Pauwels behaalt het VOKA Charter Duurzaam Ondernemen

Pauwels behaalt het VOKA Charter Duurzaam Ondernemen

29-06-2023

Met groot genoegen kunnen we aankondigen dat we het VOKA Charter Duurzaam Ondernemen hebben behaald. Deze mijlpaal markeert een belangrijke erkenning van onze inspanningen om duurzaamheid te integreren in onze bedrijfsactiviteiten.

Om de transitie naar duurzamere bedrijfsvoering kracht bij te zetten, ondertekenden we in 2021 het VOKA Charter Duurzaam Ondernemen. Hierdoor verbonden we ons aan een aantal duurzame projecten, zodat we bewust bezig zijn met het verbeteren van enkele grotere wereldproblemen.

Concreet gingen we in zowel Oelegem als in Herent aan de slag met een actieplan. En met succes… want we mogen trots meedelen dat we een positieve beoordeling kregen van de evaluatiecommissie. De erkenning door VOKA is een grote eer, want dit bewijst dat we met onze acties doelgericht focussen op een duurzame toekomst.

PAUWELS SAUZEN PRODUCTIE-1056

Actiepunten

Het VOKA Charter Duurzaam Ondernemen is gebaseerd op 17 duurzaamheidsdoelstellingen. Samen met kleine en grote ondernemingen in 194 landen wereldwijd streven we aan de hand van deze doelstellingen naar een einde aan extreme armoede, ongelijkheid, onrecht en klimaatverandering. Zowel voor de site in Oelegem als voor de site in Herent werden concrete acties geformuleerd die kaderen binnen deze doelstellingen.

SHE-Manager Ludo Goossens: “Om het charter ook daadwerkelijk toegekend te krijgen, moesten we minstens 10 van de actiepunten voor zowel Oelegem als Herent kunnen afvinken, waarvan minstens 2 actiepunten tot onze core business moesten behoren. In april was het dan zover. Toen kwam het auditteam van VOKA langs om onze duurzame initiatieven te bespreken en te evalueren. Er volgde goed nieuws, want er werden voldoende actiepunten positief beoordeeld door de evaluatiecommissie. We hebben alles op alles gezet om dit jaar het certificaat te kunnen behalen en zijn dan ook enorm blij dat dit voor beide sites is gelukt.”

Onze actiepunten:

  1. De carbon footprint werd onder de loep genomen.
  2. Er werd een energiestudie opgemaakt, waarbij energiebesparende maatregelen in kaart gebracht werden.
  3. Duurzame initiatieven zoals bijvoorbeeld de samenwerking met voedselbanken en Bloedserieus werden uitgelicht.
  4. Een nieuwe fietsenstalling, inclusief laadpunten voor elektrische fietsen, werden voorzien in Oelegem.
  5. De checklist die ingevuld moet worden door onze leveranciers werd uitgebreid met enkele duurzaamheidscriteria.
  6. Er werden sta-rustplaatsen voorzien in de productie.

De doelstellingen zijn en blijven voor Pauwels een kompas voor een toekomstgericht bedrijfsbeleid. Dus ook voor het volgend jaar zal er opnieuw een lijst opgemaakt worden met nieuwe actiepunten. Zo blijven we ons steeds engageren en inzetten voor een duurzame wereld.


Quick zet Belgische smaak in de schijnwerpers met Pauwels Sauzen

Quick lanceert met trots een nieuwe campagne met in de hoofdrol uitsluitend lokale producten. En uiteraard spelen onze 100% Belgisch geproduceerde sauzen hierin een centrale rol. Want frietjes of een hamburger zonder saus, dat is toch niet helemaal hetzelfde. Onze sauzen zijn niet alleen een lekkere aanvulling op het menu van Quick, maar zij vertegenwoordigen ook nog eens onze Belgische trots. Win-win dus!

Meer lezen

Pauwels behaalt het VOKA Charter Duurzaam Ondernemen

Met groot genoegen kunnen we aankondigen dat we het VOKA Charter Duurzaam Ondernemen hebben behaald. Deze mijlpaal markeert een belangrijke erkenning van onze inspanningen om duurzaamheid te integreren in onze bedrijfsactiviteiten.

