’t Friethuis schrijft sterk digitaal verhaal: “Wekelijks meerdere tonnen friet met Pauwels sauzen”

’t Friethuis schrijft sterk digitaal verhaal: “Wekelijks meerdere tonnen friet met Pauwels sauzen”

19-04-2021

Een moderne visie op frietjes, kwalitatieve producten en een sterk digitaal verhaal. Het zijn de ingrediënten die van ’t Friethuis (Kampenhout) één van de sterkst groeiende frituren in ons land gemaakt hebben. “COVID heeft onze plannen in een stroomversnelling gebracht”, klinkt het bij de eigenaar. 


BESTELTERMINAL

Met een koksdiploma en enkele jaren ervaring in een Diegemse frituur op zak, nam Glenn Goovaerts in 2006 ’t Friethuis in Kampenhout over. Op dat moment was ’t Friethuis een goed draaiende zaak waar vooral de mensen uit de omgeving wekelijks hun frietje kwamen halen. De laatste jaren is ’t Friethuis echter een waar begrip geworden met een reputatie die tot ver buiten Kampenhout reikt.

“De Belgische frietcultuur gaat op korte termijn natuurlijk nooit uit de mode, dus als ondernemer probeer ik juist in te schatten hoe onze sector op de lange termijn gaat evolueren”, zegt Glenn. “Daar ligt volgens mij de sleutel om je als frituur te blijven onderscheiden. Vanuit die gedachte waren we drie jaar geleden al gestart met het digitaliseren van onze frituur. Dat deden we aan de hand van een bestelterminal zoals je die ook bij grote ketens als McDonald’s terugvindt. Onze klanten bestellen nu aan een touchscreen en dat biedt heel wat voordelen. Zo zijn de klanten zelf verantwoordelijk voor hun eigen bestelling en voorkomt het ook menselijke fouten aan onze zijde. Het is ook een efficiëntere manier om bestellingen te noteren, aangezien we niemand moeten inzetten om de bestelling op te nemen en af te rekenen. Daarnaast is de digitale betaling ook hygiënischer doordat er geen klein geld bij te pas komt.”

DARK KITCHEN

Na de bestelterminal volgde ook de lancering van een eigen webshop waarop klanten van thuis uit met de smartphone kunnen bestellen en betalen. Dat die digitale inspanningen gedaan werden voordat COVID 19 uitbrak, bleek van goudwaarde te zijn voor Glenn. ’t Friethuis trok daardoor een jaar geleden volledig de digitale kaart en verwijderde alle zitplaatsen definitief uit de zaak. De zaak werd volledig ingericht als een dark kitchen waar ondertussen ettelijke tonnen aan frietjes per week de deur uit gaan.

“Vermits alle digitale opties al voorhanden waren, is de huidige gezondheidscrisis het laatste duwtje in de rug gebleken om ons om te scholen tot een volledig digitale frituur. Die keuze laat ons nu toe om de capaciteit van het pand ook optimaal te benutten“, zegt Glenn. “Zo hebben we onze werkruimte kunnen verdubbelen, inclusief een dubbele bakwand. Daarnaast hebben we ook verschillende eilanden gecreëerd waar iedereen verantwoordelijk is voor een deel van het menu. Die organisatie betekent dat we zeer efficiënt kunnen werken, wachttijden tot een minimum kunnen beperken en onze capaciteit kunnen verhogen. Het personeelsbestand is zo ook gegroeid tot 64 mensen. Daarvan rijden er op een drukke avond 11 chauffeurs tussen Kampenhout en buurgemeenten als Haacht, Boortmeerbeek en Steenokkerzeel om alle bestellingen thuis te leveren.”

BAG-IN-BOX DOSEERSYSTEEM

Friethuis Kampenhout BIB Pauwels sauzenMet duizenden kilo’s friet per maand lopen de bestellingen elke dag van de week vlot binnen. Op de piekmomenten maken een tiental medewerkers zo op hetzelfde moment en aan een hoog tempo alle bestellingen klaar. Daardoor heeft Glenn onder andere nood aan een professioneel doseersysteem voor hun sauzen. Zij kiezen daarom bewust voor het BIB-systeem van Pauwels.

