Happy to be back: Pauwels Sauzen op Horeca Expo 2021

Happy to be back: Pauwels Sauzen op Horeca Expo 2021

15-11-2021

Het grootste aanbod Belgische sauzen voor de professionele gebruiker in Foodservice trekt er opnieuw op uit. Na onze aanwezigheid in september op Sirha Lyon staan we eind november naar goede gewoonte ook op de grootste vakbeurs voor food professionals in Vlaanderen: Horeca Expo


Op onze stand 7223 van hal 7 kan u dit jaar komen kennismaken met het volledige assortiment van Pauwels. Dat gamma omvat ondertussen meer dan 40 koude sauzen en een brede waaier aan frituurvetten en -oliën, vinaigrettes en margarine. Speciale aandacht dit jaar gaat naar de 4 nieuwigheden in het assortiment:

De Mayo Traiteur van Pauwels

De Mayo Traiteur van Pauwels

A. MAYO TRAITEUR: STEVIGE STRUCTUUR, COMPETITIEVE PRIJS

Zoals u dat van ons gewoon bent, laten we de bezoekers op onze stand kennismaken met ons brede assortiment Mayonaise. Met de nieuwe Mayo Traiteur lanceerden we eerder dit jaar namelijk al onze vijfde telg in dit gamma.

Mayo Traiteur werd speciaal bereid voor alle frituren, snackbars en mobiele frietwagens; daar waar de saus rechtstreeks op warme frietjes en snacks geserveerd wordt. Ook wie intensief inzet op takeaway – waarbij de mayo dus wat langer ‘onderweg is’ – zal de opvallend stevige structuur van deze mayo bijzonder interessant vinden.

Daarnaast is Mayo Traiteur een uitstekende mayo voor de voedingsindustrie, met name voor de bereiding van smeersalades. De vaste structuur vormt namelijk een ideale basis om te mengen met krab, kip, tonijn, ham etc. Mayo Traiteur wordt bovendien aan een zeer competitieve prijs in de markt gezet en is beschikbaar bij de groothandelaar vanaf begin maart.

De Kebabsaus van Pauwels

De Kebabsaus van Pauwels

B. KEBABSAUS: GLOEDNIEUWE SMAAK IN DE BELGISCHE SNACKING

Naast onze Mayo Traiteur pakken we dit jaar ook uit met een gloednieuwe saus die speciaal bereid werd voor een belangrijk segment in het Belgische Quick Service segment. Onze nieuwe Kebabsaus is namelijk een unieke, vernieuwende snacksaus op basis van koolzaadolie, knoflook en ras el hanout. Opvallend is de exotische kruiding van deze Kebabsaus die garant staat voor een sterke aromatische geur en een ongeziene smaak in de Belgische en Noord-Franse foodservicemarkt.

Deze Kebabsaus laat zich perfect combineren met gegrilde, gebakken of gerookte vleesgerechten. Speciale aandacht tijdens de ontwikkeling van deze Kebabsaus ging echter naar de combinatie met de gekende kapsalons uit de pitazaak.

Een kapsalon-schotel is een snack waarbij frietjes bedekt worden met shoarma, afgetopt met geraspte kaas en nadien kort onder de gril gezet zodat de kaas smelt. Nadien wordt het geheel nog belegd met groentjes en overgoten met een saus naar keuze. De populairste speciaalsauzen die daarvoor vandaag gebruikt worden zijn AndalouseSamurai en Looksaus. Met Kebabsaus brengen we nu een saus op de markt die zich specifiek richt naar het kapsalon.

De Andalouse Chef van Pauwels

De Andalouse Chef van Pauwels

C. ANDALOUSE CHEF: VERBETERD RECEPT

Geen frituur, hamburgerzaak, broodjes- of snackbar in ons land waar een lekkere Andalouse niet op het keuzemenu staat. Het is dan ook de logica zelve dat ook onze Andalouse Chef – net als onze traditionele Andalouse – al jaren bekend als één van de belangrijkste sauzen in het assortiment van Pauwels Sauzen.

