Het voorjaar in een notendop

Het voorjaar in een notendop

29-03-2019

Het laatste weekend van maart staat alweer voor de deur. En of de tijd vliegt! Om het in wielertermen te zeggen: bij Pauwels hebben we de afgelopen maanden een heuse demarrage geplaatst. Zo kreeg ons assortiment heel wat nieuwe impulsen met een aantal aantal nieuwe producten en zelfs een nieuwe verpakking. Ook kon u ons komen bezoeken op heel wat beurzen die allemaal in het teken stonden van de nieuwigheden in ons gamma. Voor wie in die drukke periode iets gemist heeft, sommen we in dit artikel de belangrijkste nieuwtjes nog even op. Here we go! 


mosterd pauwels 500ml

Een verbeterde dosering en een nieuwe verpakking

Om de dosering van de wat dikkere sauzen en de sauzen met stukjes in hun 1liter-tube zo gemakkelijk mogelijk te maken, werden onze gekende rode doppen in de tweede helft van vorig jaar aan een grondige analyse onderworpen. Het resultaat van die analyse is een verbeterde sluiting met een nieuw type membraan dat verder opengaat, waardoor de saus net wat vlotter gedoseerd kan worden. Was u nog niet op de hoogte van deze nieuwe dop? Lees het artikel hier dan rustig na.

Ook werd ons assortiment verpakkingen uitgebreid met de toevoeging van de 500ml-tubes. Deze tubes werden zo meteen onze kleinste verpakking, ideaal wanneer u sauzen op tafel wil serveren (zie foto). Alle details omtrent deze nieuwe verpakking vindt u hier.

 

bearnaise_steak_frietNieuwe Béarnaise en Vegan Mayo voorgesteld in Bredene

In onze fabriek te Oelegem rolde in februari voor het eerst een Béarnaise met een Pauwels-etiket van de lijn. Net zoals alle sauzen in ons assortiment kan ook deze Béarnaise geserveerd worden als een koude saus. Daarnaast kunnen we voor het eerst zeggen dat deze Béarnaise ook ideaal is voor warme toepassingen (zie foto). Meer informatie over de lancering van Béarnaise? U vindt het artikel hier.

In het zog van de Béarnaise realiseerden we ook onze eerste mayo zonder ei of Vegan Mayo, een plantaardige variant van de gekende mayonaise en een mooie toevoeging op het veganistisch aanbod van onze klanten. Alles over de Vegan Mayo zelf kan u hier nog even rustig nalezen. Om de feedback uit de markt te noteren, gingen we ook eens op bezoek bij twee klanten die dit nieuwe product meteen in hun assortiment opnamen: Frituur Lutselus en Eetboetiek Royal. Zowel de Béarnaise als de Vegan Mayo konden ook op veel bijval rekenen op de Horecabeurs Bredene waar we tussen 25 en 28 februari aanwezig waren.

Tussen de lancering van Béarnaise en Vegan Mayo door, brachten we ook een bezoek aan onze klant in Dublin, Ierland. Frederic Ulrichts gooide er immers zijn leven om en ruilde zijn kantoorbaan in voor zijn eigen foodtruck. Daarmee toert doorheen hij Dublin en brengt hij de Belgische frietcultuur tot bij de Ieren. Lees alles over onze uitstap in dit artikel.

 

 

Nieuwe Americaine Traiteur en Mayonaise 110 gepresenteerd op Horecatel

Ook in maart hadden we niet één, maar twee belangrijke nieuwigheden in petto. Zo kreeg onze bestaande Americaine een extra kruidige variant met de Americaine Traiteur, een saus die gekenmerkt wordt door het hoge gehalte aan tomatenpuree en evenwichtige, doch krachtige kruiding. Deze saus werd voor het eerst gelanceerd op onze stand tijdens Horecatel, de grootste vakbeurs voor professionals in Franstalig België. Is deze nieuwe Americaine Traiteur iets voor u? U komt het te weten in dit artikel.

Diezelfde beurs stond voor Pauwels ook in het teken van een exclusieve mayonaise. Ter gelegenheid van onze 110e verjaardag dit jaar, lanceren we binnenkort immers een mayonaise ‘110’ volgens een oud-Belgisch recept. Dat betekent zonder kleurstoffen of bewaarmiddelen en mét vrije uitloopeieren. Bezoekers konden deze nieuwe mayonaise voor het eerst proeven op onze stand. Binnenkort volgt de echte lancering en is het product ook beschikbaar in de groothandel . Wordt dus zeker vervolgd!

 

De komende maanden

U merkt het: overal waar Pauwels Sauzen komt, valt er wel iets nieuws te beleven, van Bredene en Dendermonde tot Marche-en-Famenne en Dublin! Dat zal ook de komende maanden zo blijven, want naar goede gewoonte kan u ons komen bezoeken op alle grote vakbeurzen én op de huisbeurzen van de verschillende groeperingen van groothandelaars. Daar kan u steeds onze nieuwe sauzen, vetten en vinaigrettes komen proeven en profiteren van aantrekkelijke promoties op al onze producten.

Wil u graag nu al meer informatie over de nieuwe producten of wenst u een afspraak te maken met één van onze commerciële medewerkers? Neem dan zeker contact op met ons commercieel team. U vindt de contactgegevens daarvoor via onderstaande button.


De beste Belgische sauzen op Horecatel 2018

Een terugblik op drie interessante beursdagen Van 4 tot 7 maart 2018 vond […]

Meer lezen

Pauwels Sauzen steunt Leuvense economiestudenten

Kiesweek Ekonomika van start in de Leuvense binnenstad. Naar jaarlijkse traditie ging de […]

Meer lezen

Samba op het bord met de Brazil van Pauwels Sauzen

Roemloos gingen ze ten onder tegen de Rode Duivels in de kwartfinale van […]

Meer lezen

Pauwels Sauzen zet schouders onder Sfinks Mixed festival

Van donderdag 26 t.e.m. zondag 29 juli 2018 verzamelden de avontuurlijke muziekliefhebbers onder […]

Meer lezen

Drie zomerse sauzen voor zoetekauwen

Hebt u het lastig om ‘nee’ te zeggen tegen een lekker stukje chocoladetaart, […]

Meer lezen

Cocktailsaus: onze smaakmaker in september

Gemaakt met natuurlijke zongerijpte tomaten en perfect op smaak gebracht met Worcestersaus en een scheutje lekkers: de cocktailsaus van Pauwels Sauzen.

Meer lezen

De beste Belgische sauzen op Yesterdayland

Op 26 augustus werd Bobbejaanland omgetoverd tot Yesterdayland, het mooiste retrofestival van het land. Pauwels Sauzen was van de partij!

Meer lezen

Genieten van Pauwels sauzen tijdens Brico Cross 2018 – 2019

Pauwels Sauzen maakt sinds het prille begin deel uit van het project Brico Cross en zet ook in het derde seizoen haar schouders onder alle wedstrijden.

Meer lezen

Cocktailsaus en Cocktail Halal: dit zijn de verschillen

In ons assortiment blinken twee soorten Cocktailsaus, maar waarin verschillen ze precies? Wij zetten de belangrijkste verschillen op een rij.

Meer lezen

Truffel Mayonaise: onze smaakmaker in oktober

Culinaire snacks of een lekker stukje vlees vragen om heerlijke, soms exclusieve toppings en dan is de iconische truffel nooit ver af. Ontdek onze Truffel Mayonaise, (buiten-)aards van smaak!

Meer lezen