Drie zomerse sauzen voor zoetekauwen

Drie zomerse sauzen voor zoetekauwen

21-08-2018

Hebt u het lastig om ‘nee’ te zeggen tegen een lekker stukje chocoladetaart, een warm plakje appelcake of een verfrissende Dâme Blanche na de maaltijd? Dan behoort u vast tot de club van zoetekauwen die tijdens een diner het dessert verkiest boven het voorgerecht! Ook onze verantwoordelijke Productontwikkeling Wendy Iwens is lid van die club. Zij zet dan ook speciaal voor u de drie zoetste speciaalsauzen in ons assortiment op een rij! 

Op nummer drie vinden we onze Smaakmaker van de maand Augustus terug: Brazil. “De Brazil van Pauwels Sauzen is een eerder zachte saus”, aldus Wendy. “Centraal in deze saus staat een frisse ananassmaak. Daarom is deze saus ook perfect geschikt om zomerse gerechten af te werken zoals een frisse salade, een stukje op de barbecue gegrilde kip of gewoon frituursnacks op basis van kip. De Brazil staat echter pas op de derde plaats in onze lijst, omdat er in het receptuur nog twee andere ingrediënten in het oog springen: tomatenpuree en curry. Samen zorgen ze ervoor dat de felle zoete smaak van ananas een kruidig tegengewicht krijgt. De smaakervaring geniet dus het beste van twee werelden: zoet en hartig.”

Dat kruidige tegengewicht zien we niet alleen bij de Brazil terugkomen, maar ook bij de nummer twee in onze lijst met zoete sauzen voor zoetekauwen: Smoelsaus. “Op een andere manier weliswaar, want in onze Smoelsaus is er geen sprake van een fruitige basis in tegenstelling tot de ananas in de Brazil. Wél vinden we in de Smoelsaus aardig wat zoetstoffen terug zoals suiker en aspartaam. Het gevolg is dat de basismayonaise overwegend zoet van smaak wordt om mee te beginnen. Met de toevoeging van een krachtige specerij als kerrie, zorgen we voor de kruidige balans. De typische structuur van de Smoelsaus is dan weer te danken aan de stukjes verse ui die erin verwerkt zitten. De combinatie is heerlijk bij zowat alles: van burgers en friet tot broodjes en andere snacks.”

Ook al zegt men dat over smaken en kleuren niet te twisten valt, toch kan er weinig twijfel zijn over welke van onze speciaalsauzen de zoetste is. “Klopt”, zegt Wendy, “want met maar liefst 22% vruchtvlees van zoete ananas staat onze Hawai op het hoogste schavotje in onze top drie. In het receptuur van deze saus gaat de frisse, zoete ananas met alle pluimen lopen. Er is met andere woorden geen specerij aanwezig zoals kerry of paprika. Ook van hartige stukjes ui, peterselie of tomaat is geen sprake. Door de afwezigheid van deze kruiden, is meteen ook het onderscheid met Brazil en Smoelsaus duidelijk en weet u waarom Hawai de beste zoete saus voor een échte zoetekauw is.”

Pauwels sauzen, dat is pas genieten! (ook voor de zoetekauwen onder ons)

 


De beste Belgische sauzen op Horecatel 2018

Een terugblik op drie interessante beursdagen Van 4 tot 7 maart 2018 vond […]

Meer lezen

Pauwels Sauzen steunt Leuvense economiestudenten

Kiesweek Ekonomika van start in de Leuvense binnenstad. Naar jaarlijkse traditie ging de […]

Meer lezen

Samba op het bord met de Brazil van Pauwels Sauzen

Roemloos gingen ze ten onder tegen de Rode Duivels in de kwartfinale van […]

Meer lezen

Pauwels Sauzen zet schouders onder Sfinks Mixed festival

Van donderdag 26 t.e.m. zondag 29 juli 2018 verzamelden de avontuurlijke muziekliefhebbers onder […]

Meer lezen

Drie zomerse sauzen voor zoetekauwen

Hebt u het lastig om ‘nee’ te zeggen tegen een lekker stukje chocoladetaart, […]

Meer lezen

Cocktailsaus: onze smaakmaker in september

Gemaakt met natuurlijke zongerijpte tomaten en perfect op smaak gebracht met Worcestersaus en een scheutje lekkers: de cocktailsaus van Pauwels Sauzen.

Meer lezen

De beste Belgische sauzen op Yesterdayland

Op 26 augustus werd Bobbejaanland omgetoverd tot Yesterdayland, het mooiste retrofestival van het land. Pauwels Sauzen was van de partij!

Meer lezen

Genieten van Pauwels sauzen tijdens Brico Cross 2018 – 2019

Pauwels Sauzen maakt sinds het prille begin deel uit van het project Brico Cross en zet ook in het derde seizoen haar schouders onder alle wedstrijden.

Meer lezen

Cocktailsaus en Cocktail Halal: dit zijn de verschillen

In ons assortiment blinken twee soorten Cocktailsaus, maar waarin verschillen ze precies? Wij zetten de belangrijkste verschillen op een rij.

Meer lezen

Truffel Mayonaise: onze smaakmaker in oktober

Culinaire snacks of een lekker stukje vlees vragen om heerlijke, soms exclusieve toppings en dan is de iconische truffel nooit ver af. Ontdek onze Truffel Mayonaise, (buiten-)aards van smaak!

Meer lezen