Foodtruckuitbaters richten frituur “Boenk Patat” op als vaste uitvalbasis mét Pauwels sauzen

Foodtruckuitbaters richten frituur “Boenk Patat” op als vaste uitvalbasis mét Pauwels sauzen

08-08-2022

Lier, ook wel bekend als de Netestad, mocht eind juni de naam Boenk Patat toevoegen aan het lijstje met frituren. De Lierenaren kunnen er niet enkel en alleen terecht voor hun favoriete frituursnack, maar genieten ook van homemade dishes en natuurlijk van Pauwels sauzen.

Niet enkel meer op verplaatsing

Voor Jurgen, Inge en Chloë, de uitbaters van Boenk Patat, zijn frietjes, frituursnacks en hongerige klanten geen nieuw gegeven. Zij baten namelijk al jaren hun eigen foodtruck “Don Patat On Wheels” uit en zijn op verschillende plaatsen aanwezig om mensen van lekkere frietjes te voorzien. Hier is hun droom om ooit een eigen frituur uit te baten dan ook ontstaan.

Waar de naam Boenk Patat vandaan komt? “We zochten al langer naar een naam voor onze frituur, toen plotseling de naam Boenk Patat ter sprake kwam. We vonden het catchy klinken en het bleef bovendien hangen.”, aldus de uitbaters. 

frituur boenk patat

“Pauwels sauzen is de perfecte aanvulling voor onze frituur. De sauzen zijn lekker en de verpakking is visueel aantrekkelijk en gebruiksvriendelijk.”

Een foodtruck of een echte frituur? Vergelijkbaar maar toch heel verschillend.

boenk patat

“Het leuke aan een frituur is dat er een vast cliënteel is waarmee we een band kunnen opbouwen aangezien zij meerder malen over de vloer komen.” klinkt het bij uitbater Chloë Horemans.

“Zo’n 3 jaar geleden kwamen we in contact met Pauwels via een actie. We waren dan ook meteen fan, niet enkel van de sauzen maar ook van de vlotte samenwerking.” vertelt Jurgen ons.

Frituur Boenk Patat biedt een ruim assortiment van sauzen aan: van speciaalsauzen zoals Americaine, Mammouth, Tartare, Samurai... tot de klassieke Mayonaise en Ketchup. De uitbaters zelf zijn vooral grote fan van de Mayonaise, Tartare, Curryketchup en de Smoelsaus. “Onze klanten volgen ons hierin, maar we zien ook dat de Andalouse, Samurai en de Pepersaus vlot over de toonbank gaan.”

De frituur is ondertussen al ruim één maand open. Voor de opening van de frituur was het spannend afwachten. Normaal zou de frituur 15 juni al openen maar door de drukke agenda van de keuringsdiensten die de gasinstallaties kwamen controleren, moest helaas de opening uitgesteld worden naar 29 juni.

Burgers van Angusbeef en eigenhandig satés prikken

De uitbaters proberen meer te doen dan enkel de traditionele frituursnacks aan te bieden. Zo staan er ook enkele homemade gerechten op de menukaart, zoals de Boenk Burger. De hamburger waar Jurgen, Inge en Chloë enorm trots op zijn bestaat uit Angusbeef die gegrild wordt op een plaat in plaats van gefrituurd. De hamburger wordt op die manier minder vettig, blijft sappig en is beter van smaak.

Ook met de satés probeert de frituur een extraatje te doen. Het gemarineerd vlees wordt namelijk aangekocht bij een beenhouwer om nadien het vlees zelf op stokjes te prikken. Binnenkort wordt het menu uitgebreid met het Liers Koekje, een echt onderdeel van de Lierse cultuur mag natuurlijk niet ontbreken op de kaart.


Pauwels sticks, nieuw in het assortiment

Bij Pauwels zitten we alles behalve stil, na onze recente introductie van Cheddar en Salsa kunnen we alweer een nieuwigheid toevoegen aan ons assortiment. Dit keer een handige verpakking van 20ml die makkelijk en overal inzetbaar is.

