Frituur ’t Hoeksje werkt al jarenlang met Pauwels sauzen

Frituur ’t Hoeksje werkt al jarenlang met Pauwels sauzen

27-01-2023

Kris Demarcke, eigenaar van Frituur ’t Hoeksje, baat al ruim 14 jaar de frituur uit die gelegen is op de hoek van de Baronstraat en de Lombardsijdelaan in Middelkerke. Wij moeten dan ook geen twee keer raden waar de naam Frituur ’t Hoeksje vandaan komt. 

't hoeksje5

Frituur met een hoeksje af

Het eerste wat meteen opvalt bij het binnenstappen van Frituur ’t Hoeksje, is dat alles net een beetje anders is dan in een gewone frituur.

Zo hangt de klok bijvoorbeeld omgekeerd en worden er geen bitterballen en balletjes in tomatensaus aangeboden maar batterbillen en tomatjes in boeletsaus. Ook de openingsuren springen meteen in de kijker, want zo gaat de frituur niet om 11u30 open maar om 11u33. “Het is een bewuste keuze om toch net dat tikkeltje anders te zijn dan de meeste andere frituren. Zo val ik meteen op en wordt er over Frituur ’t Hoeksje gepraat”, vertelt Kris.

Dat Kris echt een passie voor zijn vak heeft, daar kunnen we haast niet naast kijken. Hij draagt namelijk twee verschillende sokken. Zo draagt hij aan zijn linkerkant een sok met frietjes en aan de rechterkant een sok met hamburgers. Kris heeft zelfs een tattoo van een hamburger laten zetten op zijn arm. Dat hij een friturist in hart en nieren is daar bestaat geen twijfel over.

Klanten komen soms speciaal voor de sauzen van Pauwels naar hier. Mayonaise, Ketchup en Curryketchup worden het vaakst gekozen.

Specialiteit van het huis

De specialiteit van het huis is hier ongetwijfeld de humor van Kris. Zo vraagt hij ons al meteen waarom je geen mosselen in het weekend mag eten, waarna hij ons laat weten dat mosselen weekdieren zijn.

Op de menukaart staan bovendien ook enkele speciale burgers en frietjes. Zo worden de Karo burger en Lenny’s fries vernoemd naar de kinderen van Kris. Zij helpen regelmatig mee in de frituur. Karo springt na haar studies vaak in wanneer ze kan en hoopt later haar job te kunnen blijven combineren met de frituur.

Verder doet de frikandel speciaal het heel goed doordat Kris een mengeling van witte en rode ui gebruikt. Daarnaast staan er ook nog enkele Krisjes speciaaltjes op de kaart. Enerzijds is dat de Krisjes burger. Hierbij wordt er een beefburger geserveerd op een luxe meergranen broodje met gedroogde ui, cheddar, frietjes en Curryketchup. Anderzijds staan er ook twee speciale frietjes op de kaart. Zo worden crunchy fries geserveerd met smeuïge kaassaus, bacon, bicky uitjes en onion rings en bestaan Lenny’s fries uit frietjes met verse uitjes, smeuïge kaassaus, pulled pork en Barbecuesaus.

't hoeksje3

De lekkerste sauzen

“Klanten vragen soms specifiek naar de sauzen van Pauwels. Zij komen dan ook speciaal naar hier omdat ze echt geen andere saus willen dan Pauwels”, vertelt Kris.

Mayonaise, Ketchup en Curryketchup worden het vaakst gekozen. Kris vertelt ons bovendien dat er een groot verschil is tussen Vlaamse en Waalse klanten. Waalse klanten kiezen eerder voor zoetere sauzen zoals Brazil en Barbecuesaus. Zelf is Kris vooral fan van Mayonaise en Andalouse. “De sauzen zijn lekker en bovendien is het contact met onze vertegenwoordiger super goed”, gaat Kris verder.

Het sauzenassortiment wordt verder uitgebreid met Americaine, Béarnaise, Cocktailsaus, Currysaus, Hamburger, Mammouth, Look, Jalapeno Mayonaise, Pepersaus en Samurai van Pauwels. “Ik vind het belangrijk dat onze klanten een uitgebreide keuze hebben uit alleen maar de lekkerste sauzen en dat is voor mij duidelijk Pauwels”, rondt Kris het gesprek af.


Quick zet Belgische smaak in de schijnwerpers met Pauwels Sauzen

Quick lanceert met trots een nieuwe campagne met in de hoofdrol uitsluitend lokale producten. En uiteraard spelen onze 100% Belgisch geproduceerde sauzen hierin een centrale rol. Want frietjes of een hamburger zonder saus, dat is toch niet helemaal hetzelfde. Onze sauzen zijn niet alleen een lekkere aanvulling op het menu van Quick, maar zij vertegenwoordigen ook nog eens onze Belgische trots. Win-win dus!