Desalniettemin zit het bij Pauwels Sauzen in het DNA om op geen enkel moment op de lauweren te gaan rusten. We blijven onze sauzen met andere woorden toetsen aan de voortdurend veranderende smaakvoorkeuren, trends en behoeften van onze klanten in de markt. Zo heeft een uitvoerige bevraging bij heel wat van onze professionele klanten er nu voor gezorgd dat we de kruidenmix van Andalouse Chef wat hebben bijgestuurd.

Het resultaat van onze aanpassingen is dat we onze klanten voortaan een Andalouse Chef kunnen aanbieden met een nóg sterkere smaak, meer karakter en een klein beetje extra pit aan het eind. Een geslaagde aanpassing volgens ons tasting panel en dus zijn we zeer verheugd om de vernieuwde Andalouse Chef aan u voor te stellen!

De 3 types rundvet onder het Fribel-merk

De 3 types rundvet onder het Fribel-merk

D. FRIBEL FRITUURVETTEN- EN OLIËN

Onze stand is dit jaar zo’n 30% groter dan de stands die we in het verleden hadden op Horeca Expo. Dat hebben we te danken aan de uitbreiding van ons gamma met de frituurvetten en -oliën onder het vermaarde FRIBEL-merk. Sinds dit jaar treedt Pauwels namelijk op als de exclusieve verdeler in België en Frankrijk van alle frituurvetten en -oliën van FRIBEL. Dit nieuwe gamma krijgt op onze stand vanzelfsprekend speciale aandacht.

Met de uitbreiding van het assortiment met de FRIBEL-producten, voegen we immers niet minder dan 6 frituuroliën en 4 vaste frituurvetten toe aan ons assortiment, inclusief voor het eerst ook een 100% rundvet en een 100% halal rundvet. Deze producten bestaan naast de vetten en oliën die we verdelen onder ons eigen Pauwels-merk. De keuze daar bestaat uit 100% plantaardige producten en een mix van dierlijke en plantaardige producten.

LIVE COOKING OP ONZE GLOEDNIEUWE STAND

Op onze stand kan u alle nieuwigheden én uiteraard ook alle bestaande producten komen proeven. We serveren ze u vijf dagen lang met een lekker hapje en een verfrissend drankje. Wie bestelt bij onze vertegenwoordigers op de stand, geniet bovendien van zeer interessante kortingen op het volledige gamma.

Event: Horeca Expo
Locatie: Flanders Expo, Gent
Datum: 21 – 25 november 2021
Stand: Hal 7, Stand 7223


Studio Frites opent premiumfrituur met Pauwels sauzen

Sinds 2 september 2022 kan je op de Handelslei in Sint-Antonius Zoersel terecht voor frietjes met net dat tikkeltje meer. Zo serveren ze onder andere loaded fries en loaded curryworsten, maar ook artisanale kroketten en bitterballen ontbreken niet op de menukaart.

Meer lezen

Pauwels scoort in de cross

Afgelopen weekend stond het Europees Kampioenschap veldrijden in Namen op het menu. Met namen zoals Iserbyt, Vanthourenhout, van Empel en Betsema beloofde het een spannende wedstrijd te worden voor het Pauwels Sauzen Bingoal Cycling Team. Pauwels schittert opnieuw op het podium dankzij de knappe prestaties van de renners.

Meer lezen

Belangrijke plantaardige oliën en vetten dalen in prijs

Bij Pauwels volgen we de huidige situatie van oliën en vetten op de voet. Wij zien het dan ook als onze taak om iedereen zo goed mogelijk te informeren over de nieuwste stand van zaken. Onze Oliën en vetten expert Stijn geeft een update over de krapte van de markt, de nieuwe oogsten, vraag naar biodiesel en nog veel meer.

