“Onderscheidend door rustieke frietjes, deluxeburgers met Limousin rundsvlees en vele Pauwels sauzen!”

“Onderscheidend door rustieke frietjes, deluxeburgers met Limousin rundsvlees en vele Pauwels sauzen!”

18-11-2019

Leuven, studentenstad bij uitstek, bierhoofdstad van België en de geboorteplaats van talloze bekende Vlamingen als Dries Mertens, Jeroen Meus, Michel Wuyts en Rudi Vranckx. Maar Leuven is ook de thuishaven van Kris De Meirsman en Nico Bielen, uitbaters van Frituur Tivoli en twee bekende gezichten op de drukbezochte Tiensesteenweg.


FRITUUR TIVOLI

Na 23 jaar is Frituur Tivoli een waar begrip in Leuven. Toen een aantal jaar geleden duidelijk werd dat de gekende frietbarak van toen op de Tiensesteenweg plaats zou moeten maken voor een nieuwe fiets- en voetgangerstunnel zat de schrik er dan ook goed in bij heel wat Leuvenaren. In de eerste plaats bij uitbaters Kris De Meirsman (links) en Nico Bielen (rechts) zelf, die hun levenswerk in het gedrang zagen komen.

“We hadden net onze charmante frietbarak volledig gerenoveerd toen we geïnformeerd werden dat die zou verdwijnen ten voordele van de tunnel. Een financiële kater”, aldus Kris. “Maar goed dat ik het pand naast de frietbarak 15 jaar eerder al gekocht had uit voorzorg en verhuurde als schoonheidssalon. Een slimme investering bleek later, waardoor ook onze klanten uiteindelijk maar weinig last ondervonden van de noodgedwongen verhuis. In tegendeel misschien wel, want het nieuwe pand zorgde ervoor dat onze Frituur Tivoli wat meer mogelijkheden kreeg: meer ruimte, een uitgebreidere menukaart, extra zitplaatsen voor onze klanten en een volledig nieuw en modern Scandinavisch interieur. Wanneer we nu terugkijken op die moeilijke periode, doet het deugd dat we de angst om ons levenswerk te verliezen, konden omzetten in nieuwe energie om onze trouwe klanten te blijven verwennen met lekkere friet en eerlijke snacks in een gloednieuw kader.”

Vanuit mijn ervaring heb ik vastgesteld dat het BIB-systeem niet alleen zeer aangenaam en hygiënisch werkt in drukke piekmomenten, maar ook mooi presenteert en uiterst efficiënt is.

CULINAIRE ACCENTEN

De voordeur mag dan wel 20 meter opgeschoven zijn door de verhuis, het concept van Frituur Tivoli is nagenoeg ongewijzigd gebleven. Kris en Nico trekken ook in het nieuwe pand de kaart van de traditionele Vlaamse frituur, weliswaar met ruimte voor een aantal culinaire accenten.

“Ik ben geschoold als kok, waardoor ik zelf graag in de keuken duik om een aantal van onze specialiteiten te bereiden”, zegt Kris. “Op het menu staat daarom een huisgemaakte chili con carne, goulash, stoofvlees, vol-au-vent, balletjes in tomatensaus en sinds kort de nieuwe fish & chips (foto) met echte kabeljauwfilet, gepaneerd met een geheime kruidenmix. Daarnaast heb ik vanuit die professionele achtergrond uitsluitend oog voor leveranciers die kwaliteit van hun producten voorop zetten. Als kok in opleiding werd het me namelijk ingepeperd om alleen te werken met smaakvolle producten en kwalitatieve ingrediënten. In onze huidige branche komen wij dan onder andere uit bij Pauwels sauzen.”

