Wat zegt de Hot Scale over onze sauzen?

Wat zegt de Hot Scale over onze sauzen?

13-06-2019

Wist je dat op al onze sauzen wordt aangeduid hoe pikant de saus precies is? Dat doen we aan de hand van een eenvoudige Hot Scale, waardoor je in één oogopslag een goede indruk krijgt van de mate waarin de saus gekruid wordt. Maar op hoeveel sauzen komt die Hot Scale precies voor en wat zegt dat over het volledige assortiment? Antwoorden op die vragen ontdek je in dit artikel!


Hot Scale

Jalapeño pepers, cayennepoeder, paprikapoeder, chilipoeder, mosterdzaad, harissapasta,… Het is slechts een kleine greep uit de ingrediëntenlijst waarmee de meeste pikante sauzen worden bereid. Wanneer er in het receptuur van dergelijke sauzen sprake is van een significante hoeveelheid pepers en andere kruidige ingrediënten, wordt de impact op de smaak van de saus duidelijk gemaakt op de verpakking.

Dat gebeurt aan de hand van een Hot Scale van minimaal één en maximaal drie pepertjes. Hoe meer pepers, hoe pikanter de saus. Zijn er geen pepers te bespeuren op de verpakking? Dan werd de saus door onze afdeling Productontwikkeling niet gecategoriseerd als een pikante saus.

Pikante sauzen

Mexicaanse Taco's met Jalapeno Mayonaise van pauwels sauzen

De vraag stelt zich natuurlijk hoeveel sauzen door onze afdeling Productontwikkeling een Hot Scale hebben meegekregen. In het assortiment van Pauwels sauzen zitten namelijk 45 verschillende smaken. Daarvan zijn er 11 sauzen die ingeschaald werden als ‘pikant’. Dat komt overeen met 24% van het totale assortiment.

Licht pikant

Van die 11 pikantere sauzen zijn er 3 die als ‘licht pikant’ gecategoriseerd worden en dus één pepertje toebedeeld krijgen in de Hot Scale: Andalouse Chef en Hamburger Hot en Pepersaus. Behalve die laatste maken deze producten deel uit van een subassortiment, namelijk het gamma met 3 soorten Andalouse enerzijds en het gamma met 4 soorten Hamburgersauzen anderzijds. In die subassortimenten vertolken beide sauzen de rol van de saus met wat extra kruiding, zonder echt uitgesproken pikant te zijn.

Gemiddeld pikant

Wie graag nog wat pikanter eet, kan in ons assortiment alvast terecht bij vier sauzen die twee pepertjes scoren in de Hot Scale. In deze categorie vallen de Andalouse Spéciale,  Romeo’s Saus Speciaal, de Loempiasaus en de Jalapeño Mayonaise.

Die eerste twee sauzen zijn de pikantste sauzen in het subassortiment van drie soorten Andalouse, na de Andalouse Chef zoals hierboven vermeld. De Jalapeño Mayonaise is dan weer de pikantste mayonaise is ons gamma. Deze mayonaise laat zich ideaal combineren met zowel vis als vlees. Bovendien is ze uitermate geschikt om te serveren bij gerechten uit enerzijds de Zuid-Amerikaanse keuken en anderzijds gerechten uit onze eigen keuken met een Zuiderse toets.

Intens pikant

De liefhebbers van de échte pikante snacks worden door Pauwels allesbehalve aan hun lot overgelaten. Integendeel zelfs, want maar liefst vier van onze sauzen hebben de maximale score van 3 op 3 pepers in onze Hot Scale: Harissa, Hot Mammouth, Pili Pili en Samurai. Een uitgebreide omschrijving van deze vier hete koude sauzen en de onderlinge verschillen vind je terug in dit artikel.
 


De beste Belgische sauzen op Horecatel 2018

Een terugblik op drie interessante beursdagen Van 4 tot 7 maart 2018 vond […]

Meer lezen

Pauwels Sauzen steunt Leuvense economiestudenten

Kiesweek Ekonomika van start in de Leuvense binnenstad. Naar jaarlijkse traditie ging de […]

Meer lezen

Samba op het bord met de Brazil van Pauwels Sauzen

Roemloos gingen ze ten onder tegen de Rode Duivels in de kwartfinale van […]

Meer lezen

Pauwels Sauzen zet schouders onder Sfinks Mixed festival

Van donderdag 26 t.e.m. zondag 29 juli 2018 verzamelden de avontuurlijke muziekliefhebbers onder […]

Meer lezen

Drie zomerse sauzen voor zoetekauwen

Hebt u het lastig om ‘nee’ te zeggen tegen een lekker stukje chocoladetaart, […]

Meer lezen

Cocktailsaus: onze smaakmaker in september

Gemaakt met natuurlijke zongerijpte tomaten en perfect op smaak gebracht met Worcestersaus en een scheutje lekkers: de cocktailsaus van Pauwels Sauzen.

Meer lezen

De beste Belgische sauzen op Yesterdayland

Op 26 augustus werd Bobbejaanland omgetoverd tot Yesterdayland, het mooiste retrofestival van het land. Pauwels Sauzen was van de partij!

Meer lezen

Genieten van Pauwels sauzen tijdens Brico Cross 2018 – 2019

Pauwels Sauzen maakt sinds het prille begin deel uit van het project Brico Cross en zet ook in het derde seizoen haar schouders onder alle wedstrijden.

Meer lezen

Cocktailsaus en Cocktail Halal: dit zijn de verschillen

In ons assortiment blinken twee soorten Cocktailsaus, maar waarin verschillen ze precies? Wij zetten de belangrijkste verschillen op een rij.

Meer lezen

Truffel Mayonaise: onze smaakmaker in oktober

Culinaire snacks of een lekker stukje vlees vragen om heerlijke, soms exclusieve toppings en dan is de iconische truffel nooit ver af. Ontdek onze Truffel Mayonaise, (buiten-)aards van smaak!

Meer lezen