Pauwels viert 110e verjaardag met ‘oud’ recept

Pauwels viert 110e verjaardag met ‘oud’ recept

16-04-2019

Pauwels sauzen viert dit jaar haar 110e verjaardag, een bijzondere mijlpaal die we graag extra in de verf zetten met een product van unieke makelij. En hoe kunnen we dat beter doen dan met het product dat Pauwels internationaal op de kaart heeft gezet en eeuwige roem heeft opgeleverd als onderdeel van onze frietcultuur? Natuurlijk…met Mayonaise! 


Mayonaise op grootmoeders wijze

Mayonaise 110 Pauwels sauzen

Het jaar 2019 is er eentje met een gouden randje, want Pauwels sauzen bestaat 110 jaar: een uitgelezen mogelijkheid om een ode te brengen aan de rijke geschiedenis die werd opgebouwd gedurende meer dan een eeuw. Die mijlpaal vereeuwigen in de geschiedenisboeken doen we dan ook aan de hand van een nieuwe Mayonaise volgens een oud-traditioneel recept. 

Deze mayonaise draagt de toepasselijke naam Mayonaise 110 (foto) en wordt bereid volgens een oud-traditioneel Belgisch recept: zonder kleurstoffen of bewaarmiddelen en met vrije uitloop-eieren in plaats van de gebruikelijke scharreleieren. Ook het hoge gehalte aan koolzaadolie (81%) en eigeel (7,5%) draagt bij aan het nostalgische gevoel, precies zoals de traditie van een traditioneel Belgische mayonaise het vereist.

Retroverpakking

Naast het unieke recept hebben we onze aandacht ook gevestigd op de verpakking. Toen oprichter Auguste Pauwels zijn merk voor het eerst deponeerde, deed hij dat namelijk aan de hand van een gestileerde pauw. Daarmee refereerde hij in de eerste plaats aan de achternaam van zijn vrouw, Henriette De Pauw, en pas in een tweede fase aan zijn eigen achternaam. Dat beeldmerk was eveneens zichtbaar in de stempel op de iconische mosterdpotjes (foto) van toen.

Om de gebruikers van onze Mayonaise 110 terug te brengen naar die tijd steken we onze Mayonaise 110 nu in een soortgelijk jasje. Die fraai gestileerde pauw pronkt daarom opnieuw in al haar eenvoud op onze 10 liter-verpakking.

Respect voor de traditie

Etiket en mosterpotje van Auguste Pauwels

Met deze nieuwe Mayonaise boordevol nostalgie brengen we hulde aan onze rijke geschiedenis en het mooie parcours dat werd afgelegd gedurende 110 jaar ondernemen. Zo groeide de éénmanszaak van toen, die de buurt met paard en kar bevoorraadde van mayonaise en mosterd (zie foto), uit tot een internationale producent van meer dan 40 sauzen, vetten en vinaigrettes in talrijke maten en gewichten.

Één van de belangrijkste ingrediënten in het recept van Pauwels is misschien altijd wel de combinatie van twee cruciale waarden geweest: respect voor de traditie en een neus voor vernieuwing. Op onze 110e verjaardag brengen we deze twee waarden samen in een product dat Pauwels sauzen internationaal op de kaart heeft gezet en ons land ook eeuwige roem heeft opgeleverd als onderdeel van de typisch Belgische frietcultuur: Mayonaise.

Nu beschikbaar

Voor de groothandelaars is de Mayonaise 110 vanaf nu te bestellen bij onze commerciële dienst. Ondernemers in foodservice kunnen steeds navraag doen bij de groothandelaars. Indien u meer informatie wenst over onze Mayonaise 110, kan u zich steeds richten tot onze commerciële medewerker uit uw regio. De contactgegevens daarvoor vindt u via onderstaande button.

 


Vernieuwd Pauwels Sauzen-Vastgoedservice koestert grote ambities

Geslaagde transferperiode doet het beste vermoeden. Het cyclocross team Pauwels Sauzen-Vastgoedservice vertoeft momenteel […]

Meer lezen

De Romeo’s en Pauwels Sauzen lanceren De Romeo’s Saus Speciaal

Een nieuwe succesnummer voor de populaire Vlaamse muziekgroep Pauwels Sauzen slaat de handen […]

Meer lezen

De beste Belgische sauzen op het mooiste retrofestival van het land

Zondag 26 augustus wordt Bobbejaanland voor een tweede jaar op rij omgetoverd tot […]

Meer lezen

Verbeterde squeezability van de 1 liter knijpflessen

Begin 2017 staken we de beste Belgische sauzen in een gloednieuw jasje. De […]

Meer lezen

Pauwels Sauzen breidt gamma uit met Pili Pili

Pauwels Sauzen staat al jarenlang bekend voor haar rijke aanbod aan koude sauzen. […]

Meer lezen

Tartaar de Luxe nu ook in PET bokalen

De Tartaar de Luxe van Pauwels Sauzen is aan een ware opmars in […]

Meer lezen

Pauwels Sauzen lanceert nieuwe website voor professionals in foodservice

Al meer dan 100 jaar produceert Pauwels Sauzen de beste Belgische sauzen, vinaigrettes, […]

Meer lezen

Horeca Expo 2018: 6 redenen om Pauwels Sauzen te bezoeken

In onze interne keuken zijn we al enkele maanden bezig met de voorbereiding […]

Meer lezen

Pauwels Sauzen op zoek naar tweede naamsponsor

Enkele jaren geleden besloot Pauwels Sauzen om samen met Vastgoedservice haar brede schouders […]

Meer lezen

Sauzen op tafel met de nieuwe 500ml verpakking van Pauwels Sauzen

De behoeften van onze klanten evolueren voortdurend. Bij Pauwels Sauzen denken we dan […]

Meer lezen