Duik in de Mexicaanse keuken met de Jalapeño Mayonaise van Pauwels

Duik in de Mexicaanse keuken met de Jalapeño Mayonaise van Pauwels

05-06-2019

De zomer is in aantocht! Breng daarom je terras zo snel mogelijk in orde en geef ook je menukaart een zomerse toets. Om je daarmee te helpen, geven we jou de komende weken heel wat inspiratie aan de hand van 6 zomerse sauzen. Beginnen doen we met een tripje naar Mexico!


In het land van de taco

Mexicaanse Taco's met Jalapeno Mayonaise van pauwels sauzen

De Mexicaanse keuken verovert onze borden. Net als de Gourmet Burgers en Haute Dogs zijn ook de tortilla’s, taco’s, tostada’s, enchilada’s, burrito’s en quesadilla’s één van de nieuwste fastfoodhypes in opmars. In 2018 was de ‘Gastro-Mexico’ zelfs voor het eerst vertegenwoordigd in de lijst van honderd beste restaurants ter wereld. Een teken aan de wand?

Hoewel de verschillen tussen de kleurrijke Mexicaanse borden en de eerlijke Belgische keuken groot lijken, is onze liefde voor de ‘Cocina Mexicana’ eigenlijk heel goed te begrijpen. In het land van de taco worden de gerechten namelijk grotendeels bereid met een aantal basisingrediënten die ons allesbehalve vreemd in de oren klinken. Rundsgehakt, kip, garnalen, maïs, avocado, tomaat, limoen, bonen, aardappelen, ui, gesmolten kaas, limoen, paprika… Dagelijkse kost, toch? En net als de gemiddelde Mexicaan zijn ook wij dol op lekkere – soms pittige – sauzen en specerijen.

Jalapeño Mayonaise

Mexicaanse Friet met Jalapeno Mayonaise van pauwels sauzenLaat die Mexicaanse keuken nu juist de natuurlijke habitat zijn van onze pittige Jalapeño Mayonaise. Onze Jalapeño Mayonaise wordt bereid met maar liefst 4% jalapeñopepers, één van de belangrijkste ingrediënten in de Mexicaanse keuken. Daarmee scoort deze pittige mayo 2 op 3 in onze Hot Scale. Met andere woorden: lekker pittig, frivool en verrassend tegelijk om al je Zuiderse gerechten in een handomdraai naar een hoger niveau te tillen!

Past die Mexicaanse keuken niet meteen in jouw zaak? Speel dan op de verrassing en maak een zomerse variant op je bestaande frietjes, burgers, salades of wraps. Wat dacht je bijvoorbeeld van Mexicaanse Chili Frietjes (zie foto), een Jalapeño Burger met bacon en cheddar , een slabowl met gebakken garnalen en limoen of een Tex-Mex wrap met geroosterde kikkererwten, gegrilde courgette en rode kool?

Welk pad je ook bewandelt, door frisse en vernieuwende combinaties te maken met zomerse sauzen presenteert u de komende maanden op geweldige wijze het meest trendy fingerfood. En met onze Jalapeño Mayonaise bezorg je je klanten deze zomer ongetwijfeld een instant vakantiegevoel!

Meer informatie

Onze Jalapeño Mayonaise ontdekken? Laat het ons weten via onderstaand formulier!
De beste Belgische sauzen op Horecatel 2018

Een terugblik op drie interessante beursdagen Van 4 tot 7 maart 2018 vond […]

Meer lezen

Pauwels Sauzen steunt Leuvense economiestudenten

Kiesweek Ekonomika van start in de Leuvense binnenstad. Naar jaarlijkse traditie ging de […]

Meer lezen

Samba op het bord met de Brazil van Pauwels Sauzen

Roemloos gingen ze ten onder tegen de Rode Duivels in de kwartfinale van […]

Meer lezen

Pauwels Sauzen zet schouders onder Sfinks Mixed festival

Van donderdag 26 t.e.m. zondag 29 juli 2018 verzamelden de avontuurlijke muziekliefhebbers onder […]

Meer lezen

Drie zomerse sauzen voor zoetekauwen

Hebt u het lastig om ‘nee’ te zeggen tegen een lekker stukje chocoladetaart, […]

Meer lezen

Cocktailsaus: onze smaakmaker in september

Gemaakt met natuurlijke zongerijpte tomaten en perfect op smaak gebracht met Worcestersaus en een scheutje lekkers: de cocktailsaus van Pauwels Sauzen.

Meer lezen

De beste Belgische sauzen op Yesterdayland

Op 26 augustus werd Bobbejaanland omgetoverd tot Yesterdayland, het mooiste retrofestival van het land. Pauwels Sauzen was van de partij!

Meer lezen

Genieten van Pauwels sauzen tijdens Brico Cross 2018 – 2019

Pauwels Sauzen maakt sinds het prille begin deel uit van het project Brico Cross en zet ook in het derde seizoen haar schouders onder alle wedstrijden.

Meer lezen

Cocktailsaus en Cocktail Halal: dit zijn de verschillen

In ons assortiment blinken twee soorten Cocktailsaus, maar waarin verschillen ze precies? Wij zetten de belangrijkste verschillen op een rij.

Meer lezen

Truffel Mayonaise: onze smaakmaker in oktober

Culinaire snacks of een lekker stukje vlees vragen om heerlijke, soms exclusieve toppings en dan is de iconische truffel nooit ver af. Ontdek onze Truffel Mayonaise, (buiten-)aards van smaak!

Meer lezen