Frituur ’t Hoeksje werkt al jarenlang met Pauwels sauzen

Frituur ’t Hoeksje werkt al jarenlang met Pauwels sauzen

27-01-2023

Kris Demarcke, eigenaar van Frituur ’t Hoeksje, baat al ruim 14 jaar de frituur uit die gelegen is op de hoek van de Baronstraat en de Lombardsijdelaan in Middelkerke. Wij moeten dan ook geen twee keer raden waar de naam Frituur ’t Hoeksje vandaan komt. 

't hoeksje5

Frituur met een hoeksje af

Het eerste wat meteen opvalt bij het binnenstappen van Frituur ’t Hoeksje, is dat alles net een beetje anders is dan in een gewone frituur.

Zo hangt de klok bijvoorbeeld omgekeerd en worden er geen bitterballen en balletjes in tomatensaus aangeboden maar batterbillen en tomatjes in boeletsaus. Ook de openingsuren springen meteen in de kijker, want zo gaat de frituur niet om 11u30 open maar om 11u33. “Het is een bewuste keuze om toch net dat tikkeltje anders te zijn dan de meeste andere frituren. Zo val ik meteen op en wordt er over Frituur ’t Hoeksje gepraat”, vertelt Kris.

Dat Kris echt een passie voor zijn vak heeft, daar kunnen we haast niet naast kijken. Hij draagt namelijk twee verschillende sokken. Zo draagt hij aan zijn linkerkant een sok met frietjes en aan de rechterkant een sok met hamburgers. Kris heeft zelfs een tattoo van een hamburger laten zetten op zijn arm. Dat hij een friturist in hart en nieren is daar bestaat geen twijfel over.

Klanten komen soms speciaal voor de sauzen van Pauwels naar hier. Mayonaise, Ketchup en Curryketchup worden het vaakst gekozen.

Specialiteit van het huis

De specialiteit van het huis is hier ongetwijfeld de humor van Kris. Zo vraagt hij ons al meteen waarom je geen mosselen in het weekend mag eten, waarna hij ons laat weten dat mosselen weekdieren zijn.

Op de menukaart staan bovendien ook enkele speciale burgers en frietjes. Zo worden de Karo burger en Lenny’s fries vernoemd naar de kinderen van Kris. Zij helpen regelmatig mee in de frituur. Karo springt na haar studies vaak in wanneer ze kan en hoopt later haar job te kunnen blijven combineren met de frituur.

Verder doet de frikandel speciaal het heel goed doordat Kris een mengeling van witte en rode ui gebruikt. Daarnaast staan er ook nog enkele Krisjes speciaaltjes op de kaart. Enerzijds is dat de Krisjes burger. Hierbij wordt er een beefburger geserveerd op een luxe meergranen broodje met gedroogde ui, cheddar, frietjes en Curryketchup. Anderzijds staan er ook twee speciale frietjes op de kaart. Zo worden crunchy fries geserveerd met smeuïge kaassaus, bacon, bicky uitjes en onion rings en bestaan Lenny’s fries uit frietjes met verse uitjes, smeuïge kaassaus, pulled pork en Barbecuesaus.

't hoeksje3

De lekkerste sauzen

“Klanten vragen soms specifiek naar de sauzen van Pauwels. Zij komen dan ook speciaal naar hier omdat ze echt geen andere saus willen dan Pauwels”, vertelt Kris.

Mayonaise, Ketchup en Curryketchup worden het vaakst gekozen. Kris vertelt ons bovendien dat er een groot verschil is tussen Vlaamse en Waalse klanten. Waalse klanten kiezen eerder voor zoetere sauzen zoals Brazil en Barbecuesaus. Zelf is Kris vooral fan van Mayonaise en Andalouse. “De sauzen zijn lekker en bovendien is het contact met onze vertegenwoordiger super goed”, gaat Kris verder.

Het sauzenassortiment wordt verder uitgebreid met Americaine, Béarnaise, Cocktailsaus, Currysaus, Hamburger, Mammouth, Look, Jalapeno Mayonaise, Pepersaus en Samurai van Pauwels. “Ik vind het belangrijk dat onze klanten een uitgebreide keuze hebben uit alleen maar de lekkerste sauzen en dat is voor mij duidelijk Pauwels”, rondt Kris het gesprek af.


Pauwels sticks, nieuw in het assortiment

Bij Pauwels zitten we alles behalve stil, na onze recente introductie van Cheddar en Salsa kunnen we alweer een nieuwigheid toevoegen aan ons assortiment. Dit keer een handige verpakking van 20ml die makkelijk en overal inzetbaar is.