Meer lezen

Pauwels behaalt het VOKA Charter Duurzaam Ondernemen

Met groot genoegen kunnen we aankondigen dat we het VOKA Charter Duurzaam Ondernemen hebben behaald. Deze mijlpaal markeert een belangrijke erkenning van onze inspanningen om duurzaamheid te integreren in onze bedrijfsactiviteiten.

Meer lezen

Derry’s frituur breidt uit met bijgebouw en grotere menukaart

Derry’s frituur gevestigd langs de Armoedestraat in Rumbeke, breidt groots uit. Naast een gloednieuw bijgebouw, beslisten Thomas en Shani om ook hun aanbod drastisch uit te breiden, zodat de frituur meer en meer de allure krijgt van een eethuis. Naast frietjes staan er voortaan ook belegde broodjes en extra gerechten op de menukaart.

Meer lezen

De 5 trends in de Belgische foodservicemarkt

België, bekend om zijn culinaire erfgoed en liefde voor lekker eten, heeft een bloeiende foodservicemarkt die constant in beweging is. Van traditionele restaurants en bistro’s tot foodtrucks, broodjeszaken en frituren, er zijn tallozen mogelijkheden om tegenwoordig te genieten van lekker eten.

Meer lezen

Het Lokerse Smulhoekje kiest voor Pauwels dankzij ruim aanbod sauzen

Silvie, een energieke en ondernemende Limburgse vrouw bracht haar passie voor broodjes, frietjes en snacks mee naar Oost-Vlaanderen. Met haar roots diepgeworteld in de Belgische culinaire tradities, besloot ze dat het tijd was om haar eigen stempel te drukken op de broodjescultuur in Oost-Vlaanderen.

Meer lezen

210.814 tubes en bokalen saus voor de voedselbank

Pauwels blijft zich dan ook in 2023 inzetten voor de Voedselbanken. Zo werd er tijdens de eerste helft van het jaar saus gedoneerd aan de mensen in nood. In februari vond er een eerste donatie plaats, gevolgd door een donatie van pastasaus in mei.

Meer lezen

5 hamburgers die niet mogen ontbreken op uw menu

Eén van de meest veelzijdige en geliefde gerechten die zeker en vast niet mogen ontbreken op uw menukaart is: DE HAMBURGER. Met eindeloze mogelijkheden voor creativiteit en smaakcombinaties kunnen hamburgers een belangrijke rol spelen in het aantrekken van klanten.

Meer lezen

Pauwels sticks, nieuw in het assortiment

Bij Pauwels zitten we alles behalve stil, na onze recente introductie van Cheddar en Salsa kunnen we alweer een nieuwigheid toevoegen aan ons assortiment. Dit keer een handige verpakking van 20ml die makkelijk en overal inzetbaar is.

Meer lezen

Cheddar & Salsa, onze nieuwe (dip)sauzen

¡Hola! Sombrero’s en sambaballen all the way! Want voortaan zullen Cheddar en Salsa het assortiment vervolledigen. Tijdens Horeca Expo en Horecatel kon u onder Mexicaanse sferen alvast voorproeven van deze smeuïge en kruidige (dip)sauzen.

Meer lezen

Terugblik op een a-mayonnaise-ing crossseizoen

Na de allerlaatste wedstrijd afgelopen zondag in Oostmalle, zit het crossseizoen er helaas op. Na een lang en pittig seizoen blikken we als hoofdsponsor graag terug op de knappe prestaties van het Pauwels Sauzen-Bingoal team.

Meer lezen

Pauwels Sauzen neemt je mee naar Mexico op Horecatel

Van 12 tot en met 15 maart is Pauwels naar jaarlijkse gewoonte weer present op de grootste vakbeurs voor food professionals in Wallonië. En dit jaar gieten we een speciaal sausje over onze beursstand, want alle bezoekers zullen ondergedompeld worden in een Mexicaanse sfeer. ¡Hola! Bij Pauwels kijken we reikhalzend uit naar een blij weerzien in Marche-en-Famenne.

Meer lezen

Pauwels schenkt saus tijdens de actie van Bloedserieus

Ook dit jaar roept Bloedserieus studenten massaal op om bloed en plasma te doneren. De actie voor en door studenten vindt elk jaar plaats vlakbij de campus en is gevestigd middenin de studentenbuurt. Al wie komt doneren gaat met een goed gevulde goodiebag naar huis. Wie zien we terug in Kortrijk, Gent, Antwerpen, Leuven, Brussel, Diepenbeek of Hasselt?

Meer lezen