“Vegan Mayo is de perfecte aanvulling op mijn vegan snacks en burgers”

“Vegan Mayo is de perfecte aanvulling op mijn vegan snacks en burgers”

13-03-2019

Ze werkte 10 jaar lang in immobiliën, maar onder het motto ‘verandering van spijs doet eten’ nam Ann Van Waes het besluit om haar carrière een andere wending te geven. Zo opende ze in 2007 Frituur & Eetboetiek Royal in Brugge. Een zaak met een missie, want ze onderscheidt zich van de traditionele frituur door het grote assortiment aan vegetarische en veganistische snacks die sinds kort geserveerd worden met de vegan mayo van Pauwels. Reden genoeg voor ons om een kijkje te gaan nemen!


Genieten van Belgische friet

Met de eetboetiek lanceerde ik een concept dat toch onderscheidend was van een traditionele frituur”, begint Ann haar verhaal. “Ik wilde innoveren en een toegevoegde waarde zijn voor anderen. Onder meer door een goeie vriendin die veel last had van gluten-intolerantie, kreeg ik destijds het idee om in te spelen op een specifieke behoefte van haar: zorgeloos een frietje kunnen eten. Zonder ook de doordeweekse frituurgangers uit het oog te verliezen, wou ik dus vooral het gat in de markt dichten door een uitgebreid assortiment glutenvrije, vegetarische en veganistische snacks en burgers aan te bieden.”

Het vaste cliënteel van Ann groeide snel en de frituur maakte naam in Brugge en omstreken. “Ik maakte inderdaad een goeie keuze en ik merkte al snel dat mensen de toegevoegde waarde van mijn zaak erkende. Sommige klanten zijn gedreven door pure overtuiging zoals vegetariërs en veganisten, terwijl diabetici of mensen met allergieën gewoon niet anders kunnen. Met de frituur en eetboetiek had ik me dan ook voorgenomen om ervoor te zorgen dat iedereen ten volle zou kunnen genieten van de Belgische frietcultuur ongeacht eventuele beperkingen of overtuigingen. Een veganist met een glutenallergie heeft hier bijvoorbeeld de keuze uit 4 burgers en 4 snacks.”

Mayo zonder ei

Als creatieve friturist heeft Ann altijd al oog gehad voor nieuwe producten, nieuwe doelgroepen en vooral ook nieuwe uitdagingen. De nieuwe vegan mayo van Pauwels, een mayo zonder ei, sprak dan ook meteen tot haar verbeelding.

De saus is romig en vol, terwijl de smaak heel fris en natuurlijk is en een ook lekker zuurtje heeft. De klanten die ‘m al besteld hebben, waren unaniem: heerlijk!”

“Zelf maak ik al enige tijd veganistische sauzen op basis van sojamelk. Dat is een intensieve klus, maar 25% van mijn klanten zijn veganistisch dus het loont zeker de moeite. Bovendien is het aanbod op de markt sowieso al beperkt, terwijl ook een veganistisch pakje friet gewoon een goeie lepel saus verdient. Toen Gunther, Field Sales Responsible bij Pauwels, mij de vegan mayo voor het eerst liet proeven, was ik danig onder de indruk. De saus is romig en vol, terwijl de smaak heel fris en natuurlijk is en een ook lekker zuurtje heeft. De klanten die ‘m al besteld hebben, waren unaniem: heerlijk!”

Dat de saus ook nog eens opgebouwd werd met ingrediënten vrij van gluten is een extra pluspunt voor haar zaak én haar mijn klanten. “Voor vegetariërs, veganisten en mensen met een gluten-intolerantie is het sowieso al moeilijk om buitenshuis te gaan eten. Het doet me dan ook plezier dat een producent als Pauwels die behoefte erkent en plaats voorziet in haar gamma voor een mayo zonder ei. De Belgische frietcultuur is er eentje die gekoesterd moet worden en waar iedereen van moet kunnen genieten, ongeacht overtuigingen of beperkingen. Mijns inziens maakt Pauwels op deze manier haar slogan echt helemaal waar, nu ook voor mijn goeie vriendin.”

Vegan Mayo: iets voor u?

Zit u nog met vragen over onze Vegan Mayo? Neem dan contact op met onze commercieel medewerker uit uw regio. De contactgegevens daarvoor vindt u via onderstaande button.

 


De beste Belgische sauzen op Horecatel 2018

Een terugblik op drie interessante beursdagen Van 4 tot 7 maart 2018 vond […]

Meer lezen

Pauwels Sauzen steunt Leuvense economiestudenten

Kiesweek Ekonomika van start in de Leuvense binnenstad. Naar jaarlijkse traditie ging de […]

Meer lezen

Samba op het bord met de Brazil van Pauwels Sauzen

Roemloos gingen ze ten onder tegen de Rode Duivels in de kwartfinale van […]

Meer lezen

Pauwels Sauzen zet schouders onder Sfinks Mixed festival

Van donderdag 26 t.e.m. zondag 29 juli 2018 verzamelden de avontuurlijke muziekliefhebbers onder […]

Meer lezen

Drie zomerse sauzen voor zoetekauwen

Hebt u het lastig om ‘nee’ te zeggen tegen een lekker stukje chocoladetaart, […]

Meer lezen

Cocktailsaus: onze smaakmaker in september

Gemaakt met natuurlijke zongerijpte tomaten en perfect op smaak gebracht met Worcestersaus en een scheutje lekkers: de cocktailsaus van Pauwels Sauzen.

Meer lezen

De beste Belgische sauzen op Yesterdayland

Op 26 augustus werd Bobbejaanland omgetoverd tot Yesterdayland, het mooiste retrofestival van het land. Pauwels Sauzen was van de partij!

Meer lezen

Genieten van Pauwels sauzen tijdens Brico Cross 2018 – 2019

Pauwels Sauzen maakt sinds het prille begin deel uit van het project Brico Cross en zet ook in het derde seizoen haar schouders onder alle wedstrijden.

Meer lezen

Cocktailsaus en Cocktail Halal: dit zijn de verschillen

In ons assortiment blinken twee soorten Cocktailsaus, maar waarin verschillen ze precies? Wij zetten de belangrijkste verschillen op een rij.

Meer lezen

Truffel Mayonaise: onze smaakmaker in oktober

Culinaire snacks of een lekker stukje vlees vragen om heerlijke, soms exclusieve toppings en dan is de iconische truffel nooit ver af. Ontdek onze Truffel Mayonaise, (buiten-)aards van smaak!

Meer lezen