In het assortiment van Frituur Tivoli is plaats voor een uitgebreid assortiment sauzen: Mayonaise, Andalouse, Samurai, Tartaar Traiteur, Pepersaus, Curry, Hollandse Frietsaus, Toscaanse Saus, BéarnaiseAmericaine, Cocktail, Mammouth, Ketchup, Curryketchup, Mosterd, Brazil, Hamburger Dressing en Hamburger Hot. “Voor 12 sauzen hanteren we het 2x 5 liter Bag-in-Box doseersysteem van Pauwels, verklaart Nico, die ook het gros van de tijd achter de toog staat. “Vanuit mijn ervaring heb ik vastgesteld dat dit systeem niet alleen zeer aangenaam en hygiënisch werkt in drukke piekmomenten, maar ook mooi presenteert en uiterst efficiënt is. De boxen zijn namelijk zeer compact, waardoor wij op een nog steeds beperkte ruimte toch liefst 60 liter saus kunnen installeren. Ook op het gebied van stockage zijn de zakken in hun kartonnen verpakking uiterst handig. Voor de overige sauzen hebben wij gekozen voor de 3 liter PET bokalen met pomp en enkele tubes.”

Onze frituur staat gekend om het assortiment aan Deluxeburgers, bereid met Limousin-rund van de slagerij die zich al vier jaar de beste slagerij van het land mag noemen: De Kapblok.

DELUXEBURGERS

Als jonge kerel in opleiding droomde Kris er van om ooit een burgerrestaurant te openen. “Omdat ik zelf een zwak heb voor lekkere gourmet burgers”, zegt Kris. Een burgerrestaurant openen is er echter nooit van gekomen, maar wie een bezoekje brengt aan Frituur Tivoli zal merken dat Kris en Nico die burgerdroom toch alle eer aan doen.

“Zo pakken we nadrukkelijk uit met 11 deluxe rundsburgers“, aldus Nico. “Daarvoor gebruiken we burgers van echt Limousin, bereid door slagerij De Kapblok. Hij levert topkwaliteit en is de afgelopen vier jaar uitgekozen tot de beste slager van het land. Op deze manier geven we onze klanten toch wat extra’s. De populairste burgers in het gamma? Dat zijn wellicht de Cheese Deluxe met Andalouse en de Tivoli Deluxe met Toscaanse Saus. ”

De burgers, fish & chips en andere snacks van Frituur Tivoli gaan vlijtig de toonbank over, steevast geserveerd met ambachtelijke frietjes die 13 millimeter dik zijn in plaats van de gebruikelijke 9 of 11 millimeter. “Die dikkere frietjes komen vaker voor in een burgerrestaurant, maar in een frituur is het eerder uitzonderlijk”, zegt Kris. “De extra dikte ervoor zorgt dat de frietjes een lekkere volle aardappelsmaak hebben. Bovendien bakken we de frietjes krokant in ossenwit, volgens de regels van de kunst. Daardoor zetten de frietjes nog wat uit met een luchtig en toch krokant jasje tot gevolg. Het is een bewuste keuze om onze friet op die manier te onderscheiden, al vind ik ze zelf ook gewoon het lekkerste zo… met liefst een flinke portie Samurai erbij en voor Nico een beetje Mammouth!”

MEER INFORMATIE

Wenst u wat meer informatie over onze sauzen in dit artikel? Of wil u wel eens proeven van onze producten? Neem contact op met ons commercieel team. de contactgegevens van de vertegenwoordiger in uw provincie vindt u via onderstaande button.


Pauwels sticks, nieuw in het assortiment

Bij Pauwels zitten we alles behalve stil, na onze recente introductie van Cheddar en Salsa kunnen we alweer een nieuwigheid toevoegen aan ons assortiment. Dit keer een handige verpakking van 20ml die makkelijk en overal inzetbaar is.

Meer lezen

Cheddar & Salsa, onze nieuwe (dip)sauzen

¡Hola! Sombrero’s en sambaballen all the way! Want voortaan zullen Cheddar en Salsa het assortiment vervolledigen. Tijdens Horeca Expo en Horecatel kon u onder Mexicaanse sferen alvast voorproeven van deze smeuïge en kruidige (dip)sauzen.

Meer lezen

Terugblik op een a-mayonnaise-ing crossseizoen

Na de allerlaatste wedstrijd afgelopen zondag in Oostmalle, zit het crossseizoen er helaas op. Na een lang en pittig seizoen blikken we als hoofdsponsor graag terug op de knappe prestaties van het Pauwels Sauzen-Bingoal team.

