Kan ik de sauzen van Pauwels opwarmen?

Kan ik de sauzen van Pauwels opwarmen?

18-07-2019

Het wordt de komende dagen weer wat warmer in ons land. Tot 35°c als we de weerberichten mogen geloven! De vraag stelt zich dan ook hoe goed onze sauzen tegen de hitte kunnen. Met andere woorden: kunnen de sauzen van Pauwels opgewarmd worden voor gebruik of niet? Het antwoord is eenvoudig.


Pepersaus en curry

pepersaus pauwels foodtruckHet assortiment sauzen van Pauwels bestaat voor 95% uit koude sauzen. Wel…uit 97,83% om precies te zijn, want 45 van de 46 smaken in het assortiment zijn gemaakt om koud te serveren én te consumeren. Voor het overgrote deel van onze sauzen geldt dan ook het advies om ze niet op te warmen.

We vertrouwen onze klanten er uiteraard op dat ze onze mayonaises, Tartaar de Luxe of Brazil niet op het vuur zullen zetten. Voor sauzen als Pepersaus of Curry ligt dat soms anders. Voor deze sauzen zijn er namelijk ook warme varianten op de markt, waardoor soms verwarring kan ontstaan. Indien u onze Pepersaus, Curry of Barbecue echter wél zou opwarmen, zal u merken dat de samenstelling van de sauzen verandert en er olie afgescheiden wordt. Het resultaat is in dat geval een minder aangename gebruikservaring, waarvoor wij niet garant staan.

Béarnaise

Bearnaise pauwels horecatel

Kan ik de sauzen van Pauwels dus opwarmen? “Nee”, luidt het antwoord. Al geldt er op die regel welgeteld één uitzondering: Béarnaise. Deze saus werd pas afgelopen voorjaar gelanceerd en was één van de belangrijkste nieuwigheden in ons gamma. De reden? Onze Béarnaise is de eerste saus van Pauwels die zowel koud als warm geserveerd kan worden. Daardoor is deze saus geschikt bij zowel burgers, wraps, frietjes en verschillende (gefrituurde) snacks als in een brasseriekeuken waar steak of gebakken zalm geserveerd wordt.

“Uiteraard weten we dat koks hun Béarnaise liefst zelf maken. Zo hoort het ook in de restaurantkeuken”, zegt Sales Manager Joeri Vandermeeren.”Desalniettemin is het in sommige zaken gewoon niet opportuun om Béarnaise à la minute te maken. Met de Béarnaise van Pauwels hebben die koks wiens prioriteiten anders liggen voortaan toch de mogelijkheid om op gebruiksvriendelijke manier een kwalitatieve en smaakvolle Béarnaise te serveren aan hun klanten.”

Meer informatie

Wenst u graag meer informatie over onze koude sauzen of onze Béarnaise? Neem contact op met ons team. U vindt de contactgegevens van onze vertegenwoordiger in uw regio via onderstaande button.


De beste Belgische sauzen op Horecatel 2018

Een terugblik op drie interessante beursdagen Van 4 tot 7 maart 2018 vond […]

Meer lezen

Pauwels Sauzen steunt Leuvense economiestudenten

Kiesweek Ekonomika van start in de Leuvense binnenstad. Naar jaarlijkse traditie ging de […]

Meer lezen

Samba op het bord met de Brazil van Pauwels Sauzen

Roemloos gingen ze ten onder tegen de Rode Duivels in de kwartfinale van […]

Meer lezen

Pauwels Sauzen zet schouders onder Sfinks Mixed festival

Van donderdag 26 t.e.m. zondag 29 juli 2018 verzamelden de avontuurlijke muziekliefhebbers onder […]

Meer lezen

Drie zomerse sauzen voor zoetekauwen

Hebt u het lastig om ‘nee’ te zeggen tegen een lekker stukje chocoladetaart, […]

Meer lezen

Cocktailsaus: onze smaakmaker in september

Gemaakt met natuurlijke zongerijpte tomaten en perfect op smaak gebracht met Worcestersaus en een scheutje lekkers: de cocktailsaus van Pauwels Sauzen.

Meer lezen

De beste Belgische sauzen op Yesterdayland

Op 26 augustus werd Bobbejaanland omgetoverd tot Yesterdayland, het mooiste retrofestival van het land. Pauwels Sauzen was van de partij!

Meer lezen

Genieten van Pauwels sauzen tijdens Brico Cross 2018 – 2019

Pauwels Sauzen maakt sinds het prille begin deel uit van het project Brico Cross en zet ook in het derde seizoen haar schouders onder alle wedstrijden.

Meer lezen

Cocktailsaus en Cocktail Halal: dit zijn de verschillen

In ons assortiment blinken twee soorten Cocktailsaus, maar waarin verschillen ze precies? Wij zetten de belangrijkste verschillen op een rij.

Meer lezen

Truffel Mayonaise: onze smaakmaker in oktober

Culinaire snacks of een lekker stukje vlees vragen om heerlijke, soms exclusieve toppings en dan is de iconische truffel nooit ver af. Ontdek onze Truffel Mayonaise, (buiten-)aards van smaak!

Meer lezen