“Pauwels sauzen is voor mij echt next level”

“Pauwels sauzen is voor mij echt next level”

29-04-2019

Sint-Truiden staat bekend als dé fruitstad van België, daar waar sappige appelen en peren als paddenstoelen uit de grond schieten. De fruitteelt in de streek staat ook wel bekend als het ‘Haspengouws goud’, al krijgt die term niet voor iedereen dezelfde invulling. Zo omschrijft de jongste friturist in ons land zijn knapperige goudgele frietjes op precies dezelfde manier. Wij zochten Jo Maris op in zijn zaak Trudofrit waar hij meer tekst en uitleg gaf over zijn kraakverse onderneming. 


De jongste frietbakker

Trudofrit Pauwels sauzen

Wanneer we de deur van Trudofrit open trekken, worden we getrakteerd op een spontane glimlach en een stevige handdruk. Getekend: Jo ‘Joyce’ Maris, een goedlachse man van de streek en uitbater van één van de hipste frituren in de fruitstad. Met zijn 22 jaar is Jo één van de jongste frietbakkers van het land. Dat hij nu al zijn eigen zaak runt, is echter niet bepaald een verrassing.

“Nadat ik jaren in de frituur van mijn vader gewerkt had, Frituur Pomm’z in Kortessem, kriebelde het om op mezelf te beginnen. Toen dit leuke pand vorig jaar op de markt kwam, zag ik de kans om mijn droom in vervulling te laten gaan”, zegt Jo. “Sindsdien timmer ik hard aan de weg om naam te maken voor mezelf. Nu ik mijn tanden in mijn eigen zaak kan zetten, kan ik mijn ei pas echt kwijt: een menukaart uitwerken, prijszetting bepalen, het interieur bedenken, acties op poten zetten en elke dag onder de mensen vertoeven… Puur genieten!”

Ik wil mijn klanten verrassen met nieuwe producten en leuke combinaties. […] Pauwels sauzen staat garant voor vernieuwing en denkt creatief mee. Vernieuwende sauzen als Toscaanse, Brazil, Jalapeño Mayonaise en verschillende hamburgersauzen zijn dan ook echt spek voor onze bek.

Van Americaine tot Samurai

Trudofrit Pauwels sauzen

Ongeveer één jaar geleden, op 15 maart 2018 om precies te zijn, opende Trudofrit de deuren. Van bij de start koos Jo voor een zeer intense samenwerking met Pauwels sauzen. Het Pauwels-rood is dan ook de dominante kleur achter de toonbank met nagenoeg het volledige Pauwels-alfabet in de aanslag: Americaine, Andalouse, Barbecue en Barbecue Snack, Béarnaise, Brazil, Cocktail, Curryketchup, Hamburger Dressing en Hamburger Hot, Harissa, Hawai, Jalapeño Mayonaise, Ketchup, Looksaus, Toscaanse, Truffel Mayonaise en Samurai. Voor de traditionele sauzen hanteert Jo de PET bokalen in 3 liter, terwijl hij voor de pure speciaalsauzen de tubes gebruikt van 1 liter en 500 ml.

“Dat ik dezelfde sauzen als bij mijn vader nu ook in mijn eigen zaak betrek, is een weloverwogen keuze. Het assortiment van Pauwels sauzen is zeer breed en dat heb ik nodig. Ik spring namelijk creatief om met mijn menukaart en ik verplicht mezelf om elk nieuw product uit te proberen. Pauwels sauzen staat garant voor vernieuwing en denkt creatief mee. Vernieuwende sauzen als Toscaanse, Brazil, Jalapeño, Barbecue en verschillende hamburgersauzen zijn dan ook echt spek voor onze bek.”

Als jonge kerel is Jo ook gevoelig aan de ‘branding‘ van zijn zaak en zijn interieur. “Een extra reden om voor Pauwels sauzen te kiezen”, aldus Jo. “De etiketten van Pauwels sauzen zijn zeer kleurrijk en modern. Daardoor hebben ze ook een decoratieve waarde. Bovendien ondersteunt het bedrijf mij als jonge ondernemer ook op het gebied van merchandising zoals beachflags, bestickering, dienbladen, werkschorten, sausrekjes en -potjes. Het totaalplaatje is dus ontegensprekelijk een meerwaarde voor Trudofrit, en bovendien is de productkwaliteit van het hoogste niveau. Met andere woorden: Pauwels is voor mij echt ‘next level’, een partner die uitstijgt boven de markt.”

Het DNA van Trudofrit is creativiteit gekoppeld aan kwalitatieve producten. Kijk naar onze Jalapeño Burger, Prime Burger of Friet Deluxe.

