Snackfabrikant Van Geloven vindt bij Pauwels 5 ultieme snack/saus combinaties

Snackfabrikant Van Geloven vindt bij Pauwels 5 ultieme snack/saus combinaties

06-08-2021

Sauzen zijn een uitstekende manier om je als frituur, broodjeszaak of andere snackbar te onderscheiden. Ook snackfabrikant Van Geloven duidt op het belang van kwalitatieve sauzen als dip bij de snacks. In samenwerking met de fabrikant uit Mol gingen we op zoek naar 5 ultieme snack/saus-combinaties waarmee iedere frituur, broodjeszaak of snackbar kan scoren. 


Jalapeño Mayonaise met de Mora Viandel®

Pittige smaken zitten al langer in de lift. Ze hebben ondertussen dan ook een vaste plek op de frituur- of menukaart. “De Jalapeño Mayonaise van Pauwels mag er wat dat betreft zeker niet ontbreken”, klinkt het bij Van Geloven.

Deze saus is dan ook lekker pittig, zonder overdreven pikant te zijn. Met een 2 op 3 op onze hot-scale is deze saus ideaal voor wie graag wat kruidiger snackt. Van Geloven combineert onze Jalapeño Mayonaise daarom met de kruidige Mora Viandel®, een toppertje in het gamma.

Die viandel kan je trouwens perfect serveren tussen een broodje met de Jalapeño Mayonaise en afwerken met een verfrissende tomatensalsa. Om het water van in de mond te krijgen…. De Jalapeño Mayonaise laat zich daarnaast ook perfect combineren met de Mora Crispy Chick’n Strips en Burger en de (Vegetarische) Mora Kipkorn®, aldus Van Geloven.

Barbecuesaus met de Mora Ribster®

Wie op zoek gaat naar een speciaalsaus die bijna iedere snack een nieuwe smaaksensatie geeft, komt volgens Van Geloven ook automatisch uit bij de Pauwels Barbecuesaus. De steile opmars van allerlei grillspecialiteiten heeft ervoor gezorgd dat deze saus de voorbije jaren enorm aan populariteit heeft gewonnen. Naast de typische gegrilde vleessnacks, gaat deze kruidensaus met authentieke rooksmaak ook prima samen met de zoete barbecuesmaak van de Mora Ribster®. Daarnaast viel ook de combinatie met de Mora Kipkorn® enorm in de smaak bij de mensen van Van Geloven.

Voor wie trouwens niet zo’n fan is van die rokerige smaak maar wel in het barbecuesegment wil blijven, is er de Barbecue Snack van Pauwels. In tegenstelling tot de vloeibare en stroperige structuur van de klassieke Barbecuesaus wordt de Barbecue Snack bereid om een mayo-basis. Dit maakt deze saus wat vaster. Met ook augurk, curry en chili in het recept een uitstekende topping van burgers en andere gegrilde vleesgerechten.

Truffel Mayonaise als dip van De Bourgondiër

Een andere hippe mayonaise die bij Van Geloven in de smaak is gevallen, is onze Truffel Mayonaise. Dankzij de haute friture-beweging is Truffel Mayonaise al langere tijd bezig aan een opmars in zowat iedere horecazaak. De aantrekkingskracht van deze mayonaise? Het geeft iedere snack een upgrade en geeft een gouden randje aan een dik belegd broodje, een broodje hamburger of salade.

Van Geloven stelt haar klanten dan ook voor om onze Truffel Mayonaise te combineren met de royale bitterballen en kroketten van De Bourgondiër. De hartige en romige smaak van de zwarte truffel in de mayo gaat heerlijk samen met de smeuïge vulling van de snack. Van Geloven omschrijft het als “kwaliteit plus kwaliteit”. Wie zijn wij om dát tegen te spreken?

Vegetarische Frikandel van Mora & De Vegetarische Slager met Vegan Mayo

Een andere trend in snackland die maar blijft groeien is die van de vegetarische en zelfs 100% vegan snacks.

Wil je je vegan-gasten (of gasten met een allergie) een volwaardig alternatief voor traditionele mayonaise aanbieden? Dan laat Van Geloven weten dat de Vegan Mayo van Pauwels een perfecte optie is. Deze mayo is een ei-vrije mayonaise, 100% plantaardig en vrij van allergenen. Bovendien werkt deze saus ook prima als basis voor je eigen vegan knoflooksaus, samuraisaus, tartaar etc. Niet onbelangrijk: op gebied van smaak en structuur is de Vegan Mayo van Pauwels even romig, zacht en lekker als een ‘gewone’ mayonaise. “Perfect om te serveren bij de vegetarische Frikandel van Mora & De Vegetarische Slager of de vegetarische Kipkorn® van Mora“, aldus Van Geloven.

Tip: Zorg voor wat extra structuur met gefrituurde uitjes, crumble van taco’s of krokante zoete-aardappelfrietjes.