“Dat systeem komt echt tegemoet aan alle eisen die wij als professionele gebruiker stellen”, zegt Glenn. “Het laat ons in de eerste plaats toe om onze sauzen zeer snel te doseren, wat absoluut noodzakelijk is op een drukke shift. Daarnaast zijn de boxen ook zeer compact, waardoor we een grote hoeveelheid saus kwijt kunnen op een beperkte ruimte. Het is zelfs zo dat we op verschillende plaatsen in onze keuken een reeks boxen hebben kunnen installeren, zodat er op alle eiland altijd van kortbij sauzen kan afgenomen worden. Een laatste voordeel dat wij ervaren, is de hygiëne. Doordat we met heel wat mensen in onze keuken actief zijn, is dat toch een belangrijk aspect voor mij als eigenaar. De boxen zijn afgesloten van de ruimte en de sauzen zijn ook nog eens afzonderlijk in een zak verpakt. De sauzen zijn daardoor nooit blootgesteld aan externe factoren waardoor de hygiëne altijd gegarandeerd is.”

VEGAN FRIENDLY

Friethuis Kipkaasdonut met ketchup en vegan mayo van Pauwels sauzenAl meer dan 15 jaar opteert Glenn ervoor om de belangrijkste sauzen uit het gamma via het BIB-systeem aan te bieden: Mayonaise, Andalouse, Samurai, Tartaar en Americaine. Daaraan voegden zij recent nog de Ketchup en Curryketchup van Pauwels toe. “Het was een doordachte keuze om over te stappen naar de Ketchups van Pauwels”, zegt Glenn. “De reden daarvoor ligt zowel in de smaak als in het doseersysteem. Zo vind ik persoonlijk beide ketchups zeer lekker en doordat we ze ook in BIB aanbieden, genieten we voor de ketchups nu ook van dezelfde voordelen als bij de andere sauzen.”

Daarnaast is Ketchup bij ’t Friethuis sowieso een belangrijke categorie. “Naast de klassieke frituursnacks, bieden we  namelijk ook heel wat vegan snacks aan. Daarvoor voorzien we zelfs een aparte ketel met plantaardige olie. Deze vegan snacks worden hoofdzakelijk met Ketchup, Curryketchup of Vegan Mayo van Pauwels geserveerd. We merken dat de vraag naar die veganistische producten in stijgende lijn zit. Vooral bij jonge mensen lijkt het meer dan een hype te zijn. Bovendien is het ook gewoon super lekker en staan jongeren open om iets nieuws te proberen”, legt Glenn uit. “Ik heb zelfs klanten die meer dan 10 km rijden om hun vegan-bestelling hier af te halen.”

Friethuis Hamburger Ketchup Pauwels sauzen

UITBREIDINGSPLANNEN

Op het ruime menu van ’t Friethuis vinden we naast het uitgebreide veggie & vegan assortiment ook heel wat andere gerechten terug. In het oog springen o.a. 15 “Friethuis” gourmet burgers , een tiental premium burgers in thema, verschillende loaded fries combinaties en gourmet hot dogs. “Daarvan hebben we ook steeds glutenvrije opties, waardoor we echt voor elke consument iets hebben.”

Op zijn lauweren rusten, doet Glenn echter niet. Zo blijft hij steeds vernieuwen met recent nog een reeks warme gerechten als frietgras, steak, pasta en een halve kip. ‘Daarnaast zijn we ook nog aan het kijken om twee nieuwe vestigingen te openen in de provincie. Zo kunnen we de klanten die vandaag van wat verder moeten komen nog beter bedienen van wat dichter bij huis”, besluit Glenn.

MEER INFORMATIE OVER DE SAUZEN IN DIT ARTIKEL?

Neem contact op met ons commercieel team. De contactgegevens van onze vertegenwoordiger in jouw regio vind je via onderstaande button.

 


Quick zet Belgische smaak in de schijnwerpers met Pauwels Sauzen

Quick lanceert met trots een nieuwe campagne met in de hoofdrol uitsluitend lokale producten. En uiteraard spelen onze 100% Belgisch geproduceerde sauzen hierin een centrale rol. Want frietjes of een hamburger zonder saus, dat is toch niet helemaal hetzelfde. Onze sauzen zijn niet alleen een lekkere aanvulling op het menu van Quick, maar zij vertegenwoordigen ook nog eens onze Belgische trots. Win-win dus!

