Trouwe Pauwels-klant tovert vijf sterrenhotel in Dubai om tot frituur

Trouwe Pauwels-klant tovert vijf sterrenhotel in Dubai om tot frituur

04-03-2022

Op uitnodiging van een vereniging van expats heeft onze klant Stephane Moreau zijn frituur en brasserie “Chez Steph” in het Franse Valenciennes tijdelijk ingeruild voor een 5-sterrenhotel in de Verenigde Arabische Emiraten. Twee dagen lang stond hij er in de keuken om zo’n 100 genodigden, inclusief een emir, te laten genieten van zijn streekgebonden specialiteiten. Op het menu: croque Gallois, stoverij en verse frietjes mét Pauwels sauzen.

MET CHEZ STEPH NAAR DUBAI

Moe, maar voldoen en boordevol mooie herinneringen. Zo komen Stephane en zijn vrouw Aurélie terug uit Dubai. Samen met Romain Avot en Jean Baptiste Cousin, twee bevriende chefs van brasserie Le Président.

Samen waren ze een weekje op missie in Dubai. Dat deden ze op vraag van de vereniging “Les Ch’tis aux émirats”, een groep van expats die graag twee gezellige avonden wilden organiseren in het teken van de Noord-Franse cuisine. Een van de expats komt oorspronkelijk uit Saint-Saulve en elke keer als ze terugkomt haalt ze haar favoriete snacks op bij Chez Steph. Dus stelde ze gewoon voor aan Stéphane Moreau om zijn frietkraam voor enkele dagen in te ruilen voor voor het Hilton in Dubai.

Een mooi avontuur, want om de lokale streekgerechten van Valenciennes te bereiden, moesten ze zich in tal van bochten wringen.

Zo weigerde Jean-Baptiste bijvoorbeeld de diepvriesfrieten die hem werden aangeboden, een kleine belediging voor de kok die staat voor kwaliteit: “Nee, nee, ik maak echte frietjes”, lacht hij, terwijl hij ons vertelt dat hij 100 kilo aardappelen met de hand moest schillen omdat de aardappelen in Dubai twee keer zo groot zijn als de onze. Ze pasten niet in de snijmachine, en we hebben de machine zelfs kapot gemaakt in een poging het te proberen (lacht)”.

Des chicons à Dubai ! - Photo transmise par Stéphane Moreau

Des chicons à Dubai ! – Photo transmise par Stéphane Moreau

BELGISCHE SAUZEN

Uiteraard namen Stéphane en Aurélie alle sauzen mee waarvan ze weten dat ze gaan scoren bij de expats. Pauwels Mayonaise en Samurai op kop: “Een traditioneel Belgische mayonaise die past in het thema en een Samuraisaus voor de liefhebbers van de kruidige keuken die men hier wel gewend is. Instant succes.”

Wat het rundvet betreft, hadden Stéphane en Aurélie meer kopzorgen: “Thuis wordt dat in blokken van 10 kilo geleverd, maar in Dubai zat het in potjes van 50 ml. De persoon die de potjes moest leegmaken, had ruim anderhalf uur nodig om het vet in de friteuse te doen.

En natuurlijk in een land waar alles buiten proportie is, gelden er ook andere afstanden: in het Hilton waren er 7 restaurants met een centrale groentewinkel, en dus duurde het ongeveer twintig minuten om een salade te gaan halen door de lift te nemen, waardoor de voorbereidingstijd veel langer werd, herinnert Romain Avot zich, onder de indruk van dit XXL-land.

Chez Steph à Dubai avec la Mayonnaise Pauwels

Chez Steph à Dubai avec la Mayonnaise Pauwels

Stéphane Moreau:

“Aardappelen twee keer zo groot als bij ons en rundvet in potjes van 50ml.”

FRIETJES & STOOFVLEES

Op vrijdagavond stonden Stéphane en zijn team in voor de Franse brasseriekeuken, terwijl het hotel op zaterdag omgetoverd werd in een frituur. Een traktatie voor de lokale Ch’ti gemeenschap bij niet minder dan 30° C.

“Hun ogen fonkelden, want dit soort eten kan men hier maar heel af en toe krijgen. Aan de glimlach op hun gezicht kon je aflezen hoe zeer men genoot van deze avonden. Alsof ze kaviaar, kreeft en oesters aten”. 

Sommigen hadden er zelfs voor gezorgd dat ze geen lunch hadden gegeten, zodat ze met heel veel honger de voetjes onder tafel konden steken. 

Het was alleszins een mooi zicht: expats die zich voor de gelegenheid ook een frietshirt hadden aangetrokken. Stéphane, Aurélie, Romain en Jean Baptiste voelden hun dan ook zeer welkom. Onder de gasten bevond zich ook een voorname genodigde: een emir. “We waren zeer vereerd door zijn aanwezigheid, hij stak zijn dankbaarheid niet onder stoelen of banken en vroeg ons wanneer we terug zouden komen (lacht). Ik hoop dat zijn wens gehoord zal worden want zodra we een vernieuwd paspoort hebben, zijn we klaar om te gaan (lacht)!

Na hun zeer lange werkdagen vonden Stéphane en zijn team nog wat tijd om Dubai te verkennen, de XXL-stad met de grootste toren en het grootste winkelcentrum ter wereld. Wie weet was het een éénmalig avontuur, al hopen ze van niet natuurlijk. Fingers crossed voor Stéphane en Aurélie!

