Tartaar: de lekkerste saus bij de vis

Tartaar: de lekkerste saus bij de vis

10-02-2020

De wereld is de Franse keuken dankbaar voor heel wat koude en warme sauzen. Tartaarsaus is er daar zeker één van. Deze klassieke saus heeft zich ontpopt tot één van de klassiekers in het assortiment van iedere snackuitbater én van Pauwels sauzen. 


TARTAARSAUS

Tartaar De Luxe van Pauwels sauzenEen lekker stukje vis heeft niet veel nodig om perfect te zijn. Of het nu tussen een broodje is, op een burger, gefrituurd of gebakken: een heerlijke tartaarsaus kan de geschikte afwerking zijn van iedere snack op basis van vis. Bovendien is tartaarsaus een eenvoudige saus om te bereiden. Dat beseften ook de Fransen toen zij voor het eerst een mayonaise gingen bewerken met fijn gehakte sjalotjes, bieslook, bladpeterselie, peper en zout. Eenvoudig, toch? Zo eenvoudig zelfs dat we er ons allemaal al verschillende keren aan gewaagd hebben.

Dat tartaarsaus regelmatig huisbereid wordt, heeft ervoor gezorgd dat ook iedereen zijn eigen voorkeuren is gaan ontdekken. Met of zonder groffe stukjes ui. Met kappertjes of augurk. Met bieslook, peterselie of kervel. Met een hardgekookt eitje of zelfs met mierikswortels. Met citroensap of liever wat pikanter met wat paprikapoeder. Er zijn talloze recepten in omgang, zowel bij frituren en burgerzaken als bij brasserieën en tavernes.

KNAPPERIG OF FLUWEELZACHT

Kibbeling met Tartaar Traiteur van PauwelsDat ieder zijn eigen favoriete tartaarsaus heeft, is een gegeven. Daarom ook dat we bij Pauwels twee verschillende varianten hebben ontwikkeld: Tartaar de Luxe en Tartaar Traiteur.

Onze Tartaar Traiteur wordt bereid met fijn gesnipperde ui en een kruidenmengeling van peterselie, gemalen kervel en paprika-extract. De combinatie van 48% koolzaadolie en 4% scharreleigeel zorgt daarenboven voor een licht mondgevoel. Tartaar Traiteur wordt daarnaast gekenmerkt door een gladde structuur. Wie liever een groffere en vastere tartaarsaus heeft – eentje op op grootmoeders wijze zeg maar – kan gebruik maken van onze Tartaar de Luxe. Kenmerkend aan deze tartaarsaus zijn de grotere stukjes ui (9%) die voor de groffere structuur en extra bite zorgen. Deze tartaarsaus wordt bovendien bereid met bieslook en peterselie. Vergeleken met de Tartaar Traiteur dragen ook de hogere percentages koolzaadolie (60%) en scharreleigel (5,3%) bij tot de vastere structuur en een voller mondgevoel.

Zowel de Tartaar Traiteur als de Tartaar de Luxe worden voornamelijk geserveerd bij gerechten met gebakken vis, koude vis en gefrituurde snacks. Een echte Britse ‘fish & chips’ met grote schep tartaar, iconischer wordt het niet! Daarnaast worden tegenwoordig ook de combinaties met rundsvlees, gevolgte, hamburgers, visburgers of vegaburgers steeds populairder.

MEER OVER TARTAARSAUS?

Neem contact op met ons commercieel team. De contactgegevens van onze vertegenwoordiger in uw provincie vindt u via onderstaande button.


De beste Belgische sauzen op Horecatel 2018

Een terugblik op drie interessante beursdagen Van 4 tot 7 maart 2018 vond […]

Meer lezen

Pauwels Sauzen steunt Leuvense economiestudenten

Kiesweek Ekonomika van start in de Leuvense binnenstad. Naar jaarlijkse traditie ging de […]

Meer lezen

Samba op het bord met de Brazil van Pauwels Sauzen

Roemloos gingen ze ten onder tegen de Rode Duivels in de kwartfinale van […]

Meer lezen

Pauwels Sauzen zet schouders onder Sfinks Mixed festival

Van donderdag 26 t.e.m. zondag 29 juli 2018 verzamelden de avontuurlijke muziekliefhebbers onder […]

Meer lezen

Drie zomerse sauzen voor zoetekauwen

Hebt u het lastig om ‘nee’ te zeggen tegen een lekker stukje chocoladetaart, […]

Meer lezen

Cocktailsaus: onze smaakmaker in september

Gemaakt met natuurlijke zongerijpte tomaten en perfect op smaak gebracht met Worcestersaus en een scheutje lekkers: de cocktailsaus van Pauwels Sauzen.

Meer lezen

De beste Belgische sauzen op Yesterdayland

Op 26 augustus werd Bobbejaanland omgetoverd tot Yesterdayland, het mooiste retrofestival van het land. Pauwels Sauzen was van de partij!

Meer lezen

Genieten van Pauwels sauzen tijdens Brico Cross 2018 – 2019

Pauwels Sauzen maakt sinds het prille begin deel uit van het project Brico Cross en zet ook in het derde seizoen haar schouders onder alle wedstrijden.

Meer lezen

Cocktailsaus en Cocktail Halal: dit zijn de verschillen

In ons assortiment blinken twee soorten Cocktailsaus, maar waarin verschillen ze precies? Wij zetten de belangrijkste verschillen op een rij.

Meer lezen

Truffel Mayonaise: onze smaakmaker in oktober

Culinaire snacks of een lekker stukje vlees vragen om heerlijke, soms exclusieve toppings en dan is de iconische truffel nooit ver af. Ontdek onze Truffel Mayonaise, (buiten-)aards van smaak!

Meer lezen