Pauwels sauzen steunt ook in 2022 de voedselbanken

Pauwels sauzen steunt ook in 2022 de voedselbanken

25-10-2022

Ook dit jaar blijft Pauwels zich inzetten voor de voedselbanken. Dat dit meer dan nodig blijkt, laat het jaarrapport van de Belgische Federatie van Voedselbanken zien. Nog nooit moesten zoveel mensen aankloppen bij de voedselbanken dan afgelopen maanden. In de eerste helft van 2022 waren dit maar liefst 204.000 gezinnen, wat een stijging van 15% is ten opzichte van december vorig jaar.

Meer hulp nodig

Dat er een stijging is, hoeft niet te verwonderen aangezien dit al jaren aan de gang is. Waar we ons meer zorgen om moeten maken is het feit dat de stijging veel hoger is dan in het verleden.

Afgelopen jaren moesten er steeds meer mensen hulp vragen bij het OCMW door het inkomstenverlies als gevolg van de coronacrisis. Daarbovenop komt dan ook nog de inflatie en de alsmaar hogere energieprijzen. Voor veel gezinnen vormt dit dan ook de druppel waardoor ze bij de voedselbedeling terechtkomt.

Bij Pauwels zijn we dan ook blij dat we deze gezinnen kunnen helpen. Net zoals voorgaande jaren hebben we dit jaar opnieuw gedoneerd aan voedselbanken. Zo werd er in februari, maart, juni en oktober saus geschonken. In totaal was dit goed voor meer dan 100.000 tubes en bokalen saus.

De pastasaus werd zelfs speciaal geproduceerd voor de Belgische Federatie van Voedselbanken, aangezien we geen pastasaus verkopen onder Pauwels merk. In totaal ging dit over zo’n 45.360 bokalen oftewel 23.578 kg pastasaus.

Pastasaus voedselbank - Pauwels sauzen

Directieverklaring

Bij Pauwels dragen we graag ons steentje bij aan een maatschappelijk probleem rond voedselhulp en blijven we niet blind voor de honger waarmee sommige bevolkingsgroepen te kampen hebben. Onze verschillende bijdrages aan de voedselbanken worden daarom soms zelfs bewust ingepland in onze productieplanning. Op die manier leveren we steeds vers product af. Het bieden van kwaliteit is namelijk één van de belangrijkste waarden in ons bedrijf en voor de voedselbanken maken we daar geen uitzondering op. Het is alleszins onze bedoeling om de voedselbanken ook in de toekomst te blijven steunen met verse sauzen van topkwaliteit.“, aldus de Pauwels directie.

Voedselbank

Voedselbanken zijn Pauwels dankbaar

Dat alle beetjes helpen, blijkt ook uit de reacties van de voedselbanken. Zo willen ze voorkomen dat mensen na een tijd een keuze moeten maken tussen bijvoorbeeld eten en verwarming. Een schrijnende situatie die iedereen wil voorkomen, vertelt VZW De Anjer uit Turnhout.

Onze voedselbedeling bestaat al meer dan 30 jaar en bedeelt 200 gezinnen van eten. De aanvragen blijven daarnaast binnenkomen en daarom zijn wij Pauwels en andere leveranciers dankbaar voor hun hulp, aldus VZW De Anjer.

Ook de Belgische Federatie van Voedselbanken is blij met de donaties van Pauwels Sauzen. Zij schenken al meer dan 30 jaar eten aan minderbedeelden. Ook wij merken dat de vraag enorm is toegenomen. Met de sauzen van Pauwels kunnen we gelukkig heel wat gezinnen helpen. Wij zijn da ook blij met elke donatie die we ontvangen, aldus de Voedselbank in Luik.


Pauwels sticks, nieuw in het assortiment

Bij Pauwels zitten we alles behalve stil, na onze recente introductie van Cheddar en Salsa kunnen we alweer een nieuwigheid toevoegen aan ons assortiment. Dit keer een handige verpakking van 20ml die makkelijk en overal inzetbaar is.

Meer lezen

Cheddar & Salsa, onze nieuwe (dip)sauzen

¡Hola! Sombrero’s en sambaballen all the way! Want voortaan zullen Cheddar en Salsa het assortiment vervolledigen. Tijdens Horeca Expo en Horecatel kon u onder Mexicaanse sferen alvast voorproeven van deze smeuïge en kruidige (dip)sauzen.