Soirée Friterie Chez Steph

Tekst: Rafaela Biry-Vicente, France Bleu Nord
Foto’s: Stéphane Moreau


Quick zet Belgische smaak in de schijnwerpers met Pauwels Sauzen

Quick lanceert met trots een nieuwe campagne met in de hoofdrol uitsluitend lokale producten. En uiteraard spelen onze 100% Belgisch geproduceerde sauzen hierin een centrale rol. Want frietjes of een hamburger zonder saus, dat is toch niet helemaal hetzelfde. Onze sauzen zijn niet alleen een lekkere aanvulling op het menu van Quick, maar zij vertegenwoordigen ook nog eens onze Belgische trots. Win-win dus!

Meer lezen

Pauwels behaalt het VOKA Charter Duurzaam Ondernemen

Met groot genoegen kunnen we aankondigen dat we het VOKA Charter Duurzaam Ondernemen hebben behaald. Deze mijlpaal markeert een belangrijke erkenning van onze inspanningen om duurzaamheid te integreren in onze bedrijfsactiviteiten.

Meer lezen

Derry’s frituur breidt uit met bijgebouw en grotere menukaart

Derry’s frituur gevestigd langs de Armoedestraat in Rumbeke, breidt groots uit. Naast een gloednieuw bijgebouw, beslisten Thomas en Shani om ook hun aanbod drastisch uit te breiden, zodat de frituur meer en meer de allure krijgt van een eethuis. Naast frietjes staan er voortaan ook belegde broodjes en extra gerechten op de menukaart.

Meer lezen

De 5 trends in de Belgische foodservicemarkt

België, bekend om zijn culinaire erfgoed en liefde voor lekker eten, heeft een bloeiende foodservicemarkt die constant in beweging is. Van traditionele restaurants en bistro’s tot foodtrucks, broodjeszaken en frituren, er zijn tallozen mogelijkheden om tegenwoordig te genieten van lekker eten.

Meer lezen

Het Lokerse Smulhoekje kiest voor Pauwels dankzij ruim aanbod sauzen

Silvie, een energieke en ondernemende Limburgse vrouw bracht haar passie voor broodjes, frietjes en snacks mee naar Oost-Vlaanderen. Met haar roots diepgeworteld in de Belgische culinaire tradities, besloot ze dat het tijd was om haar eigen stempel te drukken op de broodjescultuur in Oost-Vlaanderen.

Meer lezen

210.814 tubes en bokalen saus voor de voedselbank

Pauwels blijft zich dan ook in 2023 inzetten voor de Voedselbanken. Zo werd er tijdens de eerste helft van het jaar saus gedoneerd aan de mensen in nood. In februari vond er een eerste donatie plaats, gevolgd door een donatie van pastasaus in mei.

Meer lezen

5 hamburgers die niet mogen ontbreken op uw menu

Eén van de meest veelzijdige en geliefde gerechten die zeker en vast niet mogen ontbreken op uw menukaart is: DE HAMBURGER. Met eindeloze mogelijkheden voor creativiteit en smaakcombinaties kunnen hamburgers een belangrijke rol spelen in het aantrekken van klanten.

Meer lezen

Pauwels sticks, nieuw in het assortiment

Bij Pauwels zitten we alles behalve stil, na onze recente introductie van Cheddar en Salsa kunnen we alweer een nieuwigheid toevoegen aan ons assortiment. Dit keer een handige verpakking van 20ml die makkelijk en overal inzetbaar is.

Meer lezen

Cheddar & Salsa, onze nieuwe (dip)sauzen

¡Hola! Sombrero’s en sambaballen all the way! Want voortaan zullen Cheddar en Salsa het assortiment vervolledigen. Tijdens Horeca Expo en Horecatel kon u onder Mexicaanse sferen alvast voorproeven van deze smeuïge en kruidige (dip)sauzen.

Meer lezen

Terugblik op een a-mayonnaise-ing crossseizoen

Na de allerlaatste wedstrijd afgelopen zondag in Oostmalle, zit het crossseizoen er helaas op. Na een lang en pittig seizoen blikken we als hoofdsponsor graag terug op de knappe prestaties van het Pauwels Sauzen-Bingoal team.

Meer lezen

Pauwels Sauzen neemt je mee naar Mexico op Horecatel

Van 12 tot en met 15 maart is Pauwels naar jaarlijkse gewoonte weer present op de grootste vakbeurs voor food professionals in Wallonië. En dit jaar gieten we een speciaal sausje over onze beursstand, want alle bezoekers zullen ondergedompeld worden in een Mexicaanse sfeer. ¡Hola! Bij Pauwels kijken we reikhalzend uit naar een blij weerzien in Marche-en-Famenne.

Meer lezen

Pauwels schenkt saus tijdens de actie van Bloedserieus

Ook dit jaar roept Bloedserieus studenten massaal op om bloed en plasma te doneren. De actie voor en door studenten vindt elk jaar plaats vlakbij de campus en is gevestigd middenin de studentenbuurt. Al wie komt doneren gaat met een goed gevulde goodiebag naar huis. Wie zien we terug in Kortrijk, Gent, Antwerpen, Leuven, Brussel, Diepenbeek of Hasselt?

Meer lezen