Frituur Lutselus serveert Veganaise op Vegan Mondays

Frituur Lutselus serveert Veganaise op Vegan Mondays

26-02-2019

Primeur: de eerste frituur met een volledig veganistisch aanbod in Limburg. Die eer gaat naar Frituur Lutselus in Diepenbeek dat vier maandagen haar deuren uitzonderlijk opent voor veganisten. Zaakvoerder Bjorn Wolfs serveert op die dagen uitsluitend snacks en frietjes volledig vrij van dierlijke ingrediënten én gebakken in plantaardige olie. Ook de Mayonaise is nergens te bespeuren en werd vervangen door Veganaise van Pauwels.


Foto Radio 2

Plantaardige olie

Normaliter is Frituur Lutselus op maandag gesloten. Uitzonderlijk kon men er vorige maandag wél terecht voor een lekker frietje en een boulet. Een maand lang reikt zaakvoerder Bjorn immers ‘s maandags de hand naar de veganisten in onze maatschappij en serveert hij uitsluitend veganistisch.

“Normaal zijn we op maandag gesloten, maar nu zullen we vier maandagen op rij frietjes serveren die gebakken werden in plantaardige olie en hebben we enkel snacks zonder vlees, melk of eieren”, zegt Bjorn. “Daarnaast serveren we ook stoofvlees, vol-au-vent en goulash van eigen makelij. Het was mijn neef die me op het idee bracht, want hij is veganistisch en kon nergens frietjes gaan eten”.

Veganaise

Waar veganisten zich normaal gezien enkel naar ketchup kunnen richten, konden Bjorns klanten nu ook Veganaise bij de friet eten. Deze veganaise werd bij Pauwels geproduceerd en is een plantaardige variant op de mayonaise. De smaak ervan benadert die van een echte mayonaise, terwijl de opbouw ervan volledig plantaardig is. “Net zoals bij een klassieke mayonaise zijn de belangrijkste bouwstenen van de veganaise koolzaadolie, water, azijn en mosterd”, klinkt het op de afdeling Ontwikkeling van Pauwels Sauzen. “De belangrijkste uitzondering is het ontbreken van het eigeel, wiens functie wordt overgenomen door alternatieve ingrediënten met gelijkaardige eigenschappen. De smaaksensatie hebben we verder op punt gezet door weloverwogen specerijextracten.”

Meer informatie

Is onze Veganaise iets voor u? Neem dan contact op met de commercieel medewerker uit uw regio. U vindt de contactgegevens daarvoor via onderstaande button.


De beste Belgische sauzen op Horecatel 2018

Een terugblik op drie interessante beursdagen Van 4 tot 7 maart 2018 vond […]

Meer lezen

Pauwels Sauzen steunt Leuvense economiestudenten

Kiesweek Ekonomika van start in de Leuvense binnenstad. Naar jaarlijkse traditie ging de […]

Meer lezen

Samba op het bord met de Brazil van Pauwels Sauzen

Roemloos gingen ze ten onder tegen de Rode Duivels in de kwartfinale van […]

Meer lezen

Pauwels Sauzen zet schouders onder Sfinks Mixed festival

Van donderdag 26 t.e.m. zondag 29 juli 2018 verzamelden de avontuurlijke muziekliefhebbers onder […]

Meer lezen

Drie zomerse sauzen voor zoetekauwen

Hebt u het lastig om ‘nee’ te zeggen tegen een lekker stukje chocoladetaart, […]

Meer lezen

Cocktailsaus: onze smaakmaker in september

Gemaakt met natuurlijke zongerijpte tomaten en perfect op smaak gebracht met Worcestersaus en een scheutje lekkers: de cocktailsaus van Pauwels Sauzen.

Meer lezen

De beste Belgische sauzen op Yesterdayland

Op 26 augustus werd Bobbejaanland omgetoverd tot Yesterdayland, het mooiste retrofestival van het land. Pauwels Sauzen was van de partij!

Meer lezen

Genieten van Pauwels sauzen tijdens Brico Cross 2018 – 2019

Pauwels Sauzen maakt sinds het prille begin deel uit van het project Brico Cross en zet ook in het derde seizoen haar schouders onder alle wedstrijden.

Meer lezen

Cocktailsaus en Cocktail Halal: dit zijn de verschillen

In ons assortiment blinken twee soorten Cocktailsaus, maar waarin verschillen ze precies? Wij zetten de belangrijkste verschillen op een rij.

Meer lezen

Truffel Mayonaise: onze smaakmaker in oktober

Culinaire snacks of een lekker stukje vlees vragen om heerlijke, soms exclusieve toppings en dan is de iconische truffel nooit ver af. Ontdek onze Truffel Mayonaise, (buiten-)aards van smaak!

Meer lezen