“We geven onze klanten altijd iets om over te praten”

“We geven onze klanten altijd iets om over te praten”

18-08-2020

Met succes een nieuwe frituur opstarten tijdens de coronacrisis? Het kan. Dat bewijzen althans twee van onze trouwste klanten. Vader Serge en zijn zoon Joyce, twee ervaren frituristen, gingen ieder een nieuw avontuur aan in tijden van social distancing, mondmaskers en lockdowns. In dit artikel brengen we vader en zoon samen om hun verhaal te doen.  


ONDERNEMER PUR SANG

Joyce en Louise, uitbaters van La Frituur

We schrijven 9 maart 2020: op de Hasseltweg in Genk, niet ver van het domein Bokrijk, gaat een nieuwe frituur open. Met La Frituur opent Joyce (24), een ondernemer van het zuiverste soort, na Trudofrit in Sint-Truiden zijn tweede zaak. Samen met zijn vriendin Louise staat Joyce een grote uitdaging, want amper één dag na de opening kondigt de Nationale Veiligheidsraad de sociale afstandsregel aan. Nog eens twee dagen later volgt een nieuwe reeks maatregelen, waaronder het sluiten van de horeca.

“Een stresserende periode”, herinnert Joyce zich. “We waren nog maar net opgestart en het scenario van een snelle sluiting loerde alweer om de hoek. We zijn echter niet bij de pakken blijven zitten en meteen begonnen met alle mogelijke oplossingen te installeren. Zo hebben we dezelfde dag nog een plastic scherm gezet aan de toog, vloerstickers gekocht voor de afstandsregel in de zaak te kunnen handhaven en ook de nodige mondmaskers en desinfectiemiddel werden in huis gehaald. Daarnaast zijn we amper een dag later ook overgeschakeld naar online bestellingen. Dat heeft onze openingsweken echt een boost gegeven. We konden namelijk maar 4 personen in de zaak toelaten, waardoor ik het nut wel zag om een grotere wachtrij online te krijgen. Zo konden we toch rendabel worden, ondanks de beperkingen qua zitgelegenheid. Ook via sociale media hebben we die online beschikbaarheid duidelijk gemaakt in de streek. Dat heeft ons volgens mij veel klanten opgeleverd die nadien zijn blijven komen.”

VAN VADER OP ZOON

Serge, uitbater van Las Frietas

Op zo’n 20 minuutjes rijden van La Frituur begon vader Serge met Las Frietas op 7 juli 2020 een nieuw avontuur. Een echte feel good-frituur, want wie binnenstapt bij Serge waant zich meteen in een zomerbar op Ibiza. “Met Las Frietas lanceer ik een nieuw concept waarmee ik duidelijk een positief verhaal wil brengen”, zegt Serge. “Zeker in deze moeilijke tijden wil ik mijn klanten hier in Heusden-Zolder zorgeloos laten genieten van de Belgische frietjes. Ondanks dat vele inwoners vakantie in eigen land voorzien, vertoeven ze bij mij toch even op het Spaanse strand.”

Serge zit al 17 jaar in het vak en heeft al verschillende zaken opgestart. “Mijn zoon heeft sinds hij 14 jaar was altijd geholpen in de zaak”, zegt Serge. “Nu waren de rollen echter omgedraaid. Dat Joyce sinds maart al aan de slag was volgens de coronavoorschiften zorgde ervoor dat ik nu heb kunnen leren van hém. Joyce is een ondernemende kerel die altijd de laatste nieuwe trends omarmt. Door hem zag ik in online bestellingen dan ook een grote toegevoegde waarde. Las Frietas was bijgevolg in eerste instantie een afhaalfrituur voor online bestellingen. Een goede keuze, want een uur voor onze opening begonnen de bestellingen aardig binnen te lopen. Onze eerste weken waren daarom volgens verwachting. Pas nadien heb ik ook mijn zitgelegenheid gaan kunnen benutten.”

We proberen in iedere nieuwe zaak onze klanten iets te geven om over te praten. Food for thought, zeg maar. Nadien doet de mond-aan-mondreclame de rest.

