Frituur Patatapita kiest na proefbak voor frituurvet Pauwels Blauw

Frituur Patatapita kiest na proefbak voor frituurvet Pauwels Blauw

03-01-2019

De uitbaters van frituur Patatapita uit Dendermonde, Ronny en Isabelle, zijn al enkele jaren zeer tevreden over het assortiment sauzen van Pauwels. Maar Pauwels Sauzen…dat zijn sauzen, maar ook vinaigrettes én vetten. Ronny nam de proef op de som en vergeleek het frituurvet Pauwels Blauw met hun eerdere private label. 

frituurvet pauwels blauw

Ongeveer twee jaar geleden, op 17 januari 2017 om precies te zijn, openden Ronny en Isabelle voor het eerst de deuren van hun gloednieuwe zaak Patatapita in Dendermonde. “We kozen toen onder meer voor een goedkoper private label frituurvet en voor Pauwels sauzen in 5 liter Bag-in-Box verpakking. Omwille van onze grote tevredenheid over de kwaliteit van de sauzen, wilden we ook wel eens het frituurvet van Pauwels aan een test onderwerpen.”

In samenspraak met hun regionale contactpersoon bij Pauwels Sauzen, Gunther Cochuyt, planden Ronny en Isabelle een periode in waarin ze het frituurvet Blauw konden uitproberen.

Zuiver en krokant bakresultaat

De proefperiode met Pauwels Blauw was een groot succes. Ronny was meteen helemaal overtuigd van het plantaardige vet van Pauwels. “Ook al staat Pauwels vooral bekend om haar sauzen, het frituurvet is van dezelfde hoge kwaliteit”, aldus Ronny. “Het werd me immers meteen duidelijk dat mijn frietjes nu krokanter zijn dan voordien. Die lekkere crunch wordt natuurlijk geapprecieerd door mijn klanten en daar doen we het voor. Maar daar stopt het niet. Het Pauwels Blauw frituurvet is ook een stuk zuiverder. Ik zie het verschil echt als ik in mijn ketel kijk! Daardoor is het voor mij ook aangenamer en hygiënischer werken.”

Benieuwd hoe crunchy de frietjes precies zijn?  Breng dan zeker eens een bezoekje aan Frituur Patatapita. U vindt deze zaak op dit adres: Brusselsestraat 107, 9200 Dendermonde, België. 


Over het frituurvet Pauwels Blauw

Frituurvet Blauw van Pauwels Sauzen

Het frituurvet Pauwels Blauw is een 100% plantaardig vet dat bestaat uit palmolie, gedeeltelijk geharde palmolie, gedeeltelijk geharde raapolie en raapolie. Door de hoogwaardige kwaliteit en extra harding gaat het vet ook bijzonder lang mee en dat is een extra troef in de keuken! De plantaardige samenstelling ervan maakt het vet ook makkelijk verteerbaar en neutraal van smaak, perfect dus voor lekkere frietjes en andere gefrituurde snacks.

Het Pauwels Blauw frituurvet is beschikbaar in verpakking van 4 x 2.5kg. Daarnaast zijn ook het Pauwels Oranje (60% geraffineerd rundvet, 40% plantaardige oliën en vetten) en het Pauwels Groen (100% plantaardig met palmolie als hoofdbestanddeel) frituurvet beschikbaar.


Doe zelf de test!

Wil u net als Ronny en Isabelle ons Pauwels Blauw proberen? Neem dan contact op met ons commercieel team uit uw regio. Zij helpen u graag op weg naar de meest krokante frietjes!


De beste Belgische sauzen op Horecatel 2018

Een terugblik op drie interessante beursdagen Van 4 tot 7 maart 2018 vond […]

Meer lezen

Pauwels Sauzen steunt Leuvense economiestudenten

Kiesweek Ekonomika van start in de Leuvense binnenstad. Naar jaarlijkse traditie ging de […]

Meer lezen

Samba op het bord met de Brazil van Pauwels Sauzen

Roemloos gingen ze ten onder tegen de Rode Duivels in de kwartfinale van […]

Meer lezen

Pauwels Sauzen zet schouders onder Sfinks Mixed festival

Van donderdag 26 t.e.m. zondag 29 juli 2018 verzamelden de avontuurlijke muziekliefhebbers onder […]

Meer lezen

Drie zomerse sauzen voor zoetekauwen

Hebt u het lastig om ‘nee’ te zeggen tegen een lekker stukje chocoladetaart, […]

Meer lezen

Cocktailsaus: onze smaakmaker in september

Gemaakt met natuurlijke zongerijpte tomaten en perfect op smaak gebracht met Worcestersaus en een scheutje lekkers: de cocktailsaus van Pauwels Sauzen.

Meer lezen

De beste Belgische sauzen op Yesterdayland

Op 26 augustus werd Bobbejaanland omgetoverd tot Yesterdayland, het mooiste retrofestival van het land. Pauwels Sauzen was van de partij!

Meer lezen

Genieten van Pauwels sauzen tijdens Brico Cross 2018 – 2019

Pauwels Sauzen maakt sinds het prille begin deel uit van het project Brico Cross en zet ook in het derde seizoen haar schouders onder alle wedstrijden.

Meer lezen

Cocktailsaus en Cocktail Halal: dit zijn de verschillen

In ons assortiment blinken twee soorten Cocktailsaus, maar waarin verschillen ze precies? Wij zetten de belangrijkste verschillen op een rij.

Meer lezen

Truffel Mayonaise: onze smaakmaker in oktober

Culinaire snacks of een lekker stukje vlees vragen om heerlijke, soms exclusieve toppings en dan is de iconische truffel nooit ver af. Ontdek onze Truffel Mayonaise, (buiten-)aards van smaak!

Meer lezen