“Onderscheidend door rustieke frietjes, deluxeburgers met Limousin rundsvlees en vele Pauwels sauzen!”

“Onderscheidend door rustieke frietjes, deluxeburgers met Limousin rundsvlees en vele Pauwels sauzen!”

18-11-2019

Leuven, studentenstad bij uitstek, bierhoofdstad van België en de geboorteplaats van talloze bekende Vlamingen als Dries Mertens, Jeroen Meus, Michel Wuyts en Rudi Vranckx. Maar Leuven is ook de thuishaven van Kris De Meirsman en Nico Bielen, uitbaters van Frituur Tivoli en twee bekende gezichten op de drukbezochte Tiensesteenweg.


FRITUUR TIVOLI

Na 23 jaar is Frituur Tivoli een waar begrip in Leuven. Toen een aantal jaar geleden duidelijk werd dat de gekende frietbarak van toen op de Tiensesteenweg plaats zou moeten maken voor een nieuwe fiets- en voetgangerstunnel zat de schrik er dan ook goed in bij heel wat Leuvenaren. In de eerste plaats bij uitbaters Kris De Meirsman (links) en Nico Bielen (rechts) zelf, die hun levenswerk in het gedrang zagen komen.

“We hadden net onze charmante frietbarak volledig gerenoveerd toen we geïnformeerd werden dat die zou verdwijnen ten voordele van de tunnel. Een financiële kater”, aldus Kris. “Maar goed dat ik het pand naast de frietbarak 15 jaar eerder al gekocht had uit voorzorg en verhuurde als schoonheidssalon. Een slimme investering bleek later, waardoor ook onze klanten uiteindelijk maar weinig last ondervonden van de noodgedwongen verhuis. In tegendeel misschien wel, want het nieuwe pand zorgde ervoor dat onze Frituur Tivoli wat meer mogelijkheden kreeg: meer ruimte, een uitgebreidere menukaart, extra zitplaatsen voor onze klanten en een volledig nieuw en modern Scandinavisch interieur. Wanneer we nu terugkijken op die moeilijke periode, doet het deugd dat we de angst om ons levenswerk te verliezen, konden omzetten in nieuwe energie om onze trouwe klanten te blijven verwennen met lekkere friet en eerlijke snacks in een gloednieuw kader.”

Vanuit mijn ervaring heb ik vastgesteld dat het BIB-systeem niet alleen zeer aangenaam en hygiënisch werkt in drukke piekmomenten, maar ook mooi presenteert en uiterst efficiënt is.

CULINAIRE ACCENTEN

De voordeur mag dan wel 20 meter opgeschoven zijn door de verhuis, het concept van Frituur Tivoli is nagenoeg ongewijzigd gebleven. Kris en Nico trekken ook in het nieuwe pand de kaart van de traditionele Vlaamse frituur, weliswaar met ruimte voor een aantal culinaire accenten.

“Ik ben geschoold als kok, waardoor ik zelf graag in de keuken duik om een aantal van onze specialiteiten te bereiden”, zegt Kris. “Op het menu staat daarom een huisgemaakte chili con carne, goulash, stoofvlees, vol-au-vent, balletjes in tomatensaus en sinds kort de nieuwe fish & chips (foto) met echte kabeljauwfilet, gepaneerd met een geheime kruidenmix. Daarnaast heb ik vanuit die professionele achtergrond uitsluitend oog voor leveranciers die kwaliteit van hun producten voorop zetten. Als kok in opleiding werd het me namelijk ingepeperd om alleen te werken met smaakvolle producten en kwalitatieve ingrediënten. In onze huidige branche komen wij dan onder andere uit bij Pauwels sauzen.”

In het assortiment van Frituur Tivoli is plaats voor een uitgebreid assortiment sauzen: Mayonaise, Andalouse, Samurai, Tartaar Traiteur, Pepersaus, Curry, Hollandse Frietsaus, Toscaanse Saus, BéarnaiseAmericaine, Cocktail, Mammouth, Ketchup, Curryketchup, Mosterd, Brazil, Hamburger Dressing en Hamburger Hot. “Voor 12 sauzen hanteren we het 2x 5 liter Bag-in-Box doseersysteem van Pauwels, verklaart Nico, die ook het gros van de tijd achter de toog staat. “Vanuit mijn ervaring heb ik vastgesteld dat dit systeem niet alleen zeer aangenaam en hygiënisch werkt in drukke piekmomenten, maar ook mooi presenteert en uiterst efficiënt is. De boxen zijn namelijk zeer compact, waardoor wij op een nog steeds beperkte ruimte toch liefst 60 liter saus kunnen installeren. Ook op het gebied van stockage zijn de zakken in hun kartonnen verpakking uiterst handig. Voor de overige sauzen hebben wij gekozen voor de 3 liter PET bokalen met pomp en enkele tubes.”

