Foodtruckuitbaters richten frituur “Boenk Patat” op als vaste uitvalbasis mét Pauwels sauzen

Foodtruckuitbaters richten frituur “Boenk Patat” op als vaste uitvalbasis mét Pauwels sauzen

08-08-2022

Lier, ook wel bekend als de Netestad, mocht eind juni de naam Boenk Patat toevoegen aan het lijstje met frituren. De Lierenaren kunnen er niet enkel en alleen terecht voor hun favoriete frituursnack, maar genieten ook van homemade dishes en natuurlijk van Pauwels sauzen.

Niet enkel meer op verplaatsing

Voor Jurgen, Inge en Chloë, de uitbaters van Boenk Patat, zijn frietjes, frituursnacks en hongerige klanten geen nieuw gegeven. Zij baten namelijk al jaren hun eigen foodtruck “Don Patat On Wheels” uit en zijn op verschillende plaatsen aanwezig om mensen van lekkere frietjes te voorzien. Hier is hun droom om ooit een eigen frituur uit te baten dan ook ontstaan.

Waar de naam Boenk Patat vandaan komt? “We zochten al langer naar een naam voor onze frituur, toen plotseling de naam Boenk Patat ter sprake kwam. We vonden het catchy klinken en het bleef bovendien hangen.”, aldus de uitbaters. 

frituur boenk patat

“Pauwels sauzen is de perfecte aanvulling voor onze frituur. De sauzen zijn lekker en de verpakking is visueel aantrekkelijk en gebruiksvriendelijk.”

Een foodtruck of een echte frituur? Vergelijkbaar maar toch heel verschillend.

boenk patat

“Het leuke aan een frituur is dat er een vast cliënteel is waarmee we een band kunnen opbouwen aangezien zij meerder malen over de vloer komen.” klinkt het bij uitbater Chloë Horemans.

“Zo’n 3 jaar geleden kwamen we in contact met Pauwels via een actie. We waren dan ook meteen fan, niet enkel van de sauzen maar ook van de vlotte samenwerking.” vertelt Jurgen ons.

Frituur Boenk Patat biedt een ruim assortiment van sauzen aan: van speciaalsauzen zoals Americaine, Mammouth, Tartare, Samurai... tot de klassieke Mayonaise en Ketchup. De uitbaters zelf zijn vooral grote fan van de Mayonaise, Tartare, Curryketchup en de Smoelsaus. “Onze klanten volgen ons hierin, maar we zien ook dat de Andalouse, Samurai en de Pepersaus vlot over de toonbank gaan.”

De frituur is ondertussen al ruim één maand open. Voor de opening van de frituur was het spannend afwachten. Normaal zou de frituur 15 juni al openen maar door de drukke agenda van de keuringsdiensten die de gasinstallaties kwamen controleren, moest helaas de opening uitgesteld worden naar 29 juni.

Burgers van Angusbeef en eigenhandig satés prikken

De uitbaters proberen meer te doen dan enkel de traditionele frituursnacks aan te bieden. Zo staan er ook enkele homemade gerechten op de menukaart, zoals de Boenk Burger. De hamburger waar Jurgen, Inge en Chloë enorm trots op zijn bestaat uit Angusbeef die gegrild wordt op een plaat in plaats van gefrituurd. De hamburger wordt op die manier minder vettig, blijft sappig en is beter van smaak.

Ook met de satés probeert de frituur een extraatje te doen. Het gemarineerd vlees wordt namelijk aangekocht bij een beenhouwer om nadien het vlees zelf op stokjes te prikken. Binnenkort wordt het menu uitgebreid met het Liers Koekje, een echt onderdeel van de Lierse cultuur mag natuurlijk niet ontbreken op de kaart.


Frituur ’t Hoeksje werkt al jarenlang met Pauwels sauzen

Kris Demarcke, eigenaar van Frituur ’t Hoeksje, baat al ruim 14 jaar de frituur uit die gelegen is op de hoek van de Baronstraat en de Lombardsijdelaan in Middelkerke. Wij moeten dan ook geen twee keer raden waar de naam Frituur ’t Hoeksje vandaan komt.

Meer lezen

Prijzen van tomatenconcentraat kennen ongeziene hoogtes

Wist je dat er voor 1kg tomatenconcentraat 6kg tomaten nodig is? En dat nu de prijzen van tomatenconcentraat enorm de hoogte inschieten. Momenteel zitten we dan ook bijna aan een verdubbeling van de prijs. Onze Purchase Manager Eric Van Gestel zet enkele interessante feiten voor jou op een rijtje.