Serge, uitbater Las Frietas

LEKKERE TOPPINGS

Griekse friet met Looksaus

Als doorwinterde frituristen weten Serge en Joyce als geen ander hoe ze van een nieuwe zaak een succes moeten maken. “We proberen in iedere nieuwe zaak onze klanten iets te geven om over te praten”, zegt Serge. “Nieuwe gerechten, frisse concepten, leuke acties,… Het kan ons allemaal onderscheiden van andere zaken. Als we het dan ook nog eens allemaal kwalitatief kunnen brengen, doet de mond-aan-mondreclame de rest. Food for thought – stof tot nadenken -, zeggen ze wel eens in het Engels. Bij ons mag je dat dan ook gewoon letterlijk nemen.”

Zowel in Las Frietas als in La Frituur pakken Serge en Joyce uit met een concept dat de Belgische friet koppelt aan de internationale keuken. Met name het frietje op z’n Grieks is in Limburg een populaire snack geworden. “Hierbij serveren we onze frietjes met de Looksaus van Pauwels, kippengyros, een knapperige Atlantische slamix, fijn gesneden rode uiringen, kerstomaatjes en een Mediterraanse kruidenmix”, zegt Joyce. “Ook naar de Amerikaanse variant met smokey pulled pork, onion rings en de mayonaise van Pauwels is zeer veel vraag. Daarnaast doen ook de broodjes en de huisbereide gerechten het goed. We bakken die broodjes af met een handje bloem erover. Dat geeft de broodjes een artisanale flair. Vooral het broodje met de pulled chicken en de zomerzoete Toscaanse Saus van Pauwels heeft al gescoord tijdens de zomermaanden. Ook het stoofvlees en de goulash van het huis zijn populair.”

PRIJS/KWALITEIT

Assortiment Pauwels sauzen

Al zijn hele carrière lang zweert Serge bij zijn keuze voor Pauwels sauzen, een keuze die ook Joyce doortrekt. “Omwille van de kwaliteit, maar ook dankzij de breedte van het assortiment”, zegt Serge. “Dat is een belangrijk aspect als je weet dat we onze klanten steeds iets willen geven om over te praten. Daar heb je heel wat sauzen voor nodig. Met Pauwels heb ik één merk dat me Mayonaise en Ketchup bezorgt, maar ook de nieuwste speciaalsauzen als Jalapeño Mayonaise en Toscaanse. ”

Daarnaast springen de verpakkingen er voor Joyce en Serge visueel echt uit. “Van alle verpakkingen gaat onze voorkeur uit naar de PET bokalen van 3 liter. Die nemen zeer weinig plaats in op de counter, terwijl er toch voldoende saus in zit om een tijdje mee te kunnen werken. Bovendien zijn ze zeer gebruiksvriendelijk dankzij het pompsysteem en kunnen we een lege bokaal snel wisselen met een nieuwe. Voor de sauzen met het grootste volume, namelijk Mayonaise en ook Frietsaus, hebben we recent de opties op de markt met elkaar vergeleken en zijn we van een PL overgeschakeld op de emmers van Pauwels: prijs/kwaliteit volgens ons de beste keuze. Kortom: zolang Pauwels sauzen maakt, zal onze keuze niet snel veranderen.”

MEER INFORMATIE OVER PAUWELS SAUZEN?

Neem contact op met ons commercieel team. De contactgegevens van de vertegenwoordiger in uw regio vindt u via onderstaande button.


Pauwels sticks, nieuw in het assortiment

Bij Pauwels zitten we alles behalve stil, na onze recente introductie van Cheddar en Salsa kunnen we alweer een nieuwigheid toevoegen aan ons assortiment. Dit keer een handige verpakking van 20ml die makkelijk en overal inzetbaar is.

Meer lezen

Cheddar & Salsa, onze nieuwe (dip)sauzen

¡Hola! Sombrero’s en sambaballen all the way! Want voortaan zullen Cheddar en Salsa het assortiment vervolledigen. Tijdens Horeca Expo en Horecatel kon u onder Mexicaanse sferen alvast voorproeven van deze smeuïge en kruidige (dip)sauzen.

