Wat is het verschil tussen Américaine en Américaine Traiteur?

Wat is het verschil tussen Américaine en Américaine Traiteur?

06-02-2020

Over smaken en kleuren valt niet te twisten. Dat weten we ook bij Pauwels sauzen. Een saus die voor de ene heerlijk is, kan voor de andere misschien maar middelmatig zijn. Daarom hebben we in ons assortiment ook verschillende sauzen die zeer dicht bij elkaar aanleunen, maar toch verschillend zijn. In dit artikel zetten we twee soortgelijke sauzen naast elkaar: Américaine en Américaine Traiteur. 


INGREDIËNTENLIJST

Zoals iedere klassieke Américaine wordt ook die van Pauwels sauzen bereid op een sterke basis van tomatenpuree. Dat is ook de belangrijkste reden voor de diepe oranje kleur van deze saus. Verder vinden we op de ingrediëntenlijst nog 5 ingrediënten terug die bepalend zijn voor de smaak: uien, wortelen, paprika-extract, mosterd en een stevig kruidenassortiment. Het resultaat is een krachtige saus vol westerse smaken met een stevige structuur.

Wanneer we de ingrediëntenlijst van de Américaine Traiteur erbij nemen, zien we duidelijk enkele overeenkomsten. Zo verschijnen tomatenpuree, mosterd, uien, wortelen en paprika-extract opnieuw op het toneel. Hieraan worden echter nog enkele sterke ingrediënten toegevoegd: peterselie, appelextract en kappertjes. Bovendien is ook het gehalte tomatenpuree hoger dan bij de klassieke Américaine. De extra ingrediënten en het hogere tomaatgehalte maken van de Américaine Traiteur een saus die nóg krachtiger, kruidiger, zoeter en zuurder is dan de klassieke versie.

Samenvattend: de smaak van de Américaine Traiteur is iets meer uitgesproken en daardoor ideaal voor liefhebbers van wat pittiger. Een interessant gegeven in de marge: onze klassieke Américaine bevat 25% koolzaadolie en 2,7% eigeel. Voor de Américaine Traiteur is dat respectievelijk 15% en 1,8%.

 


De beste Belgische sauzen op Horecatel 2018

Een terugblik op drie interessante beursdagen Van 4 tot 7 maart 2018 vond […]

Meer lezen

Pauwels Sauzen steunt Leuvense economiestudenten

Kiesweek Ekonomika van start in de Leuvense binnenstad. Naar jaarlijkse traditie ging de […]

Meer lezen

Samba op het bord met de Brazil van Pauwels Sauzen

Roemloos gingen ze ten onder tegen de Rode Duivels in de kwartfinale van […]

Meer lezen

Pauwels Sauzen zet schouders onder Sfinks Mixed festival

Van donderdag 26 t.e.m. zondag 29 juli 2018 verzamelden de avontuurlijke muziekliefhebbers onder […]

Meer lezen

Drie zomerse sauzen voor zoetekauwen

Hebt u het lastig om ‘nee’ te zeggen tegen een lekker stukje chocoladetaart, […]

Meer lezen

Cocktailsaus: onze smaakmaker in september

Gemaakt met natuurlijke zongerijpte tomaten en perfect op smaak gebracht met Worcestersaus en een scheutje lekkers: de cocktailsaus van Pauwels Sauzen.

Meer lezen

De beste Belgische sauzen op Yesterdayland

Op 26 augustus werd Bobbejaanland omgetoverd tot Yesterdayland, het mooiste retrofestival van het land. Pauwels Sauzen was van de partij!

Meer lezen

Genieten van Pauwels sauzen tijdens Brico Cross 2018 – 2019

Pauwels Sauzen maakt sinds het prille begin deel uit van het project Brico Cross en zet ook in het derde seizoen haar schouders onder alle wedstrijden.

Meer lezen

Cocktailsaus en Cocktail Halal: dit zijn de verschillen

In ons assortiment blinken twee soorten Cocktailsaus, maar waarin verschillen ze precies? Wij zetten de belangrijkste verschillen op een rij.

Meer lezen

Truffel Mayonaise: onze smaakmaker in oktober

Culinaire snacks of een lekker stukje vlees vragen om heerlijke, soms exclusieve toppings en dan is de iconische truffel nooit ver af. Ontdek onze Truffel Mayonaise, (buiten-)aards van smaak!

Meer lezen