“Onderscheidend door rustieke frietjes, deluxeburgers met Limousin rundsvlees en vele Pauwels sauzen!”

“Onderscheidend door rustieke frietjes, deluxeburgers met Limousin rundsvlees en vele Pauwels sauzen!”

18-11-2019

Leuven, studentenstad bij uitstek, bierhoofdstad van België en de geboorteplaats van talloze bekende Vlamingen als Dries Mertens, Jeroen Meus, Michel Wuyts en Rudi Vranckx. Maar Leuven is ook de thuishaven van Kris De Meirsman en Nico Bielen, uitbaters van Frituur Tivoli en twee bekende gezichten op de drukbezochte Tiensesteenweg.


FRITUUR TIVOLI

Na 23 jaar is Frituur Tivoli een waar begrip in Leuven. Toen een aantal jaar geleden duidelijk werd dat de gekende frietbarak van toen op de Tiensesteenweg plaats zou moeten maken voor een nieuwe fiets- en voetgangerstunnel zat de schrik er dan ook goed in bij heel wat Leuvenaren. In de eerste plaats bij uitbaters Kris De Meirsman (links) en Nico Bielen (rechts) zelf, die hun levenswerk in het gedrang zagen komen.

“We hadden net onze charmante frietbarak volledig gerenoveerd toen we geïnformeerd werden dat die zou verdwijnen ten voordele van de tunnel. Een financiële kater”, aldus Kris. “Maar goed dat ik het pand naast de frietbarak 15 jaar eerder al gekocht had uit voorzorg en verhuurde als schoonheidssalon. Een slimme investering bleek later, waardoor ook onze klanten uiteindelijk maar weinig last ondervonden van de noodgedwongen verhuis. In tegendeel misschien wel, want het nieuwe pand zorgde ervoor dat onze Frituur Tivoli wat meer mogelijkheden kreeg: meer ruimte, een uitgebreidere menukaart, extra zitplaatsen voor onze klanten en een volledig nieuw en modern Scandinavisch interieur. Wanneer we nu terugkijken op die moeilijke periode, doet het deugd dat we de angst om ons levenswerk te verliezen, konden omzetten in nieuwe energie om onze trouwe klanten te blijven verwennen met lekkere friet en eerlijke snacks in een gloednieuw kader.”

Vanuit mijn ervaring heb ik vastgesteld dat het BIB-systeem niet alleen zeer aangenaam en hygiënisch werkt in drukke piekmomenten, maar ook mooi presenteert en uiterst efficiënt is.

CULINAIRE ACCENTEN

De voordeur mag dan wel 20 meter opgeschoven zijn door de verhuis, het concept van Frituur Tivoli is nagenoeg ongewijzigd gebleven. Kris en Nico trekken ook in het nieuwe pand de kaart van de traditionele Vlaamse frituur, weliswaar met ruimte voor een aantal culinaire accenten.

“Ik ben geschoold als kok, waardoor ik zelf graag in de keuken duik om een aantal van onze specialiteiten te bereiden”, zegt Kris. “Op het menu staat daarom een huisgemaakte chili con carne, goulash, stoofvlees, vol-au-vent, balletjes in tomatensaus en sinds kort de nieuwe fish & chips (foto) met echte kabeljauwfilet, gepaneerd met een geheime kruidenmix. Daarnaast heb ik vanuit die professionele achtergrond uitsluitend oog voor leveranciers die kwaliteit van hun producten voorop zetten. Als kok in opleiding werd het me namelijk ingepeperd om alleen te werken met smaakvolle producten en kwalitatieve ingrediënten. In onze huidige branche komen wij dan onder andere uit bij Pauwels sauzen.”

