Een knapperig bakresultaat met de frituurvetten van Pauwels Sauzen

Een knapperig bakresultaat met de frituurvetten van Pauwels Sauzen

24-11-2020

Een goed frituurvet is belangrijk, want het bepaalt mee de smaak en de knapperigheid van je frietjes en gefrituurde snacks. Sommige frituristen zweren bij het traditionele ossewit, terwijl anderen de voorkeur geven aan plantaardige varianten of aan een mix van dierlijke en plantaardige vetten. In dit artikel laten we je dan ook kennismaken met de frituurvetten van Pauwels Sauzen.


ORANJE MIXVET

Frituurvet Oranje Mixvet van Pauwels Sauzen

Oranje Frituurvet (mixvet)

Pauwels Sauzen biedt verschillende soorten vast frituurvet aan. Vaste frituurvetten worden gemaakt van dierlijke vetten, zoals ossewit, of van (geharde) plantaardige oliën zoals raapolie, palmolie of zonnebloemolie. “Er zijn vandaag heel wat frituristen die kiezen voor 100% dierlijke vetten”, zegt Raf Colson, vertegenwoordiger van Pauwels Sauzen in Limburg. “Dat is vaak een keuze voor de typische, vaak ook nostalgische, smaak die dat vet meegeeft aan de frietjes. Er is echter ook een keerzijde van de medaille, want 100% rundvet wordt sneller afgebroken bij verhitting en heeft dus een kortere levensduur. De friturist moet daarom dat vet vaak verversen.”

Een prima alternatief voor 100% rundvet is een mixvet, een mengeling van dierlijke en plantaardige vetten. “Er is daarom veel vraag naar ons Oranje Mixvet. Dat is samengesteld uit 65% rundvet en 35% gedeeltelijk geharde palmolie”, zegt Raf. “Dit mixvet koppelt de smaak van rundvet aan de voordelige eigenschappen van plantaardige vetten. Dierlijke vetten bevatten in verhouding namelijk meer verzadigde vetzuren dan plantaardige vetten. Verzadigde vetzuren zijn wat moeilijker te verteren door het lichaam, waardoor frietjes gebakken in dierlijk vet nog al eens zwaar op de maag kunnen liggen bij mensen die daar gevoelig voor zijn. Daarnaast hebben plantaardige vetten een langere levensduur. Dat maakt mixvet een gepast vet voor iedere professionele gebruiker die hoge eisen stelt aan zowel smaak, gebruiksgemak en houdbaarheid. ”

PLANTAARDIGE VETTEN

frituurvet pauwels blauw

Blauwe Frituurvet bij Frituur Patatapita

De andere vaste frituurvetten in het gamma van Pauwels Sauzen zijn het Blauwe Frituurvet en het Groene Frituurvet. Bij beide vetten gaat het om 100% plantaardige vetten, maar de samenstelling verschilt.

Het Blauwe vet is samengesteld uit palmolie en raapolie. Daarnaast is het vet voorzien van een antioxidant dat specifiek de levensduur van het vet bevordert. Dit zorgt voor een hoog rendement. Door de 100% plantaardige samenstelling is dit vet ook makkelijk verteerbaar. Het Groene vet, ook plantaardig dus, is dan weer voor 100% samengesteld uit palmolie. Dankzij die samenstelling is het smeltpunt van dit vet lager en is het sneller op temperatuur. Bovendien heeft dit vet een laag gehalte aan transvetzuren van minder dan 1%.

“Plantaardige vetten als het Blauwe en Groene frituurvet van Pauwels Sauzen winnen steeds meer aan populariteit”, weet Raf. “De kwaliteit van deze vetten is de afgelopen jaren sterk toegenomen, maar ook het stijgende aanbod aan vegetarische en veganistische snacks heeft een impact. Wie de lijn van veggie en vegan ook in zijn bakproducten wil doortrekken, doet er namelijk goed aan om ook plantaardig vet in huis te halen.”

PROEFBAKKEN MET ONZE FRITUURVETTEN?

Wil je onze frituurvetten graag testen? Registreer je dan via onderstaande button voor onze kennismakingsactie en profiteer tijdelijk van de promotie 5+5 gratis!


De beste Belgische sauzen op Horecatel 2018

Een terugblik op drie interessante beursdagen Van 4 tot 7 maart 2018 vond […]

Meer lezen

Pauwels Sauzen steunt Leuvense economiestudenten

Kiesweek Ekonomika van start in de Leuvense binnenstad. Naar jaarlijkse traditie ging de […]

Meer lezen

Samba op het bord met de Brazil van Pauwels Sauzen

Roemloos gingen ze ten onder tegen de Rode Duivels in de kwartfinale van […]

Meer lezen

Pauwels Sauzen zet schouders onder Sfinks Mixed festival

Van donderdag 26 t.e.m. zondag 29 juli 2018 verzamelden de avontuurlijke muziekliefhebbers onder […]

Meer lezen

Drie zomerse sauzen voor zoetekauwen

Hebt u het lastig om ‘nee’ te zeggen tegen een lekker stukje chocoladetaart, […]

Meer lezen

Cocktailsaus: onze smaakmaker in september

Gemaakt met natuurlijke zongerijpte tomaten en perfect op smaak gebracht met Worcestersaus en een scheutje lekkers: de cocktailsaus van Pauwels Sauzen.

Meer lezen

De beste Belgische sauzen op Yesterdayland

Op 26 augustus werd Bobbejaanland omgetoverd tot Yesterdayland, het mooiste retrofestival van het land. Pauwels Sauzen was van de partij!

Meer lezen

Genieten van Pauwels sauzen tijdens Brico Cross 2018 – 2019

Pauwels Sauzen maakt sinds het prille begin deel uit van het project Brico Cross en zet ook in het derde seizoen haar schouders onder alle wedstrijden.

Meer lezen

Cocktailsaus en Cocktail Halal: dit zijn de verschillen

In ons assortiment blinken twee soorten Cocktailsaus, maar waarin verschillen ze precies? Wij zetten de belangrijkste verschillen op een rij.

Meer lezen

Truffel Mayonaise: onze smaakmaker in oktober

Culinaire snacks of een lekker stukje vlees vragen om heerlijke, soms exclusieve toppings en dan is de iconische truffel nooit ver af. Ontdek onze Truffel Mayonaise, (buiten-)aards van smaak!

Meer lezen