Trouwe Pauwels-klant tovert vijf sterrenhotel in Dubai om tot frituur

Trouwe Pauwels-klant tovert vijf sterrenhotel in Dubai om tot frituur

04-03-2022

Op uitnodiging van een vereniging van expats heeft onze klant Stephane Moreau zijn frituur en brasserie “Chez Steph” in het Franse Valenciennes tijdelijk ingeruild voor een 5-sterrenhotel in de Verenigde Arabische Emiraten. Twee dagen lang stond hij er in de keuken om zo’n 100 genodigden, inclusief een emir, te laten genieten van zijn streekgebonden specialiteiten. Op het menu: croque Gallois, stoverij en verse frietjes mét Pauwels sauzen.

MET CHEZ STEPH NAAR DUBAI

Moe, maar voldoen en boordevol mooie herinneringen. Zo komen Stephane en zijn vrouw Aurélie terug uit Dubai. Samen met Romain Avot en Jean Baptiste Cousin, twee bevriende chefs van brasserie Le Président.

Samen waren ze een weekje op missie in Dubai. Dat deden ze op vraag van de vereniging “Les Ch’tis aux émirats”, een groep van expats die graag twee gezellige avonden wilden organiseren in het teken van de Noord-Franse cuisine. Een van de expats komt oorspronkelijk uit Saint-Saulve en elke keer als ze terugkomt haalt ze haar favoriete snacks op bij Chez Steph. Dus stelde ze gewoon voor aan Stéphane Moreau om zijn frietkraam voor enkele dagen in te ruilen voor voor het Hilton in Dubai.

Een mooi avontuur, want om de lokale streekgerechten van Valenciennes te bereiden, moesten ze zich in tal van bochten wringen.

Zo weigerde Jean-Baptiste bijvoorbeeld de diepvriesfrieten die hem werden aangeboden, een kleine belediging voor de kok die staat voor kwaliteit: “Nee, nee, ik maak echte frietjes”, lacht hij, terwijl hij ons vertelt dat hij 100 kilo aardappelen met de hand moest schillen omdat de aardappelen in Dubai twee keer zo groot zijn als de onze. Ze pasten niet in de snijmachine, en we hebben de machine zelfs kapot gemaakt in een poging het te proberen (lacht)”.

Des chicons à Dubai ! - Photo transmise par Stéphane Moreau

Des chicons à Dubai ! – Photo transmise par Stéphane Moreau

BELGISCHE SAUZEN

Uiteraard namen Stéphane en Aurélie alle sauzen mee waarvan ze weten dat ze gaan scoren bij de expats. Pauwels Mayonaise en Samurai op kop: “Een traditioneel Belgische mayonaise die past in het thema en een Samuraisaus voor de liefhebbers van de kruidige keuken die men hier wel gewend is. Instant succes.”

Wat het rundvet betreft, hadden Stéphane en Aurélie meer kopzorgen: “Thuis wordt dat in blokken van 10 kilo geleverd, maar in Dubai zat het in potjes van 50 ml. De persoon die de potjes moest leegmaken, had ruim anderhalf uur nodig om het vet in de friteuse te doen.

En natuurlijk in een land waar alles buiten proportie is, gelden er ook andere afstanden: in het Hilton waren er 7 restaurants met een centrale groentewinkel, en dus duurde het ongeveer twintig minuten om een salade te gaan halen door de lift te nemen, waardoor de voorbereidingstijd veel langer werd, herinnert Romain Avot zich, onder de indruk van dit XXL-land.

Chez Steph à Dubai avec la Mayonnaise Pauwels

Chez Steph à Dubai avec la Mayonnaise Pauwels

Stéphane Moreau:

“Aardappelen twee keer zo groot als bij ons en rundvet in potjes van 50ml.”

FRIETJES & STOOFVLEES

Op vrijdagavond stonden Stéphane en zijn team in voor de Franse brasseriekeuken, terwijl het hotel op zaterdag omgetoverd werd in een frituur. Een traktatie voor de lokale Ch’ti gemeenschap bij niet minder dan 30° C.

“Hun ogen fonkelden, want dit soort eten kan men hier maar heel af en toe krijgen. Aan de glimlach op hun gezicht kon je aflezen hoe zeer men genoot van deze avonden. Alsof ze kaviaar, kreeft en oesters aten”. 

Sommigen hadden er zelfs voor gezorgd dat ze geen lunch hadden gegeten, zodat ze met heel veel honger de voetjes onder tafel konden steken. 

Het was alleszins een mooi zicht: expats die zich voor de gelegenheid ook een frietshirt hadden aangetrokken. Stéphane, Aurélie, Romain en Jean Baptiste voelden hun dan ook zeer welkom. Onder de gasten bevond zich ook een voorname genodigde: een emir. “We waren zeer vereerd door zijn aanwezigheid, hij stak zijn dankbaarheid niet onder stoelen of banken en vroeg ons wanneer we terug zouden komen (lacht). Ik hoop dat zijn wens gehoord zal worden want zodra we een vernieuwd paspoort hebben, zijn we klaar om te gaan (lacht)!

