Pauwels sauzen steunt ook in 2022 de voedselbanken

Pauwels sauzen steunt ook in 2022 de voedselbanken

25-10-2022

Ook dit jaar blijft Pauwels zich inzetten voor de voedselbanken. Dat dit meer dan nodig blijkt, laat het jaarrapport van de Belgische Federatie van Voedselbanken zien. Nog nooit moesten zoveel mensen aankloppen bij de voedselbanken dan afgelopen maanden. In de eerste helft van 2022 waren dit maar liefst 204.000 gezinnen, wat een stijging van 15% is ten opzichte van december vorig jaar.

Meer hulp nodig

Dat er een stijging is, hoeft niet te verwonderen aangezien dit al jaren aan de gang is. Waar we ons meer zorgen om moeten maken is het feit dat de stijging veel hoger is dan in het verleden.

Afgelopen jaren moesten er steeds meer mensen hulp vragen bij het OCMW door het inkomstenverlies als gevolg van de coronacrisis. Daarbovenop komt dan ook nog de inflatie en de alsmaar hogere energieprijzen. Voor veel gezinnen vormt dit dan ook de druppel waardoor ze bij de voedselbedeling terechtkomt.

Bij Pauwels zijn we dan ook blij dat we deze gezinnen kunnen helpen. Net zoals voorgaande jaren hebben we dit jaar opnieuw gedoneerd aan voedselbanken. Zo werd er in februari, maart, juni en oktober saus geschonken. In totaal was dit goed voor meer dan 100.000 tubes en bokalen saus.

De pastasaus werd zelfs speciaal geproduceerd voor de Belgische Federatie van Voedselbanken, aangezien we geen pastasaus verkopen onder Pauwels merk. In totaal ging dit over zo’n 45.360 bokalen oftewel 23.578 kg pastasaus.

Pastasaus voedselbank - Pauwels sauzen

Directieverklaring

Bij Pauwels dragen we graag ons steentje bij aan een maatschappelijk probleem rond voedselhulp en blijven we niet blind voor de honger waarmee sommige bevolkingsgroepen te kampen hebben. Onze verschillende bijdrages aan de voedselbanken worden daarom soms zelfs bewust ingepland in onze productieplanning. Op die manier leveren we steeds vers product af. Het bieden van kwaliteit is namelijk één van de belangrijkste waarden in ons bedrijf en voor de voedselbanken maken we daar geen uitzondering op. Het is alleszins onze bedoeling om de voedselbanken ook in de toekomst te blijven steunen met verse sauzen van topkwaliteit.“, aldus de Pauwels directie.

Voedselbank

Voedselbanken zijn Pauwels dankbaar

Dat alle beetjes helpen, blijkt ook uit de reacties van de voedselbanken. Zo willen ze voorkomen dat mensen na een tijd een keuze moeten maken tussen bijvoorbeeld eten en verwarming. Een schrijnende situatie die iedereen wil voorkomen, vertelt VZW De Anjer uit Turnhout.

Onze voedselbedeling bestaat al meer dan 30 jaar en bedeelt 200 gezinnen van eten. De aanvragen blijven daarnaast binnenkomen en daarom zijn wij Pauwels en andere leveranciers dankbaar voor hun hulp, aldus VZW De Anjer.

Ook de Belgische Federatie van Voedselbanken is blij met de donaties van Pauwels Sauzen. Zij schenken al meer dan 30 jaar eten aan minderbedeelden. Ook wij merken dat de vraag enorm is toegenomen. Met de sauzen van Pauwels kunnen we gelukkig heel wat gezinnen helpen. Wij zijn da ook blij met elke donatie die we ontvangen, aldus de Voedselbank in Luik.


Studio Frites opent premiumfrituur met Pauwels sauzen

Sinds 2 september 2022 kan je op de Handelslei in Sint-Antonius Zoersel terecht voor frietjes met net dat tikkeltje meer. Zo serveren ze onder andere loaded fries en loaded curryworsten, maar ook artisanale kroketten en bitterballen ontbreken niet op de menukaart.

Meer lezen

Pauwels scoort in de cross

Afgelopen weekend stond het Europees Kampioenschap veldrijden in Namen op het menu. Met namen zoals Iserbyt, Vanthourenhout, van Empel en Betsema beloofde het een spannende wedstrijd te worden voor het Pauwels Sauzen Bingoal Cycling Team. Pauwels schittert opnieuw op het podium dankzij de knappe prestaties van de renners.