Meer lezen

Terugblik op een a-mayonnaise-ing crossseizoen

Na de allerlaatste wedstrijd afgelopen zondag in Oostmalle, zit het crossseizoen er helaas op. Na een lang en pittig seizoen blikken we als hoofdsponsor graag terug op de knappe prestaties van het Pauwels Sauzen-Bingoal team.

Meer lezen

Pauwels Sauzen neemt je mee naar Mexico op Horecatel

Van 12 tot en met 15 maart is Pauwels naar jaarlijkse gewoonte weer present op de grootste vakbeurs voor food professionals in Wallonië. En dit jaar gieten we een speciaal sausje over onze beursstand, want alle bezoekers zullen ondergedompeld worden in een Mexicaanse sfeer. ¡Hola! Bij Pauwels kijken we reikhalzend uit naar een blij weerzien in Marche-en-Famenne.

Meer lezen

Pauwels schenkt saus tijdens de actie van Bloedserieus

Ook dit jaar roept Bloedserieus studenten massaal op om bloed en plasma te doneren. De actie voor en door studenten vindt elk jaar plaats vlakbij de campus en is gevestigd middenin de studentenbuurt. Al wie komt doneren gaat met een goed gevulde goodiebag naar huis. Wie zien we terug in Kortrijk, Gent, Antwerpen, Leuven, Brussel, Diepenbeek of Hasselt?

Meer lezen

De Patatclub, de club waar ze frietjes serveren met Pauwels sauzen

Als er nu één club is waar je lid van wilt zijn, dan is dat zeker en vast wel de Patatclub in Destelbergen. Jens Meganck start dan ook sinds 30 maart 2022 deze lekkere club met als act van de avond “frietjes”. Ook in de spotlight staan de sauzen van Pauwels, want frieten zonder saus dat kan natuurlijk niet.

Meer lezen

Frituur ’t Hoeksje werkt al jarenlang met Pauwels sauzen

Kris Demarcke, eigenaar van Frituur ’t Hoeksje, baat al ruim 14 jaar de frituur uit die gelegen is op de hoek van de Baronstraat en de Lombardsijdelaan in Middelkerke. Wij moeten dan ook geen twee keer raden waar de naam Frituur ’t Hoeksje vandaan komt.

Meer lezen

Prijzen van tomatenconcentraat kennen ongeziene hoogtes

Wist je dat er voor 1kg tomatenconcentraat 6kg tomaten nodig is? En dat nu de prijzen van tomatenconcentraat enorm de hoogte inschieten. Momenteel zitten we dan ook bijna aan een verdubbeling van de prijs. Onze Purchase Manager Eric Van Gestel zet enkele interessante feiten voor jou op een rijtje.

Meer lezen

Pauwels Sauzen op Kanaal Z

Vrijdag 25 november verwelkomden we Kanaal Z op onze site in Oelegem. Zij kwamen een kijkje nemen achter de schermen van onze werking en productieproces. Er werd een extra woordje uitleg gegeven over het ontstaan, de verdere ontwikkelingen en de toekomstplannen van Pauwels.

Meer lezen

Studio Frites opent premiumfrituur met Pauwels sauzen

Sinds 2 september 2022 kan je op de Handelslei in Sint-Antonius Zoersel terecht voor frietjes met net dat tikkeltje meer. Zo serveren ze onder andere loaded fries en loaded curryworsten, maar ook artisanale kroketten en bitterballen ontbreken niet op de menukaart.

Meer lezen

Pauwels scoort in de cross

Afgelopen weekend stond het Europees Kampioenschap veldrijden in Namen op het menu. Met namen zoals Iserbyt, Vanthourenhout, van Empel en Betsema beloofde het een spannende wedstrijd te worden voor het Pauwels Sauzen Bingoal Cycling Team. Pauwels schittert opnieuw op het podium dankzij de knappe prestaties van de renners.

Meer lezen

Belangrijke plantaardige oliën en vetten dalen in prijs

Bij Pauwels volgen we de huidige situatie van oliën en vetten op de voet. Wij zien het dan ook als onze taak om iedereen zo goed mogelijk te informeren over de nieuwste stand van zaken. Onze Oliën en vetten expert Stijn geeft een update over de krapte van de markt, de nieuwe oogsten, vraag naar biodiesel en nog veel meer.

Meer lezen