Na hun zeer lange werkdagen vonden Stéphane en zijn team nog wat tijd om Dubai te verkennen, de XXL-stad met de grootste toren en het grootste winkelcentrum ter wereld. Wie weet was het een éénmalig avontuur, al hopen ze van niet natuurlijk. Fingers crossed voor Stéphane en Aurélie!

Soirée Friterie Chez Steph

Tekst: Rafaela Biry-Vicente, France Bleu Nord
Foto’s: Stéphane Moreau


Nieuw recreatiecomplex in Mechelen opent de deuren mét een Pauwels sauzen-snackwand

Het entertainment- en recreatiecomplex Burney’s opent na 5 jaar zijn deuren voor het grote publiek. De voormalige site Huyghebaert is nu de thuishaven voor een tal van leuke activiteiten én de Pauwels snack wall.

Meer lezen

Leuvense economiestudenten palmen Ladeuzeplein in met Pauwels Sauzen tijdens Kiesweek Ekonomika

Van 25 t.e.m. 27 april is het weer tijd voor de bekende Kiesweek "Ekonomika". Na enkele jaren afwezigheid vindt het grootste studentenevenement van het land dit jaar opnieuw plaats op het Leuvense Ladeuzeplein. De Kiesweek is toe aan haar 93e editie en rekent daarbij onder meer op de steun van Pauwels Sauzen. 

Meer lezen

Bezoek Pauwels Sauzen op de Horecabeurs Bredene 2022

Van maandag 25 t.e.m. donderdag 28 april is Pauwels Sauzen aanwezig op de Horecabeurs Bredene. Op deze vierdaagse vakbeurs kan u het volledige assortiment sauzen komen degusteren. Daarnaast komt u er alles te weten over onze verschillende frituuroliën en -vetten.

Meer lezen

Eiproducten exponentieel duurder, vraag en aanbod helemaal uit evenwicht

De oorlog in Oekraïne, de ergste uitbraak van vogelgriep in Europa en de oproep van kippenboeren voor betere voorwaarden laten zich voelen op de internationale eiermarkt.

Meer lezen

Pauwels Sauzen wordt partner van het eerste Ostend Kids Festival

Met namen zoals K3, #LikeMe en Camille Dhont wordt de eerste editie van het Ostend Kids Festival onvergetelijk. Net als de catering trouwens, want organisatoren Eventor en Blue Sky Concerts zullen naar verwachting zo’n 5.000 bezoekers laten genieten van lekkere snacks met Pauwels sauzen.

Meer lezen

Fotoreportage: Horecatel 2022 in 30 beelden

Van 13 t.e.m. 16 maart vond in Wallonie Expo te Marche-en-Famenne Horecatel plaats, de grootste vakbeurs voor food professionals in Franstalige België. Wij vatten de 55e editie samen in 30 beelden.

Meer lezen

[Update] Marktrapport: prijsstijging oliën en vetten houdt aan

De stijgende olieprijzen blijven één van de meest besproken onderwerpen in de voedingsindustrie. Daarom brengen we in dit artikel een nieuwe stand van zaken met aandacht voor belangrijkste oliën op de markt en op hoe de oorlog in Oekraïne alsook de hoge energieprijzen een enorme impact hebben op onze grondstoffen.

Meer lezen

Antwerpse frituristen laten Spaans vakantieoord proeven van Belgische frietjes met Pauwels sauzen

Op 25 februari 2022 opende een jong, Antwerps ondernemersduo in het Spaanse Torrevieja de deuren van Frituur Olé: een traditioneel Belgische frituur waar de frietjes geserveerd worden met een breed gamma Pauwels sauzen.

Meer lezen

Trouwe Pauwels-klant tovert vijf sterrenhotel in Dubai om tot frituur

Onze klant Stéphane Moreau, uitbater van Chez Steph in het Franse Valenciennes, trakteerde samen met zijn team een groep expats in Dubai op verse frietjes met stoofvlees en andere streekgerechten uit Noord-Frankrijk.

Meer lezen

Pauwels kijkt na succesvolle Horeca Expo vooruit naar nieuwe Horecatel

Tussen 13 en 16 maart 2022 vindt u Pauwels Sauzen weer terug op de grootste vakbeurs voor professionals in de Belgische foodservicemarkt: Horecatel. Na een afwezigheid van twee jaar omwille van Covid én de succesvolle editie van Horeca Expo 2021 kijken we bij Pauwels alleszins reikhalzend uit naar een het blij weerzien met onze klanten in Marche-en-Famenne.

Meer lezen

Van plakken naar stangen: Pauwels optimaliseert eigen frituurvetten

De vorm van het Pauwels Oranje, Pauwels Blauw en Pauwels Groen frituurvet wordt omgezet van plakken naar stangen. Die aanpassing komt er als gevolg van de oefening die momenteel intern gemaakt wordt om als totaalaanbieder van sauzen, oliën en vetten het assortiment zo optimaal mogelijk af te stemmen op de noden van onze klanten.

Meer lezen

Happy to be back: Pauwels Sauzen op Horeca Expo 2021

Na twee jaar staat Pauwels Sauzen weer op de grootste vakbeurs voor food professionals in Vlaanderen: Horeca Expo.

Meer lezen