Meer lezen

Cheddar & Salsa, onze nieuwe (dip)sauzen

¡Hola! Sombrero’s en sambaballen all the way! Want voortaan zullen Cheddar en Salsa het assortiment vervolledigen. Tijdens Horeca Expo en Horecatel kon u onder Mexicaanse sferen alvast voorproeven van deze smeuïge en kruidige (dip)sauzen.

Meer lezen

Terugblik op een a-mayonnaise-ing crossseizoen

Na de allerlaatste wedstrijd afgelopen zondag in Oostmalle, zit het crossseizoen er helaas op. Na een lang en pittig seizoen blikken we als hoofdsponsor graag terug op de knappe prestaties van het Pauwels Sauzen-Bingoal team.

Meer lezen

Pauwels Sauzen neemt je mee naar Mexico op Horecatel

Van 12 tot en met 15 maart is Pauwels naar jaarlijkse gewoonte weer present op de grootste vakbeurs voor food professionals in Wallonië. En dit jaar gieten we een speciaal sausje over onze beursstand, want alle bezoekers zullen ondergedompeld worden in een Mexicaanse sfeer. ¡Hola! Bij Pauwels kijken we reikhalzend uit naar een blij weerzien in Marche-en-Famenne.

Meer lezen

Pauwels schenkt saus tijdens de actie van Bloedserieus

Ook dit jaar roept Bloedserieus studenten massaal op om bloed en plasma te doneren. De actie voor en door studenten vindt elk jaar plaats vlakbij de campus en is gevestigd middenin de studentenbuurt. Al wie komt doneren gaat met een goed gevulde goodiebag naar huis. Wie zien we terug in Kortrijk, Gent, Antwerpen, Leuven, Brussel, Diepenbeek of Hasselt?

Meer lezen

De Patatclub, de club waar ze frietjes serveren met Pauwels sauzen

Als er nu één club is waar je lid van wilt zijn, dan is dat zeker en vast wel de Patatclub in Destelbergen. Jens Meganck start dan ook sinds 30 maart 2022 deze lekkere club met als act van de avond “frietjes”. Ook in de spotlight staan de sauzen van Pauwels, want frieten zonder saus dat kan natuurlijk niet.

Meer lezen

Frituur ’t Hoeksje werkt al jarenlang met Pauwels sauzen

Kris Demarcke, eigenaar van Frituur ’t Hoeksje, baat al ruim 14 jaar de frituur uit die gelegen is op de hoek van de Baronstraat en de Lombardsijdelaan in Middelkerke. Wij moeten dan ook geen twee keer raden waar de naam Frituur ’t Hoeksje vandaan komt.

Meer lezen

Prijzen van tomatenconcentraat kennen ongeziene hoogtes

Wist je dat er voor 1kg tomatenconcentraat 6kg tomaten nodig is? En dat nu de prijzen van tomatenconcentraat enorm de hoogte inschieten. Momenteel zitten we dan ook bijna aan een verdubbeling van de prijs. Onze Purchase Manager Eric Van Gestel zet enkele interessante feiten voor jou op een rijtje.

Meer lezen

Pauwels Sauzen op Kanaal Z

Vrijdag 25 november verwelkomden we Kanaal Z op onze site in Oelegem. Zij kwamen een kijkje nemen achter de schermen van onze werking en productieproces. Er werd een extra woordje uitleg gegeven over het ontstaan, de verdere ontwikkelingen en de toekomstplannen van Pauwels.

Meer lezen

Studio Frites opent premiumfrituur met Pauwels sauzen

Sinds 2 september 2022 kan je op de Handelslei in Sint-Antonius Zoersel terecht voor frietjes met net dat tikkeltje meer. Zo serveren ze onder andere loaded fries en loaded curryworsten, maar ook artisanale kroketten en bitterballen ontbreken niet op de menukaart.

Meer lezen

Pauwels scoort in de cross

Afgelopen weekend stond het Europees Kampioenschap veldrijden in Namen op het menu. Met namen zoals Iserbyt, Vanthourenhout, van Empel en Betsema beloofde het een spannende wedstrijd te worden voor het Pauwels Sauzen Bingoal Cycling Team. Pauwels schittert opnieuw op het podium dankzij de knappe prestaties van de renners.

Meer lezen

Belangrijke plantaardige oliën en vetten dalen in prijs

Bij Pauwels volgen we de huidige situatie van oliën en vetten op de voet. Wij zien het dan ook als onze taak om iedereen zo goed mogelijk te informeren over de nieuwste stand van zaken. Onze Oliën en vetten expert Stijn geeft een update over de krapte van de markt, de nieuwe oogsten, vraag naar biodiesel en nog veel meer.

Meer lezen