In het assortiment van Frituur Tivoli is plaats voor een uitgebreid assortiment sauzen: Mayonaise, Andalouse, Samurai, Tartaar Traiteur, Pepersaus, Curry, Hollandse Frietsaus, Toscaanse Saus, BéarnaiseAmericaine, Cocktail, Mammouth, Ketchup, Curryketchup, Mosterd, Brazil, Hamburger Dressing en Hamburger Hot. “Voor 12 sauzen hanteren we het 2x 5 liter Bag-in-Box doseersysteem van Pauwels, verklaart Nico, die ook het gros van de tijd achter de toog staat. “Vanuit mijn ervaring heb ik vastgesteld dat dit systeem niet alleen zeer aangenaam en hygiënisch werkt in drukke piekmomenten, maar ook mooi presenteert en uiterst efficiënt is. De boxen zijn namelijk zeer compact, waardoor wij op een nog steeds beperkte ruimte toch liefst 60 liter saus kunnen installeren. Ook op het gebied van stockage zijn de zakken in hun kartonnen verpakking uiterst handig. Voor de overige sauzen hebben wij gekozen voor de 3 liter PET bokalen met pomp en enkele tubes.”

Onze frituur staat gekend om het assortiment aan Deluxeburgers, bereid met Limousin-rund van de slagerij die zich al vier jaar de beste slagerij van het land mag noemen: De Kapblok.

DELUXEBURGERS

Als jonge kerel in opleiding droomde Kris er van om ooit een burgerrestaurant te openen. “Omdat ik zelf een zwak heb voor lekkere gourmet burgers”, zegt Kris. Een burgerrestaurant openen is er echter nooit van gekomen, maar wie een bezoekje brengt aan Frituur Tivoli zal merken dat Kris en Nico die burgerdroom toch alle eer aan doen.

“Zo pakken we nadrukkelijk uit met 11 deluxe rundsburgers“, aldus Nico. “Daarvoor gebruiken we burgers van echt Limousin, bereid door slagerij De Kapblok. Hij levert topkwaliteit en is de afgelopen vier jaar uitgekozen tot de beste slager van het land. Op deze manier geven we onze klanten toch wat extra’s. De populairste burgers in het gamma? Dat zijn wellicht de Cheese Deluxe met Andalouse en de Tivoli Deluxe met Toscaanse Saus. ”

De burgers, fish & chips en andere snacks van Frituur Tivoli gaan vlijtig de toonbank over, steevast geserveerd met ambachtelijke frietjes die 13 millimeter dik zijn in plaats van de gebruikelijke 9 of 11 millimeter. “Die dikkere frietjes komen vaker voor in een burgerrestaurant, maar in een frituur is het eerder uitzonderlijk”, zegt Kris. “De extra dikte ervoor zorgt dat de frietjes een lekkere volle aardappelsmaak hebben. Bovendien bakken we de frietjes krokant in ossenwit, volgens de regels van de kunst. Daardoor zetten de frietjes nog wat uit met een luchtig en toch krokant jasje tot gevolg. Het is een bewuste keuze om onze friet op die manier te onderscheiden, al vind ik ze zelf ook gewoon het lekkerste zo… met liefst een flinke portie Samurai erbij en voor Nico een beetje Mammouth!”

MEER INFORMATIE

Wenst u wat meer informatie over onze sauzen in dit artikel? Of wil u wel eens proeven van onze producten? Neem contact op met ons commercieel team. de contactgegevens van de vertegenwoordiger in uw provincie vindt u via onderstaande button.


Nieuw recreatiecomplex in Mechelen opent de deuren mét een Pauwels sauzen-snackwand

Het entertainment- en recreatiecomplex Burney’s opent na 5 jaar zijn deuren voor het grote publiek. De voormalige site Huyghebaert is nu de thuishaven voor een tal van leuke activiteiten én de Pauwels snack wall.

Meer lezen

Leuvense economiestudenten palmen Ladeuzeplein in met Pauwels Sauzen tijdens Kiesweek Ekonomika

Van 25 t.e.m. 27 april is het weer tijd voor de bekende Kiesweek "Ekonomika". Na enkele jaren afwezigheid vindt het grootste studentenevenement van het land dit jaar opnieuw plaats op het Leuvense Ladeuzeplein. De Kiesweek is toe aan haar 93e editie en rekent daarbij onder meer op de steun van Pauwels Sauzen. 

