Hot Mammouth: de ideale topping voor exotische snacks

Hot Mammouth: de ideale topping voor exotische snacks

08-04-2021

Wat Tartaar, Andalouse of Mammouth is voor een typisch Belgisch pakje friet, is onze Hot Mammouth voor de meeste pita’s, kebabs, kapsalons en andere exotische snacks in België: als uitbater van een snackbar moet je deze speciaalsaus gewoon in huis hebben. 


EXOTISCHE SNACKS

Kapsalon met Hot Mammouth

Snacks als kebabschotels, köfte, pita, kapsalons, broodjes shoarma, etc. zijn al lange tijd gevestigde waarden in de Belgische foodservicemarkt. Meer zelfs: de snackbars met een exotisch aanbod doen het over het algemeen zelfs nog relatief goed tijdens de huidige gezondheidscrisis. Dat kan alleszins toch geconcludeerd worden uit de verschillende prognoses en rapporten over de horeca die de afgelopen maanden gepubliceerd werden.

Van alle foodservicekanalen zijn het namelijk toch vooral die pita-, kebab- en shoarmabars die wellicht het minste schade geleden hebben door de huidige gezondheidscrisis tot dusver. Dat heeft dit segment mogelijk te danken aan het feit dat het altijd al sterke takeaway-fundamenten heeft gehad, waardoor er van een overgangsperiode in het begin van de crisis geen sprake was.

Als gevolg van die tendens schreven we in een vorige blogpost al over de herontdekking van onze traditionele Mammouth-saus.Die saus werd ooit gelanceerd als pure frikandelsaus, maar wordt vandaag alsmaar populairder als topping van die exotische schotels. Een saus die echter nog vaker gebruikt wordt om exotische snacks mee af te werken, is onze Hot Mammouth.

SAUCE ALGÉRIENNE

Takeaway Kapsalon met Hot Mammouth

Hot Mammouth, voor insiders ook bekend als de Sauce Algérienne, is een variant van de klassieke Mammouth. Het is dan ook geen verrassing dat in beide recepturen heel wat dezelfde ingrediënten naar voor komen. Denk aan tomatenpuree, uitjes, gele kerrie, paprika, suiker, …

Waar de klassieke Mammouth echter een milde saus is, heeft Hot Mammouth juist een zeer uitgesproken smaak. Intens pikant, zelfs. Zo is het enerzijds vooral de uiensmaak die sterk naar voor komt met achtereenvolgens knapperige stukjes ui, uiensapconcentraat en uienpoeder in het recept. Anderzijds komt de “Hot” in Hot Mammouth er na toevoeging van chilipoeder. Daarmee behaalt Hot Mammouth zelfs de maximale score van 3 op 3 pepertjes in onze Hot Scale. Daarmee is deze saus even pikant als onze Samurai en Harissa.

Dat deze saus gemakkelijk de weg gevonden heeft naar de exotische snackbars, is dan ook geen verrassing. Het vaste cliënteel van dit segment eet over het algemeen toch graag wat pittiger. Met Hot Mammouth beschik je als uitbater dan ook over een ideale smaakmaker!

HOT MAMMOUTH PROEVEN?

Neem dan contact op met ons commercieel team. De contactgegevens van onze vertegenwoordiger in jouw regio vind je via onderstaande button.

 


De beste Belgische sauzen op Horecatel 2018

Een terugblik op drie interessante beursdagen Van 4 tot 7 maart 2018 vond […]

Meer lezen

Pauwels Sauzen steunt Leuvense economiestudenten

Kiesweek Ekonomika van start in de Leuvense binnenstad. Naar jaarlijkse traditie ging de […]

Meer lezen

Samba op het bord met de Brazil van Pauwels Sauzen

Roemloos gingen ze ten onder tegen de Rode Duivels in de kwartfinale van […]

Meer lezen

Pauwels Sauzen zet schouders onder Sfinks Mixed festival

Van donderdag 26 t.e.m. zondag 29 juli 2018 verzamelden de avontuurlijke muziekliefhebbers onder […]

Meer lezen

Drie zomerse sauzen voor zoetekauwen

Hebt u het lastig om ‘nee’ te zeggen tegen een lekker stukje chocoladetaart, […]

Meer lezen

Cocktailsaus: onze smaakmaker in september

Gemaakt met natuurlijke zongerijpte tomaten en perfect op smaak gebracht met Worcestersaus en een scheutje lekkers: de cocktailsaus van Pauwels Sauzen.

Meer lezen

De beste Belgische sauzen op Yesterdayland

Op 26 augustus werd Bobbejaanland omgetoverd tot Yesterdayland, het mooiste retrofestival van het land. Pauwels Sauzen was van de partij!

Meer lezen

Genieten van Pauwels sauzen tijdens Brico Cross 2018 – 2019

Pauwels Sauzen maakt sinds het prille begin deel uit van het project Brico Cross en zet ook in het derde seizoen haar schouders onder alle wedstrijden.

Meer lezen

Cocktailsaus en Cocktail Halal: dit zijn de verschillen

In ons assortiment blinken twee soorten Cocktailsaus, maar waarin verschillen ze precies? Wij zetten de belangrijkste verschillen op een rij.

Meer lezen

Truffel Mayonaise: onze smaakmaker in oktober

Culinaire snacks of een lekker stukje vlees vragen om heerlijke, soms exclusieve toppings en dan is de iconische truffel nooit ver af. Ontdek onze Truffel Mayonaise, (buiten-)aards van smaak!

Meer lezen