Vinaigrettes voor verse salades, poké bowls en superfoods

Vinaigrettes voor verse salades, poké bowls en superfoods

02-11-2020

Verse salades, poké bowls, superfoods, vegetarische en zelfs vegan alternatieven zijn al een tijdje hot. Doordat deze gerechten vaak ook heel geschikt zijn voor takeaway hebben ze dit jaar extra belang gewonnen. Hetzelfde kan gezegd worden over twee producten van Pauwels die daar perfect bij passen: Bieslook Vinaigrette en Yoghurt Vinaigrette.


SUPER FOOD

Salade met rode biet en Bieslook Vinaigrette

Wekelijks schrijven we hier op onze blog over onze koude sauzen die geserveerd worden bij hamburgers, frietjes, broodjes of andere populaire snacks van de Quick Service resto’s. Datzelfde Quick Service-segment kent echter nog een andere kant: die van verse salades, hippe superfoods en veggie snacks.

Deze healthy way of snacking is de afgelopen jaren alsmaar belangrijker geworden in Quick Service. Uiteraard omdat het goed is voor onze gezondheid, maar salades en superfoods zijn ook altijd gemakkelijk te bereiden. Dat zijn twee belangrijke vaststellingen in een tijd waarin consumenten alsmaar bewuster omgaan met voeding én ze door het drukke leven vaak de voorkeur geven aan snelle bereidingen. Daarnaast zijn salades ook uiterst geschikt om mee op te nemen als take-away, wat het afgelopen jaar voor heel wat ondernemers ook echt belangrijk geweest is.

Healthy snacks vallen trouwens vooral in de smaak bij het jongere publiek. Daar speelt de huidige trend rond poké bowls met natuurlijke ingrediënten en de veganistische levensstijl een belangrijke rol. Bovendien kunnen dergelijke salades zowel in de zomer, als in de winter bereid worden met echte seizoensproducten. Ons advies? Speel in op de trend en haal alvast onze twee smaakvolle vinaigrettes in huis met Bieslook en Yoghurt.

VINAIGRETTES

Vinaigrettes Pauwels Sauzen

Bieslook en Yoghurt Vinaigrette van Pauwels Sauzen

Vergeleken met koude sauzen als mayonaise of tartaar zit het grote voordeel van een vinaigrette vooral in de viscositeit (stroperigheid) ervan. Vinaigrettes zijn armer aan vetstof en mede daardoor zijn ze vloeibaarder dan de meeste koude sauzen. Daarmee zijn ze beter geschikt om te mengen onder salades. De slablaadjes geraken namelijk sneller doordrongen van het aroma van de vinaigrette zonder dat ze te gedomineerd worden door het vetgehalte.

Bij Pauwels Sauzen hebben we enerzijds onze Bieslook Vinaigrette. Dit is een vinaigrette op basis van koolzaadolie (40%), water en witte wijnazijn. Ze wordt gebonden met wat eigeel en mosterd en op smaak gebracht met bieslook, knoflook en paprika. Deze Bieslook Vinaigrette is lekker fris, licht zurig en heeft een zachte mosterd-ondertoon. Daarmee is ze zeer geschikt om te gebruiken bij knapperige salades of een luchtig gerechtje als een tomaat-garnaal of een gepofte aardappel.

Anderzijds is er ook onze Yoghurt Vinaigrette op basis van koolzaadolie (18%), water, azijn en gefermenteerde melk. Ze werd op smaak gebracht met suiker, uien en wat kruiding. In de praktijk zien we deze vinaigrette natuurlijk terugkomen bij salades, maar regelmatig ook bij vleesspiesjes. Deze romige vinaigrette is hoe dan ook de ideale all-rounder in de keuken, want je kan ze puur gebruiken of als basis van een eigen gepersonaliseerde vinaigrette op maat van een gerecht naar keuze.

MEER OVER ONZE VINAIGRETTES?

Zowel de Bieslook Vinaigrette als Yoghurt Vinaigrette zijn beschikbaar in een handige doseerbus van 2 liter, met handvat. Wil je deze vinaigrettes ontdekken? Neem dan contact op met ons commercieel team. De contactgegevens van onze vertegenwoordiger in jouw provincie vind je via onderstaande button.


De beste Belgische sauzen op Horecatel 2018

Een terugblik op drie interessante beursdagen Van 4 tot 7 maart 2018 vond […]

Meer lezen

Pauwels Sauzen steunt Leuvense economiestudenten

Kiesweek Ekonomika van start in de Leuvense binnenstad. Naar jaarlijkse traditie ging de […]

Meer lezen

Samba op het bord met de Brazil van Pauwels Sauzen

Roemloos gingen ze ten onder tegen de Rode Duivels in de kwartfinale van […]

Meer lezen

Pauwels Sauzen zet schouders onder Sfinks Mixed festival

Van donderdag 26 t.e.m. zondag 29 juli 2018 verzamelden de avontuurlijke muziekliefhebbers onder […]

Meer lezen

Drie zomerse sauzen voor zoetekauwen

Hebt u het lastig om ‘nee’ te zeggen tegen een lekker stukje chocoladetaart, […]

Meer lezen

Cocktailsaus: onze smaakmaker in september

Gemaakt met natuurlijke zongerijpte tomaten en perfect op smaak gebracht met Worcestersaus en een scheutje lekkers: de cocktailsaus van Pauwels Sauzen.

Meer lezen

De beste Belgische sauzen op Yesterdayland

Op 26 augustus werd Bobbejaanland omgetoverd tot Yesterdayland, het mooiste retrofestival van het land. Pauwels Sauzen was van de partij!

Meer lezen

Genieten van Pauwels sauzen tijdens Brico Cross 2018 – 2019

Pauwels Sauzen maakt sinds het prille begin deel uit van het project Brico Cross en zet ook in het derde seizoen haar schouders onder alle wedstrijden.

Meer lezen

Cocktailsaus en Cocktail Halal: dit zijn de verschillen

In ons assortiment blinken twee soorten Cocktailsaus, maar waarin verschillen ze precies? Wij zetten de belangrijkste verschillen op een rij.

Meer lezen

Truffel Mayonaise: onze smaakmaker in oktober

Culinaire snacks of een lekker stukje vlees vragen om heerlijke, soms exclusieve toppings en dan is de iconische truffel nooit ver af. Ontdek onze Truffel Mayonaise, (buiten-)aards van smaak!

Meer lezen