Waarom Pauwels drie soorten Andalouse aanbiedt

Waarom Pauwels drie soorten Andalouse aanbiedt

19-03-2019

Wie ons assortiment sauzen en speciaalsauzen aandachtig bekijkt, ziet dat we veel varianten per soort aanbieden. Zo beschikken we over Americaine en Americaine Traiteur, Andalouse, Andalouse Chef en Andalouse Spéciale, Mayonaise, Mayonaise Traiteur en Mayo Chef, en over Tartaar de Luxe en Tartaar Traiteur. Een bewust beleid, “want Pauwels wil iedereen laten genieten en daarom houden wij rekening met de verschillende smaakvoorkeuren van onze klanten én van hun klanten”, zegt Sales Manager Joeri Vandermeeren.  


Smaken en kleuren

Pauwels Andalouse met frietjesVoor de snackingsector zijn koude sauzen een belangrijk element om zich te kunnen onderscheiden in de ogen van de consument. Het aanbod aan sauzen is bijgevolg breed en divers, maar nog belangrijker is dat iedereen ook zijn eigen voorkeuren heeft. Les gouts et les couleurs ne se discute pas, weet u wel? Zo houdt de ene van pikante sauzen en van sauzen met stukjes, terwijl anderen dan weer de voorkeur geven aan zachte smaken en ‘gladdere’ sauzen. Met doorgedreven aandacht voor die verschillende smaakvoorkeuren is het geen toeval dat Pauwels over een breed assortiment beschikt.

“Bij Pauwels willen we immers dat iedereen kan genieten van lekker eten en heerlijke sauzen”, zegt Joeri. “En omdat iedereen nu eenmaal zijn eigen smakenpallet heeft, is het als sauzenproducent niet meer dan logisch dat we verschillende variaties aanbieden. Het is een manier om toegevoegde waarde te brengen en te tonen aan onze klanten dat we dezelfde taal spreken. Onze drie varianten van Andalouse zijn misschien wel het beste voorbeeld van dat beleid.”

Traditioneel, Chef of Speciaal

andalouse pauwels assortiment 1 liter tubesAndalouse is, na Mayonaise, de belangrijkste snacksaus. Maar bestaat er wel zoiets als ‘de perfecte Andalouse’?

“Sommige klanten hebben hun Andalouse graag zacht van smaak met een lichte prikkel en een zachte oranje kleur, met weinig zichtbare kruiding. Anderen verkiezen een donkerdere Andalouse met een straffere smaak en een groffe groene kruiding die best in het oog mag springen”, weet Joeri. “Om op beide voorkeuren een antwoord te bieden, hebben we respectievelijk onze traditionele Andalouse en de iets straffere Andalouse Chef  in de aanbieding”

Om het assortiment Andalouse helemaal op punt te zetten, pakte Pauwels vorig jaar uit met een derde Andalouse. “Onze Andalouse Spéciale is een antwoord op een derde voorkeur die tijdens smaaktesten naar boven kwam, namelijk het mondgevoel. Met de toevoeging van knapperige stukjes ui in de Andalouse werd deze saus robuuster en kreeg ze dankzij de extra bite ervan een nieuwe dimensie.”

Persoonlijk contact

Met een commercieel team van 8 vakmensen die zich voortdurend op de baan bevinden, zet Pauwels fel in op persoonlijk contact met de gebruikers van haar producten. “Ook dat is een bewuste keuze”, zegt Joeri.

“Voor al onze klanten is er een commerciële collega aanwezig in dezelfde provincie. Op die manier staan we dicht bij zij die onze producten dagelijks gebruiken. Wij zijn er immers van overtuigd dat we hen pas goed kunnen helpen als we dezelfde taal spreken, letterlijk maar ook figuurlijk. Onze klanten kunnen zo steeds terecht bij iemand die de lokale voorkeuren, gewoontes en smaken kent. Ons breed assortiment met aandacht voor verschillende smaakvoorkeuren is daar het beste bewijs van”, besluit Joeri.

Aan tafel

Wil u graag meer weten over onze verschillende soorten Andalouse? Neem dan contact op met onze commerciële collega uit uw regio. U vindt zijn contactgegevens via onderstaande button.


De beste Belgische sauzen op Horecatel 2018

Een terugblik op drie interessante beursdagen Van 4 tot 7 maart 2018 vond […]

Meer lezen

Pauwels Sauzen steunt Leuvense economiestudenten

Kiesweek Ekonomika van start in de Leuvense binnenstad. Naar jaarlijkse traditie ging de […]

Meer lezen

Samba op het bord met de Brazil van Pauwels Sauzen

Roemloos gingen ze ten onder tegen de Rode Duivels in de kwartfinale van […]

Meer lezen

Pauwels Sauzen zet schouders onder Sfinks Mixed festival

Van donderdag 26 t.e.m. zondag 29 juli 2018 verzamelden de avontuurlijke muziekliefhebbers onder […]

Meer lezen

Drie zomerse sauzen voor zoetekauwen

Hebt u het lastig om ‘nee’ te zeggen tegen een lekker stukje chocoladetaart, […]

Meer lezen

Cocktailsaus: onze smaakmaker in september

Gemaakt met natuurlijke zongerijpte tomaten en perfect op smaak gebracht met Worcestersaus en een scheutje lekkers: de cocktailsaus van Pauwels Sauzen.

Meer lezen

De beste Belgische sauzen op Yesterdayland

Op 26 augustus werd Bobbejaanland omgetoverd tot Yesterdayland, het mooiste retrofestival van het land. Pauwels Sauzen was van de partij!

Meer lezen

Genieten van Pauwels sauzen tijdens Brico Cross 2018 – 2019

Pauwels Sauzen maakt sinds het prille begin deel uit van het project Brico Cross en zet ook in het derde seizoen haar schouders onder alle wedstrijden.

Meer lezen

Cocktailsaus en Cocktail Halal: dit zijn de verschillen

In ons assortiment blinken twee soorten Cocktailsaus, maar waarin verschillen ze precies? Wij zetten de belangrijkste verschillen op een rij.

Meer lezen

Truffel Mayonaise: onze smaakmaker in oktober

Culinaire snacks of een lekker stukje vlees vragen om heerlijke, soms exclusieve toppings en dan is de iconische truffel nooit ver af. Ontdek onze Truffel Mayonaise, (buiten-)aards van smaak!

Meer lezen