Meer lezen

Cheddar & Salsa, onze nieuwe (dip)sauzen

¡Hola! Sombrero’s en sambaballen all the way! Want voortaan zullen Cheddar en Salsa het assortiment vervolledigen. Tijdens Horeca Expo en Horecatel kon u onder Mexicaanse sferen alvast voorproeven van deze smeuïge en kruidige (dip)sauzen.

Meer lezen

Terugblik op een a-mayonnaise-ing crossseizoen

Na de allerlaatste wedstrijd afgelopen zondag in Oostmalle, zit het crossseizoen er helaas op. Na een lang en pittig seizoen blikken we als hoofdsponsor graag terug op de knappe prestaties van het Pauwels Sauzen-Bingoal team.

Meer lezen

Pauwels Sauzen neemt je mee naar Mexico op Horecatel

Van 12 tot en met 15 maart is Pauwels naar jaarlijkse gewoonte weer present op de grootste vakbeurs voor food professionals in Wallonië. En dit jaar gieten we een speciaal sausje over onze beursstand, want alle bezoekers zullen ondergedompeld worden in een Mexicaanse sfeer. ¡Hola! Bij Pauwels kijken we reikhalzend uit naar een blij weerzien in Marche-en-Famenne.

Meer lezen

Pauwels schenkt saus tijdens de actie van Bloedserieus

Ook dit jaar roept Bloedserieus studenten massaal op om bloed en plasma te doneren. De actie voor en door studenten vindt elk jaar plaats vlakbij de campus en is gevestigd middenin de studentenbuurt. Al wie komt doneren gaat met een goed gevulde goodiebag naar huis. Wie zien we terug in Kortrijk, Gent, Antwerpen, Leuven, Brussel, Diepenbeek of Hasselt?

Meer lezen

De Patatclub, de club waar ze frietjes serveren met Pauwels sauzen

Als er nu één club is waar je lid van wilt zijn, dan is dat zeker en vast wel de Patatclub in Destelbergen. Jens Meganck start dan ook sinds 30 maart 2022 deze lekkere club met als act van de avond “frietjes”. Ook in de spotlight staan de sauzen van Pauwels, want frieten zonder saus dat kan natuurlijk niet.

Meer lezen

Frituur ’t Hoeksje werkt al jarenlang met Pauwels sauzen

Kris Demarcke, eigenaar van Frituur ’t Hoeksje, baat al ruim 14 jaar de frituur uit die gelegen is op de hoek van de Baronstraat en de Lombardsijdelaan in Middelkerke. Wij moeten dan ook geen twee keer raden waar de naam Frituur ’t Hoeksje vandaan komt.

Meer lezen

Prijzen van tomatenconcentraat kennen ongeziene hoogtes

Wist je dat er voor 1kg tomatenconcentraat 6kg tomaten nodig is? En dat nu de prijzen van tomatenconcentraat enorm de hoogte inschieten. Momenteel zitten we dan ook bijna aan een verdubbeling van de prijs. Onze Purchase Manager Eric Van Gestel zet enkele interessante feiten voor jou op een rijtje.

Meer lezen

Pauwels Sauzen op Kanaal Z

Vrijdag 25 november verwelkomden we Kanaal Z op onze site in Oelegem. Zij kwamen een kijkje nemen achter de schermen van onze werking en productieproces. Er werd een extra woordje uitleg gegeven over het ontstaan, de verdere ontwikkelingen en de toekomstplannen van Pauwels.

Meer lezen

Studio Frites opent premiumfrituur met Pauwels sauzen

Sinds 2 september 2022 kan je op de Handelslei in Sint-Antonius Zoersel terecht voor frietjes met net dat tikkeltje meer. Zo serveren ze onder andere loaded fries en loaded curryworsten, maar ook artisanale kroketten en bitterballen ontbreken niet op de menukaart.

Meer lezen

Pauwels scoort in de cross

Afgelopen weekend stond het Europees Kampioenschap veldrijden in Namen op het menu. Met namen zoals Iserbyt, Vanthourenhout, van Empel en Betsema beloofde het een spannende wedstrijd te worden voor het Pauwels Sauzen Bingoal Cycling Team. Pauwels schittert opnieuw op het podium dankzij de knappe prestaties van de renners.

Meer lezen