Meer lezen

Pauwels Sauzen op Kanaal Z

Vrijdag 25 november verwelkomden we Kanaal Z op onze site in Oelegem. Zij kwamen een kijkje nemen achter de schermen van onze werking en productieproces. Er werd een extra woordje uitleg gegeven over het ontstaan, de verdere ontwikkelingen en de toekomstplannen van Pauwels.

Meer lezen

Studio Frites opent premiumfrituur met Pauwels sauzen

Sinds 2 september 2022 kan je op de Handelslei in Sint-Antonius Zoersel terecht voor frietjes met net dat tikkeltje meer. Zo serveren ze onder andere loaded fries en loaded curryworsten, maar ook artisanale kroketten en bitterballen ontbreken niet op de menukaart.

Meer lezen

Pauwels scoort in de cross

Afgelopen weekend stond het Europees Kampioenschap veldrijden in Namen op het menu. Met namen zoals Iserbyt, Vanthourenhout, van Empel en Betsema beloofde het een spannende wedstrijd te worden voor het Pauwels Sauzen Bingoal Cycling Team. Pauwels schittert opnieuw op het podium dankzij de knappe prestaties van de renners.

Meer lezen

Belangrijke plantaardige oliën en vetten dalen in prijs

Bij Pauwels volgen we de huidige situatie van oliën en vetten op de voet. Wij zien het dan ook als onze taak om iedereen zo goed mogelijk te informeren over de nieuwste stand van zaken. Onze Oliën en vetten expert Stijn geeft een update over de krapte van de markt, de nieuwe oogsten, vraag naar biodiesel en nog veel meer.

Meer lezen

Pauwels Sauzen op Horeca Expo

‘Goedemiddag’ wordt voor vijf dagen ‘¡Buenas Tardes!’, want dit jaar dompelen we je onder in een Mexicaanse sfeer op de grootste beurs voor food professionals in Vlaanderen. Van 20 tot en met 24 november kan je ons namelijk terugvinden op Horeca Expo.

Meer lezen

Studenten genieten van Pauwels sauzen tijdens de actie van Bloedserieus

Bloedserieus roept studenten op om massaal bloed en plasma te doneren. Iedereen die langskomt krijgt bovendien een gevulde goodiebag mee met daarin een heerlijke saus van Pauwels. Reden te meer om af te zakken naar Leuven, Brussel, Antwerpen of Diepenbeek.

Meer lezen

Pauwels sauzen steunt ook in 2022 de voedselbanken

Ook dit jaar blijft Pauwels zich inzetten voor de voedselbanken. Dat dit meer dan nodig blijkt, laat het jaarrapport van de Belgische Federatie van Voedselbanken zien. Nog nooit moesten zoveel mensen aankloppen bij de voedselbanken dan afgelopen maanden. In de eerst helft van 2022 waren dit maar liefst 204.000 gezinnen, wat een stijging van 15% is ten opzichte van december vorig jaar.

Meer lezen

Eethuis Enroute is klaar voor de toekomst

Eethuis Enroute wordt opnieuw gekozen als beste frituur van Ardooie. Een mooie beloning voor al het harde werk vertellen uitbaters Glenn en Amber ons al stralend. Met hun online bestelsysteem en energiezuinige investeringen zijn ze meer dan ooit klaar voor de toekomst.

Meer lezen

Nieuwe oogst en handelsakkoord laten het beste verhopen voor mosterdzaad.

Veel zon en geen druppel regen. Wat klinkt als een droom voor elke Belg, is een nachtmerrie voor de Canadese mosterdboer. Een nachtmerrie die vorig jaar realiteit werd want extreme weersomstandigheden zorgden voor een magere oogst. Dit jaar kunnen de mosterdboeren terug een kleine vreugdesprong maken, want het ziet ernaar uit dat de oogst in september beter is dan die van vorig jaar.

Meer lezen

Pauwels Sauzen verstevigt 100% Belgische samenwerking met Quick

Groot nieuws! Vanaf vandaag vind je bij de Belgische Quick restaurants Pauwels Sauzen terug in porties (cups) die je kan verkrijgen bij frieten, fingerfood of een menu naar keuze. Maar liefst acht Pauwels Sauzen van de hoogste kwaliteit zitten voortaan verpakt in kleine handige cups van 35ml: Mayonaise, Andalouse, BBQ, Cocktailsaus, Curry, Frietsaus, Samurai, en Sweet Chili.

Meer lezen