Eethuis Enroute is klaar voor de toekomst

Eethuis Enroute is klaar voor de toekomst

26-10-2022

Eethuis Enroute werd opnieuw gekozen als beste frituur van Ardooie. Een mooie beloning voor al het harde werk vertellen uitbaters Glenn en Amber ons al stralend. Met hun online bestelsysteem en energiezuinige investeringen zijn ze meer dan ooit klaar voor de toekomst. 

Derde generatie friturist

Iets meer dan één jaar geleden namen Glenn en Amber Eethuis Enroute over nadat Glenn eerst 5 jaar de vorige uitbaters heeft geholpen in de zaak. Glenn wou aanvankelijk kijken of het concept van het eethuis wel zijn ding was om hier later eventueel zelf mee aan de slag te gaan. Die kans kregen ze ook wanneer ze de zaak konden overnemen zo’n dik jaar geleden.

Het uitbaten van een frituur is niet zomaar een sprong in het diepe voor Glenn. Het bakken van frietjes is hem namelijk met de paplepel ingegeven. Hij is dan ook de derde generatie in de familie die frituureigenaar is.

Vroeger mocht ik mijn ouders en grootouders helpen met het doortrekken van aardappelen tot frieten, vertelt Glenn. In onze zaak is dit jammer genoeg niet meer mogelijk omdat het heel veel tijd in beslag neemt naast onze andere activiteiten. Dus hebben we gekozen voor geblancheerde frietjes, een lekker alternatief waarbij de frietjes een beetje voorgestoomd worden zodat ze maar licht voorgebakken moeten worden. Zo krijg je tegelijkertijd krokante frietjes en blijft het frituurvet langer goed. Win-win dus!

Eethuis Enroute - Pauwels Sauces

Uitgebreide menukaart voor groot en klein

Naast het vast aanbod biedt Eethuis Enroute per seizoen een aantal extra gerechten aan, zoals varkenswangetjes, mosselen, vispannetjes… Ook kan je er een uitgebreid burgerassortiment terugvinden met een burger van de maand. Als je dan nog niet kan kiezen, zijn er nog altijd de suggesties. Zo scoorde tijdens de zomer de salade met tropische kip heel goed. Onze klanten appreciëren de variatie in ons aanbod. Vaak krijgen we dan ook de vraag wat de dagschotel is, vertelt Amber.

Verder worden de kleinsten niet vergeten, ook daar voorzien Amber en Glenn een apart aanbod voor. Naast de gekende smulboxen worden er ook enkele kindermenu’s klaargemaakt, zoals frikandelletjes, kip met appelmoes, fish sticks, spaghetti…

Dat kinderen meer dan welkom zijn in de zaak, zien we aan de grote kidsroom en de spaarkaart waarbij ze kunnen sparen voor een leuk item.

 

Al onze sauzen zijn uitsluitend van Pauwels. Onze klanten verdienen de beste smaak en kwaliteit! Dat de verpakking eruit springt, is alleen maar mooi meegenomen.

 

Alleen maar de beste smaak voor onze klanten

Ons assortiment is niet compleet zonder ons uitgebreid gamma aan Pauwels sauzen, weet Glenn ons te vertellen. We bieden meer dan 30 verschillende sauzen aan. Toen we de zaak overnamen, hebben we redelijk snel besloten om uitsluitend sauzen van Pauwels aan te bieden. Die beslissing was voor Amber en mij snel gemaakt. We willen onze klanten dan ook enkel en alleen de beste smaak en kwaliteit garanderen. Dat de verpakking er zo uit springt, is natuurlijk mooi meegenomen. Een ander groot voordeel voor ons is dat de sauzen niet in de frigo bewaard moeten worden, vertelt Amber.

De sauzen die het meest over de toonbank vliegen zijn overduidelijk Mayonaise, Ketchup, Tartare, Cocktail– en Smoelsaus. Wanneer we onze eigen favoriete smaak mogen kiezen, kiezen Glenn en ik voor Mayonaise en Tartare! De Mayonaise heeft een mooie vaste samenstelling en de Tartare lijkt precies zelfgemaakt door de stukjes ui.  

Pauwels sauzen - Eethuis Enroute

Bestellingen aan huis met een gebruiksvriendelijke app

In het begin van de eerste coronagolf moesten Amber en Glenn net zoals veel andere frituristen creatief omgaan met de situatie. Zo hebben ze een online bestelsysteem op poten gezet zodat hun klanten in alle tijden konden blijven genieten van hun wekelijks frietje. Dit is zeker en vast een blijvertje geworden aan de positieve opmerkingen van onze klanten te horen, vertelt Amber. Belangrijk is wel om een goed evenwicht te zoeken tussen de online bestellingen en de klanten die ter plekke komen eten. Het is natuurlijk vanzelfsprekend dat ook onze klanten in de zaak steeds moeten kunnen blijven genieten van de beste service.

Bij online bestellingen kunnen klanten steeds kiezen of ze hun bestelling zelf komen afhalen of ze dit graag laten leveren via één van onze twee auto’s of brommers. Bovendien hebben we een nieuwe app laten ontwikkelen ‘En Route’ die gebruiksvriendelijk is voor onze klanten. Ze kiezen eerst tussen afhalen of leveren om nadien hun gerechten en andere producten toe te voegen aan het winkelmandje. Wanneer het te druk wordt, kunnen we gelukkig de tijdsloten zelf aanpassen zodat het voor ons ook nog wel haalbaar blijft, vervolledigt Glenn.

Energiezuinige investeringen

Dat Amber en Glenn investeren in de toekomst is duidelijk merkbaar aan de vele plannen die ze in in het voorjaar hebben. Zo willen ze milieubewuster werken, zodat ze minder moeten betalen aan energie.

