Het groentefestijn in een Américaine: uniek voor koude sauzen

Het groentefestijn in een Américaine: uniek voor koude sauzen

10-01-2020

De feestdagen zijn alweer voorbij. Tijd om de schuimpjes en zalfjes opnieuw in te ruilen voor de dagelijkse kost. Daarom dat we in deze eerste blogpost van het nieuwe jaar onze blik richten op Américaine, een ode aan (h)eerlijke smaken! 


UNIEK KARAKTER

Terwijl de goede voornemens nog vers in het geheugen zitten, verdwijnen de feestelijke gerechten langzaam maar zeker van het toneel. Januari is dan ook het moment waarop heel wat mensen weer back to basics gaan in de keuken. Rechttoe, rechtaan. Zonder veel franjes. Eerlijke gerechten met pure ingrediënten. En in een tijd waarin eerlijke smaken domineren, treedt Américaine nadrukkelijk op de voorgrond.

In het assortiment van Pauwels heeft Américaine dan ook al jaar en dag een vaste plek. Die lange staat van dienst heeft deze saus onder meer te danken aan haar unieke karakter. Américaine is namelijk een saus met een zeer sterke smaak, zonder pikant te zijn. Een Américaine wordt bereid op een goed doorsmakende tomatenbasis en kruidengarnituur, met in de hoofdrol de pure smaak van paprika en ui. Afhankelijk van het receptuur kunnen ook wortel, kervel, peterselie of kappertjes toegevoegd worden. Een groentefestijn, uniek in de wereld van koude sauzen!

HAMBURGERS & AMERICAIN

Tomaat, paprika, peterselie, kervel, wortel, ui, … stuk voor stuk hartige smaken die kenmerkend zijn voor Américaine én die zich tegelijk perfect laten combineren met zowel aardappelproducten als vleesgerechten. Américaine is daardoor niet alleen een populaire saus in de frituren, maar wordt ook gebruikt als smaakversterker in een Bolognaisesaus of om een eigen americain préparé en zelfs steak tartare te bereiden. Daarmee vindt deze koude saus ook snel de weg naar snackbars, brasserieën en broodjeszaken.

Speciale aandacht geven we ook aan Américaine als hamburgersaus. Het is namelijk zo dat de sterke smaak van deze saus uitstekend past bij gegrild rundsvlees. Meer zelfs: Américaine weet zich tussen de burger buns perfect staande te houden tussen alle soorten garnituur op de burger. Het is dan ook geen toeval dat we Américaine in het voorjaar van 2019 al opnamen in ons lijstje van vijf verborgen hamburgersauzen in ons assortiment.

MEER INFORMATIE OVER AMERICAINE?

Neem contact op met ons commercieel team. De contactgegevens van onze vertegenwoordiger in uw regio vindt u via onderstaande button.


De beste Belgische sauzen op Horecatel 2018

Een terugblik op drie interessante beursdagen Van 4 tot 7 maart 2018 vond […]

Meer lezen

Pauwels Sauzen steunt Leuvense economiestudenten

Kiesweek Ekonomika van start in de Leuvense binnenstad. Naar jaarlijkse traditie ging de […]

Meer lezen

Samba op het bord met de Brazil van Pauwels Sauzen

Roemloos gingen ze ten onder tegen de Rode Duivels in de kwartfinale van […]

Meer lezen

Pauwels Sauzen zet schouders onder Sfinks Mixed festival

Van donderdag 26 t.e.m. zondag 29 juli 2018 verzamelden de avontuurlijke muziekliefhebbers onder […]

Meer lezen

Drie zomerse sauzen voor zoetekauwen

Hebt u het lastig om ‘nee’ te zeggen tegen een lekker stukje chocoladetaart, […]

Meer lezen

Cocktailsaus: onze smaakmaker in september

Gemaakt met natuurlijke zongerijpte tomaten en perfect op smaak gebracht met Worcestersaus en een scheutje lekkers: de cocktailsaus van Pauwels Sauzen.

Meer lezen

De beste Belgische sauzen op Yesterdayland

Op 26 augustus werd Bobbejaanland omgetoverd tot Yesterdayland, het mooiste retrofestival van het land. Pauwels Sauzen was van de partij!

Meer lezen

Genieten van Pauwels sauzen tijdens Brico Cross 2018 – 2019

Pauwels Sauzen maakt sinds het prille begin deel uit van het project Brico Cross en zet ook in het derde seizoen haar schouders onder alle wedstrijden.

Meer lezen

Cocktailsaus en Cocktail Halal: dit zijn de verschillen

In ons assortiment blinken twee soorten Cocktailsaus, maar waarin verschillen ze precies? Wij zetten de belangrijkste verschillen op een rij.

Meer lezen

Truffel Mayonaise: onze smaakmaker in oktober

Culinaire snacks of een lekker stukje vlees vragen om heerlijke, soms exclusieve toppings en dan is de iconische truffel nooit ver af. Ontdek onze Truffel Mayonaise, (buiten-)aards van smaak!

Meer lezen