’t Friethuis schrijft sterk digitaal verhaal: “Wekelijks meerdere tonnen friet met Pauwels sauzen”

’t Friethuis schrijft sterk digitaal verhaal: “Wekelijks meerdere tonnen friet met Pauwels sauzen”

19-04-2021

Een moderne visie op frietjes, kwalitatieve producten en een sterk digitaal verhaal. Het zijn de ingrediënten die van ’t Friethuis (Kampenhout) één van de sterkst groeiende frituren in ons land gemaakt hebben. “COVID heeft onze plannen in een stroomversnelling gebracht”, klinkt het bij de eigenaar. 


BESTELTERMINAL

Met een koksdiploma en enkele jaren ervaring in een Diegemse frituur op zak, nam Glenn Goovaerts in 2006 ’t Friethuis in Kampenhout over. Op dat moment was ’t Friethuis een goed draaiende zaak waar vooral de mensen uit de omgeving wekelijks hun frietje kwamen halen. De laatste jaren is ’t Friethuis echter een waar begrip geworden met een reputatie die tot ver buiten Kampenhout reikt.

“De Belgische frietcultuur gaat op korte termijn natuurlijk nooit uit de mode, dus als ondernemer probeer ik juist in te schatten hoe onze sector op de lange termijn gaat evolueren”, zegt Glenn. “Daar ligt volgens mij de sleutel om je als frituur te blijven onderscheiden. Vanuit die gedachte waren we drie jaar geleden al gestart met het digitaliseren van onze frituur. Dat deden we aan de hand van een bestelterminal zoals je die ook bij grote ketens als McDonald’s terugvindt. Onze klanten bestellen nu aan een touchscreen en dat biedt heel wat voordelen. Zo zijn de klanten zelf verantwoordelijk voor hun eigen bestelling en voorkomt het ook menselijke fouten aan onze zijde. Het is ook een efficiëntere manier om bestellingen te noteren, aangezien we niemand moeten inzetten om de bestelling op te nemen en af te rekenen. Daarnaast is de digitale betaling ook hygiënischer doordat er geen klein geld bij te pas komt.”

DARK KITCHEN

Na de bestelterminal volgde ook de lancering van een eigen webshop waarop klanten van thuis uit met de smartphone kunnen bestellen en betalen. Dat die digitale inspanningen gedaan werden voordat COVID 19 uitbrak, bleek van goudwaarde te zijn voor Glenn. ’t Friethuis trok daardoor een jaar geleden volledig de digitale kaart en verwijderde alle zitplaatsen definitief uit de zaak. De zaak werd volledig ingericht als een dark kitchen waar ondertussen ettelijke tonnen aan frietjes per week de deur uit gaan.

“Vermits alle digitale opties al voorhanden waren, is de huidige gezondheidscrisis het laatste duwtje in de rug gebleken om ons om te scholen tot een volledig digitale frituur. Die keuze laat ons nu toe om de capaciteit van het pand ook optimaal te benutten“, zegt Glenn. “Zo hebben we onze werkruimte kunnen verdubbelen, inclusief een dubbele bakwand. Daarnaast hebben we ook verschillende eilanden gecreëerd waar iedereen verantwoordelijk is voor een deel van het menu. Die organisatie betekent dat we zeer efficiënt kunnen werken, wachttijden tot een minimum kunnen beperken en onze capaciteit kunnen verhogen. Het personeelsbestand is zo ook gegroeid tot 64 mensen. Daarvan rijden er op een drukke avond 11 chauffeurs tussen Kampenhout en buurgemeenten als Haacht, Boortmeerbeek en Steenokkerzeel om alle bestellingen thuis te leveren.”

BAG-IN-BOX DOSEERSYSTEEM

Friethuis Kampenhout BIB Pauwels sauzenMet duizenden kilo’s friet per maand lopen de bestellingen elke dag van de week vlot binnen. Op de piekmomenten maken een tiental medewerkers zo op hetzelfde moment en aan een hoog tempo alle bestellingen klaar. Daardoor heeft Glenn onder andere nood aan een professioneel doseersysteem voor hun sauzen. Zij kiezen daarom bewust voor het BIB-systeem van Pauwels.

