Smoelsaus: zoete snacksaus met uitjes en curry

Smoelsaus: zoete snacksaus met uitjes en curry

06-09-2019

Mayonaise, Ketchup en in een latere fase ook Andalouse zijn al decennia lang de populairste koude sauzen in de Belgische frietcultuur. Maar bestaat er ook zoiets als de nieuwe(re) frietcultuur? Misschien wel en dan is één van de belangrijkste kenmerken daarvan waarschijnlijk de combinatie van hartige frietjes met de zoetste snacksauzen op de markt, waaronder ook de Smoelsaus van Pauwels.


ZOETE SNACKSAUS

pauwels sauzen harissa smoelsaus barbecue snack cocktailDe Smoelsaus van Pauwels is een zoete snacksaus met een kenmerkende donkergele kleur. De basisingrediënten waarop Smoelsaus wordt bereid, is dezelfde als bij de meeste geëmulgeerde sauzen: koolzaadolie (25%), water en scharreleigeel (2,7%). De typische smaak van Smoelsaus wordt echter verkregen aan de hand van een vleugje curry (0,5%), toegevoegde suikers/zoetstoffen en een gulle portie knapperige uitjes.

Een groot pluspunt voor de professional is dat de Smoelsaus van Pauwels niet gekoeld bewaard moet worden. “Daarmee bieden we onze klanten een saus aan die niet alleen lekker is, maar ook zeer vriendelijk in gebruik én bewaring”, zegt Sales Manager Joeri Vandermeeren. “Op die manier kunnen onze klanten onze Smoelsaus uitstallen bij de andere sauzen in het assortiment en hoeft die niet apart in de koeling bij de snacks te staan. Dat voordeel laat zich vooral gelden wanneer de klant onze 5 liter BIBS gebruikt, waarbij alle sauzen netjes naast elkaar gepositioneerd staan.”

Meer informatie over de ideale bewaarmethode van onze sauzen vindt u hier.

VOOR JONGEREN

Frietjes met Smoelsaus van Pauwels “De Smoelsaus van Pauwels is een koude snacksaus die tot de nieuwe(re) generatie snacksauzen behoort”, gaat Joeri Vandermeeren verder. “Waar in de geschiedenis van de klassieke frituur eerst de klassiekers Mayonaise en Ketchup geserveerd werden, gevolgd door kuidigere speciaalsauzen als Andalouse en Samurai, zijn nu ook de zoetere speciaalsauzen aan een opmars bezig. In ons assortiment komen we dan uit bij sauzen als Brazil, Hawai, misschien ook Toscaanse maar zeker en vast ook de Smoelsaus. Een verklaring voor de stijgende populariteit van zoete snacksauzen leggen wij vooral bij de jongere generatie. Jongeren houden over het algemeen van zoetigheden en zijn tevens een belangrijk doelpubliek voor snacksector.”

De Smoelsaus van Pauwels is bij de groothandels verkrijgbaar in drie verpakkingsformaten, met name de 1 liter-tubes voor kleine portionering, de 3 liter PET-bokalen voor medium verbruik en het handige bag-in-box systeem (5 liter) voor een snel en hygiënisch grootverbruik.

MEER INFORMATIE OVER SMOELSAUS?

Neem contact op met ons commercieel team. De contactgegevens van onze vertegenwoordiger in uw regio vindt u via onderstaande button.


De beste Belgische sauzen op Horecatel 2018

Een terugblik op drie interessante beursdagen Van 4 tot 7 maart 2018 vond […]

Meer lezen

Pauwels Sauzen steunt Leuvense economiestudenten

Kiesweek Ekonomika van start in de Leuvense binnenstad. Naar jaarlijkse traditie ging de […]

Meer lezen

Samba op het bord met de Brazil van Pauwels Sauzen

Roemloos gingen ze ten onder tegen de Rode Duivels in de kwartfinale van […]

Meer lezen

Pauwels Sauzen zet schouders onder Sfinks Mixed festival

Van donderdag 26 t.e.m. zondag 29 juli 2018 verzamelden de avontuurlijke muziekliefhebbers onder […]

Meer lezen

Drie zomerse sauzen voor zoetekauwen

Hebt u het lastig om ‘nee’ te zeggen tegen een lekker stukje chocoladetaart, […]

Meer lezen

Cocktailsaus: onze smaakmaker in september

Gemaakt met natuurlijke zongerijpte tomaten en perfect op smaak gebracht met Worcestersaus en een scheutje lekkers: de cocktailsaus van Pauwels Sauzen.

Meer lezen

De beste Belgische sauzen op Yesterdayland

Op 26 augustus werd Bobbejaanland omgetoverd tot Yesterdayland, het mooiste retrofestival van het land. Pauwels Sauzen was van de partij!

Meer lezen

Genieten van Pauwels sauzen tijdens Brico Cross 2018 – 2019

Pauwels Sauzen maakt sinds het prille begin deel uit van het project Brico Cross en zet ook in het derde seizoen haar schouders onder alle wedstrijden.

Meer lezen

Cocktailsaus en Cocktail Halal: dit zijn de verschillen

In ons assortiment blinken twee soorten Cocktailsaus, maar waarin verschillen ze precies? Wij zetten de belangrijkste verschillen op een rij.

Meer lezen

Truffel Mayonaise: onze smaakmaker in oktober

Culinaire snacks of een lekker stukje vlees vragen om heerlijke, soms exclusieve toppings en dan is de iconische truffel nooit ver af. Ontdek onze Truffel Mayonaise, (buiten-)aards van smaak!

Meer lezen