Hot Mammouth: de heerlijke combinatie van ui, tomaat en spicy chili

Hot Mammouth: de heerlijke combinatie van ui, tomaat en spicy chili

22-08-2019

Het assortiment Pauwels sauzen is breed en daardoor geschikt voor iedere ondernemer in foodservice. Van restaurant en brasserie tot pitazaak en frituur. Toch zitten er in ons assortiment een aantal sauzen die specifiek op de frituur gericht zijn. Denk aan Smoelsaus, Frietsaus, Mammouth en diens pikante broertje: Hot Mammouth. 


SNACKSAUS MET UI

Hot Mammouth Pauwels SauzenNet zoals de bekende frikandelsaus Mammouth is ook de Hot Mammouth van Pauwels een échte frituursaus. Ze is in eerste instantie bedoeld om te serveren bij populaire frituursnacks zoals een frikandel, een boulet of een berepoot. Krokante snacks op basis van kippen-, runds- of varkenvlees laten zich namelijk perfect combineren met de typische uiensmaak van zowel de Mammouth als de Hot Mammouth.

Daarnaast worden beide sauzen bereid vanuit een solide basis met koolzaadolie, scharreleigeel, tomatenpuree, azijn en paprika. Wie Hot Mammouth proeft, ervaart de saus dan ook in eerste instantie als een zoete saus met een licht zuurtje, gelijkaardig aan de traditionele Mammouth.

HOT SCALE: MAXIMALE SCORE

Desondanks zijn beide sauzen in hun totaliteit totaal verschillend. De Hot Mammouth onderscheidt zich namelijk zeer duidelijk door een krachtige kruidenmengeling waarbij vooral een gulle dosis chili(poeder) opvalt. Nadat dus het zoetzure van de ui doorbreekt in de mond, is het de pikante kruiding die in een tweede fase de receptoren in de tong intensief prikkelt. In die mate zelfs dat Hot Mammouth omschreven wordt als één van onze meest pikante sauzen uit het assortiment.

De dosis pit die aan het receptuur van Hot Mammouth wordt toegevoegd, zorgt er zelfs voor dat de saus de maximale score behaalt op onze Hot Scale. Daarmee staat Hot Mammouth op hetzelfde niveau als Samurai, Pili Pili en Harissa. Het mag bijgevolg duidelijk zijn dat de Hot Mammouth zich in een heel andere categorie bevindt dan haar traditionele frikandelsaus.

Ondanks de verschillen, zijn beide sauzen beschikbaar in de verpakkingen van 1 liter, 3 liter en 5 liter. Hierdoor biedt Pauwels een verpakking op maat van zowel klein, gemiddeld en groot verbruik.

HOT SUMMER-ACTIE

Tot eind augustus geniet u bij Pauwels van een interessante 3+1 op zes van onze meest pikante sauzen: Hot Mammouth, Pepersaus, Jalapeño Mayonaise, Andalouse Spéciale, Romeo’s Saus Speciaal en Harissa. Iets voor u? Bekijk de actie via onderstaande button en registreer via het invulformulier!


De beste Belgische sauzen op Horecatel 2018

Een terugblik op drie interessante beursdagen Van 4 tot 7 maart 2018 vond […]

Meer lezen

Pauwels Sauzen steunt Leuvense economiestudenten

Kiesweek Ekonomika van start in de Leuvense binnenstad. Naar jaarlijkse traditie ging de […]

Meer lezen

Samba op het bord met de Brazil van Pauwels Sauzen

Roemloos gingen ze ten onder tegen de Rode Duivels in de kwartfinale van […]

Meer lezen

Pauwels Sauzen zet schouders onder Sfinks Mixed festival

Van donderdag 26 t.e.m. zondag 29 juli 2018 verzamelden de avontuurlijke muziekliefhebbers onder […]

Meer lezen

Drie zomerse sauzen voor zoetekauwen

Hebt u het lastig om ‘nee’ te zeggen tegen een lekker stukje chocoladetaart, […]

Meer lezen

Cocktailsaus: onze smaakmaker in september

Gemaakt met natuurlijke zongerijpte tomaten en perfect op smaak gebracht met Worcestersaus en een scheutje lekkers: de cocktailsaus van Pauwels Sauzen.

Meer lezen

De beste Belgische sauzen op Yesterdayland

Op 26 augustus werd Bobbejaanland omgetoverd tot Yesterdayland, het mooiste retrofestival van het land. Pauwels Sauzen was van de partij!

Meer lezen

Genieten van Pauwels sauzen tijdens Brico Cross 2018 – 2019

Pauwels Sauzen maakt sinds het prille begin deel uit van het project Brico Cross en zet ook in het derde seizoen haar schouders onder alle wedstrijden.

Meer lezen

Cocktailsaus en Cocktail Halal: dit zijn de verschillen

In ons assortiment blinken twee soorten Cocktailsaus, maar waarin verschillen ze precies? Wij zetten de belangrijkste verschillen op een rij.

Meer lezen

Truffel Mayonaise: onze smaakmaker in oktober

Culinaire snacks of een lekker stukje vlees vragen om heerlijke, soms exclusieve toppings en dan is de iconische truffel nooit ver af. Ontdek onze Truffel Mayonaise, (buiten-)aards van smaak!

Meer lezen