Foodtruckuitbaters richten frituur “Boenk Patat” op als vaste uitvalbasis mét Pauwels sauzen

Foodtruckuitbaters richten frituur “Boenk Patat” op als vaste uitvalbasis mét Pauwels sauzen

08-08-2022

Lier, ook wel bekend als de Netestad, mocht eind juni de naam Boenk Patat toevoegen aan het lijstje met frituren. De Lierenaren kunnen er niet enkel en alleen terecht voor hun favoriete frituursnack, maar genieten ook van homemade dishes en natuurlijk van Pauwels sauzen.

Niet enkel meer op verplaatsing

Voor Jurgen, Inge en Chloë, de uitbaters van Boenk Patat, zijn frietjes, frituursnacks en hongerige klanten geen nieuw gegeven. Zij baten namelijk al jaren hun eigen foodtruck “Don Patat On Wheels” uit en zijn op verschillende plaatsen aanwezig om mensen van lekkere frietjes te voorzien. Hier is hun droom om ooit een eigen frituur uit te baten dan ook ontstaan.

Waar de naam Boenk Patat vandaan komt? “We zochten al langer naar een naam voor onze frituur, toen plotseling de naam Boenk Patat ter sprake kwam. We vonden het catchy klinken en het bleef bovendien hangen.”, aldus de uitbaters. 

frituur boenk patat

“Pauwels sauzen is de perfecte aanvulling voor onze frituur. De sauzen zijn lekker en de verpakking is visueel aantrekkelijk en gebruiksvriendelijk.”

Een foodtruck of een echte frituur? Vergelijkbaar maar toch heel verschillend.

boenk patat

“Het leuke aan een frituur is dat er een vast cliënteel is waarmee we een band kunnen opbouwen aangezien zij meerder malen over de vloer komen.” klinkt het bij uitbater Chloë Horemans.

“Zo’n 3 jaar geleden kwamen we in contact met Pauwels via een actie. We waren dan ook meteen fan, niet enkel van de sauzen maar ook van de vlotte samenwerking.” vertelt Jurgen ons.

Frituur Boenk Patat biedt een ruim assortiment van sauzen aan: van speciaalsauzen zoals Americaine, Mammouth, Tartare, Samurai... tot de klassieke Mayonaise en Ketchup. De uitbaters zelf zijn vooral grote fan van de Mayonaise, Tartare, Curryketchup en de Smoelsaus. “Onze klanten volgen ons hierin, maar we zien ook dat de Andalouse, Samurai en de Pepersaus vlot over de toonbank gaan.”

De frituur is ondertussen al ruim één maand open. Voor de opening van de frituur was het spannend afwachten. Normaal zou de frituur 15 juni al openen maar door de drukke agenda van de keuringsdiensten die de gasinstallaties kwamen controleren, moest helaas de opening uitgesteld worden naar 29 juni.

Burgers van Angusbeef en eigenhandig satés prikken

De uitbaters proberen meer te doen dan enkel de traditionele frituursnacks aan te bieden. Zo staan er ook enkele homemade gerechten op de menukaart, zoals de Boenk Burger. De hamburger waar Jurgen, Inge en Chloë enorm trots op zijn bestaat uit Angusbeef die gegrild wordt op een plaat in plaats van gefrituurd. De hamburger wordt op die manier minder vettig, blijft sappig en is beter van smaak.

Ook met de satés probeert de frituur een extraatje te doen. Het gemarineerd vlees wordt namelijk aangekocht bij een beenhouwer om nadien het vlees zelf op stokjes te prikken. Binnenkort wordt het menu uitgebreid met het Liers Koekje, een echt onderdeel van de Lierse cultuur mag natuurlijk niet ontbreken op de kaart.


Nieuwe oogst en handelsakkoord laten het beste verhopen voor mosterdzaad.

Veel zon en geen druppel regen. Wat klinkt als een droom voor elke Belg, is een nachtmerrie voor de Canadese mosterdboer. Een nachtmerrie die vorig jaar realiteit werd want extreme weersomstandigheden zorgden voor een magere oogst. Dit jaar kunnen de mosterdboeren terug een kleine vreugdesprong maken, want het ziet ernaar uit dat de oogst in september beter is dan die van vorig jaar. Ook vanuit Oost-Europa zien we eindelijk weer wat positief nieuws. De export vanuit Oekraïne, die door de oorlog stil lag, komt stilaan weer op gang.

