Mayonaise van Pauwels: voor ieder zijn smaak

Mayonaise van Pauwels: voor ieder zijn smaak

16-04-2019

Mayonaise is dé klassieker bij uitstek in de Belgische keuken. Daarom ook dat we er bij Pauwels Sauzen heel wat aandacht aan besteden met als resultaat een breed gamma aan lekkere, fluweelzachte en lichtjes zurige mayonaises die alle harten sneller doen slaan. Maar wat is precies het verschil tussen onze traditionele Mayonaise, Mayonaise Traiteur, de nieuwe Mayonaise ‘110’ en Mayo Chef? In dit artikel leggen we het uit.


Mayonaise op traditionele wijze

Mayonaise en Mayonaise Traiteur 10L Pauwels

Naast innovatie is ook traditie één van de voornaamste steunpilaren van Pauwels. Ons assortiment Mayonaise is wat dat betreft misschien wel het beste voorbeeld. Zo is er onze traditionele Mayonaise die bereid wordt volgens de regels van de kunst. Het gehalte koolzaadolie werd daarbij afgeklokt op 78,1%, terwijl het (scharrel-)eigeelgehalte 7,5% bedraagt. Gecombineerd geeft dat een vetgehalte van +80% en dat is precies zoals een traditioneel Belgische mayonaise hoort te zijn. Dat we bij Pauwels trouwens de richtlijnen voor een traditioneel Belgische mayonaise tot op de letter volgen, kon u trouwens hier al lezen.

Daarnaast bieden we ook een Mayonaise Traiteur aan, een variant op de traditionele Mayonaise waarbij er puur op het zicht nauwelijks een verschil te merken is. De Mayonaise Traiteur heeft immers nagenoeg dezelfde verhouding in olie, scharreleigeel en vetstof als onze traditionele Mayonaise, maar onderscheidt zich wel degelijk op smaak en mondgevoel. Mayonaise Traiteur is wat vaster en iets krachtiger van smaak. In het receptuur vinden we immers meer mosterd, meer azijn én meer suiker terug, waardoor de smaakbeleving wat meer uitgesproken is, met name in de nasmaak van de saus.

Terug in de tijd met de Mayonaise ‘110’

Mayonaise 110 Pauwels sauzenDe nieuwste aanwinst voor het assortiment Mayonaise van Pauwels is de Mayonaise 110 die we naar aanleiding van onze 110e verjaardag gelanceerd hebben. Dat kan u hier nog eens rustig nalezen.

De Mayonaise 110 wordt bereid volgens een oud-traditioneel Belgisch recept met een duidelijke verwijzing naar vroeger. Dat betekent enerzijds dat we geen kleurstoffen of bewaarmiddelen gebruiken voor dit product. Anderzijds werd er ook geopteerd voor vrije uitloop-eieren in plaats van de gebruikelijke scharreleieren. Bovendien bestaat de Mayonaise 110 voor 81% uit koolzaadolie, voor 7,5% uit eigeel en geldt een gecombineerd vetgehalte van +80%. Wie zijn klanten dus terug wil brengen naar de ‘de goede oude tijd’ en een uniek product wil aanbieden, vindt zeker zijn gading in deze traditioneel Belgische Mayonaise met een vleugje nostalgie!

Mayo Chef: minder vet, dezelfde smaak

Zoals de mayonaisewet het voorschrijft, hoort een traditionele mayonaise een vetgehalte te hebben van minstens 70% en een eigeelgehalte van minstens 5%. Dat blijkt ook uit onze Mayonaise, Mayonaise Traiteur en Mayonaise 110. Daarom dat ze ook alledrie terecht het etiket ‘mayonaise’ met zich meedragen. Mayo Chef daarentegen is een ander verhaal.

Mayo Chef telt ‘slechts’ 49% koolzaadolie en 4% eigeel. Het vetgehalte van de Mayo Chef ligt dus duidelijk lager dan de 70% waaraan een traditionele mayonaise hoort te voldoen. Toch is er met de ingrediënten zodanig gewerkt dat ook de Mayo Chef die typische mayonaise-smaak heeft. Bovendien is ze ook even zacht en romig als een traditionele mayonaise, maar dus wel minder vet.

Meer informatie

Zit u nog met vragen over ons assortiment Mayonaise? Ons commercieel team helpt u graag verder. U vindt de contactgegevens van onze commercieel medewerker uit uw regio via onderstaande button.


De beste Belgische sauzen op Horecatel 2018

Een terugblik op drie interessante beursdagen Van 4 tot 7 maart 2018 vond […]

Meer lezen

Pauwels Sauzen steunt Leuvense economiestudenten

Kiesweek Ekonomika van start in de Leuvense binnenstad. Naar jaarlijkse traditie ging de […]

Meer lezen

Samba op het bord met de Brazil van Pauwels Sauzen

Roemloos gingen ze ten onder tegen de Rode Duivels in de kwartfinale van […]

Meer lezen

Pauwels Sauzen zet schouders onder Sfinks Mixed festival

Van donderdag 26 t.e.m. zondag 29 juli 2018 verzamelden de avontuurlijke muziekliefhebbers onder […]

Meer lezen

Drie zomerse sauzen voor zoetekauwen

Hebt u het lastig om ‘nee’ te zeggen tegen een lekker stukje chocoladetaart, […]

Meer lezen

Cocktailsaus: onze smaakmaker in september

Gemaakt met natuurlijke zongerijpte tomaten en perfect op smaak gebracht met Worcestersaus en een scheutje lekkers: de cocktailsaus van Pauwels Sauzen.

Meer lezen

De beste Belgische sauzen op Yesterdayland

Op 26 augustus werd Bobbejaanland omgetoverd tot Yesterdayland, het mooiste retrofestival van het land. Pauwels Sauzen was van de partij!

Meer lezen

Genieten van Pauwels sauzen tijdens Brico Cross 2018 – 2019

Pauwels Sauzen maakt sinds het prille begin deel uit van het project Brico Cross en zet ook in het derde seizoen haar schouders onder alle wedstrijden.

Meer lezen

Cocktailsaus en Cocktail Halal: dit zijn de verschillen

In ons assortiment blinken twee soorten Cocktailsaus, maar waarin verschillen ze precies? Wij zetten de belangrijkste verschillen op een rij.

Meer lezen

Truffel Mayonaise: onze smaakmaker in oktober

Culinaire snacks of een lekker stukje vlees vragen om heerlijke, soms exclusieve toppings en dan is de iconische truffel nooit ver af. Ontdek onze Truffel Mayonaise, (buiten-)aards van smaak!

Meer lezen