Vijf verborgen hamburgersauzen

Vijf verborgen hamburgersauzen

03-05-2019

Wat zou een Bicky Burger zijn zonder de drie bicky sauzen? Of een Giant zonder de typische Giant-saus? Een lekkere hamburger staat of valt dan ook met een heerlijke burgersaus. Toch is de typische hamburgersaus niet de enige perfect match met deze geweldige lekkernij, want in het assortiment van Pauwel sauzen zijn er naast de hamburgersauzen nog tal van andere sauzen waarmee je lekkere burgers kan maken. Wij selecteerden er vijf en leggen uit waarom ze de perfecte topping voor je volgende burger kunnen zijn.


1. Andalouse Speciaal & Romeo’s Saus Speciaal

Andalouse Speciaal en Romeosaus Pauwels sauzen

De eerste niet-hamburgersaus die zich perfect laat combineren bij een hamburger is onze Andalouse Speciaal of de Romeo’s Saus Speciaal. Dat Andalouse een mooie combinatie is met gegrild vlees tussen een broodje is om te beginnen geen verrassing. Zo lanceren de grote burgerketens in ons land steevast enkele nieuwe burgers waarbij andalouse de show steelt. Denk maar aan de Big Andalouse van Quick en de Royal Andalouse van McDonald’s.

Waar de traditionele Andalouse een gladde saus is (zonder stukjes), voegt onze nieuwste Andalouse Speciaal/Romeo’s Saus Speciaal nog een extra dynamiek toe aan je burger. Deze saus is namelijk extra kruidig en bevat krokante stukjes ui wat sowieso al een logische combinatie is bij iedere burger. Die mix van pit en extra crunch maakt van deze saus een ideale burgersaus, zowel voor burgers op basis van rundsvlees als van kip. Sommige van onze klanten hebben trouwens al een speciale Romeo Burger ontwikkeld, het ultieme bewijs van de verborgen burgerkwaliteiten van deze saus.

2. Americaine & Americaine Traiteur

Americaine en Americaine Traiteur pauwels sauzen

Wie een echte Amerikaanse burger maakt, kan alle kanten op met Americaine of onze nieuwe Americaine Traiteur. Deze saus wordt niet voor niets gebruikt om onder meer de americain natuur te bereiden. Dat ze dus een ideale combinatie vormt met rundsvlees, hoeft nog maar weinig betoog. De gelijkende benaming alleen al is reden genoeg om ermee aan de slag te gaan. Een Americaine-saus wordt bovendien steeds gemaakt met groenten als wortel, paprika en ui. De Americaine Traiteur heeft bovendien een ongekend hoog tomaatgehalte. Al deze hartige smaken zorgen ervoor dat deze saus onweerstaanbaar lekker is bij een gegrilde hamburger.

3. Jalapeño Mayonaise

Op nummer drie in onze lijst met verborgen hamburgersauzen vinden we onze pikante Jalapeño Mayonaise terug: spannend, frivool en boeiend tegelijk. Precies zoals ook een hamburger hoort te zijn. Met een 2 op 3 in onze Hot Scale is deze pikante saus een goede combinatie voor zowel een zomerse burger op z’n Mexicaans als een pittige chiliburger op een koude winteravond. Net als bij een Romeo Burger (zie boven), wordt deze Jalapeño Mayonaise door onze klanten ook steevast gebruikt als topping van een Jalapeño Burger. Een mooi voorbeeld daarvan is onze klant Trudofrit die zijn Jalapeño Burger serveert met deze mayonaise en wat krokante nacho’s.

4. Brazil

Brazil van Pauwels Sauzen in 1 liter tube

De zoetekauwen onder ons vinden hun gading op plaats vier van dit lijstje met verborgen hamburgersauzen. Onze Brazilsaus is een zeer fruitige, zomerse saus en daardoor de perfecte topping van je burger op een zonovergoten namiddag. De Brazilsaus is een saus op basis van mayonaise, tomaat en ananas met een vleugje curry. De saus brengt zowel een stevig tegengewicht voor het rokerige van de barbecue en laat zich bovendien ook perfect combineren met met kip.

5. Barbecue & Barbecue Snack

De beste hamburgers worden gebakken op een smeulende barbecue. En een barbecue zonder barbecuesaus? Dat kan niet. Daarom vinden we in onze lijst van verborgen hamburgersauzen natuurlijk onze Barbecuesaus terug. De succesformule van deze Barbecuesaus? Zijn eenvoud : zongerijpte tomaat, azijn, ui, suiker, knoflook en onze geheime kruidenmix. Meer hebben we niet nodig om van deze saus een ware topper te maken.

Barbecue en Barbecue Snack pauwels sauzen

Verrassender in deze lijst is misschien wel onze Barbecue Snack. In tegenstelling tot de klassieke barbecuesaus, is deze saus een romige en licht zoete mix van de typisch Amerikaanse Barbecuesaus met onze Belgische mayonaisetraditie. Het resultaat is een vastere barbecuesaus met een vol mondgevoel. De Barbecue Snack werd voorts nog op smaak gebracht met pittige curry, chili, zuiderse tijm en ui.

Starten met burgers?

Vraag raad aan onze commerciële medewerkers uit uw regio. U vindt de contactgegevens daarvoor via onderstaande button.


De beste Belgische sauzen op Horecatel 2018

Een terugblik op drie interessante beursdagen Van 4 tot 7 maart 2018 vond […]

Meer lezen

Pauwels Sauzen steunt Leuvense economiestudenten

Kiesweek Ekonomika van start in de Leuvense binnenstad. Naar jaarlijkse traditie ging de […]

Meer lezen

Samba op het bord met de Brazil van Pauwels Sauzen

Roemloos gingen ze ten onder tegen de Rode Duivels in de kwartfinale van […]

Meer lezen

Pauwels Sauzen zet schouders onder Sfinks Mixed festival

Van donderdag 26 t.e.m. zondag 29 juli 2018 verzamelden de avontuurlijke muziekliefhebbers onder […]

Meer lezen

Drie zomerse sauzen voor zoetekauwen

Hebt u het lastig om ‘nee’ te zeggen tegen een lekker stukje chocoladetaart, […]

Meer lezen

Cocktailsaus: onze smaakmaker in september

Gemaakt met natuurlijke zongerijpte tomaten en perfect op smaak gebracht met Worcestersaus en een scheutje lekkers: de cocktailsaus van Pauwels Sauzen.

Meer lezen

De beste Belgische sauzen op Yesterdayland

Op 26 augustus werd Bobbejaanland omgetoverd tot Yesterdayland, het mooiste retrofestival van het land. Pauwels Sauzen was van de partij!

Meer lezen

Genieten van Pauwels sauzen tijdens Brico Cross 2018 – 2019

Pauwels Sauzen maakt sinds het prille begin deel uit van het project Brico Cross en zet ook in het derde seizoen haar schouders onder alle wedstrijden.

Meer lezen

Cocktailsaus en Cocktail Halal: dit zijn de verschillen

In ons assortiment blinken twee soorten Cocktailsaus, maar waarin verschillen ze precies? Wij zetten de belangrijkste verschillen op een rij.

Meer lezen

Truffel Mayonaise: onze smaakmaker in oktober

Culinaire snacks of een lekker stukje vlees vragen om heerlijke, soms exclusieve toppings en dan is de iconische truffel nooit ver af. Ontdek onze Truffel Mayonaise, (buiten-)aards van smaak!

Meer lezen