Onze frituur staat gekend om het assortiment aan Deluxeburgers, bereid met Limousin-rund van de slagerij die zich al vier jaar de beste slagerij van het land mag noemen: De Kapblok.

DELUXEBURGERS

Als jonge kerel in opleiding droomde Kris er van om ooit een burgerrestaurant te openen. “Omdat ik zelf een zwak heb voor lekkere gourmet burgers”, zegt Kris. Een burgerrestaurant openen is er echter nooit van gekomen, maar wie een bezoekje brengt aan Frituur Tivoli zal merken dat Kris en Nico die burgerdroom toch alle eer aan doen.

“Zo pakken we nadrukkelijk uit met 11 deluxe rundsburgers“, aldus Nico. “Daarvoor gebruiken we burgers van echt Limousin, bereid door slagerij De Kapblok. Hij levert topkwaliteit en is de afgelopen vier jaar uitgekozen tot de beste slager van het land. Op deze manier geven we onze klanten toch wat extra’s. De populairste burgers in het gamma? Dat zijn wellicht de Cheese Deluxe met Andalouse en de Tivoli Deluxe met Toscaanse Saus. ”

De burgers, fish & chips en andere snacks van Frituur Tivoli gaan vlijtig de toonbank over, steevast geserveerd met ambachtelijke frietjes die 13 millimeter dik zijn in plaats van de gebruikelijke 9 of 11 millimeter. “Die dikkere frietjes komen vaker voor in een burgerrestaurant, maar in een frituur is het eerder uitzonderlijk”, zegt Kris. “De extra dikte ervoor zorgt dat de frietjes een lekkere volle aardappelsmaak hebben. Bovendien bakken we de frietjes krokant in ossenwit, volgens de regels van de kunst. Daardoor zetten de frietjes nog wat uit met een luchtig en toch krokant jasje tot gevolg. Het is een bewuste keuze om onze friet op die manier te onderscheiden, al vind ik ze zelf ook gewoon het lekkerste zo… met liefst een flinke portie Samurai erbij en voor Nico een beetje Mammouth!”

MEER INFORMATIE

Wenst u wat meer informatie over onze sauzen in dit artikel? Of wil u wel eens proeven van onze producten? Neem contact op met ons commercieel team. de contactgegevens van de vertegenwoordiger in uw provincie vindt u via onderstaande button.


De beste Belgische sauzen op Horecatel 2018

Een terugblik op drie interessante beursdagen Van 4 tot 7 maart 2018 vond […]

Meer lezen

Pauwels Sauzen steunt Leuvense economiestudenten

Kiesweek Ekonomika van start in de Leuvense binnenstad. Naar jaarlijkse traditie ging de […]

Meer lezen

Samba op het bord met de Brazil van Pauwels Sauzen

Roemloos gingen ze ten onder tegen de Rode Duivels in de kwartfinale van […]

Meer lezen

Pauwels Sauzen zet schouders onder Sfinks Mixed festival

Van donderdag 26 t.e.m. zondag 29 juli 2018 verzamelden de avontuurlijke muziekliefhebbers onder […]

Meer lezen

Drie zomerse sauzen voor zoetekauwen

Hebt u het lastig om ‘nee’ te zeggen tegen een lekker stukje chocoladetaart, […]

Meer lezen

Cocktailsaus: onze smaakmaker in september

Gemaakt met natuurlijke zongerijpte tomaten en perfect op smaak gebracht met Worcestersaus en een scheutje lekkers: de cocktailsaus van Pauwels Sauzen.

Meer lezen

De beste Belgische sauzen op Yesterdayland

Op 26 augustus werd Bobbejaanland omgetoverd tot Yesterdayland, het mooiste retrofestival van het land. Pauwels Sauzen was van de partij!

Meer lezen

Genieten van Pauwels sauzen tijdens Brico Cross 2018 – 2019

Pauwels Sauzen maakt sinds het prille begin deel uit van het project Brico Cross en zet ook in het derde seizoen haar schouders onder alle wedstrijden.

Meer lezen

Cocktailsaus en Cocktail Halal: dit zijn de verschillen

In ons assortiment blinken twee soorten Cocktailsaus, maar waarin verschillen ze precies? Wij zetten de belangrijkste verschillen op een rij.

Meer lezen

Truffel Mayonaise: onze smaakmaker in oktober

Culinaire snacks of een lekker stukje vlees vragen om heerlijke, soms exclusieve toppings en dan is de iconische truffel nooit ver af. Ontdek onze Truffel Mayonaise, (buiten-)aards van smaak!

Meer lezen