Waarom is Samuraisaus een specialiteit van Pauwels?

Waarom is Samuraisaus een specialiteit van Pauwels?

Mayonaise, Ketchup, Andalouse en… Samurai. Het zijn vaak de eerste vier sauzen die iedere friturist op zijn bestellijst noteert. Van alle speciaalsauzen is Samurai dan ook ongetwijfeld één van de belangrijkste. Het is dan ook geen verrassing dat we bij Pauwels sauzen van deze speciaalsaus een specialiteit gemaakt hebben.

Waarom is Samuraisaus een specialiteit van Pauwels?

Vurig pikant

Samurai is een koude saus die bereid wordt op basis van tomatenpuree en rode chilipepers. Bijgevolg beschikt deze saus over een zeer uitgesproken, pittige smaak. Bovendien wordt de Samuraisaus van Pauwels nog opgewerkt met chili-extract en chilipoeder voor een langdurige en diepe smaakbeleving. Op onze Hot Scale scoort Samurai dan ook de maximale score van 3 op 3 pepertjes.

Ondanks de Oosterse benaming en de mix van exotische pepers is Samuraisaus op-en-top Belgisch. Het is dan ook geen verrassing dat deze saus perfect gecombineerd wordt met typische Belgische snacks. Zo is Samurai hoofdzakelijk populair in de frituur waar ze veelvuldig besteld wordt op frietjes, gefrituurde snacks of bij brochettes. Daarnaast zien we Samurai ook vaak opduiken in de broodjeszaken en snackbars als topping van broodjes en burgers, voornamelijk met kip en rundsvlees.

Waarom is Samuraisaus een specialiteit van Pauwels?

Specialiteit maison

Dat iedere Samuraisaus in de smaak valt bij de liefhebbers van pikant mag geen verrassing zijn. De juiste samenstelling verkrijgen, is echter een kunst die draait om de juiste dosering van de pikantste ingrediënten in het recept. Daarom hebben we ons bij Pauwels de afgelopen decennia ook echt gespecialiseerd in dit belangrijke product voor de Belgische snackmarkt.

In essentie wordt Samurai bereid vanuit een mayonaise-achtige basis die gecombineerd wordt met Sambal Oelek, een pittig mengsel van rode pepers. Toen we bij Pauwels meer dan 15 jaar geleden startten met de bereiding van Samuraisaus, werd sambal als volwaardig ingrediënt aangekocht door onze aankoopdienst en nadien in de productie gemengd met de mayonaisebasis. “Tijdens het laatste decennium hebben we sambal echter zelf zodanig ontleed zodat we nu onze eigen sambal maken”, zegt Wendy, Hoofd Productontwikkeling bij Pauwels. “Op die manier bepalen we vandaag zelf de dosering van de pepers én dus ook de uiteindelijke smaak van onze Samuraisaus. Zo zetten we een unieke smaak in de markt en dat is een filosofie die loont, want Samurai behoort tot de best verkochte speciaalsauzen uit het assortiment.”