Mammouthsaus met de Ad van Geloven Stoofvleeskroket

Stoofvlees, frietjes en mayonaise: een heilige combinatie. Maar ook de combinatie met een andere saus kan men bij Van Geloven wel smaken. Men bereidde er de krokante Ad van Geloven Stoofvleeskroket namelijk met onze alombekende Mammouth saus: een romige en lichtzoete getomateerde saus op smaak gebracht met currymadras en ui. Voor fans van zachte smaken met een licht pikante kruidenmengeling. Voor wie het nog pikanter mag, is er ook de Hot Mammouth saus. De pittige (een 3 op 3 op de hot-scale) variant met chili en paprika.

Van Geloven combineert deze twee sauzen ook met de (vegetarische) Mora Kipkorn®, Mora Crispy Chick’n Strips en Burger en de Mora Carrero®. Keuze genoeg dus en altijd prijs.

Het originele artikel van Van Geloven vindt u hier.
Tekst: in samenwerking met Van Geloven. Beelden: be.vangeloven.com  


Durf experimenteren!

Lang verhaal kort: de boodschap die men bij Van Geloven wil meegeven, is om te durven experimenteren met snacks en sauzen. Om verder te kijken dan de klassieke combinaties. Om eigen combinaties te maken en ze misschien wel als maandsuggestie op de menukaart te zetten en de meest succesvolle combinaties te blijven voeren.

Wil je dus graag je menukaart of assortiment frituursnacks vernieuwen, zonder van nul te moeten beginnen? Haal dan een paar extra sauzen in huis en verras je gasten met nieuwe, lekkere combinaties. Bij Pauwels hebt u alleszins de keuze uit meer dan 40 verschillende smaken. Ideaal om zelf mee aan de slag te gaan en te experimenteren.


Happy to be back: Pauwels Sauzen op Horeca Expo 2021

Na twee jaar staat Pauwels Sauzen weer op de grootste vakbeurs voor food professionals in Vlaanderen: Horeca Expo.

Meer lezen

Marktrapport: prijsstijging van oliën en vetten houdt aan

De hoge prijzen voor oliën en vetten zorgen al enige tijd voor nervositeit in de voedingsindustrie en foodservicemarkt. In dit artikel zetten we de belangrijkste trends op een rij.

Meer lezen

Uitgelegd: de massale terugroeping wegens te veel ethyleenoxide

Al enkele weken worden er verschillende voedingsmiddelen teruggeroepen uit de supermarkten en groothandels. De boosdoener is het gewasbeschermingsmiddel Ethyleenoxide. Hoe de vork precies aan de steel zit, ontdekt u in dit artikel.

Meer lezen

Snackfabrikant Van Geloven vindt bij Pauwels 5 ultieme snack/saus combinaties

Sauzen zijn ideaal om u als frituur, broodjeszaak of andere snackbar te onderscheiden. Snackfabrikant Van Geloven dook daarom in het gamma van Pauwels sauzen en presenteert 5 smakelijke saus-snackcombinaties.

Meer lezen

Nieuw: Kebabsaus, een uniek recept in foodservice

Nieuw in het gamma van Pauwels: Kebabsaus, een unieke snacksaus op basis van koolzaadolie, knoflook en ras el hanout.

Meer lezen

Pauwels sauzen wordt de exclusieve distributeur van de olie- en vetten merken van Wouters in België en Frankrijk

Pauwels N.V. treedt vanaf heden op als de exclusieve verdeler van de kwalitatieve oliën en vetten merken van Wouters N.V. in België en Frankrijk.

Meer lezen

Nieuwe kruidenmix geeft Andalouse Chef nu nog meer karakter!

Meer karakter, maar smaak: het recept van de Andalouse Chef van Pauwels Sauzen is vernieuwd.

Meer lezen

Hot Mammouth: de ideale topping voor exotische snacks

Wat Tartaar, Andalouse of Mammouth is voor een typisch Belgisch pakje friet, is onze Hot Mammouth voor de meeste pita's, kebabs, kapsalons en andere exotische snacks in België: als uitbater van een snackbar moet je deze speciaalsaus gewoon in huis hebben. 

Meer lezen

Bingoal-WB wordt Bingoal-Pauwels Sauces-WB

Pauwels Sauzen breidt engagement voor jong Belgisch wielerteam uit met dank aan de mooie resultaten in de openingsritten van het nieuwe wielerseizoen.

Meer lezen

’t Friethuis schrijft sterk digitaal verhaal: “Wekelijks meerdere tonnen friet met Pauwels sauzen”

Een moderne visie op frietjes, kwalitatieve producten en een sterk digitaal verhaal. Het […]

Meer lezen

De herontdekking van Mammouth, de eerste échte snacksaus

Ooit was het de vaste partner van de frikandel, maar anno 2021 zorgen de nieuwste trends ervoor dat de Mammouth-saus populairder is dan ooit.

Meer lezen

De populairste sauzen van het moment voor je homemade burgers

Huisbereide hamburgers zijn hot en dus schieten de creatieve combinaties met heel wat sauzen als paddenstoelen uit de grond.

Meer lezen