de saus zich ook in een mum van tijd met alle ingrediënten tussen het broodje.

In Frituur ’t Krokantje kiest men alleszins bewust voor de Barbecuesaus van Pauwels als afwerking van de huisbereide Bacon Cheese Burger met rundsvlees, krokant gefrituurd spek en cheddar.

BARBECUE SNACK

Pauwels zou Pauwels niet zijn, als we van die typisch Amerikaanse Barbecuesaus geen Belgische variant zouden maken. Daarom kan je naast de Barbecuesaus ook gebruik maken van onze Barbecue Snack.

Hamburger met Barbecue Snack in ’t Frietkaffee (Stekene)

In tegenstelling tot de Barbecuesaus, is de snackvariant ervan bereid op een basis van koolzaadolie en eigeel. Daarmee heeft deze saus een mayo-achtig structuur en is ze in vergelijking met de Barbecuesaus wat vaster van structuur. Deze mayo-achtige basis werd bijgevolg op smaak gebracht met krachtige smaakmakers als tomatenpuree, augurk, sojasaus, curry en chili. Het resultaat is een hartige saus met een oranje kleur die perfect samengaat met de smaak van gebakken rundsburgers of gerookt vlees. Een combinatie met een burger ligt bijgevolg voor de hand.

In Frituur ’t Frietkaffee in Stekene kiest men voor Barbecue Snack als afwerking van een huisbereide burger die bestaat uit een gefrituurde snack met crispy uitjes. Is Barbecue Snack ook iets voor jou? Deze saus is verkrijgbaar in 1L tube en 3L bokaal. Je herkent de Barbecue Snack aan de geel-oranje accenten op de verpakking.

MAMMOUTH

Een saus die ook regelmatig geserveerd wordt bij huisbereide hamburgers is Mammouth. Wist je dat Mammouth-saus ooit bekend stond als dé frikandelsaus bui uitstek? Zoals de naam dus al duidelijk maakt, is deze saus uiterst geschikt om te serveren bij gefrituurde of gebakken snacks. Denk aan curryworsten, een berehap of viandel, kipcorn, mexicano’s, kippenboutjes etc.

Hamburger Pink Deluxe bij Pink Force Events (Wechelderzande)

Bij het bezoek aan verschillende klanten werd meteen duidelijk dat onze klanten de combinatie van Mammouth met een potato bun kunnen smaken. De saus beschikt dan ook over verschillende eigenschappen die zich prima laten combineren met rundsburgers. Net zoals de Barbecue Snack heeft ook de Mammouth-saus een mayo-achtige basis. Die basis is verrijkt met tomatenpuree, currymadras, paprika-extract en knapperige stukjes ui. Vooral dat laatste maakt Mammouth uiterst geschikt als hamburgersaus, want de crunch van die uitjes past perfect tussen een hamburgerbroodje.

Bij onze klant Pink Force Events, in het Antwerpse Wechelderzande, is Mammouth zelfs één van de populairste speciaalsauzen. De saus wordt vaak geserveerd op hun signature burger: de Pink Deluxe Burger. Deze burger is een rundsburger met sla, gebakken ui, spek, cheddar en een spiegeleitje. Wij hebben ‘m geproefd en kunnen bevestigen dat deze combinatie er eentje is om duimen en vingers bij af te likken!

HOT MAMMOUTH

Wie verlekkerd is op onze Mammouth-saus, maar het graag nog wat pittiger wil … die komt uit bij de Hot Mammouth. Deze pikante versie van de originele Mammouth werd lekker op smaak gebracht met chili.

Hamburger met Hot Mammouth in ’t Frietkaffee (Stekene)

Hot Mammouth behaalt daardoor zelfs de maximale score in onze eigen Hot Scale. Daarmee staat deze saus qua pikante kruiding op gelijke hoogte met Samurai.