Meer lezen

Pauwels Sauzen neemt je mee naar Mexico op Horecatel

Van 12 tot en met 15 maart is Pauwels naar jaarlijkse gewoonte weer present op de grootste vakbeurs voor food professionals in Wallonië. En dit jaar gieten we een speciaal sausje over onze beursstand, want alle bezoekers zullen ondergedompeld worden in een Mexicaanse sfeer. ¡Hola! Bij Pauwels kijken we reikhalzend uit naar een blij weerzien in Marche-en-Famenne.

Meer lezen

Pauwels schenkt saus tijdens de actie van Bloedserieus

Ook dit jaar roept Bloedserieus studenten massaal op om bloed en plasma te doneren. De actie voor en door studenten vindt elk jaar plaats vlakbij de campus en is gevestigd middenin de studentenbuurt. Al wie komt doneren gaat met een goed gevulde goodiebag naar huis. Wie zien we terug in Kortrijk, Gent, Antwerpen, Leuven, Brussel, Diepenbeek of Hasselt?

Meer lezen

De Patatclub, de club waar ze frietjes serveren met Pauwels sauzen

Als er nu één club is waar je lid van wilt zijn, dan is dat zeker en vast wel de Patatclub in Destelbergen. Jens Meganck start dan ook sinds 30 maart 2022 deze lekkere club met als act van de avond “frietjes”. Ook in de spotlight staan de sauzen van Pauwels, want frieten zonder saus dat kan natuurlijk niet.

Meer lezen

Frituur ’t Hoeksje werkt al jarenlang met Pauwels sauzen

Kris Demarcke, eigenaar van Frituur ’t Hoeksje, baat al ruim 14 jaar de frituur uit die gelegen is op de hoek van de Baronstraat en de Lombardsijdelaan in Middelkerke. Wij moeten dan ook geen twee keer raden waar de naam Frituur ’t Hoeksje vandaan komt.

Meer lezen

Prijzen van tomatenconcentraat kennen ongeziene hoogtes

Wist je dat er voor 1kg tomatenconcentraat 6kg tomaten nodig is? En dat nu de prijzen van tomatenconcentraat enorm de hoogte inschieten. Momenteel zitten we dan ook bijna aan een verdubbeling van de prijs. Onze Purchase Manager Eric Van Gestel zet enkele interessante feiten voor jou op een rijtje.

Meer lezen

Pauwels Sauzen op Kanaal Z

Vrijdag 25 november verwelkomden we Kanaal Z op onze site in Oelegem. Zij kwamen een kijkje nemen achter de schermen van onze werking en productieproces. Er werd een extra woordje uitleg gegeven over het ontstaan, de verdere ontwikkelingen en de toekomstplannen van Pauwels.

Meer lezen

Studio Frites opent premiumfrituur met Pauwels sauzen

Sinds 2 september 2022 kan je op de Handelslei in Sint-Antonius Zoersel terecht voor frietjes met net dat tikkeltje meer. Zo serveren ze onder andere loaded fries en loaded curryworsten, maar ook artisanale kroketten en bitterballen ontbreken niet op de menukaart.

Meer lezen

Pauwels scoort in de cross

Afgelopen weekend stond het Europees Kampioenschap veldrijden in Namen op het menu. Met namen zoals Iserbyt, Vanthourenhout, van Empel en Betsema beloofde het een spannende wedstrijd te worden voor het Pauwels Sauzen Bingoal Cycling Team. Pauwels schittert opnieuw op het podium dankzij de knappe prestaties van de renners.

Meer lezen

Belangrijke plantaardige oliën en vetten dalen in prijs

Bij Pauwels volgen we de huidige situatie van oliën en vetten op de voet. Wij zien het dan ook als onze taak om iedereen zo goed mogelijk te informeren over de nieuwste stand van zaken. Onze Oliën en vetten expert Stijn geeft een update over de krapte van de markt, de nieuwe oogsten, vraag naar biodiesel en nog veel meer.

Meer lezen