Creatieve burgers, snacks en frietjes

Zoals het een Vlaamse frituur betaamt, staan de traditionele frietjes en snacks ook bij Trudofrit op de menukaart. Daar stopt het echter niet, want de creatieveling in Jo Maris volgt de trends op de voet en past zijn assortiment regelmatig aan. “Zo serveer ik veganistische en glutenvrije snacks, en steek ik veel tijd in een aantal huisgemaakte gerechten zoals stoofvlees, goulash, balletjes in tomatensaus en spaghetti. Daarnaast heb ik het afgelopen jaar toch al aardig wat bekendheid kunnen opbouwen dankzij een aantal kwaliteitsburgers. Eén van de bestsellers is sowieso de Jalapeño Burger met premium Irish beef, kaas, crispy nachos en Jalapeño Mayonaise. Ook onze Prime Burger met Brazilsaus is een goede suggestie. De Friet de Luxe is onze derde creatieve suggestie, een luxueuze friet met Truffel Mayonaise. De nieuwe Béarnaise van Pauwels stel ik voor aan mijn klanten met bijvoorbeeld een traditionele ribster, een leuke combinatie.”

Trudofrit Pauwels sauzen

Jo vierde onlangs de eerste verjaardag van zijn zaak. “Een ideaal moment om even terug te blikken op wat een intens jaar is geweest. De zaak is immers 7/7 geopend en het leeuwendeel van het werk doe ik op mezelf. Met Trudofrit probeer ik me echt te onderscheiden door creatief en vernieuwend uit de hoek te komen. Dat vraagt natuurlijk wel wat inspanningen. Zo wil ik mijn klanten altijd kunnen verrassen met nieuwe producten, leuke acties en verrassende combinaties. Die voortdurende creativiteit, gekoppeld aan kwalitatieve producten, is het pure DNA van Trudofrit en dat wil ik de komende jaren stevig in de verf zetten. Met Pauwels sauzen zit ik gebeiteld voor de toekomst!”

Meer informatie

Wil je graag meer informatie over één van de sauzen in dit artikel? Of wens je graag zelf aan bod te komen in een reportage op onze website? Neem dan contact op met onze commercieel medewerker uit jouw regio. Je vindt de contactgegevens daarvoor terug via onderstaande button.

 


De beste Belgische sauzen op Horecatel 2018

Een terugblik op drie interessante beursdagen Van 4 tot 7 maart 2018 vond […]

Meer lezen

Pauwels Sauzen steunt Leuvense economiestudenten

Kiesweek Ekonomika van start in de Leuvense binnenstad. Naar jaarlijkse traditie ging de […]

Meer lezen

Samba op het bord met de Brazil van Pauwels Sauzen

Roemloos gingen ze ten onder tegen de Rode Duivels in de kwartfinale van […]

Meer lezen

Pauwels Sauzen zet schouders onder Sfinks Mixed festival

Van donderdag 26 t.e.m. zondag 29 juli 2018 verzamelden de avontuurlijke muziekliefhebbers onder […]

Meer lezen

Drie zomerse sauzen voor zoetekauwen

Hebt u het lastig om ‘nee’ te zeggen tegen een lekker stukje chocoladetaart, […]

Meer lezen

Cocktailsaus: onze smaakmaker in september

Gemaakt met natuurlijke zongerijpte tomaten en perfect op smaak gebracht met Worcestersaus en een scheutje lekkers: de cocktailsaus van Pauwels Sauzen.

Meer lezen

De beste Belgische sauzen op Yesterdayland

Op 26 augustus werd Bobbejaanland omgetoverd tot Yesterdayland, het mooiste retrofestival van het land. Pauwels Sauzen was van de partij!

Meer lezen

Genieten van Pauwels sauzen tijdens Brico Cross 2018 – 2019

Pauwels Sauzen maakt sinds het prille begin deel uit van het project Brico Cross en zet ook in het derde seizoen haar schouders onder alle wedstrijden.

Meer lezen

Cocktailsaus en Cocktail Halal: dit zijn de verschillen

In ons assortiment blinken twee soorten Cocktailsaus, maar waarin verschillen ze precies? Wij zetten de belangrijkste verschillen op een rij.

Meer lezen

Truffel Mayonaise: onze smaakmaker in oktober

Culinaire snacks of een lekker stukje vlees vragen om heerlijke, soms exclusieve toppings en dan is de iconische truffel nooit ver af. Ontdek onze Truffel Mayonaise, (buiten-)aards van smaak!

Meer lezen