Download: professionele inzichten in bewaring en houdbaarheid

Download: professionele inzichten in bewaring en houdbaarheid

23-08-2019

Tijdens de warme(re) zomermaanden wordt de kwaliteit van voedingsmiddelen in het algemeen fel op de proef gesteld. De hoge temperaturen dwingen ondernemers in foodservice om goed na te denken over waar, hoe en hoelang ze hun voedingswaren bewaren. Daaronder ook onze sauzen. 


HETE HANGIJZERS

De afgelopen weken schreven we dan ook enkele belangrijke artikels over een aantal aspecten die rechtstreeks verbonden zijn aan hete zomers, koude sauzen en voedselveiligheid. Zo gingen we in eerste instantie dieper in op de discussie of koude sauzen ook verplicht ‘koud’ bewaard dienen te worden. Nadien verlegden we onze blik naar de juiste betekenis van de houdbaarheidsdatum op onze verpakkingen en verklaarden we de invloed van temperatuur, en bij uitbreiding van zuurstof en licht, op de kwaliteit van koude sauzen. Met andere woorden: verplichte lectuur voor iedere ondernemer in foodservice.

Voor wie tussen de vakantieperiode en de openingsuren van zaak door geen tijd had om alle artikels van A tot Z door te nemen, hebben we een korte samenvatting gemaakt. Die kan u hieronder downloaden. Zo bent u in 3 minuten tijd weer helemaal mee!

Veel leesplezier!


De beste Belgische sauzen op Horecatel 2018

Een terugblik op drie interessante beursdagen Van 4 tot 7 maart 2018 vond […]

Meer lezen

Pauwels Sauzen steunt Leuvense economiestudenten

Kiesweek Ekonomika van start in de Leuvense binnenstad. Naar jaarlijkse traditie ging de […]

Meer lezen

Samba op het bord met de Brazil van Pauwels Sauzen

Roemloos gingen ze ten onder tegen de Rode Duivels in de kwartfinale van […]

Meer lezen

Pauwels Sauzen zet schouders onder Sfinks Mixed festival

Van donderdag 26 t.e.m. zondag 29 juli 2018 verzamelden de avontuurlijke muziekliefhebbers onder […]

Meer lezen

Drie zomerse sauzen voor zoetekauwen

Hebt u het lastig om ‘nee’ te zeggen tegen een lekker stukje chocoladetaart, […]

Meer lezen

Cocktailsaus: onze smaakmaker in september

Gemaakt met natuurlijke zongerijpte tomaten en perfect op smaak gebracht met Worcestersaus en een scheutje lekkers: de cocktailsaus van Pauwels Sauzen.

Meer lezen

De beste Belgische sauzen op Yesterdayland

Op 26 augustus werd Bobbejaanland omgetoverd tot Yesterdayland, het mooiste retrofestival van het land. Pauwels Sauzen was van de partij!

Meer lezen

Genieten van Pauwels sauzen tijdens Brico Cross 2018 – 2019

Pauwels Sauzen maakt sinds het prille begin deel uit van het project Brico Cross en zet ook in het derde seizoen haar schouders onder alle wedstrijden.

Meer lezen

Cocktailsaus en Cocktail Halal: dit zijn de verschillen

In ons assortiment blinken twee soorten Cocktailsaus, maar waarin verschillen ze precies? Wij zetten de belangrijkste verschillen op een rij.

Meer lezen

Truffel Mayonaise: onze smaakmaker in oktober

Culinaire snacks of een lekker stukje vlees vragen om heerlijke, soms exclusieve toppings en dan is de iconische truffel nooit ver af. Ontdek onze Truffel Mayonaise, (buiten-)aards van smaak!

Meer lezen