Meer lezen

Pauwels behaalt het VOKA Charter Duurzaam Ondernemen

Met groot genoegen kunnen we aankondigen dat we het VOKA Charter Duurzaam Ondernemen hebben behaald. Deze mijlpaal markeert een belangrijke erkenning van onze inspanningen om duurzaamheid te integreren in onze bedrijfsactiviteiten.

Meer lezen

Derry’s frituur breidt uit met bijgebouw en grotere menukaart

Derry’s frituur gevestigd langs de Armoedestraat in Rumbeke, breidt groots uit. Naast een gloednieuw bijgebouw, beslisten Thomas en Shani om ook hun aanbod drastisch uit te breiden, zodat de frituur meer en meer de allure krijgt van een eethuis. Naast frietjes staan er voortaan ook belegde broodjes en extra gerechten op de menukaart.

Meer lezen

De 5 trends in de Belgische foodservicemarkt

België, bekend om zijn culinaire erfgoed en liefde voor lekker eten, heeft een bloeiende foodservicemarkt die constant in beweging is. Van traditionele restaurants en bistro’s tot foodtrucks, broodjeszaken en frituren, er zijn tallozen mogelijkheden om tegenwoordig te genieten van lekker eten.

Meer lezen

Het Lokerse Smulhoekje kiest voor Pauwels dankzij ruim aanbod sauzen

Silvie, een energieke en ondernemende Limburgse vrouw bracht haar passie voor broodjes, frietjes en snacks mee naar Oost-Vlaanderen. Met haar roots diepgeworteld in de Belgische culinaire tradities, besloot ze dat het tijd was om haar eigen stempel te drukken op de broodjescultuur in Oost-Vlaanderen.

Meer lezen

210.814 tubes en bokalen saus voor de voedselbank

Pauwels blijft zich dan ook in 2023 inzetten voor de Voedselbanken. Zo werd er tijdens de eerste helft van het jaar saus gedoneerd aan de mensen in nood. In februari vond er een eerste donatie plaats, gevolgd door een donatie van pastasaus in mei.

Meer lezen

5 hamburgers die niet mogen ontbreken op uw menu

Eén van de meest veelzijdige en geliefde gerechten die zeker en vast niet mogen ontbreken op uw menukaart is: DE HAMBURGER. Met eindeloze mogelijkheden voor creativiteit en smaakcombinaties kunnen hamburgers een belangrijke rol spelen in het aantrekken van klanten.

Meer lezen

Pauwels sticks, nieuw in het assortiment

Bij Pauwels zitten we alles behalve stil, na onze recente introductie van Cheddar en Salsa kunnen we alweer een nieuwigheid toevoegen aan ons assortiment. Dit keer een handige verpakking van 20ml die makkelijk en overal inzetbaar is.

Meer lezen

Cheddar & Salsa, onze nieuwe (dip)sauzen

¡Hola! Sombrero’s en sambaballen all the way! Want voortaan zullen Cheddar en Salsa het assortiment vervolledigen. Tijdens Horeca Expo en Horecatel kon u onder Mexicaanse sferen alvast voorproeven van deze smeuïge en kruidige (dip)sauzen.

Meer lezen

Terugblik op een a-mayonnaise-ing crossseizoen

Na de allerlaatste wedstrijd afgelopen zondag in Oostmalle, zit het crossseizoen er helaas op. Na een lang en pittig seizoen blikken we als hoofdsponsor graag terug op de knappe prestaties van het Pauwels Sauzen-Bingoal team.

Meer lezen

Pauwels Sauzen neemt je mee naar Mexico op Horecatel

Van 12 tot en met 15 maart is Pauwels naar jaarlijkse gewoonte weer present op de grootste vakbeurs voor food professionals in Wallonië. En dit jaar gieten we een speciaal sausje over onze beursstand, want alle bezoekers zullen ondergedompeld worden in een Mexicaanse sfeer. ¡Hola! Bij Pauwels kijken we reikhalzend uit naar een blij weerzien in Marche-en-Famenne.

Meer lezen

Pauwels schenkt saus tijdens de actie van Bloedserieus

Ook dit jaar roept Bloedserieus studenten massaal op om bloed en plasma te doneren. De actie voor en door studenten vindt elk jaar plaats vlakbij de campus en is gevestigd middenin de studentenbuurt. Al wie komt doneren gaat met een goed gevulde goodiebag naar huis. Wie zien we terug in Kortrijk, Gent, Antwerpen, Leuven, Brussel, Diepenbeek of Hasselt?

Meer lezen