Foodtruckuitbaters richten frituur “Boenk Patat” op als vaste uitvalbasis mét Pauwels sauzen
08-08-2022
Lier, ook wel bekend als de Netestad, mocht eind juni de naam Boenk Patat toevoegen aan het lijstje met frituren. De Lierenaren kunnen er niet enkel en alleen terecht voor hun favoriete frituursnack, maar genieten ook van homemade dishes en natuurlijk van Pauwels sauzen.
Niet enkel meer op verplaatsing
Voor Jurgen, Inge en Chloë, de uitbaters van Boenk Patat, zijn frietjes, frituursnacks en hongerige klanten geen nieuw gegeven. Zij baten namelijk al jaren hun eigen foodtruck “Don Patat On Wheels” uit en zijn op verschillende plaatsen aanwezig om mensen van lekkere frietjes te voorzien. Hier is hun droom om ooit een eigen frituur uit te baten dan ook ontstaan.
Waar de naam Boenk Patat vandaan komt? “We zochten al langer naar een naam voor onze frituur, toen plotseling de naam Boenk Patat ter sprake kwam. We vonden het catchy klinken en het bleef bovendien hangen.”, aldus de uitbaters.

“Pauwels sauzen is de perfecte aanvulling voor onze frituur. De sauzen zijn lekker en de verpakking is visueel aantrekkelijk en gebruiksvriendelijk.”
Een foodtruck of een echte frituur? Vergelijkbaar maar toch heel verschillend.

“Het leuke aan een frituur is dat er een vast cliënteel is waarmee we een band kunnen opbouwen aangezien zij meerder malen over de vloer komen.” klinkt het bij uitbater Chloë Horemans.
“Zo’n 3 jaar geleden kwamen we in contact met Pauwels via een actie. We waren dan ook meteen fan, niet enkel van de sauzen maar ook van de vlotte samenwerking.” vertelt Jurgen ons.
Frituur Boenk Patat biedt een ruim assortiment van sauzen aan: van speciaalsauzen zoals Americaine, Mammouth, Tartare, Samurai... tot de klassieke Mayonaise en Ketchup. De uitbaters zelf zijn vooral grote fan van de Mayonaise, Tartare, Curryketchup en de Smoelsaus. “Onze klanten volgen ons hierin, maar we zien ook dat de Andalouse, Samurai en de Pepersaus vlot over de toonbank gaan.”
De frituur is ondertussen al ruim één maand open. Voor de opening van de frituur was het spannend afwachten. Normaal zou de frituur 15 juni al openen maar door de drukke agenda van de keuringsdiensten die de gasinstallaties kwamen controleren, moest helaas de opening uitgesteld worden naar 29 juni.
Burgers van Angusbeef en eigenhandig satés prikken
De uitbaters proberen meer te doen dan enkel de traditionele frituursnacks aan te bieden. Zo staan er ook enkele homemade gerechten op de menukaart, zoals de Boenk Burger. De hamburger waar Jurgen, Inge en Chloë enorm trots op zijn bestaat uit Angusbeef die gegrild wordt op een plaat in plaats van gefrituurd. De hamburger wordt op die manier minder vettig, blijft sappig en is beter van smaak.
Ook met de satés probeert de frituur een extraatje te doen. Het gemarineerd vlees wordt namelijk aangekocht bij een beenhouwer om nadien het vlees zelf op stokjes te prikken. Binnenkort wordt het menu uitgebreid met het Liers Koekje, een echt onderdeel van de Lierse cultuur mag natuurlijk niet ontbreken op de kaart.