“Dat systeem komt echt tegemoet aan alle eisen die wij als professionele gebruiker stellen”, zegt Glenn. “Het laat ons in de eerste plaats toe om onze sauzen zeer snel te doseren, wat absoluut noodzakelijk is op een drukke shift. Daarnaast zijn de boxen ook zeer compact, waardoor we een grote hoeveelheid saus kwijt kunnen op een beperkte ruimte. Het is zelfs zo dat we op verschillende plaatsen in onze keuken een reeks boxen hebben kunnen installeren, zodat er op alle eiland altijd van kortbij sauzen kan afgenomen worden. Een laatste voordeel dat wij ervaren, is de hygiëne. Doordat we met heel wat mensen in onze keuken actief zijn, is dat toch een belangrijk aspect voor mij als eigenaar. De boxen zijn afgesloten van de ruimte en de sauzen zijn ook nog eens afzonderlijk in een zak verpakt. De sauzen zijn daardoor nooit blootgesteld aan externe factoren waardoor de hygiëne altijd gegarandeerd is.”

VEGAN FRIENDLY

Friethuis Kipkaasdonut met ketchup en vegan mayo van Pauwels sauzenAl meer dan 15 jaar opteert Glenn ervoor om de belangrijkste sauzen uit het gamma via het BIB-systeem aan te bieden: Mayonaise, Andalouse, Samurai, Tartaar en Americaine. Daaraan voegden zij recent nog de Ketchup en Curryketchup van Pauwels toe. “Het was een doordachte keuze om over te stappen naar de Ketchups van Pauwels”, zegt Glenn. “De reden daarvoor ligt zowel in de smaak als in het doseersysteem. Zo vind ik persoonlijk beide ketchups zeer lekker en doordat we ze ook in BIB aanbieden, genieten we voor de ketchups nu ook van dezelfde voordelen als bij de andere sauzen.”

Daarnaast is Ketchup bij ’t Friethuis sowieso een belangrijke categorie. “Naast de klassieke frituursnacks, bieden we  namelijk ook heel wat vegan snacks aan. Daarvoor voorzien we zelfs een aparte ketel met plantaardige olie. Deze vegan snacks worden hoofdzakelijk met Ketchup, Curryketchup of Vegan Mayo van Pauwels geserveerd. We merken dat de vraag naar die veganistische producten in stijgende lijn zit. Vooral bij jonge mensen lijkt het meer dan een hype te zijn. Bovendien is het ook gewoon super lekker en staan jongeren open om iets nieuws te proberen”, legt Glenn uit. “Ik heb zelfs klanten die meer dan 10 km rijden om hun vegan-bestelling hier af te halen.”

Friethuis Hamburger Ketchup Pauwels sauzen

UITBREIDINGSPLANNEN

Op het ruime menu van ’t Friethuis vinden we naast het uitgebreide veggie & vegan assortiment ook heel wat andere gerechten terug. In het oog springen o.a. 15 “Friethuis” gourmet burgers , een tiental premium burgers in thema, verschillende loaded fries combinaties en gourmet hot dogs. “Daarvan hebben we ook steeds glutenvrije opties, waardoor we echt voor elke consument iets hebben.”

Op zijn lauweren rusten, doet Glenn echter niet. Zo blijft hij steeds vernieuwen met recent nog een reeks warme gerechten als frietgras, steak, pasta en een halve kip. ‘Daarnaast zijn we ook nog aan het kijken om twee nieuwe vestigingen te openen in de provincie. Zo kunnen we de klanten die vandaag van wat verder moeten komen nog beter bedienen van wat dichter bij huis”, besluit Glenn.

MEER INFORMATIE OVER DE SAUZEN IN DIT ARTIKEL?

Neem contact op met ons commercieel team. De contactgegevens van onze vertegenwoordiger in jouw regio vind je via onderstaande button.

 


Nieuw recreatiecomplex in Mechelen opent de deuren mét een Pauwels sauzen-snackwand

Het entertainment- en recreatiecomplex Burney’s opent na 5 jaar zijn deuren voor het grote publiek. De voormalige site Huyghebaert is nu de thuishaven voor een tal van leuke activiteiten én de Pauwels snack wall.