Meer lezen

Belangrijke plantaardige oliën en vetten dalen in prijs

Bij Pauwels volgen we de huidige situatie van oliën en vetten op de voet. Wij zien het dan ook als onze taak om iedereen zo goed mogelijk te informeren over de nieuwste stand van zaken. Onze Oliën en vetten expert Stijn geeft een update over de krapte van de markt, de nieuwe oogsten, vraag naar biodiesel en nog veel meer.

Meer lezen

Pauwels Sauzen op Horeca Expo

‘Goedemiddag’ wordt voor vijf dagen ‘¡Buenas Tardes!’, want dit jaar dompelen we je onder in een Mexicaanse sfeer op de grootste beurs voor food professionals in Vlaanderen. Van 20 tot en met 24 november kan je ons namelijk terugvinden op Horeca Expo.

Meer lezen

Studenten genieten van Pauwels sauzen tijdens de actie van Bloedserieus

Bloedserieus roept studenten op om massaal bloed en plasma te doneren. Iedereen die langskomt krijgt bovendien een gevulde goodiebag mee met daarin een heerlijke saus van Pauwels. Reden te meer om af te zakken naar Leuven, Brussel, Antwerpen of Diepenbeek.

Meer lezen

Pauwels sauzen steunt ook in 2022 de voedselbanken

Ook dit jaar blijft Pauwels zich inzetten voor de voedselbanken. Dat dit meer dan nodig blijkt, laat het jaarrapport van de Belgische Federatie van Voedselbanken zien. Nog nooit moesten zoveel mensen aankloppen bij de voedselbanken dan afgelopen maanden. In de eerst helft van 2022 waren dit maar liefst 204.000 gezinnen, wat een stijging van 15% is ten opzichte van december vorig jaar.

Meer lezen

Eethuis Enroute is klaar voor de toekomst

Eethuis Enroute wordt opnieuw gekozen als beste frituur van Ardooie. Een mooie beloning voor al het harde werk vertellen uitbaters Glenn en Amber ons al stralend. Met hun online bestelsysteem en energiezuinige investeringen zijn ze meer dan ooit klaar voor de toekomst.

Meer lezen

Nieuwe oogst en handelsakkoord laten het beste verhopen voor mosterdzaad.

Veel zon en geen druppel regen. Wat klinkt als een droom voor elke Belg, is een nachtmerrie voor de Canadese mosterdboer. Een nachtmerrie die vorig jaar realiteit werd want extreme weersomstandigheden zorgden voor een magere oogst. Dit jaar kunnen de mosterdboeren terug een kleine vreugdesprong maken, want het ziet ernaar uit dat de oogst in september beter is dan die van vorig jaar.

Meer lezen

Pauwels Sauzen verstevigt 100% Belgische samenwerking met Quick

Groot nieuws! Vanaf vandaag vind je bij de Belgische Quick restaurants Pauwels Sauzen terug in porties (cups) die je kan verkrijgen bij frieten, fingerfood of een menu naar keuze. Maar liefst acht Pauwels Sauzen van de hoogste kwaliteit zitten voortaan verpakt in kleine handige cups van 35ml: Mayonaise, Andalouse, BBQ, Cocktailsaus, Curry, Frietsaus, Samurai, en Sweet Chili.

Meer lezen

Foodtruckuitbaters richten frituur “Boenk Patat” op als vaste uitvalbasis mét Pauwels sauzen

Lier, ook wel bekend als de Netestad, mocht eind juni de naam Boenk Patat toevoegen aan het lijstje met frituren. De Lierenaren kunnen er niet enkel en alleen terecht voor hun favoriete frituursnack, maar genieten tevens ook van homemade dishes en natuurlijk van Pauwels sauzen.

Meer lezen

Pauwels Sauzen als hoofdsponsor van Tien Om Te Zien

Een ongekende combinatie van de beste live-optredens, een heus activatiedorp en natuurlijk veel Pauwels sauzen op de zeedijk van Westende dat is het recept voor het legendarische programma van deze zomer.

Meer lezen

Nieuw recreatiecomplex in Mechelen opent de deuren mét een Pauwels sauzen-snackwand

Het entertainment- en recreatiecomplex Burney’s opent na 5 jaar zijn deuren voor het grote publiek. De voormalige site Huyghebaert is nu de thuishaven voor een tal van leuke activiteiten én de Pauwels snack wall.

Meer lezen