Tijd voor die winterse suggesties met truffelmayonaise!

Tijd voor die winterse suggesties met truffelmayonaise!

28-10-2019

Mayonaise is nog steeds de belangrijkste koude saus in foodservice. Toch worden ook ‘gepimpte’ mayonaises alsmaar belangrijker in onze keuken. Creatieve koks en ondernemers zijn namelijk steeds vaker op zoek naar slimme manieren om hun cliënteel te blijven verrassen met nieuwe combinaties en leuke suggesties. Tijd voor die winterse suggesties met truffelmayonaise! 


MAYONAISE PIMPEN

Truffel Mayonaise Pauwels 500mlOndanks het stijgende aantal speciaalsauzen op de markt blijft Mayonaise nog steeds de belangrijkste koude saus voor iedere ondernemer in foodservice. Toch doet u er als ondernemer in foodservice tegenwoordig ook goed aan om naast de klassieke versie ook een gepimpte mayonaise in huis te halen om zodoende uw klanten te blijven verrassen.

Een klassieke mayonaise pimpen gebeurt tegenwoordig op een veelvoud aan manieren. Met wasabi, bieslook, basilicum, chili, avocado, mosterd, pesto of ansjovis… Op de hedendaagse markt zijn veel gepimpte mayonaises beschikbaar. Zo ook in het aanbod van Pauwels: Jalapeño Mayonaise en Truffel Mayonaise. Waar die eerste variant omwille van de Zuiderse ingrediënten vooral in de zomer floreert, breekt het hoogseizoen van onze Truffel Mayonaise pas in het najaar aan. De truffel wordt namelijk bestempeld als een typisch winterproduct. Toch valt dat te nuanceren, want elk seizoen brengt namelijk zijn eigen truffel voort. Desalniettemin is de wintertruffel de meest bekende variant. Daardoor zullen er vooral de komende maanden meer suggesties zijn met deze bijzondere delicatesse in de hoofdrol.

TRUFFEL MAYONAISE

Broodje kroket met Truffel Mayonaise van Pauwels

Dat een mayonaise tegenwoordig bewerkt wordt met wasabi, pesto, jalapeño pepers of truffels is voor insiders van de foodservice industry allerminst een verrassing. Eigenaars van restaurants, brasserieën, snacksbars, frituren of foodtrucks staan namelijk anno 2019 voor de uitdaging om hun klanten te blijven verrassen met leuke suggesties en nieuwe combinaties. U weet wel: gerechten waar u voor terugkomt, en daar speelt een bijzondere saus natuurlijk een belangrijke rol in.

Ondanks het exclusievere karakter van truffels, is onze Truffel Mayonaise geschikt voor iedere keuken. Dat bewijst een rondvraag bij ons eigen cliënteel in snacking. “Zo zien we bijvoorbeeld dat onze creatievere klanten Truffel Mayonaise gebruiken om een leuke, feestelijkere touche te geven aan een croque monsieur, een broodje carpaccio en een beefburger met bijvoorbeeld wat rucola en bacon“, zegt Sales Manager Joeri Vandermeeren. “Ook in de brasseriekeuken worden gerechten als een caesar salad, lamskoteletjes en een rundsteak op dezelfde manier in een handomdraai in een nieuw, winters jasje gestoken. Zélfs in de lokale frituren heeft Truffel Mayonaise een plek. Een broodje (kip-)kroket met Truffel Mayonaise is namelijk buitengewoon lekker én een ideale suggestie tijdens de koude maanden. Ook een luxevariant op een gewoon frietje hebben we al gezien: de Friet Deluxe met rode ui, peterselie, geraspte parmezaan en een toefje Truffel Mayonaise. Winterse creativiteit troef!”

MEER INFORMATIE OVER TRUFFEL MAYONAISE?

Neem contact op met ons commercieel team. De contactgegevens van de vertegenwoordiger in uw provincie vindt u via onderstaande button.


De beste Belgische sauzen op Horecatel 2018

Een terugblik op drie interessante beursdagen Van 4 tot 7 maart 2018 vond […]

Meer lezen

Pauwels Sauzen steunt Leuvense economiestudenten

Kiesweek Ekonomika van start in de Leuvense binnenstad. Naar jaarlijkse traditie ging de […]

Meer lezen

Samba op het bord met de Brazil van Pauwels Sauzen

Roemloos gingen ze ten onder tegen de Rode Duivels in de kwartfinale van […]

Meer lezen

Pauwels Sauzen zet schouders onder Sfinks Mixed festival

Van donderdag 26 t.e.m. zondag 29 juli 2018 verzamelden de avontuurlijke muziekliefhebbers onder […]

Meer lezen

Drie zomerse sauzen voor zoetekauwen

Hebt u het lastig om ‘nee’ te zeggen tegen een lekker stukje chocoladetaart, […]

Meer lezen

Cocktailsaus: onze smaakmaker in september

Gemaakt met natuurlijke zongerijpte tomaten en perfect op smaak gebracht met Worcestersaus en een scheutje lekkers: de cocktailsaus van Pauwels Sauzen.

Meer lezen

De beste Belgische sauzen op Yesterdayland

Op 26 augustus werd Bobbejaanland omgetoverd tot Yesterdayland, het mooiste retrofestival van het land. Pauwels Sauzen was van de partij!

Meer lezen

Genieten van Pauwels sauzen tijdens Brico Cross 2018 – 2019

Pauwels Sauzen maakt sinds het prille begin deel uit van het project Brico Cross en zet ook in het derde seizoen haar schouders onder alle wedstrijden.

Meer lezen

Cocktailsaus en Cocktail Halal: dit zijn de verschillen

In ons assortiment blinken twee soorten Cocktailsaus, maar waarin verschillen ze precies? Wij zetten de belangrijkste verschillen op een rij.

Meer lezen

Truffel Mayonaise: onze smaakmaker in oktober

Culinaire snacks of een lekker stukje vlees vragen om heerlijke, soms exclusieve toppings en dan is de iconische truffel nooit ver af. Ontdek onze Truffel Mayonaise, (buiten-)aards van smaak!

Meer lezen