Meer lezen

Leuvense economiestudenten palmen Ladeuzeplein in met Pauwels Sauzen tijdens Kiesweek Ekonomika

Van 25 t.e.m. 27 april is het weer tijd voor de bekende Kiesweek "Ekonomika". Na enkele jaren afwezigheid vindt het grootste studentenevenement van het land dit jaar opnieuw plaats op het Leuvense Ladeuzeplein. De Kiesweek is toe aan haar 93e editie en rekent daarbij onder meer op de steun van Pauwels Sauzen. 

Meer lezen

Bezoek Pauwels Sauzen op de Horecabeurs Bredene 2022

Van maandag 25 t.e.m. donderdag 28 april is Pauwels Sauzen aanwezig op de Horecabeurs Bredene. Op deze vierdaagse vakbeurs kan u het volledige assortiment sauzen komen degusteren. Daarnaast komt u er alles te weten over onze verschillende frituuroliën en -vetten.

Meer lezen

Eiproducten exponentieel duurder, vraag en aanbod helemaal uit evenwicht

De oorlog in Oekraïne, de ergste uitbraak van vogelgriep in Europa en de oproep van kippenboeren voor betere voorwaarden laten zich voelen op de internationale eiermarkt.

Meer lezen

Pauwels Sauzen wordt partner van het eerste Ostend Kids Festival

Met namen zoals K3, #LikeMe en Camille Dhont wordt de eerste editie van het Ostend Kids Festival onvergetelijk. Net als de catering trouwens, want organisatoren Eventor en Blue Sky Concerts zullen naar verwachting zo’n 5.000 bezoekers laten genieten van lekkere snacks met Pauwels sauzen.

Meer lezen

Fotoreportage: Horecatel 2022 in 30 beelden

Van 13 t.e.m. 16 maart vond in Wallonie Expo te Marche-en-Famenne Horecatel plaats, de grootste vakbeurs voor food professionals in Franstalige België. Wij vatten de 55e editie samen in 30 beelden.

Meer lezen

[Update] Marktrapport: prijsstijging oliën en vetten houdt aan

De stijgende olieprijzen blijven één van de meest besproken onderwerpen in de voedingsindustrie. Daarom brengen we in dit artikel een nieuwe stand van zaken met aandacht voor belangrijkste oliën op de markt en op hoe de oorlog in Oekraïne alsook de hoge energieprijzen een enorme impact hebben op onze grondstoffen.

Meer lezen

Antwerpse frituristen laten Spaans vakantieoord proeven van Belgische frietjes met Pauwels sauzen

Op 25 februari 2022 opende een jong, Antwerps ondernemersduo in het Spaanse Torrevieja de deuren van Frituur Olé: een traditioneel Belgische frituur waar de frietjes geserveerd worden met een breed gamma Pauwels sauzen.

Meer lezen

Trouwe Pauwels-klant tovert vijf sterrenhotel in Dubai om tot frituur

Onze klant Stéphane Moreau, uitbater van Chez Steph in het Franse Valenciennes, trakteerde samen met zijn team een groep expats in Dubai op verse frietjes met stoofvlees en andere streekgerechten uit Noord-Frankrijk.

Meer lezen

Pauwels kijkt na succesvolle Horeca Expo vooruit naar nieuwe Horecatel

Tussen 13 en 16 maart 2022 vindt u Pauwels Sauzen weer terug op de grootste vakbeurs voor professionals in de Belgische foodservicemarkt: Horecatel. Na een afwezigheid van twee jaar omwille van Covid én de succesvolle editie van Horeca Expo 2021 kijken we bij Pauwels alleszins reikhalzend uit naar een het blij weerzien met onze klanten in Marche-en-Famenne.

Meer lezen

Van plakken naar stangen: Pauwels optimaliseert eigen frituurvetten

De vorm van het Pauwels Oranje, Pauwels Blauw en Pauwels Groen frituurvet wordt omgezet van plakken naar stangen. Die aanpassing komt er als gevolg van de oefening die momenteel intern gemaakt wordt om als totaalaanbieder van sauzen, oliën en vetten het assortiment zo optimaal mogelijk af te stemmen op de noden van onze klanten.

Meer lezen

Happy to be back: Pauwels Sauzen op Horeca Expo 2021

Na twee jaar staat Pauwels Sauzen weer op de grootste vakbeurs voor food professionals in Vlaanderen: Horeca Expo.

Meer lezen