De Romeo’s Saus Speciaal: een kruidige Andalouse met stukjes ui

De Romeo’s Saus Speciaal: een kruidige Andalouse met stukjes ui

07-08-2019

Naast hun eigen frituursnack veroveren De Romeo’s sinds maart ’18 de Vlaamse frituren ook met hun eigen saus: De Romeo’s Saus Speciaal. Deze op Zuid-Spaanse smaken geïnspireerde snacksaus kent grote overeenkomsten met onze bestaande Andalouses. Toch zijn de verschillen belangrijker. Die lichten we graag toe in dit artikel.


TYPISCHE FRITUURSAUS

In maart 2018 lanceerden we bij Pauwels Sauzen een gloednieuwe speciaalsaus. Dat deden we in samenwerking met één van de populairste muziekgroepen in Vlaanderen: De Romeo’s. Met hun eigen De Romeo’s Saus Speciaal veroveren De Romeo’s sinds anderhalf jaar hun plek tussen de ketchups, tartaars, mayonaises, cocktailsauzen en andere typische frietsauzen in België. “Door de lancering van onze frikandel voelen we ons al lang thuis in de frituur. Met onze eigen saus zetten we die ingeslagen weg voort. De Romeo’s Saus Speciaal is een nieuwe saus die we met Pauwels Sauzen op de markt brengen, een uniek product om te serveren bij frieten of frituursnacks en ééntje dat de smaakpapillen maximaal prikkelt”, klinkt het bij De Romeo’s.

KRUIDIGE ANDALOUSE

De Romeo’s Saus Speciaal is een licht prikkelende snacksaus en hoort thuis in het rijtje met andere Andalousesauzen van Pauwels. “Het is een Andalouse met een nog dominantere kruiding vergeleken met onze traditionele Andalouse en de al iets kruidigere Andalouse Chef“, zegt Sales Manager Joeri Vandermeeren. “In het receptuur zien we vooral de extra toevoeging van chilipoeder (0,2%) en -extract (0,12%) om de saus wat pikanter te maken. Dat zien we ook vertaald worden op onze Hot Scale. Onze traditionele Andalouse scoort daarop 0/3, terwijl Andalouse Chef 1/3 scoort en De Romeo’s Saus Speciaal 2/3. Daarmee ligt die laatste in het pikantere segment.”

Echt onderscheiden doet de Romeo’s Saus Speciaal zich echter op de toevoeging van ui. “De Romeo’s Saus Speciaal wordt verrijkt met echte, knapperige stukjes ui. Vergelijk het met dat van een huisgemaakt tartaar”, zegt Joeri. “Die uitjes maken de saus wat dikker, wat artisanaler ook en zorgen voor een nieuwe dynamiek in de mond. Anderhalf jaar na de lancering stellen we vast dat de extra spice & bite in de saus ervoor dat ze in de eerste plaats geserveerd wordt bij een snack op basis van gehakt of kip. Daarnaast bestellen de liefhebbers van pikantere smaken deze saus ook rechtstreeks bij de frietjes. Ook in een broodjeszaak duikt De Romeo’s Saus Speciaal regelmatig op. Daar stelt men regelmatig nieuwe suggesties voor en een speciaalsaus als die van De Romeo’s is daar echt geknipt voor.”

ANDALOUSE SPECIAAL

Wie ons assortiment koude sauzen bekijkt, zal merken dat de subcategorie Andalouse bestaat uit 4 varianten: Andalouse, Andalouse Chef, Andalouse Speciaal en dus ook De Romeo’s Saus Speciaal. Toch spreken we bij Pauwels over slechts drie verschillende soorten. Dat stond ook te lezen in één van onze vorige artikels: ‘Waarom Pauwels drie soorten Andalouse aanbiedt‘.

“Het receptuur van Andalouse Speciaal en De Romeo’s Saus Speciaal is namelijk hetzelfde”, verklaart Joeri. “Maar omdat De Romeo’s in Franstalig België niet vertegenwoordigd zijn en de saus op zich echt onderscheidend is t.o.v. de andere twee Andalouses, hebben we beslist om dit receptuur onder een andere saus benaming te lanceren over de taalgrens. We vinden het namelijk belangrijk om deze markt de nieuwe smaak niet te ontnemen.”

HOT SUMMER PROMO

Wist u al dat we bij Pauwels dit jaar onze 110e verjaardag vieren? Reden genoeg voor ons om een mooie traktatie te voorzien voor onze klanten! Wat dacht u bijvoorbeeld van deze hete zomeractie waarmee je voordelig een assortiment pikante Pauwels sauzen in uw zaak kan halen?

Registreer u nu voor onze Hot Summer-actie en geniet de hele zomer lang van 3+1 op 6 pikante sauzen uit ons gamma: Harissa, Hot Mammouth, Andalouse Spéciale, Jalapeño Mayonaise, Romeo’s Saus Speciaal en Pepersaus.


De beste Belgische sauzen op Horecatel 2018

Een terugblik op drie interessante beursdagen Van 4 tot 7 maart 2018 vond […]

Meer lezen

Pauwels Sauzen steunt Leuvense economiestudenten

Kiesweek Ekonomika van start in de Leuvense binnenstad. Naar jaarlijkse traditie ging de […]

Meer lezen

Samba op het bord met de Brazil van Pauwels Sauzen

Roemloos gingen ze ten onder tegen de Rode Duivels in de kwartfinale van […]

Meer lezen

Pauwels Sauzen zet schouders onder Sfinks Mixed festival

Van donderdag 26 t.e.m. zondag 29 juli 2018 verzamelden de avontuurlijke muziekliefhebbers onder […]

Meer lezen

Drie zomerse sauzen voor zoetekauwen

Hebt u het lastig om ‘nee’ te zeggen tegen een lekker stukje chocoladetaart, […]

Meer lezen

Cocktailsaus: onze smaakmaker in september

Gemaakt met natuurlijke zongerijpte tomaten en perfect op smaak gebracht met Worcestersaus en een scheutje lekkers: de cocktailsaus van Pauwels Sauzen.

Meer lezen

De beste Belgische sauzen op Yesterdayland

Op 26 augustus werd Bobbejaanland omgetoverd tot Yesterdayland, het mooiste retrofestival van het land. Pauwels Sauzen was van de partij!

Meer lezen

Genieten van Pauwels sauzen tijdens Brico Cross 2018 – 2019

Pauwels Sauzen maakt sinds het prille begin deel uit van het project Brico Cross en zet ook in het derde seizoen haar schouders onder alle wedstrijden.

Meer lezen

Cocktailsaus en Cocktail Halal: dit zijn de verschillen

In ons assortiment blinken twee soorten Cocktailsaus, maar waarin verschillen ze precies? Wij zetten de belangrijkste verschillen op een rij.

Meer lezen

Truffel Mayonaise: onze smaakmaker in oktober

Culinaire snacks of een lekker stukje vlees vragen om heerlijke, soms exclusieve toppings en dan is de iconische truffel nooit ver af. Ontdek onze Truffel Mayonaise, (buiten-)aards van smaak!

Meer lezen