Meer lezen

Bezoek Pauwels Sauzen op de Horecabeurs Bredene 2022

Van maandag 25 t.e.m. donderdag 28 april is Pauwels Sauzen aanwezig op de Horecabeurs Bredene. Op deze vierdaagse vakbeurs kan u het volledige assortiment sauzen komen degusteren. Daarnaast komt u er alles te weten over onze verschillende frituuroliën en -vetten.

Meer lezen

Eiproducten exponentieel duurder, vraag en aanbod helemaal uit evenwicht

De oorlog in Oekraïne, de ergste uitbraak van vogelgriep in Europa en de oproep van kippenboeren voor betere voorwaarden laten zich voelen op de internationale eiermarkt.

Meer lezen

Pauwels Sauzen wordt partner van het eerste Ostend Kids Festival

Met namen zoals K3, #LikeMe en Camille Dhont wordt de eerste editie van het Ostend Kids Festival onvergetelijk. Net als de catering trouwens, want organisatoren Eventor en Blue Sky Concerts zullen naar verwachting zo’n 5.000 bezoekers laten genieten van lekkere snacks met Pauwels sauzen.

Meer lezen

Fotoreportage: Horecatel 2022 in 30 beelden

Van 13 t.e.m. 16 maart vond in Wallonie Expo te Marche-en-Famenne Horecatel plaats, de grootste vakbeurs voor food professionals in Franstalige België. Wij vatten de 55e editie samen in 30 beelden.

Meer lezen

[Update] Marktrapport: prijsstijging oliën en vetten houdt aan

De stijgende olieprijzen blijven één van de meest besproken onderwerpen in de voedingsindustrie. Daarom brengen we in dit artikel een nieuwe stand van zaken met aandacht voor belangrijkste oliën op de markt en op hoe de oorlog in Oekraïne alsook de hoge energieprijzen een enorme impact hebben op onze grondstoffen.

Meer lezen

Antwerpse frituristen laten Spaans vakantieoord proeven van Belgische frietjes met Pauwels sauzen

Op 25 februari 2022 opende een jong, Antwerps ondernemersduo in het Spaanse Torrevieja de deuren van Frituur Olé: een traditioneel Belgische frituur waar de frietjes geserveerd worden met een breed gamma Pauwels sauzen.

Meer lezen

Trouwe Pauwels-klant tovert vijf sterrenhotel in Dubai om tot frituur

Onze klant Stéphane Moreau, uitbater van Chez Steph in het Franse Valenciennes, trakteerde samen met zijn team een groep expats in Dubai op verse frietjes met stoofvlees en andere streekgerechten uit Noord-Frankrijk.

Meer lezen

Pauwels kijkt na succesvolle Horeca Expo vooruit naar nieuwe Horecatel

Tussen 13 en 16 maart 2022 vindt u Pauwels Sauzen weer terug op de grootste vakbeurs voor professionals in de Belgische foodservicemarkt: Horecatel. Na een afwezigheid van twee jaar omwille van Covid én de succesvolle editie van Horeca Expo 2021 kijken we bij Pauwels alleszins reikhalzend uit naar een het blij weerzien met onze klanten in Marche-en-Famenne.

Meer lezen

Van plakken naar stangen: Pauwels optimaliseert eigen frituurvetten

De vorm van het Pauwels Oranje, Pauwels Blauw en Pauwels Groen frituurvet wordt omgezet van plakken naar stangen. Die aanpassing komt er als gevolg van de oefening die momenteel intern gemaakt wordt om als totaalaanbieder van sauzen, oliën en vetten het assortiment zo optimaal mogelijk af te stemmen op de noden van onze klanten.

Meer lezen

Happy to be back: Pauwels Sauzen op Horeca Expo 2021

Na twee jaar staat Pauwels Sauzen weer op de grootste vakbeurs voor food professionals in Vlaanderen: Horeca Expo.

Meer lezen