Wie goed naar de verpakking van onze Hot Mammouth kijkt, ziet onder de sausbenaming het onderschrift ‘Sauce Algérienne’. De Hot Mammouth is met andere woorden de Algérienne binnen het assortiment van Pauwels. Deze exotische saus uit de Algerijnse keuken staat bekend voor haar gulle kruiding en voor haar combinaties met vlees, snacks en barbecuegerechten.

JALAPEÑO MAYONAISE

Deze lijst van populaire hamburgersauzen afsluiten, doen we met een echte topper in het gamma: Jalapeño Mayonaise. Zoals de naam al weggeeft, is deze saus een pikantere variant op een klassieke mayonaise.

De saus werd verrijkt met 4% jalapeño pepers. Daardoor scoort Jalapeño Mayonaise een 2 op 3 in onze Hot Scale. Liefhebbers van pikant vinden in de saus daardoor precies wat ze nodig hebben. Jalapeño Mayonaise is echter niet zo pittig als Samurai of Hot Mammouth, waardoor ook zij die het échte pikante liever vermijden, deze saus weten te smaken.

Hamburger van het huis met Jalapeño Mayonaise bij Pink Force Events (Wechelderzande)

Bij onze klanten zien we Jalapeño Mayonaise vaak terugkomen op een jalapeño burger. Dit is in de meeste gevallen een rundsburger met sla, cheddar, schijfjes jalapeño pepers en nacho’s. Daarnaast wordt Jalapeño Mayonaise ook vaak op een gewone rundsburger gebruikt en als afwerking van de trendy loaded fries.

MEER INFORMATIE

Wil je graag meer informatie over één van bovenstaande sauzen? Of wil je ze graag eens testen? Neem dan contact op met ons commercieel team. De contactgegevens van onze vertegenwoordiger in jouw regio vind je via onderstaande button.


De beste Belgische sauzen op Horecatel 2018

Een terugblik op drie interessante beursdagen Van 4 tot 7 maart 2018 vond […]

Meer lezen

Pauwels Sauzen steunt Leuvense economiestudenten

Kiesweek Ekonomika van start in de Leuvense binnenstad. Naar jaarlijkse traditie ging de […]

Meer lezen

Samba op het bord met de Brazil van Pauwels Sauzen

Roemloos gingen ze ten onder tegen de Rode Duivels in de kwartfinale van […]

Meer lezen

Pauwels Sauzen zet schouders onder Sfinks Mixed festival

Van donderdag 26 t.e.m. zondag 29 juli 2018 verzamelden de avontuurlijke muziekliefhebbers onder […]

Meer lezen

Drie zomerse sauzen voor zoetekauwen

Hebt u het lastig om ‘nee’ te zeggen tegen een lekker stukje chocoladetaart, […]

Meer lezen

Cocktailsaus: onze smaakmaker in september

Gemaakt met natuurlijke zongerijpte tomaten en perfect op smaak gebracht met Worcestersaus en een scheutje lekkers: de cocktailsaus van Pauwels Sauzen.

Meer lezen

De beste Belgische sauzen op Yesterdayland

Op 26 augustus werd Bobbejaanland omgetoverd tot Yesterdayland, het mooiste retrofestival van het land. Pauwels Sauzen was van de partij!

Meer lezen

Genieten van Pauwels sauzen tijdens Brico Cross 2018 – 2019

Pauwels Sauzen maakt sinds het prille begin deel uit van het project Brico Cross en zet ook in het derde seizoen haar schouders onder alle wedstrijden.

Meer lezen

Cocktailsaus en Cocktail Halal: dit zijn de verschillen

In ons assortiment blinken twee soorten Cocktailsaus, maar waarin verschillen ze precies? Wij zetten de belangrijkste verschillen op een rij.

Meer lezen

Truffel Mayonaise: onze smaakmaker in oktober

Culinaire snacks of een lekker stukje vlees vragen om heerlijke, soms exclusieve toppings en dan is de iconische truffel nooit ver af. Ontdek onze Truffel Mayonaise, (buiten-)aards van smaak!

Meer lezen