Waarom is Samuraisaus een specialiteit van Pauwels?

Waarom is Samuraisaus een specialiteit van Pauwels?

16-03-2020

Mayonaise, Ketchup, Andalouse en… Samurai. Het zijn de eerste vier sauzen die iedere beginnende friturist op zijn menubord schrijft – tenzij hij chronologisch zou werken natuurlijk. Ondanks de Oosterse benaming is Samurai een echte Belgische specialiteit en dus ook een specialiteit van Pauwels. In dit artikel ontdekt u waarom.


VURIG PIKANT

Samurai is een koude saus die bereid wordt op basis van tomatenpuree en rode chilipepers. Bijgevolg beschikt deze saus over een zeer uitgesproken, pittige smaak. Bovendien wordt de Samuraisaus van Pauwels nog opgewerkt met chili-extract en chilipoeder voor een langdurige en diepe smaakbeleving. Op onze Hot Scale scoort Samurai dan ook de maximale score van 3 op 3 pepertjes.

Ondanks de Oosterse benaming en de mix van exotische pepers is deze saus op en top Belgisch. Het is dan ook geen verrassing dat deze saus perfect gecombineerd wordt met typische Belgische snacks.  Zo is Samurai uitermate populair in de frituur waar ze veelvuldig besteld wordt bij frietjes, gefrituurde snacks of brochettes. Daarnaast zien we Samurai ook vaak opduiken in de broodjeszaken en snackbars als topping van broodjes en burgers, voornamelijk met kip.

SPECIALITEIT MAISON

Dat deze saus in de smaak valt bij de liefhebbers van pikant mag dus geen verrassing zijn. De juiste samenstelling verkrijgen, is echter een kunst die draait om de juiste dosering van de pikantste ingrediënten in het recept. Daarom hebben we ons bij Pauwels de afgelopen decennia ook echt gespecialiseerd in dit belangrijke product voor de Belgische snacking.

In essentie wordt Samuraï namelijk bereidt vanuit een mayonaise-achtige basis die gecombineerd wordt met Sambal Oelek, een pittig mengsel van rode pepers. Toen we bij Pauwels meer dan 15 jaar geleden startten met de bereiding van Samuraïsaus, werd sambal als volwaardig ingrediënt aangekocht en gemengd met de mayo. “Tijdens het laatste decennium hebben we sambal echter zelf zodanig ontleed dat we nu onze eigen sambal maken”, zegt Wendy, Hoofd Productontwikkeling bij Pauwels. “Op die manier bepalen we vandaag onze eigen dosering pepers én dus ook de smaak van onze eigen Samuraisaus. Zo zetten we een unieke smaak in de markt, een filosofie die loont, want Samurai behoort tot de best-verkochte speciaalsauzen uit het assortiment.”

DE SAMURAISAUS VAN PAUWELS ONTDEKKEN?

Neem contact op met het commercieel team van Pauwels. De contactgegevens van de vertegenwoordiger in uw provincie vindt u via onderstaande button.


De beste Belgische sauzen op Horecatel 2018

Een terugblik op drie interessante beursdagen Van 4 tot 7 maart 2018 vond […]

Meer lezen

Pauwels Sauzen steunt Leuvense economiestudenten

Kiesweek Ekonomika van start in de Leuvense binnenstad. Naar jaarlijkse traditie ging de […]

Meer lezen

Samba op het bord met de Brazil van Pauwels Sauzen

Roemloos gingen ze ten onder tegen de Rode Duivels in de kwartfinale van […]

Meer lezen

Pauwels Sauzen zet schouders onder Sfinks Mixed festival

Van donderdag 26 t.e.m. zondag 29 juli 2018 verzamelden de avontuurlijke muziekliefhebbers onder […]

Meer lezen

Drie zomerse sauzen voor zoetekauwen

Hebt u het lastig om ‘nee’ te zeggen tegen een lekker stukje chocoladetaart, […]

Meer lezen

Cocktailsaus: onze smaakmaker in september

Gemaakt met natuurlijke zongerijpte tomaten en perfect op smaak gebracht met Worcestersaus en een scheutje lekkers: de cocktailsaus van Pauwels Sauzen.

Meer lezen

De beste Belgische sauzen op Yesterdayland

Op 26 augustus werd Bobbejaanland omgetoverd tot Yesterdayland, het mooiste retrofestival van het land. Pauwels Sauzen was van de partij!

Meer lezen

Genieten van Pauwels sauzen tijdens Brico Cross 2018 – 2019

Pauwels Sauzen maakt sinds het prille begin deel uit van het project Brico Cross en zet ook in het derde seizoen haar schouders onder alle wedstrijden.

Meer lezen

Cocktailsaus en Cocktail Halal: dit zijn de verschillen

In ons assortiment blinken twee soorten Cocktailsaus, maar waarin verschillen ze precies? Wij zetten de belangrijkste verschillen op een rij.

Meer lezen

Truffel Mayonaise: onze smaakmaker in oktober

Culinaire snacks of een lekker stukje vlees vragen om heerlijke, soms exclusieve toppings en dan is de iconische truffel nooit ver af. Ontdek onze Truffel Mayonaise, (buiten-)aards van smaak!

Meer lezen