Truffel Mayonaise: onze smaakmaker in oktober

Truffel Mayonaise: onze smaakmaker in oktober

01-10-2018

Een ambachtelijk bakje friet, een Haute Dog of een Hamburger De Luxe zijn anno 2018 helemaal hip en trendy. Culinaire snacks als deze worden dan ook vaak afgewerkt met de meest exclusieve toppings en dan is de iconische truffel nooit ver af. Verfijnd en smaakvol. Onweerstaanbaar en puur. Een ware delicatesse, maar delicatessen hebben hun plaats in het assortiment van Pauwels Sauzen. 


Truffelmayonaise: (buiten-)aards van smaak

Truffels zijn zeer kostbare zwammen die onder de grond, op wortels van (eiken)bomen groeien. Ze komen voor in verschillende geuren en kleuren. Zo zijn er bijvoorbeeld truffels met Italiaanse, Franse en zelfs Chinese origine. Ook op kleur wordt effectief onderscheid gemaakt tussen witte truffels en zwarte truffels. Daarnaast bestaan er ook allerlei varianten die enkel in de herfst, in de winter of uitsluitend in het voorjaar of in de zomer geteeld kunnen worden. Dat de truffel dus typisch winters is, is een mythe. Toch kan algemeen gesteld worden dat herfst- en wintertruffels dieper van smaak zijn en er daarom ook vaker naar verwezen wordt.

Ongeacht met welke soort truffel gewerkt wordt, de truffel is steeds een zeer delicaat natuurproduct. Als sauzenproducent kijken we er dan ook op toe dat onze truffels in optimale conditie aan de start van het productieproces staan. In termen van sauzenproductie op grote schaal betekent dit dat de truffels na de oogst optimaal bewaard en gedroogd moeten worden. Zo behouden ze na re-hydratatie tijdens het productieproces hun pure, aardse smaak. Om een goede smaaksensatie te krijgen, is natuurlijk ook het percentage échte truffel in iedere Truffel Mayonaise cruciaal. Wie ons kent, weet dat we op smaak geen compromissen sluiten. Het resultaat is maar liefst 3.5% échte truffel in ons receptuur. Bovendien zijn ook de (zwarte) stukjes truffel zichtbaar in onze saus, want het oog wil zoals steeds ook wat.

De topperiode van de wintertruffel loopt van oktober tot en met januari. Dat is meteen ook de reden waarom onze Truffel Mayonaise nu de smaakmaker van de maand is!

Haute Cookure

Truffels worden verwerkt in de hogere gastronomie. Het ingrediënt op zich wordt dan vaak geraspt als finishing touch van pakweg een smeuïge risotto, pasta of kalkoenrollade. In lijn met die haute cookure, heeft onze Truffel Mayonaise zijn plaats in een restaurant of brasserie waar ook carpaccio, ossenhaas of lamskoteletjes de trekpleisters zijn. Daarnaast laat onze Truffel Mayonaise zich ook heerlijk combineren met culinaire variaties op traditionele snacks. Denk aan een burger met rucola en parmezaan, een truffelversie van de klassieke Caeser Salad of een croque monsieur met gegrilde kipfilet, spek en kaas. Wij doen hem ook graag op een broodje rosbief met parmezaan, rucola en pijnboompitjes.

Verpakkingen

De Truffel Mayonaise van Pauwels Sauzen is beschikbaar in tubes van 1 liter. Deze tube is de ideale verpakking om vanuit de hand de juiste hoeveelheid topping aan te brengen op uw gerechten. Deze tube is de standaard verpakking voor nagenoeg iedere saus in ons assortiment en ideaal voor het doseren van kleine hoeveelheden. De tube heeft een nettogewicht van slechts 45 gram, waardoor hij aangenaam in de hand ligt en eenvoudig in te duwen is.

Tip: Wist u trouwens al dat we deze tubes eerder dit jaar extra soepel maakten, waardoor u nog gemakkelijke kan squeezen? Alle informatie over die vernieuwing ontdekt u hier.

 


De beste Belgische sauzen op Horecatel 2018

Een terugblik op drie interessante beursdagen Van 4 tot 7 maart 2018 vond […]

Meer lezen

Pauwels Sauzen steunt Leuvense economiestudenten

Kiesweek Ekonomika van start in de Leuvense binnenstad. Naar jaarlijkse traditie ging de […]

Meer lezen

Samba op het bord met de Brazil van Pauwels Sauzen

Roemloos gingen ze ten onder tegen de Rode Duivels in de kwartfinale van […]

Meer lezen

Pauwels Sauzen zet schouders onder Sfinks Mixed festival

Van donderdag 26 t.e.m. zondag 29 juli 2018 verzamelden de avontuurlijke muziekliefhebbers onder […]

Meer lezen

Drie zomerse sauzen voor zoetekauwen

Hebt u het lastig om ‘nee’ te zeggen tegen een lekker stukje chocoladetaart, […]

Meer lezen

Cocktailsaus: onze smaakmaker in september

Gemaakt met natuurlijke zongerijpte tomaten en perfect op smaak gebracht met Worcestersaus en een scheutje lekkers: de cocktailsaus van Pauwels Sauzen.

Meer lezen

De beste Belgische sauzen op Yesterdayland

Op 26 augustus werd Bobbejaanland omgetoverd tot Yesterdayland, het mooiste retrofestival van het land. Pauwels Sauzen was van de partij!

Meer lezen

Genieten van Pauwels sauzen tijdens Brico Cross 2018 – 2019

Pauwels Sauzen maakt sinds het prille begin deel uit van het project Brico Cross en zet ook in het derde seizoen haar schouders onder alle wedstrijden.

Meer lezen

Cocktailsaus en Cocktail Halal: dit zijn de verschillen

In ons assortiment blinken twee soorten Cocktailsaus, maar waarin verschillen ze precies? Wij zetten de belangrijkste verschillen op een rij.

Meer lezen

Truffel Mayonaise: onze smaakmaker in oktober

Culinaire snacks of een lekker stukje vlees vragen om heerlijke, soms exclusieve toppings en dan is de iconische truffel nooit ver af. Ontdek onze Truffel Mayonaise, (buiten-)aards van smaak!

Meer lezen