Hot Mammouth: de ideale topping voor exotische snacks

Hot Mammouth: de ideale topping voor exotische snacks

08-04-2021

Wat Tartaar, Andalouse of Mammouth is voor een typisch Belgisch pakje friet, is onze Hot Mammouth voor de meeste pita’s, kebabs, kapsalons en andere exotische snacks in België: als uitbater van een snackbar moet je deze speciaalsaus gewoon in huis hebben. 


EXOTISCHE SNACKS

Kapsalon met Hot Mammouth

Snacks als kebabschotels, köfte, pita, kapsalons, broodjes shoarma, etc. zijn al lange tijd gevestigde waarden in de Belgische foodservicemarkt. Meer zelfs: de snackbars met een exotisch aanbod doen het over het algemeen zelfs nog relatief goed tijdens de huidige gezondheidscrisis. Dat kan alleszins toch geconcludeerd worden uit de verschillende prognoses en rapporten over de horeca die de afgelopen maanden gepubliceerd werden.

Van alle foodservicekanalen zijn het namelijk toch vooral die pita-, kebab- en shoarmabars die wellicht het minste schade geleden hebben door de huidige gezondheidscrisis tot dusver. Dat heeft dit segment mogelijk te danken aan het feit dat het altijd al sterke takeaway-fundamenten heeft gehad, waardoor er van een overgangsperiode in het begin van de crisis geen sprake was.

Als gevolg van die tendens schreven we in een vorige blogpost al over de herontdekking van onze traditionele Mammouth-saus.Die saus werd ooit gelanceerd als pure frikandelsaus, maar wordt vandaag alsmaar populairder als topping van die exotische schotels. Een saus die echter nog vaker gebruikt wordt om exotische snacks mee af te werken, is onze Hot Mammouth.

SAUCE ALGÉRIENNE

Takeaway Kapsalon met Hot Mammouth

Hot Mammouth, voor insiders ook bekend als de Sauce Algérienne, is een variant van de klassieke Mammouth. Het is dan ook geen verrassing dat in beide recepturen heel wat dezelfde ingrediënten naar voor komen. Denk aan tomatenpuree, uitjes, gele kerrie, paprika, suiker, …

Waar de klassieke Mammouth echter een milde saus is, heeft Hot Mammouth juist een zeer uitgesproken smaak. Intens pikant, zelfs. Zo is het enerzijds vooral de uiensmaak die sterk naar voor komt met achtereenvolgens knapperige stukjes ui, uiensapconcentraat en uienpoeder in het recept. Anderzijds komt de “Hot” in Hot Mammouth er na toevoeging van chilipoeder. Daarmee behaalt Hot Mammouth zelfs de maximale score van 3 op 3 pepertjes in onze Hot Scale. Daarmee is deze saus even pikant als onze Samurai en Harissa.

Dat deze saus gemakkelijk de weg gevonden heeft naar de exotische snackbars, is dan ook geen verrassing. Het vaste cliënteel van dit segment eet over het algemeen toch graag wat pittiger. Met Hot Mammouth beschik je als uitbater dan ook over een ideale smaakmaker!

HOT MAMMOUTH PROEVEN?

Neem dan contact op met ons commercieel team. De contactgegevens van onze vertegenwoordiger in jouw regio vind je via onderstaande button.

 


Nieuw: Kebabsaus, een uniek recept in foodservice

Nieuw in het gamma van Pauwels: Kebabsaus, een unieke snacksaus op basis van koolzaadolie, knoflook en ras el hanout.

Meer lezen

Pauwels sauzen wordt de exclusieve distributeur van de olie- en vetten merken van Wouters in België en Frankrijk

Pauwels N.V. treedt vanaf heden op als de exclusieve verdeler van de kwalitatieve oliën en vetten merken van Wouters N.V. in België en Frankrijk.

Meer lezen

Nieuwe kruidenmix geeft Andalouse Chef nu nog meer karakter!

Meer karakter, maar smaak: het recept van de Andalouse Chef van Pauwels Sauzen is vernieuwd.

Meer lezen

Hot Mammouth: de ideale topping voor exotische snacks

Wat Tartaar, Andalouse of Mammouth is voor een typisch Belgisch pakje friet, is onze Hot Mammouth voor de meeste pita's, kebabs, kapsalons en andere exotische snacks in België: als uitbater van een snackbar moet je deze speciaalsaus gewoon in huis hebben. 

Meer lezen

Bingoal-WB wordt Bingoal-Pauwels Sauces-WB

Pauwels Sauzen breidt engagement voor jong Belgisch wielerteam uit met dank aan de mooie resultaten in de openingsritten van het nieuwe wielerseizoen.

Meer lezen

’t Friethuis schrijft sterk digitaal verhaal: “Wekelijks meerdere tonnen friet met Pauwels sauzen”

Een moderne visie op frietjes, kwalitatieve producten en een sterk digitaal verhaal. Het […]

Meer lezen

De herontdekking van Mammouth, de eerste échte snacksaus

Ooit was het de vaste partner van de frikandel, maar anno 2021 zorgen de nieuwste trends ervoor dat de Mammouth-saus populairder is dan ooit.

Meer lezen

De populairste sauzen van het moment voor je homemade burgers

Huisbereide hamburgers zijn hot en dus schieten de creatieve combinaties met heel wat sauzen als paddenstoelen uit de grond.

Meer lezen

Smashburgers: de nieuwste trend in hamburgerland

De laatste nieuwe trend in hamburgerland: sla je burger plat. Doodzonde of geniaal? De tijd zal het uitwijzen.

Meer lezen

Hamburgers en hun sauzen: terug van nooit echt weggeweest

Nu takeaway populairder is dan ooit, piekt ook de populariteit van de hamburgers weer als vanouds. En wat is een goede hamburger zonder een lekkere hamburgersaus?

Meer lezen

De mayonaises van Pauwels Sauzen: dit zijn de verschillen

Het assortiment van Pauwels Sauzen telt heel wat verschillende mayonaises. In dit artikel ontdek je ze stuk voor stuk.

Meer lezen

Benieuwd of de mayonaise ook pakt op het WK Veldrijden 2021

Met Laurens Sweeck, Michael Vanthourenhout, Eli Iserbyt, Denise Betsema, Fem Van Empel, Ryan Kamp en Pim Ronhaar liggen er komend weekend heel wat mogelijkheden om de wereldkampioenentrui naar Pauwels Sauzen - Bingoal Cycling Team te brengen.

Meer lezen