Meer lezen

Derry’s frituur breidt uit met bijgebouw en grotere menukaart

Derry’s frituur gevestigd langs de Armoedestraat in Rumbeke, breidt groots uit. Naast een gloednieuw bijgebouw, beslisten Thomas en Shani om ook hun aanbod drastisch uit te breiden, zodat de frituur meer en meer de allure krijgt van een eethuis. Naast frietjes staan er voortaan ook belegde broodjes en extra gerechten op de menukaart.

Meer lezen

De 5 trends in de Belgische foodservicemarkt

België, bekend om zijn culinaire erfgoed en liefde voor lekker eten, heeft een bloeiende foodservicemarkt die constant in beweging is. Van traditionele restaurants en bistro’s tot foodtrucks, broodjeszaken en frituren, er zijn tallozen mogelijkheden om tegenwoordig te genieten van lekker eten.

Meer lezen

Het Lokerse Smulhoekje kiest voor Pauwels dankzij ruim aanbod sauzen

Silvie, een energieke en ondernemende Limburgse vrouw bracht haar passie voor broodjes, frietjes en snacks mee naar Oost-Vlaanderen. Met haar roots diepgeworteld in de Belgische culinaire tradities, besloot ze dat het tijd was om haar eigen stempel te drukken op de broodjescultuur in Oost-Vlaanderen.

Meer lezen

210.814 tubes en bokalen saus voor de voedselbank

Pauwels blijft zich dan ook in 2023 inzetten voor de Voedselbanken. Zo werd er tijdens de eerste helft van het jaar saus gedoneerd aan de mensen in nood. In februari vond er een eerste donatie plaats, gevolgd door een donatie van pastasaus in mei.

Meer lezen

5 hamburgers die niet mogen ontbreken op uw menu

Eén van de meest veelzijdige en geliefde gerechten die zeker en vast niet mogen ontbreken op uw menukaart is: DE HAMBURGER. Met eindeloze mogelijkheden voor creativiteit en smaakcombinaties kunnen hamburgers een belangrijke rol spelen in het aantrekken van klanten.

Meer lezen

Pauwels sticks, nieuw in het assortiment

Bij Pauwels zitten we alles behalve stil, na onze recente introductie van Cheddar en Salsa kunnen we alweer een nieuwigheid toevoegen aan ons assortiment. Dit keer een handige verpakking van 20ml die makkelijk en overal inzetbaar is.

Meer lezen

Cheddar & Salsa, onze nieuwe (dip)sauzen

¡Hola! Sombrero’s en sambaballen all the way! Want voortaan zullen Cheddar en Salsa het assortiment vervolledigen. Tijdens Horeca Expo en Horecatel kon u onder Mexicaanse sferen alvast voorproeven van deze smeuïge en kruidige (dip)sauzen.

Meer lezen

Terugblik op een a-mayonnaise-ing crossseizoen

Na de allerlaatste wedstrijd afgelopen zondag in Oostmalle, zit het crossseizoen er helaas op. Na een lang en pittig seizoen blikken we als hoofdsponsor graag terug op de knappe prestaties van het Pauwels Sauzen-Bingoal team.

Meer lezen

Pauwels Sauzen neemt je mee naar Mexico op Horecatel

Van 12 tot en met 15 maart is Pauwels naar jaarlijkse gewoonte weer present op de grootste vakbeurs voor food professionals in Wallonië. En dit jaar gieten we een speciaal sausje over onze beursstand, want alle bezoekers zullen ondergedompeld worden in een Mexicaanse sfeer. ¡Hola! Bij Pauwels kijken we reikhalzend uit naar een blij weerzien in Marche-en-Famenne.

Meer lezen

Pauwels schenkt saus tijdens de actie van Bloedserieus

Ook dit jaar roept Bloedserieus studenten massaal op om bloed en plasma te doneren. De actie voor en door studenten vindt elk jaar plaats vlakbij de campus en is gevestigd middenin de studentenbuurt. Al wie komt doneren gaat met een goed gevulde goodiebag naar huis. Wie zien we terug in Kortrijk, Gent, Antwerpen, Leuven, Brussel, Diepenbeek of Hasselt?

Meer lezen