Drie zomerse sauzen voor zoetekauwen

Drie zomerse sauzen voor zoetekauwen

21-08-2018

Hebt u het lastig om ‘nee’ te zeggen tegen een lekker stukje chocoladetaart, een warm plakje appelcake of een verfrissende Dâme Blanche na de maaltijd? Dan behoort u vast tot de club van zoetekauwen die tijdens een diner het dessert verkiest boven het voorgerecht! Ook onze verantwoordelijke Productontwikkeling Wendy Iwens is lid van die club. Zij zet dan ook speciaal voor u de drie zoetste speciaalsauzen in ons assortiment op een rij! 

Op nummer drie vinden we onze Smaakmaker van de maand Augustus terug: Brazil. “De Brazil van Pauwels Sauzen is een eerder zachte saus”, aldus Wendy. “Centraal in deze saus staat een frisse ananassmaak. Daarom is deze saus ook perfect geschikt om zomerse gerechten af te werken zoals een frisse salade, een stukje op de barbecue gegrilde kip of gewoon frituursnacks op basis van kip. De Brazil staat echter pas op de derde plaats in onze lijst, omdat er in het receptuur nog twee andere ingrediënten in het oog springen: tomatenpuree en curry. Samen zorgen ze ervoor dat de felle zoete smaak van ananas een kruidig tegengewicht krijgt. De smaakervaring geniet dus het beste van twee werelden: zoet en hartig.”

Dat kruidige tegengewicht zien we niet alleen bij de Brazil terugkomen, maar ook bij de nummer twee in onze lijst met zoete sauzen voor zoetekauwen: Smoelsaus. “Op een andere manier weliswaar, want in onze Smoelsaus is er geen sprake van een fruitige basis in tegenstelling tot de ananas in de Brazil. Wél vinden we in de Smoelsaus aardig wat zoetstoffen terug zoals suiker en aspartaam. Het gevolg is dat de basismayonaise overwegend zoet van smaak wordt om mee te beginnen. Met de toevoeging van een krachtige specerij als kerrie, zorgen we voor de kruidige balans. De typische structuur van de Smoelsaus is dan weer te danken aan de stukjes verse ui die erin verwerkt zitten. De combinatie is heerlijk bij zowat alles: van burgers en friet tot broodjes en andere snacks.”

Ook al zegt men dat over smaken en kleuren niet te twisten valt, toch kan er weinig twijfel zijn over welke van onze speciaalsauzen de zoetste is. “Klopt”, zegt Wendy, “want met maar liefst 22% vruchtvlees van zoete ananas staat onze Hawai op het hoogste schavotje in onze top drie. In het receptuur van deze saus gaat de frisse, zoete ananas met alle pluimen lopen. Er is met andere woorden geen specerij aanwezig zoals kerry of paprika. Ook van hartige stukjes ui, peterselie of tomaat is geen sprake. Door de afwezigheid van deze kruiden, is meteen ook het onderscheid met Brazil en Smoelsaus duidelijk en weet u waarom Hawai de beste zoete saus voor een échte zoetekauw is.”

Pauwels sauzen, dat is pas genieten! (ook voor de zoetekauwen onder ons)

 


Nieuw: Kebabsaus speciaal voor kapsalons

Een uniek recept met een bijzondere kruiding en een sterke aromatisch geur én […]

Meer lezen

Pauwels sauzen wordt de exclusieve distributeur van de olie- en vetten merken van Wouters in België en Frankrijk

Pauwels N.V. treedt vanaf heden op als de exclusieve verdeler van de kwalitatieve oliën en vetten merken van Wouters N.V. in België en Frankrijk.

Meer lezen

Nieuwe kruidenmix geeft Andalouse Chef nu nog meer karakter!

Meer karakter, maar smaak: het recept van de Andalouse Chef van Pauwels Sauzen is vernieuwd.

Meer lezen

Hot Mammouth: de ideale topping voor exotische snacks

Wat Tartaar, Andalouse of Mammouth is voor een typisch Belgisch pakje friet, is onze Hot Mammouth voor de meeste pita's, kebabs, kapsalons en andere exotische snacks in België: als uitbater van een snackbar moet je deze speciaalsaus gewoon in huis hebben. 

Meer lezen

Bingoal-WB wordt Bingoal-Pauwels Sauces-WB

Pauwels Sauzen breidt engagement voor jong Belgisch wielerteam uit met dank aan de mooie resultaten in de openingsritten van het nieuwe wielerseizoen.

Meer lezen

’t Friethuis schrijft sterk digitaal verhaal: “Wekelijks meerdere tonnen friet met Pauwels sauzen”

Een moderne visie op frietjes, kwalitatieve producten en een sterk digitaal verhaal. Het […]

Meer lezen

De herontdekking van Mammouth, de eerste échte snacksaus

Ooit was het de vaste partner van de frikandel, maar anno 2021 zorgen de nieuwste trends ervoor dat de Mammouth-saus populairder is dan ooit.

Meer lezen

De populairste sauzen van het moment voor je homemade burgers

Huisbereide hamburgers zijn hot en dus schieten de creatieve combinaties met heel wat sauzen als paddenstoelen uit de grond.

Meer lezen

Smashburgers: de nieuwste trend in hamburgerland

De laatste nieuwe trend in hamburgerland: sla je burger plat. Doodzonde of geniaal? De tijd zal het uitwijzen.

Meer lezen

Hamburgers en hun sauzen: terug van nooit echt weggeweest

Nu takeaway populairder is dan ooit, piekt ook de populariteit van de hamburgers weer als vanouds. En wat is een goede hamburger zonder een lekkere hamburgersaus?

Meer lezen

De mayonaises van Pauwels Sauzen: dit zijn de verschillen

Het assortiment van Pauwels Sauzen telt heel wat verschillende mayonaises. In dit artikel ontdek je ze stuk voor stuk.

Meer lezen

Benieuwd of de mayonaise ook pakt op het WK Veldrijden 2021

Met Laurens Sweeck, Michael Vanthourenhout, Eli Iserbyt, Denise Betsema, Fem Van Empel, Ryan Kamp en Pim Ronhaar liggen er komend weekend heel wat mogelijkheden om de wereldkampioenentrui naar Pauwels Sauzen - Bingoal Cycling Team te brengen.

Meer lezen