Meer lezen

Pauwels Sauzen verstevigt 100% Belgische samenwerking met Quick

Groot nieuws! Vanaf vandaag vind je bij de Belgische Quick restaurants Pauwels Sauzen terug in porties (cups) die je kan verkrijgen bij frieten, fingerfood of een menu naar keuze. Maar liefst acht Pauwels Sauzen van de hoogste kwaliteit zitten voortaan verpakt in kleine handige cups van 35ml: Mayonaise, Andalouse, BBQ, Cocktailsaus, Curry, Frietsaus, Samurai, en Sweet Chili.

Meer lezen

Foodtruckuitbaters richten frituur “Boenk Patat” op als vaste uitvalbasis mét Pauwels sauzen

Lier, ook wel bekend als de Netestad, mocht eind juni de naam Boenk Patat toevoegen aan het lijstje met frituren. De Lierenaren kunnen er niet enkel en alleen terecht voor hun favoriete frituursnack, maar genieten tevens ook van homemade dishes en natuurlijk van Pauwels sauzen.

Meer lezen

Pauwels Sauzen als hoofdsponsor van Tien Om Te Zien

Een ongekende combinatie van de beste live-optredens, een heus activatiedorp en natuurlijk veel Pauwels sauzen op de zeedijk van Westende dat is het recept voor het legendarische programma van deze zomer.

Meer lezen

Nieuw recreatiecomplex in Mechelen opent de deuren mét een Pauwels sauzen-snackwand

Het entertainment- en recreatiecomplex Burney’s opent na 5 jaar zijn deuren voor het grote publiek. De voormalige site Huyghebaert is nu de thuishaven voor een tal van leuke activiteiten én de Pauwels snack wall.

Meer lezen

Leuvense economiestudenten palmen Ladeuzeplein in met Pauwels Sauzen tijdens Kiesweek Ekonomika

Van 25 t.e.m. 27 april is het weer tijd voor de bekende Kiesweek "Ekonomika". Na enkele jaren afwezigheid vindt het grootste studentenevenement van het land dit jaar opnieuw plaats op het Leuvense Ladeuzeplein. De Kiesweek is toe aan haar 93e editie en rekent daarbij onder meer op de steun van Pauwels Sauzen. 

Meer lezen

Bezoek Pauwels Sauzen op de Horecabeurs Bredene 2022

Van maandag 25 t.e.m. donderdag 28 april is Pauwels Sauzen aanwezig op de Horecabeurs Bredene. Op deze vierdaagse vakbeurs kan u het volledige assortiment sauzen komen degusteren. Daarnaast komt u er alles te weten over onze verschillende frituuroliën en -vetten.

Meer lezen

Eiproducten exponentieel duurder, vraag en aanbod helemaal uit evenwicht

De oorlog in Oekraïne, de ergste uitbraak van vogelgriep in Europa en de oproep van kippenboeren voor betere voorwaarden laten zich voelen op de internationale eiermarkt.

Meer lezen

Pauwels Sauzen wordt partner van het eerste Ostend Kids Festival

Met namen zoals K3, #LikeMe en Camille Dhont wordt de eerste editie van het Ostend Kids Festival onvergetelijk. Net als de catering trouwens, want organisatoren Eventor en Blue Sky Concerts zullen naar verwachting zo’n 5.000 bezoekers laten genieten van lekkere snacks met Pauwels sauzen.

Meer lezen

Fotoreportage: Horecatel 2022 in 30 beelden

Van 13 t.e.m. 16 maart vond in Wallonie Expo te Marche-en-Famenne Horecatel plaats, de grootste vakbeurs voor food professionals in Franstalige België. Wij vatten de 55e editie samen in 30 beelden.

Meer lezen

[Update] Marktrapport: prijsstijging oliën en vetten houdt aan

De stijgende olieprijzen blijven één van de meest besproken onderwerpen in de voedingsindustrie. Daarom brengen we in dit artikel een nieuwe stand van zaken met aandacht voor belangrijkste oliën op de markt en op hoe de oorlog in Oekraïne alsook de hoge energieprijzen een enorme impact hebben op onze grondstoffen.

Meer lezen

Antwerpse frituristen laten Spaans vakantieoord proeven van Belgische frietjes met Pauwels sauzen

Op 25 februari 2022 opende een jong, Antwerps ondernemersduo in het Spaanse Torrevieja de deuren van Frituur Olé: een traditioneel Belgische frituur waar de frietjes geserveerd worden met een breed gamma Pauwels sauzen.

Meer lezen