Meer lezen

Pauwels Sauzen op Horeca Expo

‘Goedemiddag’ wordt voor vijf dagen ‘¡Buenas Tardes!’, want dit jaar dompelen we je onder in een Mexicaanse sfeer op de grootste beurs voor food professionals in Vlaanderen. Van 20 tot en met 24 november kan je ons namelijk terugvinden op Horeca Expo.

Meer lezen

Studenten genieten van Pauwels sauzen tijdens de actie van Bloedserieus

Bloedserieus roept studenten op om massaal bloed en plasma te doneren. Iedereen die langskomt krijgt bovendien een gevulde goodiebag mee met daarin een heerlijke saus van Pauwels. Reden te meer om af te zakken naar Leuven, Brussel, Antwerpen of Diepenbeek.

Meer lezen

Pauwels sauzen steunt ook in 2022 de voedselbanken

Ook dit jaar blijft Pauwels zich inzetten voor de voedselbanken. Dat dit meer dan nodig blijkt, laat het jaarrapport van de Belgische Federatie van Voedselbanken zien. Nog nooit moesten zoveel mensen aankloppen bij de voedselbanken dan afgelopen maanden. In de eerst helft van 2022 waren dit maar liefst 204.000 gezinnen, wat een stijging van 15% is ten opzichte van december vorig jaar.

Meer lezen

Eethuis Enroute is klaar voor de toekomst

Eethuis Enroute wordt opnieuw gekozen als beste frituur van Ardooie. Een mooie beloning voor al het harde werk vertellen uitbaters Glenn en Amber ons al stralend. Met hun online bestelsysteem en energiezuinige investeringen zijn ze meer dan ooit klaar voor de toekomst.

Meer lezen

Nieuwe oogst en handelsakkoord laten het beste verhopen voor mosterdzaad.

Veel zon en geen druppel regen. Wat klinkt als een droom voor elke Belg, is een nachtmerrie voor de Canadese mosterdboer. Een nachtmerrie die vorig jaar realiteit werd want extreme weersomstandigheden zorgden voor een magere oogst. Dit jaar kunnen de mosterdboeren terug een kleine vreugdesprong maken, want het ziet ernaar uit dat de oogst in september beter is dan die van vorig jaar.

Meer lezen

Pauwels Sauzen verstevigt 100% Belgische samenwerking met Quick

Groot nieuws! Vanaf vandaag vind je bij de Belgische Quick restaurants Pauwels Sauzen terug in porties (cups) die je kan verkrijgen bij frieten, fingerfood of een menu naar keuze. Maar liefst acht Pauwels Sauzen van de hoogste kwaliteit zitten voortaan verpakt in kleine handige cups van 35ml: Mayonaise, Andalouse, BBQ, Cocktailsaus, Curry, Frietsaus, Samurai, en Sweet Chili.

Meer lezen

Foodtruckuitbaters richten frituur “Boenk Patat” op als vaste uitvalbasis mét Pauwels sauzen

Lier, ook wel bekend als de Netestad, mocht eind juni de naam Boenk Patat toevoegen aan het lijstje met frituren. De Lierenaren kunnen er niet enkel en alleen terecht voor hun favoriete frituursnack, maar genieten tevens ook van homemade dishes en natuurlijk van Pauwels sauzen.

Meer lezen

Pauwels Sauzen als hoofdsponsor van Tien Om Te Zien

Een ongekende combinatie van de beste live-optredens, een heus activatiedorp en natuurlijk veel Pauwels sauzen op de zeedijk van Westende dat is het recept voor het legendarische programma van deze zomer.

Meer lezen

Nieuw recreatiecomplex in Mechelen opent de deuren mét een Pauwels sauzen-snackwand

Het entertainment- en recreatiecomplex Burney’s opent na 5 jaar zijn deuren voor het grote publiek. De voormalige site Huyghebaert is nu de thuishaven voor een tal van leuke activiteiten én de Pauwels snack wall.

Meer lezen