Meer lezen

Terugblik op een a-mayonnaise-ing crossseizoen

Na de allerlaatste wedstrijd afgelopen zondag in Oostmalle, zit het crossseizoen er helaas op. Na een lang en pittig seizoen blikken we als hoofdsponsor graag terug op de knappe prestaties van het Pauwels Sauzen-Bingoal team.

Meer lezen

Pauwels Sauzen neemt je mee naar Mexico op Horecatel

Van 12 tot en met 15 maart is Pauwels naar jaarlijkse gewoonte weer present op de grootste vakbeurs voor food professionals in Wallonië. En dit jaar gieten we een speciaal sausje over onze beursstand, want alle bezoekers zullen ondergedompeld worden in een Mexicaanse sfeer. ¡Hola! Bij Pauwels kijken we reikhalzend uit naar een blij weerzien in Marche-en-Famenne.

Meer lezen

Pauwels schenkt saus tijdens de actie van Bloedserieus

Ook dit jaar roept Bloedserieus studenten massaal op om bloed en plasma te doneren. De actie voor en door studenten vindt elk jaar plaats vlakbij de campus en is gevestigd middenin de studentenbuurt. Al wie komt doneren gaat met een goed gevulde goodiebag naar huis. Wie zien we terug in Kortrijk, Gent, Antwerpen, Leuven, Brussel, Diepenbeek of Hasselt?

Meer lezen

De Patatclub, de club waar ze frietjes serveren met Pauwels sauzen

Als er nu één club is waar je lid van wilt zijn, dan is dat zeker en vast wel de Patatclub in Destelbergen. Jens Meganck start dan ook sinds 30 maart 2022 deze lekkere club met als act van de avond “frietjes”. Ook in de spotlight staan de sauzen van Pauwels, want frieten zonder saus dat kan natuurlijk niet.

Meer lezen

Frituur ’t Hoeksje werkt al jarenlang met Pauwels sauzen

Kris Demarcke, eigenaar van Frituur ’t Hoeksje, baat al ruim 14 jaar de frituur uit die gelegen is op de hoek van de Baronstraat en de Lombardsijdelaan in Middelkerke. Wij moeten dan ook geen twee keer raden waar de naam Frituur ’t Hoeksje vandaan komt.

Meer lezen

Prijzen van tomatenconcentraat kennen ongeziene hoogtes

Wist je dat er voor 1kg tomatenconcentraat 6kg tomaten nodig is? En dat nu de prijzen van tomatenconcentraat enorm de hoogte inschieten. Momenteel zitten we dan ook bijna aan een verdubbeling van de prijs. Onze Purchase Manager Eric Van Gestel zet enkele interessante feiten voor jou op een rijtje.

Meer lezen

Pauwels Sauzen op Kanaal Z

Vrijdag 25 november verwelkomden we Kanaal Z op onze site in Oelegem. Zij kwamen een kijkje nemen achter de schermen van onze werking en productieproces. Er werd een extra woordje uitleg gegeven over het ontstaan, de verdere ontwikkelingen en de toekomstplannen van Pauwels.

Meer lezen

Studio Frites opent premiumfrituur met Pauwels sauzen

Sinds 2 september 2022 kan je op de Handelslei in Sint-Antonius Zoersel terecht voor frietjes met net dat tikkeltje meer. Zo serveren ze onder andere loaded fries en loaded curryworsten, maar ook artisanale kroketten en bitterballen ontbreken niet op de menukaart.

Meer lezen

Pauwels scoort in de cross

Afgelopen weekend stond het Europees Kampioenschap veldrijden in Namen op het menu. Met namen zoals Iserbyt, Vanthourenhout, van Empel en Betsema beloofde het een spannende wedstrijd te worden voor het Pauwels Sauzen Bingoal Cycling Team. Pauwels schittert opnieuw op het podium dankzij de knappe prestaties van de renners.

Meer lezen

Belangrijke plantaardige oliën en vetten dalen in prijs

Bij Pauwels volgen we de huidige situatie van oliën en vetten op de voet. Wij zien het dan ook als onze taak om iedereen zo goed mogelijk te informeren over de nieuwste stand van zaken. Onze Oliën en vetten expert Stijn geeft een update over de krapte van de markt, de nieuwe oogsten, vraag naar biodiesel en nog veel meer.

Meer lezen