Pauwels sauzen wordt de exclusieve distributeur van de olie- en vetten merken van Wouters in België en Frankrijk

Pauwels sauzen wordt de exclusieve distributeur van de olie- en vetten merken van Wouters in België en Frankrijk

03-05-2021

Blij, trots, gemotiveerd. Het zijn die gevoelens die overheersen nu we kunnen aankondigen dat Pauwels N.V. vanaf heden zal optreden als de exclusieve verdeler van de kwalitatieve oliën en vetten van Wouters N.V. in België en Frankrijk. “Met de toevoeging van gekende merknamen als Fribel, Bofri en Palmax aan het assortiment kunnen we nu nog meer aan de wensen van onze klanten voldoen”, aldus Commercial Manager OOH Joeri Vandermeeren. 


EXCLUSIEF DISTRIBUTEUR

Pauwels Sauzen treedt vanaf heden op als de exclusieve verdeler van de oliën en vetten van Wouters N.V. voor de Belgische en Franse markt. Onder de merknamen Fribel, Bofri en Palmax vinden de frituurvetten en -oliën van Wouters voornamelijk de weg naar de foodservicemarkt en de voedingsindustrie. Daarnaast zal Pauwels Sauzen ook diverse vetten en oliën onder private label verdelen.

Naast een ruim assortiment sauzen verdeelt Pauwels Sauzen sinds 1994 ook een assortiment kwalitatieve vetten en oliën aan de professionele gebruiker. Met name in de Belgische foodservicemarkt doen het Pauwels Blauw (100% plantaardig vet), Pauwels Oranje (65% rund, 35% plantaardig vet), Pauwels Groen (100% palmvet) en de Pauwels Frituurolie heel wat belletjes rinkelen. Dankzij de uitbreiding van dat bestaande assortiment met het merkenportfolio oliën en vetten van Wouters zet Pauwels Sauzen haar positie als totaalaanbieder nu extra kracht bij:

WE ZIJN HEEL BLIJ MET DEZE KWALITATIEVE UITBREIDING WAARMEE WE EEN VERVOLG BREIDEN AAN DE GROEI VAN DE AFGELOPEN JAREN.

Joeri Vandermeeren – Commercial Manager OOH

“We zijn in de eerste plaats zeer verheugd met deze kwalitatieve uitbreiding van het aanbod”, zegt Joeri Vandermeeren, Commercial Manager OOH. “De vetten en oliën van Wouters passen naadloos bij het bestaande assortiment sauzen en vetten van Pauwels Sauzen. Bovendien breiden we met deze stap een mooi vervolg aan de groei die Pauwels Sauzen de afgelopen jaren heeft gerealiseerd in de Belgische en ook Franse foodservicemarkt. Met ons ruime assortiment kunnen we nu nog meer aan de wensen van onze klanten voldoen en hopen we als Pauwels Sauzen meer dan ooit een uitstekende partner voor onze klanten te kunnen zijn”.

OVER PAUWELS SAUZEN

Met een jaarlijkse productie van 100 miljoen kilogram aan sauzen is Pauwels is één van de grootste sauzenfabrikanten in Europa. De Belgische fabrikant is een sterke speler in private label-sauzen voor de retail, export en de voedingsindustrie, alsook in de functie van co-packer voor talloze A-merken. Daarnaast is Pauwels Sauzen onder de eigen merknaam ook één van de belangrijkste spelers in de Belgische en Noord-Franse foodservicemarkt. De sauzen van Pauwels verspreiden zich bijgevolg over de hele wereld in allerlei smaken en verpakkingen.

Het succes van Pauwels Sauzen, met de hoofdzetel in het Antwerpse Oelegem, is gegroeid uit verscheidene geslaagde overnames en de gezonde handelsgeest van enkele ondernemende families. De fabrikant combineert de productie van kwalitatieve sauzen aan een uiterst efficiënt productieproces en biedt bovendien uitstekende service in de markt. Daarnaast blijft het bedrijf al verschillende jaren actief investeren in haar personeel en het machinepark van de twee productiesites in België (Oelegem en Herent).

Persbericht 3 mei 2021


Marktrapport: prijsstijging van oliën en vetten houdt aan

De hoge prijzen voor oliën en vetten zorgen al enige tijd voor nervositeit in de voedingsindustrie en foodservicemarkt. In dit artikel zetten we de belangrijkste trends op een rij.

Meer lezen

Uitgelegd: de massale terugroeping wegens te veel ethyleenoxide

Al enkele weken worden er verschillende voedingsmiddelen teruggeroepen uit de supermarkten en groothandels. De boosdoener is het gewasbeschermingsmiddel Ethyleenoxide. Hoe de vork precies aan de steel zit, ontdekt u in dit artikel.

Meer lezen

Snackfabrikant Van Geloven vindt bij Pauwels 5 ultieme snack/saus combinaties

Sauzen zijn ideaal om u als frituur, broodjeszaak of andere snackbar te onderscheiden. Snackfabrikant Van Geloven dook daarom in het gamma van Pauwels sauzen en presenteert 5 smakelijke saus-snackcombinaties.

Meer lezen

Nieuw: Kebabsaus, een uniek recept in foodservice

Nieuw in het gamma van Pauwels: Kebabsaus, een unieke snacksaus op basis van koolzaadolie, knoflook en ras el hanout.

Meer lezen

Pauwels sauzen wordt de exclusieve distributeur van de olie- en vetten merken van Wouters in België en Frankrijk

Pauwels N.V. treedt vanaf heden op als de exclusieve verdeler van de kwalitatieve oliën en vetten merken van Wouters N.V. in België en Frankrijk.

Meer lezen

Nieuwe kruidenmix geeft Andalouse Chef nu nog meer karakter!

Meer karakter, maar smaak: het recept van de Andalouse Chef van Pauwels Sauzen is vernieuwd.

Meer lezen

Hot Mammouth: de ideale topping voor exotische snacks

Wat Tartaar, Andalouse of Mammouth is voor een typisch Belgisch pakje friet, is onze Hot Mammouth voor de meeste pita's, kebabs, kapsalons en andere exotische snacks in België: als uitbater van een snackbar moet je deze speciaalsaus gewoon in huis hebben. 

Meer lezen

Bingoal-WB wordt Bingoal-Pauwels Sauces-WB

Pauwels Sauzen breidt engagement voor jong Belgisch wielerteam uit met dank aan de mooie resultaten in de openingsritten van het nieuwe wielerseizoen.

Meer lezen

’t Friethuis schrijft sterk digitaal verhaal: “Wekelijks meerdere tonnen friet met Pauwels sauzen”

Een moderne visie op frietjes, kwalitatieve producten en een sterk digitaal verhaal. Het […]

Meer lezen

De herontdekking van Mammouth, de eerste échte snacksaus

Ooit was het de vaste partner van de frikandel, maar anno 2021 zorgen de nieuwste trends ervoor dat de Mammouth-saus populairder is dan ooit.

Meer lezen

De populairste sauzen van het moment voor je homemade burgers

Huisbereide hamburgers zijn hot en dus schieten de creatieve combinaties met heel wat sauzen als paddenstoelen uit de grond.

Meer lezen

Smashburgers: de nieuwste trend in hamburgerland

De laatste nieuwe trend in hamburgerland: sla je burger plat. Doodzonde of geniaal? De tijd zal het uitwijzen.

Meer lezen