Er liggen dan ook al concrete plannen op tafel om te investeren in een Adieu-bakplaat weet Glenn ons te vertellen. Hierop kunnen we meerdere gerechten tegelijkertijd bereiden, alsook kunnen we de gerechten erop warm houden. Efficiënt en energiebesparend!

Daarnaast komt er ook een nieuwe friteuse met liftsysteem wat ervoor zorgt dat je grotere hoeveelheden in één keer kunt voorbakken, maar ook het voorbakken kunt programmeren. Zo verliezen we minder tijd en kunnen we onze klanten sneller bedienen.

Tot slot hebben Amber en Glenn nog plannen om zo’n 60-tal zonnepanelen te laten installeren, waardoor ze zelf kunnen instaan voor de productie van elektriciteit.

Buitenkant

Pauwels sticks, nieuw in het assortiment

Bij Pauwels zitten we alles behalve stil, na onze recente introductie van Cheddar en Salsa kunnen we alweer een nieuwigheid toevoegen aan ons assortiment. Dit keer een handige verpakking van 20ml die makkelijk en overal inzetbaar is.

Meer lezen

Cheddar & Salsa, onze nieuwe (dip)sauzen

¡Hola! Sombrero’s en sambaballen all the way! Want voortaan zullen Cheddar en Salsa het assortiment vervolledigen. Tijdens Horeca Expo en Horecatel kon u onder Mexicaanse sferen alvast voorproeven van deze smeuïge en kruidige (dip)sauzen.

Meer lezen

Terugblik op een a-mayonnaise-ing crossseizoen

Na de allerlaatste wedstrijd afgelopen zondag in Oostmalle, zit het crossseizoen er helaas op. Na een lang en pittig seizoen blikken we als hoofdsponsor graag terug op de knappe prestaties van het Pauwels Sauzen-Bingoal team.

Meer lezen

Pauwels Sauzen neemt je mee naar Mexico op Horecatel

Van 12 tot en met 15 maart is Pauwels naar jaarlijkse gewoonte weer present op de grootste vakbeurs voor food professionals in Wallonië. En dit jaar gieten we een speciaal sausje over onze beursstand, want alle bezoekers zullen ondergedompeld worden in een Mexicaanse sfeer. ¡Hola! Bij Pauwels kijken we reikhalzend uit naar een blij weerzien in Marche-en-Famenne.

Meer lezen

Pauwels schenkt saus tijdens de actie van Bloedserieus

Ook dit jaar roept Bloedserieus studenten massaal op om bloed en plasma te doneren. De actie voor en door studenten vindt elk jaar plaats vlakbij de campus en is gevestigd middenin de studentenbuurt. Al wie komt doneren gaat met een goed gevulde goodiebag naar huis. Wie zien we terug in Kortrijk, Gent, Antwerpen, Leuven, Brussel, Diepenbeek of Hasselt?

Meer lezen

De Patatclub, de club waar ze frietjes serveren met Pauwels sauzen

Als er nu één club is waar je lid van wilt zijn, dan is dat zeker en vast wel de Patatclub in Destelbergen. Jens Meganck start dan ook sinds 30 maart 2022 deze lekkere club met als act van de avond “frietjes”. Ook in de spotlight staan de sauzen van Pauwels, want frieten zonder saus dat kan natuurlijk niet.

Meer lezen

Frituur ’t Hoeksje werkt al jarenlang met Pauwels sauzen

Kris Demarcke, eigenaar van Frituur ’t Hoeksje, baat al ruim 14 jaar de frituur uit die gelegen is op de hoek van de Baronstraat en de Lombardsijdelaan in Middelkerke. Wij moeten dan ook geen twee keer raden waar de naam Frituur ’t Hoeksje vandaan komt.

Meer lezen

Prijzen van tomatenconcentraat kennen ongeziene hoogtes

Wist je dat er voor 1kg tomatenconcentraat 6kg tomaten nodig is? En dat nu de prijzen van tomatenconcentraat enorm de hoogte inschieten. Momenteel zitten we dan ook bijna aan een verdubbeling van de prijs. Onze Purchase Manager Eric Van Gestel zet enkele interessante feiten voor jou op een rijtje.

Meer lezen

Pauwels Sauzen op Kanaal Z

Vrijdag 25 november verwelkomden we Kanaal Z op onze site in Oelegem. Zij kwamen een kijkje nemen achter de schermen van onze werking en productieproces. Er werd een extra woordje uitleg gegeven over het ontstaan, de verdere ontwikkelingen en de toekomstplannen van Pauwels.

Meer lezen

Studio Frites opent premiumfrituur met Pauwels sauzen

Sinds 2 september 2022 kan je op de Handelslei in Sint-Antonius Zoersel terecht voor frietjes met net dat tikkeltje meer. Zo serveren ze onder andere loaded fries en loaded curryworsten, maar ook artisanale kroketten en bitterballen ontbreken niet op de menukaart.

Meer lezen

Pauwels scoort in de cross

Afgelopen weekend stond het Europees Kampioenschap veldrijden in Namen op het menu. Met namen zoals Iserbyt, Vanthourenhout, van Empel en Betsema beloofde het een spannende wedstrijd te worden voor het Pauwels Sauzen Bingoal Cycling Team. Pauwels schittert opnieuw op het podium dankzij de knappe prestaties van de renners.

Meer lezen

Belangrijke plantaardige oliën en vetten dalen in prijs

Bij Pauwels volgen we de huidige situatie van oliën en vetten op de voet. Wij zien het dan ook als onze taak om iedereen zo goed mogelijk te informeren over de nieuwste stand van zaken. Onze Oliën en vetten expert Stijn geeft een update over de krapte van de markt, de nieuwe oogsten, vraag naar biodiesel en nog veel meer.

Meer lezen